Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ψεκασμός Βενζίνης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Europe Gas-BRC

Δημοσίευσηαπό ntinaras » Κυρ 25 Αύγ, 2013 12:29

papoys έγραψε:Στην κατάσταση που ζούμε σήμερα πιστεύω ότι όλοι ψάχνουν το μίγμα που το αυτοκίνητο θα βγάλει περισσότερα
χιλιόμετρα και όχι μίγμα που το αυτοκίνητο θα βγάλει λίγη ιπποδύναμη παραπάνω.

Εξάλλου δεν έχω παρατηρήσει διαφορές από τον ένα ή το άλλο μίγμα. Να μην πω ότι το μίγμα που βγάζω περισσότερα
χιλιόμετρα παρατηρώ και καλίτερη συμπεριφορά του αυτοκιντήτου.

το ενα εξαρταται απο το αλλο.
αν το μιγμα ειναι καλυτερο θα εχει περισσοτερη ενεργεια αρα και τα 2 θα ισχυουν.
Micra K11 1.3 Zanardi NIGS
ntinaras

Δημοσιευσεις: 230

Δημοσίευσηαπό papoys » Κυρ 25 Αύγ, 2013 15:10

Φίλε μου μην μπερδευόμαστε.Απλά πράγματα.
Για μένα καλίτερο είναι το μίγμα που θα βγάλω περισσότερα χιλιόμετρα.Από αυτό θα βάλω και την επόμενη φορά.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 25 Αύγ, 2013 17:33

papoys έγραψε:Φίλε μου μην μπερδευόμαστε.Απλά πράγματα.
Για μένα καλίτερο είναι το μίγμα που θα βγάλω περισσότερα χιλιόμετρα.Από αυτό θα βάλω και την επόμενη φορά.

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι το ότι θα βγάλεις περισσότερα χιλιόμετρα την επόμενη φορά δεν είναι σίγουρο όπως σου είπα μπορεί να έχει άλλο μείγμα από θέμα σύστασης που δεν εξαρτάται από τον πρατηριούχο. Το καλό μείγμα δεν είναι απαραίτητα αυτό που βγάζεις τα περισσότερα χιλιόμετρα αλλά αυτό που έχεις την καλύτερη απόδοση, όπως σου είπα τον χειμώνα με τα μείγματα που βγάζουν πολλά χιλιόμετρα θα αρχίσουν τα προβλήματα.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Δευτ 26 Αύγ, 2013 11:31

ΟΧΙ. Ποιοτικοτερο μιγμα <-->Μεγαλυτερη αυτονομια<-->Καλυτερη αποδοση <-->Λιγοτερα καυσαερια :wave:
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 05 Σεπ, 2013 10:08

Aπ'οτι βλεπω στο σαιτ της europegas ειναι διαθεσιμο για κατεβασμα το καινουργιο λογισμικο που επιτρεπει τον παραλληλο ψεκασμο βενζινης(+αλλα)!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 14 Ιαν, 2014 01:50

Εδώ είσαι valsam . Έφτασε ... Το εκλεψα απο εδω

https://www.facebook.com/groups/Ygraeriokinitoi/

Εικόνα
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 14 Ιαν, 2014 19:39

Qgas έγραψε:Εδώ είσαι valsam . Έφτασε ... Το εκλεψα απο εδω

https://www.facebook.com/groups/Ygraeriokinitoi/

Εικόνα

Qgas σωσε με, (εγραψα στο θεμα "LPG και λιπανση βαλβιδων" για το οτι σε μολις 10.000 εκλεισαν πολυ οι βαλβιδες εξαγωγης μου!)τι ειναι αυτο,ειναι ο καινουργιος εγκεφαλος της europegas η ειναι το εγκεφαλακι EG-DYNAMIC που ρυθμιζει το αβανς?
Επισης απο που ειναι η φωτο,απο Ελλαδα η απο εξω,δηλ. εφτασαν εδω Ελλαδα και τα περνανε?
Ωπα τωρα το προσεξα στο σαιτ της europegas,αυτο στην φωτο που εδωσες ειναι ο καινουργιος εγκεφαλος που ψακαζει παραλληλα βενζινη(το μικρο τους μοντελο),τι κανουμε τωρα,και πιο θα βγει πιο οικονομικα,αλλαζω τον εγκεφαλο τον δικο μου και βαζω εναν τετοιον (oscar obd 32)η βαζω παραλληλα με τον δικο μου εναν EG-DYNAMIC?
valsam

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 15 Ιαν, 2014 00:11

Απο εδω είνσι ..

