Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αυξηση καταναλωσης σε Doge Caliber (landi renzo)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Αυξηση καταναλωσης σε Doge Caliber (landi renzo)

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Τρί 04 Μαρ, 2014 09:04

Εγώ θα καταθέσω σαν γεγονός πως τους τελευταίους 2-3 μήνες αρκετοί πελάτες μου έχουν παραπονεθεί για αύξηση στην κατανάλωση. Κάποιοι με Landi Renzo , Άλλοι με LOVATO ή EMER δεν έχει σημασία. Νομίζω πως έχει να κάνει πάρα πολύ με το καύσιμο του υγραερίου σαν καύσιμο αυτή την περίοδο, γιατί 3 απο αυτούς που είχαν παράπονα για την κατανάλωση μόλις πήγαν ταξίδια στο εξωτερικό έβγαλαν παραπάνω χιλιόμετρα και με καλύτερη απόδοση του αυτοκινήτου. Τώρα για την μυρωδιά που έχεις σίγουρα κάτι παίζει με την πίεση του πνεύμονα και τα fuel trims σου, κάλο θα είναι να πας να το δεις αμεσα στον εγκαταστατη σου.
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Re: Αυξηση καταναλωσης

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Τρί 04 Μαρ, 2014 21:19

ziorange έγραψε:.... Ο υπολογιστης ταξιδιου που εχει το αμαξι ειναι συνηθως ακριβής μεσα στην πολη παιζει γυρω απο τα 11l/100χλμ ,με υπολογισμους που εκανα το υακριβης οσων αφορα την βενζινη ενω καταναλωσηγραεριο παιζει στα 13.5-14l αντιστοιχα διαφορα μεγαλη νομιζω και οχι αποδεκτη! Γενικα υπαρχουν καποια πιο συγκεκριμενα πραγματα που θα πρεπει να προσεξω και να κοιταξω; Μονος ή και με τον εγκαταστατη παρεα!

:wave:Φιλε μου καλως ορισες και καλα χλμ.
Η αυξηση της καταναλωσης ~27% συμφωνα με τα νουμερα που παραθετεις ειναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ.
Και στα δικα μου οχηματα απο 25% - 40 % κυμαινεται δυστυχως ή ευτυχως.
Δυστυχως καποιοι εσπευσαν παλι να σου θολωσουν τα νερα και να βγαλουν το μοτερ σου ή και το κιτ σου ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ για την "παραλογη" κατ' αυτους αυξηση στην καταναλωση.
ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ
Και με αυτα τα δεδομενα οταν το LPG θα ειναι στο ημισυ της αξιας της βενζινης κερδισμενος θα εισαι! :thumbup:
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό marathias » Τρί 04 Μαρ, 2014 22:00

Τοποθετησα σε Dodge caliber το landi renzo evo εδώ και 15 μερες,μεχρι τωρα εχω κανει 1500χλμ κυριως σε ταξίδια και η καταναλωση μου είναι 10λιτρα ανα 100χλμ.ειμαι ικανοποιημένος γιατι τα χλμ γινανε σε δρομο με αρκετες στροφες-βουνα.αθηνα-καζα-λειβαδια-ναυπακτος.η εγκατασταση εγινε στην ford αγγελης στο χαιδαρι.
marathias

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό ziorange » Τρί 04 Μαρ, 2014 22:19

Εγώ αυτό που δεν μπορώ να καταλαβω είναι γιατι η καταναλώση παραμενει ιδια εντος και εκτος πολης.. χθες γυρισα απο αλλο ενα ταξιδι με τον υπολογιστη να γραφει 7.9λ/100 , μέχρι τωρα εχει γραψει 320 χλμ με γκαζι και ειμαι με κοκκινο λαμπακι θελω να δω μεχρι που θα φτασει... απλα οπως ειπα και πριν ειναι λες και ψεκαζει σταθερα οτι και να γινει παταω δεν παταω γκαζι..προφανως δεν στεκει αλλα αυτη ειναι η αισθηση... Τωρα που ο φιλος μου λεει και 10λ/100 με κανει ακομα πιο σκεπτικο...επισης σε ταξιδι με 8λ/100 βενζινη και μεση τιμη το 1.65 για 300 χλμ +- που εχω αυτονομια με γκαζι το κοστος ειναι σχεδον ιδιο αφου εδω στα μερη μου το υγραεριο ειναι ακομα ψηλα 0,899 σε σχεση με καρδιτσα στα 0,74... τι σας λεω τωρα απλα φιλοσοφω και ακρη δεν βρισκω!! θα κανω ακομα ενα γεμισμα-αδειασμα εντος πολης και βλεπουμε...
http://www.astrocapturing.eu
Dodge Caliber 1.8L - Landi Renzo Omegas
Άβαταρ μέλους
ziorange

Δημοσιευσεις: 56

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 04 Μαρ, 2014 22:30

ziorange έγραψε:Update: Σημερα εκανα 336 χλμ με γκαζι σχεδον ρεκορ αποστασης και πανω απο το μεσο ορο! Βεβαια μεση καταναλωση απο το trip computer του αυτοκινητου 8,5 l/100 χλμ ενω το γκαζι >13 l/100 χλμ σαφως πολυ μεγαλη διαφορα και παλι! Επισης σημερα κατα την αλλαγη απο βενζινη σε γκαζι η καμπινα μυρισε για λιγο υγραεριο (ειχα ανοιχτη θερμανση) Τριτη θα παω παω στον εγκαταστατη για full inspection! Παραξενα πραγματα παντως..

για την καταναλωση βενζινης που λες βασιζεσαι στο τι δειχνει το τριπ οταν κινησαι με υγραεριο?
για την μυρωδια που εχεις κοιταξτε και για καποια διαρροη υγραεριου απο τον πνευμονα μεχρι τους εγχυτηρες στην εισαγωγη.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό ziorange » Τρί 04 Μαρ, 2014 22:51

Βασιζομαι σε αυτο μιας και το ξερω τοσα χρονια το αυτοκινητο απο την αλλη οπως εγραψα και πιο πανω εκανα και test με βενζινη!
Άβαταρ μέλους
ziorange

Δημοσίευσηαπό marathias » Τρί 04 Μαρ, 2014 23:01

Εγω παντως ειμαι,αν και αρχη,παρα πολυ ικανοποιημενος με τα χλμ που μου βγαζει.προχτες με 35 λιτρα μου εβγαλε 370 χλμ.στα 120χλμ γεμισαμε 10 λιτρα -8.8 ευρω.στην ιδια διαδρομη,παντα χαλαρα,αθηνα ναυπακτο με βενζινη ηθελα 20 λιτρα δηλαδη 35 ευρωπουλα και τωρα παω με ενα 20ρικο.
marathias

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 04 Μαρ, 2014 23:06

αν καταλαβα σωστα πας με υγραεριο και βλεπεις το τριπ για να υπολογισεις την θεωριτικη βενζινη που θα εκαιγες, στην λειτουργεια με υγραεριο η ενδειξη που γραφει το τριπ ειναι πλασματικη και δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα γιατι το αυτοκινητο καιει υγραεριο και το τριπ παιρνει ενδειξη απο τα μπεκ της βενζινας τα οποια δεν ψεκαζουν, κοιτα την ενδειξη του τριπ μονο οταν δουλευεις με βενζινη.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό ziorange » Τετ 05 Μαρ, 2014 04:02

Hlias στην εθνική με βενζίνη καίω περίπου 8-9 λ/100 αντίστοιχα με γκάζι γύρω στα 13-13,5 λ/100 χλμ, ο Marathias λέει γύρω στα 10 μεγάλη διαφορα για το ίδιο αυτοκίνητο!! Εκτός τι να πω έχει τόσο φτωχό μίγμα που θα του βγάλει πρόβλημα πιο μετά!
Άβαταρ μέλους
ziorange

Δημοσίευσηαπό marathias » Τετ 05 Μαρ, 2014 07:23

Να σε καλα για τα καλα σου λογια,αμα ειχα ειχα φτωχο μιγμα παλικαρι μου το αυτοκινητο θα σερνοταν δεν θα εκανα προσπερασεις σε επαρχιακο δρομο.οτι να ναι.
marathias

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 70 επισκέπτες