Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Έλεγχος-αντικατάσταση μπουζί

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Ελενχος-αντικατασταση μπουζι

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 29 Ιαν, 2014 12:04

Θα βάλω λίγη "φωτιά" στη συζήτηση. Όλοι δε λένε ότι το υγρέριο θέλει ισχυρότερο σπινθήρα για την καύση; Αυτό μπορεί να το πετύχει ένα πιο θερμό μπουζί και όχι ένα πιο ψυχρό. Τότε γιατί όλοι προτείνουν πιο ψυχρά;
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 29 Ιαν, 2014 12:15

με το υγραεριο εχουμε μεγαλυτερη θερμοκρασια μεσα στον θαλαμο καυσεως, κατα συνεπεια θα πρεπει το μπουζι να μπορει να αποβαλει γρηγοροτερα την αυξημενη θερμοκρασια για να βρισκεται αυτο στην σωστη θερμοκρασια λειτουργειας του και οχι πανω απο αυτην.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 29 Ιαν, 2014 13:43

Και η μεγαλύτερη θερμοκρασία πως προκύπτει ενώ έχει ανά λίτρο μικρότερη θερμογόνο δύναμη;
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 29 Ιαν, 2014 14:29

labros έγραψε:Και η μεγαλύτερη θερμοκρασία πως προκύπτει ενώ έχει ανά λίτρο μικρότερη θερμογόνο δύναμη;

Και να ρωτησω και'γω κατι τα μαστορια του φορουμ,θερμ. δυν. Υγραέριο 25.300 KJ/lt και Βενζίνης αμόλυβδης 31.845 KJ/lt, 1 λίτρο βενζίνης έχει 25,87% περισσότερη ενέργεια από 1 λίτρο υγραερίου,αρα με υγραεριο για να κινηθει σωστα ενα αυτοκινητο οπως δηλ. με την βενζινη πρεπει να εχουμε 25,87% αυξηση καταναλωσης,σωστα?
Και παλι ομως δεν εχουμε μεγαλυτερη θερμογονο δυναμη με 25,87% αυξηση καταναλωσης,εχουμε ιση με της βενζινης ,εμενα τα μπουζι μου βγηκαν καφε χρωμα και ειχα μετρησει εως και +40% αυξηση καταναλωσης,μηπως σε αυτο οφειλετε,δηλ. στο +40% η μεγαλύτερη θερμοκρασία στον χωρο καυσης?
(και το κουφο της υποθεσης ειναι οτι οταν το βαλαμε στο κομπιουτερ εδειξε οτι το μειγμα ηταν και ψιλοφτωχο!?!?!?)
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 29 Ιαν, 2014 14:53

Kαι ξαναρωταω εγω τωρα μηπως το ολο θεμα των καμενων πολαπλασιαστων,των καφε και σε αθλια κατασταση μπουζι,των βαλβιδων και εδρων,δηλ. ολων αυτων των προβληματων να οφειλονται στο "LPG can indeed be as economical and powerful as fuel but the issue is with the ignition timing and spark intensity due to the slower flame front of LPG " ,δηλ. στο οτι καιγετε πιο αργα το υγραεριο απ'την βενζινη?
Μηπως λεω μηπως τελικα παιζοντας με το αβανς οπως με το ματζαφλερι της europegas οπως και με παρομοια ματζαφλερια και αλλων εταιριων που μαθαινω οτι θα βγαλουν συντομα (http://www.aeb.it/products/timing-advance-processors)βρεθηκε η λυση στο νσ κινουμαστε πλεον ασφαλης για τα μηχανικα μερη του αυτοκινητου μας με υγραεριο,και οτι τοσο καιρο κατι ειδικα μπουζι για υγραεριο,κατι ενισχυμενα μπουζοκαλοδια,κατι ψεκασμοι βενζινης,λαδιερες,τουναπια,ακομη και κατι ενισυμενες εδρες και βαλβιδες απλα επιβραδυναν (και αυτο μαλιστα πολυ αμφισβητουμενο αν κατι κανουν ολα αυτα τα περι λυπανσης!)αλλα δεν ελυναν τα προβληματα που προκυπτουν απο την χρηση υγραεριου??????
http://www.acl.com.au/web/acl00056.nsf/ ... enDocument
valsam

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 29 Ιαν, 2014 15:40

Αν έχεις διόρθωση του αβανς λύνονται όλα τα προβλήματα. Το ερώτημα είναι αν είναι τόσο απλό που να το κάνει αυτό το εγκαφαλάκι και ποιός ξέρει να το ρυθμίσει.
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 29 Ιαν, 2014 16:40

Διαβαζωντας στο ιντερνετ διαπιστωνω οτι στο εξωτερικο ο κοσμος το'χει τουμπανο και΄μεις (εδω στην Ελλαδα!)κρυφο καμαρι το θεμα διαφορετικου χρονου καυσης του lpg και τα οσα η ακομη και ολα τα προβληματα που δημιουργει στο αυτοκινητο!
Γιατι αναρωτιεμαι κανενας απο τους 10δες εγκαταστατες που οταν εψαχνα να βαλω υγραεριο και απο τους πολλους ακομη και εδω στο φορουμ το περνουσανε ντουκου το θεμα,αποκλειετε αν καποιος θεωρει τον εαυτο του καλο μηχανικο η μαστορα να μην το γνωριζε ,αρα συμπερανω οτι σκοπιμος μας λεγανε και ακομη μας λενε βαλτε αφοβα υγραεριο στο αυτοκινητο!
Σιγα δηλ. μην μου ελεγε κανενας εγκατασταης "κοιτα φιλε αμα βαλεις υγραεριο να ξερεις οτι το υγραεριο σε σχεση με την βενζινη εχει εντελος διαφορετικη καυση και το αυτοκινητο που ειναι ρυθμισμενο απο το εργοστασιο για να καιει βενζινη καιγοντας υγραεριο δεν θα το κανει σωστα με αποτελεσμα να παθουν ζημια πολλα μηχανικα του μερη ειναι δεν ειναι σε καποια μπλακ λιστ το αυτοκινητο,εξακολουθεις να θελεις να το βαλουμε?"
Ποιος θα εβαζε υγραεριο στο αυτοκινητο του αμα του τα ελεγε αυτα ο εγκαταστατης?
Εγω παντος αρχες Μαρτιου περιμενω το ματζαφλερακι (το δοκιμαζουν ακομη μου ειπαν!)να το βαλω στο αυτοκινητο να δουμε αν τελικα ειναι η δεν ειναι και αυτο μια ακομη φουσκα!
valsam

Re: Απ: Ελενχος-αντικατασταση μπουζι

Δημοσίευσηαπό anikologr » Τετ 29 Ιαν, 2014 18:27

valsam έγραψε:Διαβαζωντας στο ιντερνετ διαπιστωνω οτι στο εξωτερικο ο κοσμος το'χει τουμπανο και΄μεις (εδω στην Ελλαδα!)κρυφο καμαρι το θεμα διαφορετικου χρονου καυσης του lpg και τα οσα η ακομη και ολα τα προβληματα που δημιουργει στο αυτοκινητο!
Γιατι αναρωτιεμαι κανενας απο τους 10δες εγκαταστατες που οταν εψαχνα να βαλω υγραεριο και απο τους πολλους ακομη και εδω στο φορουμ το περνουσανε ντουκου το θεμα,αποκλειετε αν καποιος θεωρει τον εαυτο του καλο μηχανικο η μαστορα να μην το γνωριζε ,αρα συμπερανω οτι σκοπιμος μας λεγανε και ακομη μας λενε βαλτε αφοβα υγραεριο στο αυτοκινητο!
Σιγα δηλ. μην μου ελεγε κανενας εγκατασταης "κοιτα φιλε αμα βαλεις υγραεριο να ξερεις οτι το υγραεριο σε σχεση με την βενζινη εχει εντελος διαφορετικη καυση και το αυτοκινητο που ειναι ρυθμισμενο απο το εργοστασιο για να καιει βενζινη καιγοντας υγραεριο δεν θα το κανει σωστα με αποτελεσμα να παθουν ζημια πολλα μηχανικα του μερη ειναι δεν ειναι σε καποια μπλακ λιστ το αυτοκινητο,εξακολουθεις να θελεις να το βαλουμε?"
Ποιος θα εβαζε υγραεριο στο αυτοκινητο του αμα του τα ελεγε αυτα ο εγκαταστατης?
Εγω παντος αρχες Μαρτιου περιμενω το ματζαφλερακι (το δοκιμαζουν ακομη μου ειπαν!)να το βαλω στο αυτοκινητο να δουμε αν τελικα ειναι η δεν ειναι και αυτο μια ακομη φουσκα!

Το θέμα είναι να βρεις κάποιον να το ρυθμίσει σωστά σε όλη μην κλίμακα των στροφών και όλα τα φορτία.
Ελπίζω πάντως η καύση βενζίνης ταυτόχρονα με υγραέριο να επιταχύνει την καύση του.επίσης η γνωστή λαδιέρα πιστεύω ότι με την καύση του το λάδι αυτό βγάζει μια κάπνα η οποία κάθεται πάνω στις βαλβίδες και τις έδρες και εμποδίζει την φθορά. Η εξήγηση είναι πιο επιστημονική αλλά βαριέμαι να εξηγώ..

Με τα παραπάνω ευελπιστώ να μειώσω το πρόβλημα και να εμφανιστεί λίγο αργότερα...

Στάλθηκε από το ZTE V967S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τετ 29 Ιαν, 2014 20:52

Στις παραπάνω ερωτήσεις για τα " ματζαφλάρια " κλπ. κλπ. θα απαντήσω εγώ όπως μου έρχεται στο μυαλό .

Όσο το πολυσκαλίζουμε , τόσο πιο γρήγορα θα μείνουμε με τα "ματζαφλάρια" και τα "καβλιτζέκια" στο χέρι.
Και κάποιοα τζιμάνια θα πίνουνε στην υγειά των κορόιδων . Φίλοι μου μια είναι η λύση , τελεία και παύλα .
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ που ξέρει τι κάνει και πάνω απόλα ΣΕΒΕΤΑΙ αυτό που κάνει !!!!!

Όσοι δεν συμφωνείτε , δικαίωμα σας απόλυτο . Προσοχή όμως στα "ματζαφλάρια" !!!
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Re: Έλεγχος-αντικατάσταση μπουζί

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Πέμ 30 Ιαν, 2014 20:46

15.000χλμ εγιναν ολα με υγραεριο, η ακιδα ηταν καφε σε ολα τα μπουζι
στην προηγουμενη αλλαγη η ακιδα ηταν κοκκινη
σε γνωστο μου που του αλλαξα τα μπουζι(corolla 1.3 καυση με υγραεριο) ηταν ασπρη η ακιδα
στο δικο μου καυση με βενζινη: παντα η ακιδα εβγαινε ασπρη, μια φορα που δεν ειχα σωστη καυση λογω αισθητηρα λ & αισθητηρα θερμοκρασιας μου βγηκαν με μαυρη ακιδα
καποιος εγκαταστατης μπορει να μας πει με καυση υγραεριου οταν η ακιδα ειναι καφε/κοκκινη/λευκη αναλογα τη σημαινει εχουμε ιδανικο μειγμα/πλουσιο/φτωχο? :)
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 34 επισκέπτες