Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πλήρωση υγραερίου.

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Πλήρωση υγραερίου.

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 13 Μάιος, 2011 10:52

gkazakias έγραψε:astra δεν λεω οτι θελω. Το εχω δει, το εχω ξεψαχνησει το συστημα. Θες να το φωτογραφισω αυριο? ΕΙναι μανομετρο αλλα οχι βαθμονομημενο, απλα με μια γραμμη που απο λεπτη γινεται χοντρη και δειχνει ο δεικτης αναλογα(γεματο δειχνει τερμα δεξια στη χοντρη μερια της γραμμης)

Δεν επιμενω. Εισαι ωραιως τοτε μια και δεν το εχουν ολα με αεριο ψεκασμο, γιατι μπορεις να δεις(δεν ξερω με ποση ακρίβεια ομως), αν εχεις υποψια για το ''ταδε''πρατηριο, αν σε γέμισε σωστα ή αν σε εκλεψε...

Σε μενα που εχω υγρο ψεκασμο δεν υπαρχει μανομετρο καθως εχει αντλια και πολυβαλβιδα μεσα στην δεξαμενη και φυσικα το καπακι δεν ανοιγει... Εικόνα
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό Giannis » Παρ 13 Μάιος, 2011 17:56

Με τι υλικό και από που, καλύπτουμε το επιπλέον ύψος μιας μεγαλύτερης δεξαμενής?
Οι εταιρείες εγκατάστασης, οφείλουν να στο παραδόσουν έτοιμο ή το φτιάχνεις μόνος σου?
Τελευταία επεξεργασία από Giannis και Παρ 13 Μάιος, 2011 20:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Δημοσίευσηαπό rebel » Παρ 13 Μάιος, 2011 18:39

Και στο δικο μου που εχω δεξαμενη 'ρεζερβα' εχει μανομετρο Βεβαια ποτε δεν το κοιταω....φασαρια ειναι :D
ΚΙΑ Pro-ceed 1.6cc
rebel

Δημοσιευσεις: 123

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 14 Μάιος, 2011 00:04

Giannis έγραψε:Με τι υλικό και από που, καλύπτουμε το επιπλέον ύψος μιας μεγαλύτερης δεξαμενής?
Οι εταιρείες εγκατάστασης, οφείλουν να στο παραδόσουν έτοιμο ή το φτιάχνεις μόνος σου?

Συνηθως το φτιαχνεις μονος σου και δεν ειναι δυσκολο.... αλλα αν ειναι σοβαρη η εταιρια που στο μετατρεπει, μπορει να στο κανει και αυτη.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Σάβ 14 Μάιος, 2011 11:24

Giannis έγραψε:Με τι υλικό και από που, καλύπτουμε το επιπλέον ύψος μιας μεγαλύτερης δεξαμενής?[...]

δοκίμασε να πας σε κανα κατάστημα με υλικά για μονώσεις και να πάρεις κάποιο αφρώδες υλικό με κατάλληλη σκληρότητα.
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό tasosonic » Κυρ 15 Μάιος, 2011 00:16

Και σε μένα υπάρχει αναλογικό μανόμετρο στη δεξαμενή μου τύπου ''donat'' (της brc) το οποιο αρκετα συχνα συμβουλεύομαι, μαλιστα εχω αφαιρέσει τις βιδες απο το μαυρο καπάκι πανω στη δεξαμενη για να μπορω να το βγαζω κ να το βαζω γρηγορα. Φροντίζω βεβαια παντα το αυτοκίνητο να βρίσκεται στην ευθεία και οχι σε ανηφόρα η κατηφόρα για να δείχνει σωστα η ένδειξη
Ο ψηφιακος δεικτης δε με τα λαμπακια δυστυχως δειχνει ότι να ναι ..
Opel Astra G 1.4cc του 98', BRC 4ης Γενιάς, χωρίς λαδιέρες!
tasosonic

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 16 Μάιος, 2011 01:20

tasosonic έγραψε:Και σε μένα υπάρχει αναλογικό μανόμετρο στη δεξαμενή μου τύπου ''donat'' (της brc) το οποιο αρκετα συχνα συμβουλεύομαι, μαλιστα εχω αφαιρέσει τις βιδες απο το μαυρο καπάκι πανω στη δεξαμενη για να μπορω να το βγαζω κ να το βαζω γρηγορα. Φροντίζω βεβαια παντα το αυτοκίνητο να βρίσκεται στην ευθεία και οχι σε ανηφόρα η κατηφόρα για να δείχνει σωστα η ένδειξη

Ξέρεις ότι αυτο πρέπει να είναι αεροστεγως κλειστό για να μην μπει Υγραεριο μέσα στη καμπίνα σε περίπτωση διαροης ; Για να φύγει απο τη τρύπα απο κάτω ;
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 16 Μάιος, 2011 13:40

dathens έγραψε:
Ξέρεις ότι αυτο πρέπει να είναι αεροστεγως κλειστό για να μην μπει Υγραεριο μέσα στη καμπίνα σε περίπτωση διαροης ; Για να φύγει απο τη τρύπα απο κάτω ;

Αυτα ειναι ''ψιλα γραμματα'' φιλε...... :lol: :lol: :lol:

Αληθεια, ποσοι απο εδω μεσα ειχαν διαρροη απο την πολυβαλβιδα(σφικτηρες κτλ..) και μύρισαν υγραεριο στην καμπινα ??? Δυστυχώς αρκετοι...
Αν ηταν ομως οπως στο φεκ και υπηρχε αεριοστεγες καπακι, δεν θα ειχαν θεμα μιας και οι αναθυμιάσεις τα εβγεναν εξω(αλλα απο την αλλη, δεν θα ξεραν οτι ειχαν διαρροη... :lol: )

Παντως απορω και γω πως εχει περασει αυτο το θεμα ετσι απο ολα τα κτεο :eh: :problem:
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 16 Μάιος, 2011 23:52

Τα ΚΤΕΟ ούτε καν το ξέρουν επίσης πολλοί εγκαταστατες στραβωνουν τα καπακια γιατί δεν μπορούν να γυρίσουν το χαλκοσωληνα στην πολυβαλβιδα και περνάνε ΚΤΕΟ με στραβά καπακια μισοανοιχτα , δεν είναι θέμα να καταλάβουν την διαροη μην την καταλάβουν με κανα τσιγάρο αναμένο στην καμπίνα !!!!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό tasosonic » Τετ 18 Μάιος, 2011 19:03

dathens έγραψε:
tasosonic έγραψε:Και σε μένα υπάρχει αναλογικό μανόμετρο στη δεξαμενή μου τύπου ''donat'' (της brc) το οποιο αρκετα συχνα συμβουλεύομαι, μαλιστα εχω αφαιρέσει τις βιδες απο το μαυρο καπάκι πανω στη δεξαμενη για να μπορω να το βγαζω κ να το βαζω γρηγορα. Φροντίζω βεβαια παντα το αυτοκίνητο να βρίσκεται στην ευθεία και οχι σε ανηφόρα η κατηφόρα για να δείχνει σωστα η ένδειξη

Ναι σωστό είναι αυτό που λες αλλά βαριέμαι συνέχεια να το βιδωνω κ να το ξεβιδωνω για να δω την ένδειξη. Διαρροή δεν είχα ποτέ, αν υπάρξει ομως κ μπει το υγραέριο στην καμπινα θα το μυρίσω κ θα ανοίξω το παράθυρο :P
Opel Astra G 1.4cc του 98', BRC 4ης Γενιάς, χωρίς λαδιέρες!
tasosonic

Δημοσιευσεις: 20

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 34 επισκέπτες