Ρε συ ρύθμισε τις βαλβίδες αύξησε το jml καθε 6 δευτ .. Και τσεκαρισε το μείγμα ...ούτε φτωχο ούτε πλουσιο ..

Πες στον εγκάταστατη να δει τα trim .. Γιατι εχω την εντύπωση οτι φοβάτε και σε εχει πολυ πλουσιο απο τις καταναλωσεις που γράφεις ...πες του οτι και το πολυ φαί καίει βαλβίδες ..,
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 15 Ιαν, 2014 01:16

Χιλια Τhanks ρε Qgas,εχω ακομη 300 γραμ. flashlube και θα δοκιμασω το jml μολις τελειωσει!
Την λαδιερα την εχω να σταζει μπολικο πραγμα,σταζει 6 σταγονες μπομποτες (ειναι μια no name)η οποιες αντιστιχουν σε καμια 12-13 απο τις ψιλες(δηλ. 12-13ml ανα λιτρο υγραεριου!)και το αυτοκινητο καιει και 1+ λιτρο αν 10.000 χλμ(μου το εχουν πει και αυτο καμποσοι οτι βοηθαει στην προστασια των βαλβιδων,ισχυει αυτο η ειναι μουφα?)
Ποια η γνωμη σου για το εγκεφαλακι EG-DYNAMIC που ρυθμιζει το αβανς, να παρω τον Αλεκο στην Αθηνα να ρωτησω?
Η μηπως θα ηταν καλυτερα εσυ σαν συναδελφος του να ρωτουσες και να μας πεις την αποψη σου?
Κανει δουλεια?
Το εχουν φερει?
Ποσο κοστιζει?
Σημερα ρυθμισα βαλβιδες,καθαρισα το KN φιλτρο,εβαλα καινουργια μπουζι(τα μαμα,οχι υγραεριου!)για να ειναι ενταξει και απο πλευρας ρευματος και αερα το αυτοκινητο(παιζει τελικα ρολο να ειναι βαλβιδες,μπουζι, φιλτρο καινουργια καθαρα και ρυθμισμενα στην ρυθμιση του υγραεριου?) γιατι την πεμπτη εχω ραντεβου με τον υγραεριτζη μαστορα μου για να αλλαξουμε τα φιλτρακια υγραεριου και να το ρυθμισουμε!
Εγω φιλε θα του πω του μαστορα για τα trims αλλα ειμαι σιγουρος για την αντιδραση του,ξερεις εσυ γιατι εισαι μαστορας,θα με κοιταξει πλαγια με ενα χαμογελο λες και του βαζουμε χερι οτι δεν ξερει την δουλεια του!

Το φαει σε υγραεριο εξακολουθει και μου ειναι πολυ παρολου που βαζω και στο πρατηριο που μου εβγαλε μια φορα πολλα χλμ(τωρα τελευταια ενοω γιατι παλαιοτερα ειχα αυξηση κταναλωσης μονο 20%, παιζει να ξερυθμιστικε το συστημα υγραεριου?),κρατουσα σημειωσεις ποσα χιλιομετρα εκανα με βενζινη και υπολογισα το υγραεριο,για 101 χλμ εκαψα 14,2λιτρα υγραεριου με οδηγηση αποκλειστικα περιφερειακο!
Το 9,8-10,5 που θα ειχα με βενζινη(δηλ. μ.ο 10,2 αντε να ειχα) δεν πεφτει με τιποτα κατω απο 14 και συνηθος ειμαι και πανω απο τα 15 λιτρα τα 100,αν ειναι πολυ πλουσιο το μιγμα δεν θα επρεπε να μου αναψει check engine, η μονο αναβει οταν ειναι φτωχο το μιγμα,η εστω δεν θα μπουκωνε το αυτοκινητο?
Εγω τετοια συμπτωματα δεν εχω!
valsam

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 15 Ιαν, 2014 09:43

Δεν θέλω να σου "βάλω φωτιές" αλλά το Europegas όπως και κάποια άλλα συστήματα μπορούν να σβήνουν αυτόματα το check engine μόλις ανάψει. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος εγκαταστάτης
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες