Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Vialle και ψεκασμός βενζίνης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Vialle και ψεκασμός βενζίνης

Δημοσίευσηαπό vpisinar » Πέμ 20 Φεβ, 2014 00:01

Χαιρετώ το forum.

Έχω ένα Subaru Trezia (αδελφό με το Toyota Verso-S) το οποίο φοράει Vialle LPFi.
Γνωρίζει κάποιος αν το Vialle LPFi έχει τη δυνατότητα μικτού ψεκασμού LPG-βενζίνης;
Αν ναι, μπορείτε να μου υποδείξετε κάποιον αξιόπιστο εγκαταστάτη για να το ρυθμίσει στην περιοχή της Θεσσαλονίκης;
Επίσης, το αυτοκίνητο έχει περίπου 34.000 χλμ με υγραέριο. Θεωρείτε ότι πρέπει να ελέγξω τις βαλβίδες;

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
vpisinar

Δημοσιευσεις: 5

Re: Vialle και ψεκασμός βενζίνης

Δημοσίευσηαπό rogerius » Πέμ 20 Φεβ, 2014 09:06

vpisinar έγραψε:Χαιρετώ το forum.

Έχω ένα Subaru Trezia (αδελφό με το Toyota Verso-S) το οποίο φοράει Vialle LPFi.
Γνωρίζει κάποιος αν το Vialle LPFi έχει τη δυνατότητα μικτού ψεκασμού LPG-βενζίνης;
Αν ναι, μπορείτε να μου υποδείξετε κάποιον αξιόπιστο εγκαταστάτη για να το ρυθμίσει στην περιοχή της Θεσσαλονίκης;
Επίσης, το αυτοκίνητο έχει περίπου 34.000 χλμ με υγραέριο. Θεωρείτε ότι πρέπει να ελέγξω τις βαλβίδες;

apo thn "mana tou Vialle", tha girizei se venzinh pano apo 85% fortio.Theleis kati allo?
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 20 Φεβ, 2014 10:25

vpisinar έγραψε:Χαιρετώ το forum.

Δεν ψεκαζει ταυτόχρονα εχει δυνατότητα με το τελευταίο λογισμικο πιθανώς να κανει κύκλους ψεκασμου βενζινης πχ 7-8 υγραεριο και 1 βενζινης .. Αν το μοτέρ εινσι ιδιο με το verso δεν υπόρχει λόγος ρύθμισης βαλβιδων ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό vpisinar » Πέμ 20 Φεβ, 2014 14:43

rogerius έγραψε:apo thn "mana tou Vialle", tha girizei se venzinh pano apo 85% fortio.Theleis kati allo?

Σ' ευχαριστώ. Δυστυχώς δεν έχω πληροφορίες αν έχει το "μαμα σετάρισμα" ή έχει τροποποιηθεί επειδή πήρα το αυτοκίνητο μεταχειρισμένο. Σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο μου είχαν πει ότι γύριζε σε βενζίνη πάνω από τις 4500 στροφές αλλά δεν φάνηκε να το λένε με σιγουριά.

Qgas έγραψε:Δεν ψεκαζει ταυτόχρονα εχει δυνατότητα με το τελευταίο λογισμικο πιθανώς να κανει κύκλους ψεκασμου βενζινης πχ 7-8 υγραεριο και 1 βενζινης .. Αν το μοτέρ εινσι ιδιο με το verso δεν υπόρχει λόγος ρύθμισης βαλβιδων ..

Σ' ευχαριστώ. Θα στείλω ένα email στη Vialle για να δω αν γίνεται να ψεκάζει ανά κάποιους κύκλους βενζίνη. Αυτός ο τρόπος ψεκασμού βενζίνης θεωρείται αυτολίπανση; Θα προσφέρει επιπλέον προστασία αν ρυθμίσω τον ψεκασμό αυτό;
Ο κινητήρας είναι ο ίδιος με το Verso (1NR-FE) και τον φοράνε και τα Auris και Yaris. Είμαι αρκετά προβληματισμένος με το θέμα της λίπανσης γιατί ο κινητήρας αυτός της Toyota νομίζω ότι ανήκει στους ευαίσθητους. Τα τελευταία 8.000 χλμ. χρησιμοποιώ τα πρόσθετα της Protec για επιπλέον προστασία.
Το αυτοκίνητο μέχρι στιγμής (χτύπα ξύλο) δεν έχει δείξει κάτι (λαμπάκια κλπ) εκτός από τα γνωστά κομπιάσματα. Το short term fuel trim κυμαίνεται, απ' ότι διαβάζω, σε ικανοποιητικά επίπεδα (+2 έως +5%) ενώ το long term fuel trim συνήθως είναι αρνητικό (από -10% σε μικρά φορτία μέχρι -4% με μεγάλα φορτία). Οι θερμοκρασίες στον καταλύτη στα μεγάλα φορτία φτάνουν μέχρι και τους 900 βαθμούς στον ένα αισθητήρα και τους 600 στον δεύτερο αισθητήρα. Οι μετρήσεις έγιναν με το Torque Pro και κινέζικο αντάπτορα.
Έλεγα να κάνω ένα έλεγχο στις βαλβίδες για να δω που βρίσκομαι...
vpisinar

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό rogerius » Πέμ 20 Φεβ, 2014 19:16

tzamba ta email. Peran apo oti sou eipa (kai evtos pou sou eipe meta tis 4500 rpm, sostos , episis se genikes grammes, kai as mhn to eipe me sygouria), den tha katafereis tipota.Avta me kyklous psekasmou enalax venzina-LPG, den ysxeioun se Vialle. Avth einai h katastash.
rogerius

Δημοσίευσηαπό Qgas » Παρ 21 Φεβ, 2014 01:26

Στα vialle liquid si που τοποθετούμε υπαρχει η δυνατότητα εναλλαγής για λιπανση σε κύκλους πχ καθε 10 κύκλους υγραεριο 1 κύκλο βενζινης οπως και η εναλλαγή πανω απο κάποιο φορτιο ..

- 2FUEL function is added and documented. This function allows the periodic injection of Petrol. In some engines this has shown to increase life of the cylinder head. For more detail see the reference manual.

- Emergency Gas start is now a documented feature. Correct procedure:
1. press and hold the “Si”button on the switch
2. turn ignition key in to “ON”position
3. wait for the five GREEN LEDs to start flashing simultaneously, the buzzer starts to beep
4. release the “Si” button (at this point the Gas pump starts to work and the solenoids are activated)
5. wait a few seconds( this gives the Gas pump some time to remove vapour from the injectors)
6. start the engine.

Vialle AFS BV.
07-02-2014
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό rogerius » Παρ 21 Φεβ, 2014 09:32

Allo to ena (Vialle LPFi) kai allo to allo (Liquid Si).

@ Qgas: endiaferome gia Liquid Si. Vazete, ontos? Na se paro na milisoume? Ena thl. me PM please!(to dikosou, oxi tou magaziou, na ksero me poion milisame sto forum)
rogerius

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 36 επισκέπτες