Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 30 Ιαν, 2014 23:44

valsam έγραψε:και fokion?

το εχω πει 800 φορες ανοιξε τα κιταπια σου και βρες το....

βαρεθηκα
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 31 Ιαν, 2014 02:36

nickp έγραψε:Χωρίς οργάνωση τζάμπα μιλάμε. Τουλάχιστον να μαζευτούμε να κάνουμε επίσημη κ επώνυμη καταγγελία στο Ίνκα κ υπουργείο γιατί για να πηγαίνουμε σε ένα δυο πρατήρια δεν ευδοκιμεί

Kαλο φιλε, το αλλο με τον Τοτο το ξερεις?
Για ποια οργανωση μας λες ρε φιλε,πλακα μας κανεις?
Εδω εχω κανει εκληση απειρες φορες να οργανωθουμε μπας και γινει τιποτα και περαν 2 προσωπικων μυνηματων που εδειξαν ενδιαφερον τιποτα αλλο !
Βρε το ιντερνετ κρυβει πολυ μεγαλη πουστια μεσα του,οτι σου παρουσιαζουν καμια σχεση εχει με την πραγματικοτητα,ο καθενας πισω απο την ανωνυμια οτι θελει και οπως θελει τα παρουσιαζει τα πραγματα και το autogas forum δοξα τον θεο μπολικους απο δαυτους εχει μεσα!
Εχω αρχισε και (χοντρο)ψιλοσιχαινομαι την καθημερινη τριβη να προσπαθω να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας και μαλλον θα αποχωρισω απο το φορουμ για να αφησω και τα παιδια να κανουν ανενοχλητα την αβαντοδορικη δουλεια τους!
Για να πω ομως και του στραβου το δικαιο με εχουν βοηθησει και αρκετοι επαγγελματιες σε οποιες τεχνικες απορειες ειχα παρολου τις κοντρες που ειχαμε(και ιδιαιτερα Τhank's Ηλια και Qgas!)
Εχω καταντησει πλεον ο γραφικος και ο τρελος του χωριου γιάυτο καιρος να την κανω!
Το ιντερνετ ειναι μπιζνα και αφου την πατησα μια φορα με το energ.gr που απευθυνετε σε εναλακτικες μορφες ενεργειας και πραγματικα λυμαινεται απο επαγγελματιες που για να ψαρεψουν πελατες λενε και τα παρουσιαζουν τα πραγματα οπως τους συμφερει , σορυ αλλα παλι παω να την ξαναπατησω ετσι!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό tasoshunter » Παρ 31 Ιαν, 2014 02:53

valsam φιλε ελεος βλεπεις παντου φαντασματα.
δεν σου φταιει κανεις εαν εκανες λαθος επιλογες η δεν σου βγηκε το συστημα που εβαλες!!!
εχεις την εντυπωση οτι εμεις ολοι οι αβανταδωροι δεν θελουμε το υγραεριο 20-30 λεπτα φθηνοτερο?
αν ειναι δυνατον!!! αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα παρω τα οπλα η θα πλακωνω τον καθε πρατηριουχο στο
ξυλο η καθε φορα που θα περναω θα τον βριζω? ο καθενας εχει διαφορετικο τροπο αντιμετωπισης της υπαρχουσας καταστασης.
ασε μου το δικαιωμα να εχω τον δικο μου.
Fiat Grande Punto - Elpigaz με Jlm 70000 +
tasoshunter

Δημοσιευσεις: 276

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 31 Ιαν, 2014 06:55

Ρε συ Valsam πραγματικά το εμπεδώσαμε, οι πρατηριούχοι μας ρουφάνε το αίμα με το καλαμάκι ιδίως σε μερικές περιοχές, το κράτος μας είναι ανίκανο, οι εγκαταστάτες είναι όλοι άσχετοι και κοροϊδεύουν τον κόσμο και ότι άλλο θέλεις πες.

Όλα τα παραπάνω όμως τα ήξερες και πριν βάλεις υγραέριο, η τιμή πχ πέρυσι τέτοια εποχή ήταν στα ίδια επίπεδα σε όλους τους νομούς. Επίσης για το σύστημα θυμάμαι ότι έψαχνες και ρωτούσες να βάλεις με 500, 600€ και τελικά βρήκες κάποιο ικανοποιητικό οπότε το έψαξες. Για το κόστος της λαδιέρας επίσης το ήξερες άρα και για τον κίνδυνο για αυξημένες φθορές. Επίσης οι λίστες με τα δύσκολα αυτοκίνητα για μετατροπή είναι γνωστές και αναρτημένες στο φόρουμ. Τους φόρους και τα χαράτσια του δίλιτρου επίσης τα ήξερες. Παρόλα αυτά απόφάσισες να κάνεις την μετατροπή, άρα δεν σου φταίει κανένας που δεν είσαι ευχαριστημένος, κοίτα στον καθρέφτη να δεις ποιος φταίει που είσαι δυσαρεστημένος. Άποψη μου είναι ότι αντί να ασχολείσαι άλλο και να σου ανεβαίνει η πίεση να αυξάνεις τον κίνδυνο να σου κλείσουν οι βαλβίδες και να πληρώνεις κι άλλα κερατιάτικα, να γίνεσαι πειραματόζωο με τα καινούργια "μαντζαφλάρια", βγάλε το ρημάδι το σύστημα για να ησυχάσεις.

Για την κατανάλωση:
Δεν είναι όλα τα συστήματα ίδια, αν διαβάσεις το έχουν γράψει κατ'επανάληψη εγκαταστάτες στο φόρουμ, τα πιο εξελιγμένα συστήματα λόγο καλύτερης διαχείρησης έχουν διαφορά στην κατανάλωση.

Επίσης από [url=http://www.4t.gr/default.php?pname=Article&cat_id=34&art_id=11442&pbreak=3
]εδώ [/url]
Στην πράξη το υγραέριο είναι ένα εναλλακτικό καύσιμο 109-116 οκτανίων, κάτι που εξαρτάται από την ποσοστιαία αναλογία του προπανίου στο μείγμα, η οποία στο υγραέριο που συνήθως χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα είναι της τάξης του 60%. Ο έτσι κι αλλιώς μεγαλύτερος αριθμός οκτανίων, όμως, σημαίνει μεγαλύτερη δύναμη; Δυστυχώς, δεν είναι τόσο εύκολες οι απαντήσεις. Το LPG έχει μεγαλύτερη θερμοδυναμική απόδοση ανά 1.000 γρ., αλλά μικρότερη αν το υπολογίσεις ανά όγκο ανά λίτρο, γιατί απλώς έχει μικρότερη πυκνότητα από τη βενζίνη. Σε ό,τι αφορά τη χρήση του στα αυτοκίνητα, ο όγκος είναι αυτός που έχει σημασία, γιατί απλούστατα ο χώρος καύσης δε γεμίζει με το κιλό! Για να το κάνουμε απλό, τα παραπάνω οκτάνια του LPG είναι κρίσιμα και καθοριστικά, όσο πιο πολλή συμπίεση έχει ένας κινητήρας, αφού το LPG είναι δυνατόν να συμπιεστεί ακόμα και σε κινητήρες που λειτουργούν με σχέση 12:1. Επομένως, ένας συμβατικός ατμοσφαιρικός κινητήρας με συμπίεση 9:1 θα αποδίδει λιγότερο σε λειτουργία LPG από ό,τι, για παράδειγμα, ένας κινητήρας άμεσου ψεκασμού, που συνήθως λειτουργεί με μεγαλύτερη αναλογία συμπίεσης, ή σε σχέση με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, όπου η υπερπλήρωση αντικαθιστά την αυξημένη συμπίεση.

κλείνοντας να σου πω για την κατανάλωση στο "αρχαίο τεχνολογικά" ACCENT είχα αύξηση περίπου 10 -15% . Λαδιέρες ξυδιέρες δεν ήξερε τι είναι αυτά και κατανάλωση βενζίνης 10€ ή 6λ / 1500 km (χρήση μόνο στην εκκίνηση και δεν είχε συμπλήρωμα).

Στο ξαναέγραψα, ανοιχτό επάγγελμα είναι τα βενζινάδικα και αφού κονομάνε όσα λες μπορείς να ανοίξεις ένα κι εσύ ή ευκολότερα να αγοράασεις ή να νοικάσεις ένα από τα τόσα που κλείνουν και να το δουλέψεις. Διπλό κέρδος και θα κονομάς και θα πληρώνεις το καύσιμο χονδρική και εκεί να δω αν ο "γείτονας" σου το έχει 0,98 αν θα το πας έστω και 0,88
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό anestis3 » Παρ 31 Ιαν, 2014 12:13

εδώ και λίγες μέρες έχω παρατηρήσει οτι ξαφνικά οι φθηνότερες τιμές της Ελλάδας μεταφέρθηκαν από τον Βόλο στα Τρίκαλα . Του Βόλου μάλιστα δεν είναι καν φθηνές πλέον,είναι στα επίπεδα άλλων νομών. Πως γκένεν αυτό; :P α ρε Ελλάδα...
anestis3

Δημοσιευσεις: 18

Δημοσίευσηαπό neos112 » Παρ 31 Ιαν, 2014 15:11

x
Τελευταία επεξεργασία από neos112 και Τρί 04 Φεβ, 2014 22:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
neos112

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό fabiawrc » Σάβ 01 Φεβ, 2014 07:08

valsam μην φυγεις θα σε νικησουν! :mrgreen:

φαωνος με τα μπουνια!εβαλα 20 ευρω 22.34λ (0,895) εχω κανει 240χλμ και λαμπακι δεν εχει αναψει ακομα.μια χαρα!

ακομα και τωρα που πεσανε οι τιμες στο 0.915 3 λεπτα διαφορα δεν τους χαριζω ουτε λεπτο του λεπτου!
skoda fabia sedan 1.4 101 16v elegance. lpg kit=romano 40.000χλμ
fabiawrc

Δημοσιευσεις: 29

Δημοσίευσηαπό tasoshunter » Σάβ 01 Φεβ, 2014 12:43

fabiawrc έγραψε:valsam μην φυγεις θα σε νικησουν! :mrgreen:

φαωνος με τα μπουνια!εβαλα 20 ευρω 22.34λ (0,895) εχω κανει 240χλμ και λαμπακι δεν εχει αναψει ακομα.μια χαρα!

ακομα και τωρα που πεσανε οι τιμες στο 0.915 3 λεπτα διαφορα δεν τους χαριζω ουτε λεπτο του λεπτου!

Μηπως εισαι πρατηριουχος, εμπορος καυσιμων,πολλα καλα λογια γραφεις :lol: :lol:
Fiat Grande Punto - Elpigaz με Jlm 70000 +
tasoshunter

Δημοσιευσεις: 276

Δημοσίευσηαπό neos112 » Σάβ 01 Φεβ, 2014 13:18

x
Τελευταία επεξεργασία από neos112 και Τρί 04 Φεβ, 2014 22:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
neos112

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό papoys » Σάβ 01 Φεβ, 2014 17:07

Θα συμφωνήσω με τους παραπάνω. :thumbup:

Από εδώ και πέρα και εγώ Φαώνος αν και απέχω 15 περίπου χιλ. και δεν είναι στο δρόμο μου.
Κάθε Κυριακή πρωί που δεν υπάρχει κίνηση,στο κέντρο φουλάρισμα και πίσω.Οι δικοί μας εδώ ανατολικά
καρφωμένοι στα 96,8 πάνω από μήνα.
Πλέον και να πέσουν οι τιμές πρέπει να συνεχίζουμε Φαώνος.
Το μόνο κακό είναι ότι το πρατήριο είναι χωμένο πίσω από στενά και δύσκολο για κάποιους που δεν ξέρουν
την περιοχή να το βρουν.
Γνώμη μου όποιος δεν έχει ξαναπάει ας δει καλά πρώτα τη διαδρομή στο χάρτη πριν ξεκινήσει,οπότε δεν
θάχει πρόβλημα.Και αν δεν έχει πλοηγό ένα πρόχειρο σκαρίφημα με σταθερό σημάδι το καινούργιο Χρηματιστήριο
στην Λ.Αθηνών και όλα είναι εύκολα.Από το Χρηματιστήριο είνα πολύ κοντά.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες