Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Opel corsa c 1.4 twinport - κλωτσάει στις 3000 στροφές

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Opel corsa c 1.4 twinport - κλωτσάει στις 3000 στροφές

Δημοσίευσηαπό droseros12 » Τρί 18 Φεβ, 2014 05:20

εχω το συστημα περιπου 2 χρονια.απο την αρχη μεταξυ 3000-34000 στροφων αν ημουν με δευτερα η τριτη και κρατουσα σταθερα τις στροφες σαυτο το φασμα σαν να κλωτσουσε λιγο το αμαξι.προγραμματιστηκε ξανα μετα το service πριν λιγες μερες το αμαξι αλλα παλι κανει το ιδιο.μονο με δευτερα και τριτη.με τεταρτη και πεμπτη σαυτες τις στροφες δεν εχω κανενα θεμα.η διαφορα σε σχεση με παλιοτερα ειναι οτι το κανει και με βενζινη τους τελευταιους 2 μηνες στις συγκεκριμενες στροφες ενω παλιοτερα το εκανε μονο με αεριο.δεν μου χει αναψει κανενα λαμπακι ποτε για πιθανη βλαβη.η μονη διαφορα που εχω παρατηρησει ειναι οτι ενω εβγαζα 500 χιλιομετρα με ενα γεμισμα στα τελευταια 5 γεμισματα μου βγαζει 470 χιλιομετρα με ιδια οδηγηση στην εγνατια.εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να φταιει?
droseros12

Δημοσιευσεις: 50

Re: Opel corsa c 1.4 twinport - κλωτσάει στις 3000 στροφές

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 18 Φεβ, 2014 09:19

αν εχει σωστο δουλεμα στο ρελαντι ψαξε μπουζι και πολλαπλασιαστη πρωτα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Τρί 18 Φεβ, 2014 14:42

hlias έγραψε:αν εχει σωστο δουλεμα στο ρελαντι ψαξε μπουζι και πολλαπλασιαστη πρωτα.

Έχω το ίδιο θέμα. Έβαλα καινούργιο πολλαπλασιαστή για να δοκιμάσω και τίποτα, μπουζί καινούργια και τίποτα. Ρύθμιση ξανά, τίποτα. Στην βενζίνη δεν κάνει τίποτα. Όταν είναι κρύο και γυρίσει σε υγραέριο κάνει το ίδιο σκάλωμα ακόμα και στο μαρσάρισμα. Όταν έχω φορτίο το κάνει, όταν δεν έχω φορτίο πάλι το κάνει αλλά λιγότερο. Είναι σαν ένα καινό, σαν να μένει από καύσιμο για δέκατα ο κινητήρας δημιουργώντας ένα κλώτσιμα σαν σκορτσάρισμα φαντάσου και μετά να ξυπνάει.
splitapsou

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τρί 18 Φεβ, 2014 15:06

Δεν θα χάνατε τίποτα αν τσεκάρετε τον Map του υγραερίου παιδιά..ενίοτε παρουσιάζει αυτά τα μικροπροβλήματα , ειδικά άμα δεν είναι τοποθετημένος στη σωστή θέση . Ίσως οι τεχνικοί πού γράφουν στο φόρουμ να βοηθήσουν περισσότερο...
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό droseros12 » Τρί 18 Φεβ, 2014 23:09

εκανα γενικο service και εβαλα μπουζι ιριδιου.μετα το πηγα στο μαστορα να το ξαναπρογραμματισει γιατι με τα νεα μπουζι μου ειπε οτι εκανε καλυτερη καυση και αλλαξαν τα δεδομενα.το προγραμματισε εφερε την γραμμη ξανα στη μεση που επρεπε να ειναι γιατι εδινε πλουσιοτερο μιγμα πιο πριν με βαση την ενδειξη αλλα παλι σε εκεινο το φασμα στροφων με δευτερα και τριτη αν πηγαινεις σταθερα με 3000-3100 κανει μικρο-διακοπες.δεν ξερω τι μπορει να φταιει.και με τα παλια μπουζι το κανε και τωρα το κανει
droseros12

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 19 Φεβ, 2014 00:33

droseros12 έγραψε:εκανα γενικο service και εβαλα μπουζι ιριδιου.μετα το πηγα στο μαστορα να το ξαναπρογραμματισει γιατι με τα νεα μπουζι μου ειπε οτι εκανε καλυτερη καυση και αλλαξαν τα δεδομενα.το προγραμματισε εφερε την γραμμη ξανα στη μεση που επρεπε να ειναι γιατι εδινε πλουσιοτερο μιγμα πιο πριν με βαση την ενδειξη αλλα παλι σε εκεινο το φασμα στροφων με δευτερα και τριτη αν πηγαινεις σταθερα με 3000-3100 κανει μικρο-διακοπες.δεν ξερω τι μπορει να φταιει.και με τα παλια μπουζι το κανε και τωρα το κανει

Στη βενζινη το κανει ;
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό droseros12 » Τετ 19 Φεβ, 2014 04:59

Qgas έγραψε:
droseros12 έγραψε:εκανα γενικο service και εβαλα μπουζι ιριδιου.μετα το πηγα στο μαστορα να το ξαναπρογραμματισει γιατι με τα νεα μπουζι μου ειπε οτι εκανε καλυτερη καυση και αλλαξαν τα δεδομενα.το προγραμματισε εφερε την γραμμη ξανα στη μεση που επρεπε να ειναι γιατι εδινε πλουσιοτερο μιγμα πιο πριν με βαση την ενδειξη αλλα παλι σε εκεινο το φασμα στροφων με δευτερα και τριτη αν πηγαινεις σταθερα με 3000-3100 κανει μικρο-διακοπες.δεν ξερω τι μπορει να φταιει.και με τα παλια μπουζι το κανε και τωρα το κανει

Στη βενζινη το κανει ;

στη βενζινη το κανει το τελευταιο διμηνο.πιο πριν μονο στο αεριο.και στη βενζινη μονο με δευτερα και τριτη στις ιδιες στροφες αφου ζεσταθει η μηχανη.πρωτη-τεταρτη-πεμπτη κανενα προβλημα.
droseros12

Δημοσίευσηαπό gouris » Τετ 19 Φεβ, 2014 22:58

Και σε μένα κάνει ένα παρόμοιο σκορτσάρισμα όταν επιταχύνω από τις 2000 στροφές στις 3000 αλλά μονό στο αέριο.
Το πήγα στον εγκαταστάτη το ρύθμισε υποτίθεται αλλά σε καμία εβδομάδα το ξανά έκανε.
Επειδή είχα το πρόγραμμα μπήκα και είδα ότι μου είχε ανεβάσει τα ποσοστά του αερίου σε εκείνη την περιοχή του χάρτη και μου είχε αλλάξει 2 επιλογές, την ευαισθησία παλμού την κατέβασε και την προπορεια ακολουθίας ψεκασμού (το να μην είναι συμβατό με τις στρατηγικές βενζίνης όταν λειτουργεί με αέριο).
Επειδή το ξαναεκανε όπως ειπα, έκατσα και το ρύθμισα μόνος μου στο δρόμο με δοκιμες στο χαρτη. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι αν το εκανα φτωχο εκανε παλι το σκορτσάρισμα αν το εκανα πολύ πλουσιο εκανε μπουκώματα και σκορταρισμα παλι, καπου στην μεση εχει σταθεροποιηθεί για την ωρα.
Η απορία μου είναι ότι στα long fuel trim μου δειχνει καπου στο -15 αν το φτωχύνω μου κανει τα σκορτσαρισματα. Τι μπορω να κανω άλλο και τι μπορει να παθει ετσι?
Επισης μια απορια αν μπορει να μου απαντησει καποιος εγκαταστατης είναι, το ποσοστο του αεριο πρεπει να ανεβαίνει αναλογα με τις στροφες και το φορτιο?
Μπορει στις 2000στροφες με 4,5ms να είναι στο 211 και στις 3000 στροφες me 4,5ms να είναι στο 190? Είναι αυτό σωστο ή μπορει να γινει αναλογα τις απαιτήσεις του αυτοκινήτου?
gouris

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό droseros12 » Τετ 19 Φεβ, 2014 23:46

gouris έγραψε:Και σε μένα κάνει ένα παρόμοιο σκορτσάρισμα όταν επιταχύνω από τις 2000 στροφές στις 3000 αλλά μονό στο αέριο.
Το πήγα στον εγκαταστάτη το ρύθμισε υποτίθεται αλλά σε καμία εβδομάδα το ξανά έκανε.
Επειδή είχα το πρόγραμμα μπήκα και είδα ότι μου είχε ανεβάσει τα ποσοστά του αερίου σε εκείνη την περιοχή του χάρτη και μου είχε αλλάξει 2 επιλογές, την ευαισθησία παλμού την κατέβασε και την προπορεια ακολουθίας ψεκασμού (το να μην είναι συμβατό με τις στρατηγικές βενζίνης όταν λειτουργεί με αέριο).
Επειδή το ξαναεκανε όπως ειπα, έκατσα και το ρύθμισα μόνος μου στο δρόμο με δοκιμες στο χαρτη. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι αν το εκανα φτωχο εκανε παλι το σκορτσάρισμα αν το εκανα πολύ πλουσιο εκανε μπουκώματα και σκορταρισμα παλι, καπου στην μεση εχει σταθεροποιηθεί για την ωρα.
Η απορία μου είναι ότι στα long fuel trim μου δειχνει καπου στο -15 αν το φτωχύνω μου κανει τα σκορτσαρισματα. Τι μπορω να κανω άλλο και τι μπορει να παθει ετσι?
Επισης μια απορια αν μπορει να μου απαντησει καποιος εγκαταστατης είναι, το ποσοστο του αεριο πρεπει να ανεβαίνει αναλογα με τις στροφες και το φορτιο?
Μπορει στις 2000στροφες με 4,5ms να είναι στο 211 και στις 3000 στροφες me 4,5ms να είναι στο 190? Είναι αυτό σωστο ή μπορει να γινει αναλογα τις απαιτήσεις του αυτοκινήτου?

εμενα δεν μου το κανει οταν επιταχυνω.μονο αν κρατησω σταθερες στροφες 3000-31000-3200-33000 σαν να κλωτσαει το αμαξι.αν κανονικα ανεβαινει ο δεικτης του στροφομετρου και δεν μεινω σεκεινο το φασμα σταθερα σε πορεια δεν εχει προβλημα.οσο μπορω κοιταω με δευτερα και τριτη να μην καθομαι σταθερα σε εκεινες τις στροφες
droseros12

Δημοσίευσηαπό bobhit » Κυρ 26 Αύγ, 2018 08:09

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα το εντόπισα και εδώ...
Βρέθηκε καμία λύση παλικαρια?
bobhit

Δημοσιευσεις: 17

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 59 επισκέπτες