Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αλλαγή με μπουζι για LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Αλλαγή με μπουζι για LPG

Δημοσίευσηαπό GARBAKOS » Τετ 18 Δεκ, 2013 16:48

gakost έγραψε:
GARBAKOS έγραψε:Το θεμα μου ειναι πως μπορεις να μου λες με σιγουρια οτι θα ειμαι οκ απο την στιγμη που με τα μαμα μπουζι θα εχω 20% περισσοτερη θερμοτητα στον κινητηρα?Αυτο δεν ειναι ενα προβλημα?Τα μπουζι LPG για αυτο τον σκοπο δεν ειναι?Για να κατεβαζουν την θερμοκρασια περιπου στο φυσιολογικο?

Πια καινούργια έρευνα λέει ότι αυξάνεται η θερμοκρασία 20% ; Και πως στο καλό κατεβάζουν την θερμοκρασία τα μπουζί έχουν ενσωματομενο πυροσβεστήρα; Φίλε αυτοί που στα λένε αυτά είναι ΑΣΧΕΤΟΙ. Θεωρητικά τα μπουζί για υγραέριο έχουν πιο δυνατό σπινθήρα οπότε κάνουν καλύτερη καύση μιας και το μείγμα κάνει πιο καλή έκρηξη. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. Προσωπικά μετά από 70κ χιλιόμετρα με τα απλά μπουζί που προτείνει ο κατασκευαστής δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα και δεν βρήκα τον λόγο να τα αλλάξω με κάτι που είναι πολύ ακριβότερο.

Φιλε μου μπορει και να ειναι ασχετοι δεν ξερω.Εγω λεω αυτα που μου εχουν πει και αυτα που εχω διαβασει..Κοιτα εδω τι ειχε γραφτει πιο παλια για την αυξηση της θερμοκρασιας..

lancialybra έγραψε:Aπό όσα γνωρίζω, δεν απαιτεί διάκενο ακίδας 0,7mm απαραιτήτως.
Η καύση του υγραερίου απαιτεί μεγαλύτερο σπινθηρισμό από το μπουζί.
Κατά συνέπεια μεγαλώνει η απαίτηση σε ηλεκτρική τάση και παράγεται μεγαλύτερη θερμοκρασία.
Αυτό με τη σειρά του επιβαρύνει, τα πηνία που συμβάλλουν στην ανάφλεξη κ.ο.κ

Οι ειδικότεροι προτείνουν ή επιλογή ειδικού μπουζί για υγραερίο ή χρήση συμβατικού μπουζί με μείωση διάκενου ακίδας κατά ελάχιστον 10% έως και 20-25% για μείωση της παραγόμενης θερμοκρασίας και απαίτησης ηλεκτρικής τάσης ενώ ο έλεγχος διάκενου να γίνεται κάθε 10.000 χιλ. απαραιτήτως.

Εάν σε ενδιαφέρει υπάρχουν κάποιες συγκεντρωμένες πληροφορίες για το πως λειτουργεί ένα μπουζί ως προς τα αναφερόμενα (όχι για lpg) στο http://lancialybra.mlemo.gr/doityourself/mpouzi_coils/mpouzi_coils_charecteristics.htm.

Τελος το ειπα και το ξανα ειπα πως δεν εχω προβλημα με τα μαμα μπουζι (για θερμοκρασιες δεν ξερω) απλα ρωταω διαφορα για να μην εχω στο μελλον..
Ford Fiesta MK7 1.4 Landi Renzo LPG
Άβαταρ μέλους
GARBAKOS

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 18 Δεκ, 2013 17:19

GARBAKOS έγραψε:
lancialybra έγραψε:Aπό όσα γνωρίζω, δεν απαιτεί διάκενο ακίδας 0,7mm απαραιτήτως.
Η καύση του υγραερίου απαιτεί μεγαλύτερο σπινθηρισμό από το μπουζί.
Κατά συνέπεια μεγαλώνει η απαίτηση σε ηλεκτρική τάση και παράγεται μεγαλύτερη θερμοκρασία.
Αυτό με τη σειρά του επιβαρύνει, τα πηνία που συμβάλλουν στην ανάφλεξη κ.ο.κ

Οι ειδικότεροι προτείνουν ή επιλογή ειδικού μπουζί για υγραερίο ή χρήση συμβατικού μπουζί με μείωση διάκενου ακίδας κατά ελάχιστον 10% έως και 20-25% για μείωση της παραγόμενης θερμοκρασίας και απαίτησης ηλεκτρικής τάσης ενώ ο έλεγχος διάκενου να γίνεται κάθε 10.000 χιλ. απαραιτήτως.

Εάν σε ενδιαφέρει υπάρχουν κάποιες συγκεντρωμένες πληροφορίες για το πως λειτουργεί ένα μπουζί ως προς τα αναφερόμενα (όχι για lpg) στο http://lancialybra.mlemo.gr/doityourself/mpouzi_coils/mpouzi_coils_charecteristics.htm.

Τελος το ειπα και το ξανα ειπα πως δεν εχω προβλημα με τα μαμα μπουζι (για θερμοκρασιες δεν ξερω) απλα ρωταω διαφορα για να μην εχω στο μελλον..

Αυτό δεν αναφέρεται στην θερμοκρασία του θαλάμου καύσης αλλά στην θερμοκρασία του μπουζί και του ηλεκτρικού κυκλώματος (μπουζί καλώδια πολλαπλασιαστής) Σύμφωνα με την φυσική όταν θέλεις να περάσεις πιο μεγάλη ένταση ηλεκτρισμού από έναν αγωγό τότε αυξάνεται η ταχύτητα κίνησης των ηλεκτρονίων και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Όπως στο σπίτι αν έχεις μια ενεργοβόρα συσκευή και την συνδέσεις με λεπτό καλώδιο στην πρίζα για να χωρέσουν τα ηλεκτρόνια στον αγωγό τρέχουν πιο γρήγορα και αναπτύσσεται μεγαλύτερη θερμοκρασία και ζεσταίνεται το καλώδιο. Λύση είναι ένα καλώδιο μεγαλύτερη διάμετρο
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό GARBAKOS » Πέμ 19 Δεκ, 2013 15:35

ok λαθος μου τοτε!
Απλα εμενα ετσι μου ειχαν πει για τις θερμοκρασιες..
Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Ford Fiesta MK7 1.4 Landi Renzo LPG
Άβαταρ μέλους
GARBAKOS

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό gouris » Δευτ 27 Ιαν, 2014 00:11

To link με το καταλογο για τα bosch lpg δεν ισχυει πια... εχει καποιος το νεο link
gouris

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό Qgas » Δευτ 27 Ιαν, 2014 20:45

gouris έγραψε:To link με το καταλογο για τα bosch lpg δεν ισχυει πια... εχει καποιος το νεο link

http://www.bosch.com.au/car_parts/en/do ... 090324.pdf
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό jonjon » Τρί 11 Φεβ, 2014 23:43

jonjon έγραψε:Καλησπέρα, φοράω μπουζί ιριδίου πλατίνας bosch. στα πόσα χλμ θέλουν αλλαγή με υγραέριο;

:roll:
Hyundai i10 kme nevo pro 75.000 χλμ
jonjon

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τετ 12 Φεβ, 2014 00:15

Στα μισά χλμ από όσα προβλέπει ο κατασκευαστής για χρήση με βενζίνη!
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 12 Φεβ, 2014 04:54

dimoskats έγραψε:Στα μισά χλμ από όσα προβλέπει ο κατασκευαστής για χρήση με βενζίνη!

Άλλο πάλι αυτό. :geek: Γιατί; :?:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 12 Φεβ, 2014 09:35

αν θεωρησουμε οτι η αποδοση των μπουζι πεφτει κατα την διαρκεια της ζωης τους και λογο υψηλοτερων θερμοκρασιων στον θαλαμο καυσεως καθως και μικροτερη αγωγημοτητα του μειγματος υγραεριου-αερα απο το αντιστοιχο βενζινης-αερα πιστευω οτι η τακτικοτερη αντικατασταση των μπουζι ειναι απαραιτητη, τωρα το ποσο πιο γρηγορα εχει να κανει και με αλλους παραγοντες, οπως την κατασταση που βρισκονται τα εξαρτηματα που παραγουν την υψηλη ταση για τον σπινθηρα των μπουζι (πολλαπλασιαστης, μπουζοκαλωδια, ντρισιπιτερ, ηλεκτρονικη) καθως και απο την κατασταση του κινητηρα (συμπιεση, αν καιει λαδια και ποσα)
σε αυτοκινητα που φορανε απο την μανα τους μπουζι πλατινας και οι κατασκευαστες δινουν αντικατασταση καθε 90-120.000km βλεπουμε οτι πολλες φορες ακομα και με ακοκλειστικη χρηση βενζινας τα μπουζι δεν μπορουν να φτασουν αυτα τα ορια χιλιομετρων και χρειαζεται νωριτερα η αντικατασταση τους λογο δυσλειτουργειων που παρουσιαζουν, ποσο μαλλον με υγραεριο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό jonjon » Τετ 12 Φεβ, 2014 10:15

Δηλαδή περίπου 50000 χλμ αλλαγή για τα ανωτέρω μπουζί, είναι καλά;
Hyundai i10 kme nevo pro 75.000 χλμ
jonjon

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα