Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Turbo κινητήρες και LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Turbo κινητηρες και LPG

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 14 Φεβ, 2014 14:04

antonis8via έγραψε:Τι λες τώρα, έχεις ιδέα πως δουλεύει ο υπάλληλος; Πρέπει να Φουλαρει πριν το επιστρέψει οπότε ειδικα ο οδηγός θέλει τρελή οικονομία, ΑΣΕ που του χρεωνουνε τη παραμικρή ζημιά....
Και πλέον....όλοι ιδιοκτήτες είναι γιατι δε βγαίνουν και για οδηγό με τέτοια κριση στο επάγγελμα!
Και....όλοι πανε χαλαρά....στην Ελλάδα ζεις η σε άλλη χώρα;
Εδω σταματησανε και τα πλυντήρια και τα πλένουν μόνοι τους όπως το 90.

Εγώ δεν έχω ιδέα για το συγκεκριμένο, ΞΕΡΩ. Εσύ μάλλον δεν έχεις ιδέα και υποθέτεις ;)
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τρί 18 Φεβ, 2014 01:55

gakost έγραψε:Αν και αυτό είναι off topic: Για να βρεις ταξιτζή να το πάει χαλαρά σίγουρα θα είναι ιδιοκτήτης και όχι όλοι. Οι οδηγοί και όσοι ιδιοκτήτες έχουν σφίξεις οικονομικές το πάνε τάπα.

Να επαναπροσδιορισουμε τι εννοούμε χαλαρά;
Και τι εννοούμε ταρίφαδικη οδήγηση;
Εχει; Δει πολλούς ταρίφες με υγραεριο να αλλάζουν ταχύτητα πάνω απο τις 3500 παρα μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις; Συγκρίνεις τις φθορές που κάνει ο επαγγελματίας με τον ιδιώτη που τρώει δίσκο κατα μέσο όρο στις 50.000 χλμ;

Ο χειρότερος ταξιτζής θα βγάλει 150.000 χλμ με τον ίδιο δίσκο ακομη και στο πιο παθητικο σασμαν,ξέρεις πολλούς ιδιώτες να κάνουν 100.000 χλμ με τον ίδιο δίσκο ;
Καμία επαφή ο επαγγελματίας με τον ερασιτέχνη οδηγο σε φθορές. Γι αυτο είπα ότι ο ιδιώτης....θα το διαλύσει πολυ πολυ νωρίτερα, που διαφωνεις ακριβώς;
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τρί 18 Φεβ, 2014 03:23

maevius έγραψε:δεν ξερεις. Ενταξει.
Μηπως φυγανε γιατι τους συμφερε πιο πολυ το πετρελαιο;
αφου φτηνηνε μετα;;;;;;
Και οταν αλλαζαν αυτοκινητα αγοραζαν πετρελαιοκινητα μαμισια;;;;;;
Και εγω αν αγοραζα αυτοκινητο τωρα πετρελαιοκινητο θα επαιρνα.........τωρα ομως που το παντρευτηκα και βαλβιδες να καψει στις 100.000 εγω ξερω οτι κερδισμενος θα ειμαι............

συμφωνω απολυτα!!
και προσθετω σαν πρωην ταξιτζης σε μεγαλη πολη!!
οταν εχει δουλεια,τα ταξι πανε ταπα!!μην τυχεις ταξιτζη ωρα αιχμης δουλειας,σε περασε απο πανω!!
οι κεφαλες δεν τρωνε θερμοκρασιες μονοσ εθνικη αλλα και οταν δουλευουν σε κινηση καλοκαιρι με το βεντιλατερ να δουλευει φουλ λογο αιρκοντισιον και να μη προλαβαινει να κρυωσει τιποτα λογο μικρης ταχυτητας.εκει ψηνονται τα παντα!!
ο λογος που ενα ταξι βγαζει περισσοτερα χλμ πριν απο καθε φθορα η ζημια ειναι οτι τα χλμ τα κανει σε μικρο χρονικο διαστημα,οτιδηποτε φθειρετε και λογο χρονου!!
οσο για τους δισκους,ειναι αλλοι οι δισκοι στα ντιζελ!!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 18 Φεβ, 2014 05:09

Έτσι είναι. Όταν έχουν πελάτη ή δουλειά πάνε τάπα να ξεφορτώσουν να πάρουν τον επόμενο να ξαναπέσει η σημαία. Επίσης Αν βγει καμιά κούρσα που έχει λίγα χιλιόμετρα αλλά κωλόδρομο πχ κανένα βουνό, μοναστήρι κλπ πάλι τρέχουνε να προλάβουνε να γυρίσουνε να βγάλουνε μεροκάματο. Σιγά πάνε μόνο όταν είναι άδειοι μέχρι να φτάσουν στην κοντινότερη πιάτσα (πλέον) και όσοι είναι ιδιοκτήτες και μερακλήδες και δεν χρωστάνε δάνεια να καίγονται. Αλλιώς μια χαρά το πάνε στα κόκκινα. Και αυτό που λες ισχύει μπορεί να είναι πολλά τα χιλιόμετρα αλλά λίγα τα χρόνια οπότε λιγότερες αστοχίες. Τέλος για τους δίσκους να προσθέσω ότι όταν είχαν προωτοβγει τα Octavia άλλαζαν κάθε 15 το πολύ 20κ χιλιόμετρα και βλασφημούσαν όλοι. Μόλις τελείωνε η εγγύηση κάνανε μια πατέντα και βάζανε από Passat και έβγαζαν νορμάλ χιλιόμετρα. Εγώ προσωπικά ξέρω αρκετές περιπτώσεις με δίσκους πάνω από 100.000 κμ όχι γιατί κατ ανάγκη οδηγούνε καλά αλλά γιατί δεν πέφοτυν θύμα μηχανικών - αρπακτικών. Θα σου πω από δικιά μου εμπειρία σε αντιπροσωπεία για προγραμματισμένο σερβις πήγα να παραλάβω το αυτοκίνητο του πατέρα μου και στον δωρεάν έλεγχο 14325325 σημείων είχαν τον δίσκο κίτρινο. Όταν ρώτησα γιατί αφού ούτε πατινάρει ούτε "χωροπηδάει" μου είπανε ότι τα χιλιόμετρα είναι πολλά (νομίζω είχε καμιά 70αρια χιλιάδες) και θέλει άλλαγμα μέχρι το επόμενο σέρβις. Η καριέρα του αυτοκινήτου τέλειωσε άδοξα στα 120κ χιλιόμετρα και είχε τον ίδιο δίσκο από την μάνα του. ;)
Sorry για το offtopic
gakost

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 18 Φεβ, 2014 09:17

fotisly έγραψε:
maevius έγραψε:δεν ξερεις. Ενταξει.
Μηπως φυγανε γιατι τους συμφερε πιο πολυ το πετρελαιο;
αφου φτηνηνε μετα;;;;;;
Και οταν αλλαζαν αυτοκινητα αγοραζαν πετρελαιοκινητα μαμισια;;;;;;
Και εγω αν αγοραζα αυτοκινητο τωρα πετρελαιοκινητο θα επαιρνα.........τωρα ομως που το παντρευτηκα και βαλβιδες να καψει στις 100.000 εγω ξερω οτι κερδισμενος θα ειμαι............

συμφωνω απολυτα!!
και προσθετω σαν πρωην ταξιτζης σε μεγαλη πολη!!
οταν εχει δουλεια,τα ταξι πανε ταπα!!μην τυχεις ταξιτζη ωρα αιχμης δουλειας,σε περασε απο πανω!!
οι κεφαλες δεν τρωνε θερμοκρασιες μονοσ εθνικη αλλα και οταν δουλευουν σε κινηση καλοκαιρι με το βεντιλατερ να δουλευει φουλ λογο αιρκοντισιον και να μη προλαβαινει να κρυωσει τιποτα λογο μικρης ταχυτητας.εκει ψηνονται τα παντα!!
ο λογος που ενα ταξι βγαζει περισσοτερα χλμ πριν απο καθε φθορα η ζημια ειναι οτι τα χλμ τα κανει σε μικρο χρονικο διαστημα,οτιδηποτε φθειρετε και λογο χρονου!!
οσο για τους δισκους,ειναι αλλοι οι δισκοι στα ντιζελ!!

+1
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 20 Φεβ, 2014 18:17

Ότι να ναι τελικα.....
Γιατι σα λαός είμαστε τεμπέληδες και βαριομαστε να κάτσουμε να ανοίξουμε κανα βιβλίο...ότι πιάσει το αυτί απο τη κάθε μακακια που θα ακούσει ο καθένας απο το κάθε μακακα μαθητή του 5 με άριστα το 20.....

Πάμε στο προκειμενο τώρα για να ξεμπλεξουμε τα μπουτια μας.....
Πυρομετρο ξέρουμε τι εστι;
Κανένας ταξιτζής με πυρομετρο υπάρχει;
Μπα.......τι ναι τούτο ε;
Αν ειχε κάποιος πυρομετρο θα καταλάβαινε τι απίστευτες μακακιες έχουν γραφτεί στις προηγούμενες γραμμές!
Οι δίσκοι είναι πιο ενισχυμένοι στα ταξι..... :shock:
Μάλιστα......
Για δώστε part numbers και πλαισια να το αποδείξετε αυτο;
Οι επαγγελματίες οδηγοί ταξι προκαλούν ίδιες φθορές με ιδιώτες ε;
Και πανε και κόκκινα ε;
Αυτοί που τα λένε αυτα.....να έρθουν σε καμμια πιάτσα να τα πουν....και να μαι και μπροστα :D

Έβαλες απο passat σε octavia ε;
Μωρε μπράβο.....για πες μας στο εγκάρσιο μοτέρ πως ταιριαξε βολάν και δισκοπλατο απο διαμηκη;
Μήπως εννοείς τη μοντα μονης στο διπλής μάζας;

Κάθε 20.000 χλμ αλλαζες εσυ το διπλής;
Γιατι στη synergy ο χειρότερος έβγαζε 100.000 χλμ....

Οι πραγματικοί ταξιτζήδες δουλεύουν και δεν έχουν όρεξη ούτε να γράφουν σε φόρουμ ούτε και να αλλάζουν δίσκους όπως οι ιδιώτες.
Οι μεν πανε βόλτα....οι δε. Είναι στο χώρο εργασίας τους και εργάζονται.
Τεράστια διάφορα οι μεν με τους δε..... :|
antonis8via

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 21 Φεβ, 2014 11:15

Επειδή αυτό για τον δίσκο μάλλον πήγαινε για μένα δεν είπα ότι βάζουν ποιο ενισχυμένο γενικά , είπα ότι στα πρωτα octavia συγκεκριμενα είχαν μεγάλο θέμα και κάνανε μετατροπή και έβαζαν δίσκο από το passat για μοντά και μάζες δεν ξέρω τι έννοιες αλλά αν θέλεις σου λέω και το συνεργείο που έκανε την δουλειά να σου εξηγήσει αναλυτικά. Για τα άλλα δεν έχω να προσθέσω κάτι αφού ξέρεις καλύτερα δεν έχει λόγο μια αντιπαράθεση. Απλα διάβασε καλύτερα αυτό που έγραψα, είπα ότι δεν τα λυπούνται κυρίως οι οδηγοί και όσοι τα χρωστάνε και για μια εξτρα κούρσα θα το κυνήγήσουν και θα το πάνε και στα κόκκινα, δεν είναι αυτό που περιέγραψες ταριφάδικη οδήγηση

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
gakost

Δημοσίευσηαπό fotisly » Παρ 21 Φεβ, 2014 13:16

antonis8via έγραψε:Ότι να ναι τελικα.....
Γιατι σα λαός είμαστε τεμπέληδες και βαριομαστε να κάτσουμε να ανοίξουμε κανα βιβλίο...ότι πιάσει το αυτί απο τη κάθε μακακια που θα ακούσει ο καθένας απο το κάθε μακακα μαθητή του 5 με άριστα το 20.....

Πάμε στο προκειμενο τώρα για να ξεμπλεξουμε τα μπουτια μας.....
Πυρομετρο ξέρουμε τι εστι;
Κανένας ταξιτζής με πυρομετρο υπάρχει;
Μπα.......τι ναι τούτο ε;
Αν ειχε κάποιος πυρομετρο θα καταλάβαινε τι απίστευτες μακακιες έχουν γραφτεί στις προηγούμενες γραμμές!
Οι δίσκοι είναι πιο ενισχυμένοι στα ταξι..... :shock:
Μάλιστα......
Για δώστε part numbers και πλαισια να το αποδείξετε αυτο;
Οι επαγγελματίες οδηγοί ταξι προκαλούν ίδιες φθορές με ιδιώτες ε;
Και πανε και κόκκινα ε;
Αυτοί που τα λένε αυτα.....να έρθουν σε καμμια πιάτσα να τα πουν....και να μαι και μπροστα :D

Έβαλες απο passat σε octavia ε;
Μωρε μπράβο.....για πες μας στο εγκάρσιο μοτέρ πως ταιριαξε βολάν και δισκοπλατο απο διαμηκη;
Μήπως εννοείς τη μοντα μονης στο διπλής μάζας;

Κάθε 20.000 χλμ αλλαζες εσυ το διπλής;
Γιατι στη synergy ο χειρότερος έβγαζε 100.000 χλμ....

Οι πραγματικοί ταξιτζήδες δουλεύουν και δεν έχουν όρεξη ούτε να γράφουν σε φόρουμ ούτε και να αλλάζουν δίσκους όπως οι ιδιώτες.
Οι μεν πανε βόλτα....οι δε. Είναι στο χώρο εργασίας τους και εργάζονται.
Τεράστια διάφορα οι μεν με τους δε..... :|

πηρες φορα!!
αν διαβασες καλα γραφω οτι ειναι πιο ενισχυμενοι στα ντιζελ οι δισκοι!εχω αδικο??μηπως απλα εσυ δεν το ξερεις??
το αν πανε κοκκινα,ειναι δεδομενο οτι πανε,μονο λογο κρισης καποιοι πανε λιγο πιο χαλαρα.παντως αν εβρισκες εμενα στο δρομο με το ταξι κ πολλους που ξερω ουτε καν θα προλαβαινες να μας δεις!!λες να γινετε αυτο επειδη κινουνται χαλαρα?
οσο το δισκο πλατο που λεει ο αλλος παραπανω,ειναι πασιφανες οτι εννοει το διπλης μαζας σε μονης,η πατεντα που κανανε ολοι στα σκοντα οκταβια πριν το οκταβια 5!!
ιδιες φθορες μπορει να μην προκαλουνται αλλα κυριος λογο διαφορετικης χρησης και οχι γιατι πανε χαλαρα και προσεκτικα!!
επισης και οι ταξιτζηδες ειναι ατομα απο την ιδια κοινωνια,απο αστυνομικος που κανει εξτρα μεροκαματα,η γυναικα του ιδιοκτητη ο 60αρης που δεν ειχε μαθει στο πως να δουλευει τουρμπο κινητηρα,ο γιος που θελει να ξεκ...ωσει κ.λ κ.λ κ.λ
νομιζω μπηκες με την διαθεση του τα ξερω ολα κ ακυρωνω ολους τους παραπανω,χωρις να αφιερωσω χρονο να καταλαβω το τι γραφουν!και ναι ελαχιστα ταξι εχουν πυρομετρο αλλα δεν καταλαβα τι σχεση εχει αυτο με ολα τα παραπανω που λες!!
fotisly

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 21 Φεβ, 2014 20:34

Δεν υπάρχει νόημα, Όταν μου λες ότι αν σε πετύχω με ταξι....θα καταλάβω τι εννοεις.....
Τα ταξι που ξέρω εγω στην αθηνα.....μάλλον είναι.....μειοψηφία.....και είναι όλοι άργοι....Και τα λέμε κίτρινα εμπόδια.... ;)
Σε λίγο θα μου πεις είναι και πειράγμενα τα ταξι και τούμπανα.......
Με ρωτάς τι σχέση εχει το πυρομετρο.....όταν έχουν γραφτεί....διαφορες χαζομαρες πυρομενων καπακιων. Στη κίνηση με κλιματισμό....

Έλεος....παιδιά.....να πάμε καμμια κόντρα με το ταξι σου να δω αν θα σε δω; :mrgreen:

Δεν υπάρχει νόημα.....να συνεχίσω τη συζήτηση..ότι πείτε.
Μπήκα με διάθεση ότι τα ξέρω όλα;εγω; Η εσείς με αυτα που λέτε περι θερμοκρασιών καπακιων στα ταξι; Μήπως....Έχετε μπερδέψει τα νερά με τα καυσαέρια;
Είπαμε. Τα φόρουμ είναι πηγή γνώσης και ταυτόχρονα πηγή ανακρίβειων και γενικοτητων, ο καθένας δημοσιεύει ότι γουστάρει ακριτα και ανεξέλεγκτα.Αυτο είναι το κακό με τα φόρουμ και άλλοιμόνο σε οποίο δε φιλιτραρει τι διαβάζει απο φόρουμ.
antonis8via

Δημοσίευσηαπό fotisly » Παρ 21 Φεβ, 2014 23:34

antonis8via έγραψε:Δεν υπάρχει νόημα, Όταν μου λες ότι αν σε πετύχω με ταξι....θα καταλάβω τι εννοεις.....
Τα ταξι που ξέρω εγω στην αθηνα.....μάλλον είναι.....μειοψηφία.....και είναι όλοι άργοι....Και τα λέμε κίτρινα εμπόδια.... ;)
Σε λίγο θα μου πεις είναι και πειράγμενα τα ταξι και τούμπανα.......
Με ρωτάς τι σχέση εχει το πυρομετρο.....όταν έχουν γραφτεί....διαφορες χαζομαρες πυρομενων καπακιων. Στη κίνηση με κλιματισμό....

Έλεος....παιδιά.....να πάμε καμμια κόντρα με το ταξι σου να δω αν θα σε δω; :mrgreen:

Δεν υπάρχει νόημα.....να συνεχίσω τη συζήτηση..ότι πείτε.
Μπήκα με διάθεση ότι τα ξέρω όλα;εγω; Η εσείς με αυτα που λέτε περι θερμοκρασιών καπακιων στα ταξι; Μήπως....Έχετε μπερδέψει τα νερά με τα καυσαέρια;
Είπαμε. Τα φόρουμ είναι πηγή γνώσης και ταυτόχρονα πηγή ανακρίβειων και γενικοτητων, ο καθένας δημοσιεύει ότι γουστάρει ακριτα και ανεξέλεγκτα.Αυτο είναι το κακό με τα φόρουμ και άλλοιμόνο σε οποίο δε φιλιτραρει τι διαβάζει απο φόρουμ.

τουλαχιστον βλεπω οτι διαβασες καλυτερα τα περι δισκου και ολα τ αλλα που ξεκινησες να γραφεις πριν χωρις να εχεις καταλαβει τι λεμε!!
τωρα μπηκες στο θεμα πυρομετρου και κεφαλων!
για πες μου τωρα που ειναι οι ανακριβιες στα οσα εγω γραψει?????

οι κεφαλες ναι ανοιγουν απο θερμοκρασιες νερων και κανουν ρηγματα!!
οι βαλβιδες εξαγωγης ναι καιγονται απο θερμοκρασια καυσαεριων που βλεπεις στο πυρομετρο!!
ποια κεφαλη ειναι πιο ευαλωτη για βλαβη???μια που τσουρουφλιζεται απο νερα 'η μια ενος ι.χ που δεν τσουρουφλιζεται σχεδον ποτε??
τα ταξι δεν τα πιανεις ευκολα γιατι εχουνε μεγαλη ροπη κ αν την εκμεταλευτεις σωστα σε κινηση δεν σε βλεπει κανενας!!
πληροφοριακα οδηγουσα το 5αρι με 2.0 tdi τελευταια.δες την ροπη του!!
fotisly

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες