Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Υγραέριο σε Ford Focus

Re: Υγραέριο σε Ford Focus

Δημοσίευσηαπό LPGas » Σάβ 22 Φεβ, 2014 13:09

Ο ψεκασμός βενζίνης υπερτερεί της λαδιέρας κατά κράτος επειδή η προστασία είναι πιο στοχευμένη.
Το έχουμε αναλύσει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι με τη λαδιέρα μονού ψεκασμού το πρόσθετο πάει όπου να’ναι, ενώ ακόμη και σε περίπτωση διακλαδωτη δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα γιατί το υγρό πάντοτε ακολουθα την εύκολη πορεία.
Επίσης στις υψηλές στροφές με μεγάλα φορτία το λάδι που εισέρχεται είναι αρκετά περιορισμένο, ενώ έπρεπε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό drspiros » Σάβ 22 Φεβ, 2014 21:27

gakost έγραψε:Όταν όμως οι εταιρείες έχουν λίστες με αυτοκίνητα που έχουν προβλήματα και σου λένε ότι ούτε η προσθήκη βενζίνης αναιρεί του προβλήμα και σχεδόν καμία εταιρεία κιτ δεν προτείνει ή πουλάει μαζί με το κιτ ή κατασκευάζει λαδιέρες και βάζεις υγραέριο, όταν σου έρθει η ζημιά ποιος θα φταίει;

Αν αναφέρεσαι στις λεγόμενες blacklist, κανένα από τα αμάξια που μου είπαν ότι υπέστησαν ζημιές δεν ήταν σε μαύρη λίστα. Παρ'ολα αυτά, κάτι η κακή εγκατάσταση, κάτι ο κακός τρόπος οδήγησης δημιούργησαν το πρόβλημα. Αλίμονο άλλωστε, βλάβες παθαίνουν τα αμάξια και με χρήση του εγγενούς καυσίμου, χωρίς μετατροπές.
Ford Focus CC 1.6
EuropeGas EG Avance 32
drspiros

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 22 Φεβ, 2014 22:20

Καμια λαδιερα ή ψεκασμος βενζινης δε θα σε σώσει με κακη έγκατασταση , κακο κιτ, κακη ρύθμιση ..

Κοι ο ψεκασμος και η λαδιερα ανα κυλινδρο βοηθούν πολυ αλλα δεν αναιρούν τα προηγούμενα
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 23 Φεβ, 2014 08:36

drspiros έγραψε:
gakost έγραψε:Όταν όμως οι εταιρείες έχουν λίστες με αυτοκίνητα που έχουν προβλήματα και σου λένε ότι ούτε η προσθήκη βενζίνης αναιρεί του προβλήμα και σχεδόν καμία εταιρεία κιτ δεν προτείνει ή πουλάει μαζί με το κιτ ή κατασκευάζει λαδιέρες και βάζεις υγραέριο, όταν σου έρθει η ζημιά ποιος θα φταίει;

Αν αναφέρεσαι στις λεγόμενες blacklist, κανένα από τα αμάξια που μου είπαν ότι υπέστησαν ζημιές δεν ήταν σε μαύρη λίστα. Παρ'ολα αυτά, κάτι η κακή εγκατάσταση, κάτι ο κακός τρόπος οδήγησης δημιούργησαν το πρόβλημα. Αλίμονο άλλωστε, βλάβες παθαίνουν τα αμάξια και με χρήση του εγγενούς καυσίμου, χωρίς μετατροπές.

Έτσι είναι, αν τα λαμπάκια αναβοσβήνουν συνέχεια σαν disco του 80 και φταίει το κακό μείγμα, αν το αυτοκίνητο χωροπηδάει από τις διακοπές και φταίει ο ανάδρομος Ερμής, αν , αν , αν, δεν θέλει και πολύ μυαλό. Για τον τρόπο οδήγησης επίσης αν το οδηγεί σιδεροφάγος τότε δεν θα έχει και πολλά ψωμιά γενικά το αυτοκίνητο.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό THEODOSIS1958 » Κυρ 02 Μαρ, 2014 19:59

Έχω αγοράσει ένα Ford Focus 1.6 MK 2 -2005 πριν 2 μήνες. Είχε τοποθετημένο το OMVL Dream XXI-N ενάμισυ χρόνο νωρίτερα (αλλαγή άδειας κυκλοφορίας Ιούνιος 2012). Έκανα γενικό Σέρβις στο αμάξι και αλλαγή ιμάντα χρονισμού. Στο σύστημα υγραερίου άλλαξα το φίλτρο του, έβαλα ένα μπουκάλι σπρέι της Pro Tec στο ρεζερβουάρ αερίου κι ένα μπουκάλι υγρό της ίδιας εταιρίας στο ρεζερβουάρ βενζίνης. Το τσεκάραμε και στο κομπιούτερ.Όλα αυτά προληπτικά, δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Δυό μήνες σχεδόν τώρα (από 7/1/14) έκανα άλλες 2 χιλιάδες χιλιόμετρα κι όλα καλά. Απλά φοβάμαι λίγο και δεν το ζορίζω. Το πάω με 100-120 χιλιομ. σπάνια λίγο πιο πάνω. Εσείς τί μου προτείνετε; Υπάρχει πράγματι φόβος ή όχι; Θα ήθελα τις συμβουλές σας, τί να προσέχω και τί να αποφεύγω...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
THEODOSIS1958

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό manoliss » Δευτ 03 Μαρ, 2014 13:25

THEODOSIS1958 έγραψε:Έχω αγοράσει ένα Ford Focus 1.6 MK 2 -2005 πριν 2 μήνες. Είχε τοποθετημένο το OMVL Dream XXI-N ενάμισυ χρόνο νωρίτερα (αλλαγή άδειας κυκλοφορίας Ιούνιος 2012). Έκανα γενικό Σέρβις στο αμάξι και αλλαγή ιμάντα χρονισμού. Στο σύστημα υγραερίου άλλαξα το φίλτρο του, έβαλα ένα μπουκάλι σπρέι της Pro Tec στο ρεζερβουάρ αερίου κι ένα μπουκάλι υγρό της ίδιας εταιρίας στο ρεζερβουάρ βενζίνης. Το τσεκάραμε και στο κομπιούτερ.Όλα αυτά προληπτικά, δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Δυό μήνες σχεδόν τώρα (από 7/1/14) έκανα άλλες 2 χιλιάδες χιλιόμετρα κι όλα καλά. Απλά φοβάμαι λίγο και δεν το ζορίζω. Το πάω με 100-120 χιλιομ. σπάνια λίγο πιο πάνω. Εσείς τί μου προτείνετε; Υπάρχει πράγματι φόβος ή όχι; Θα ήθελα τις συμβουλές σας, τί να προσέχω και τί να αποφεύγω...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

εγκαταστατης δεν ειμαι αλλα θεωρω οτι μεχρι τις 3500-4000 στροφες αν κινεισε δεν θελεις τιποτα μετα απο εκει και πανω καλο θα ηταν να ψεκαζει και λιγο βενζινα....και εαν κανεις μαζεμενα σε ταξιδι πανω απο 400 χλμτρα προσωπικη μου αποψη γυρνατο σε βενζινα για καμμια 20αρια χλμτρα το πολυ σε καθημερινες μετακινησεις δεν θες τιποτα.....δες ομως καποια στιγμη και τις βαλβιδες σου....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό THEODOSIS1958 » Τετ 05 Μαρ, 2014 13:11

Ευχαριστώ Μανώλη!
Από τους ειδικούς κάποια απάντηση - συμβουλή;
THEODOSIS1958

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 05 Μαρ, 2014 13:32

THEODOSIS1958 έγραψε:Ευχαριστώ Μανώλη!
Από τους ειδικούς κάποια απάντηση - συμβουλή;

τσεκαριμα διακενων βαλβιδων ανα 45-50000km και οχι πολλες τσιτες.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό THEODOSIS1958 » Τετ 05 Μαρ, 2014 15:32

Ευχαριστώ Ηλία!
THEODOSIS1958

Δημοσίευσηαπό drspiros » Σάβ 15 Μαρ, 2014 14:39

Εις εκ των επίσημων συνεργείων της Ford τοποθετεί 2 συστήματα υγραερίου: BRC και EuropeGas. Στο δεύτερο μάλιστα με 5ετή εγγύηση (έναντι 2 των άλλων). Σε κανένα δεν τοποθετείται λαδιέρα. Αναρωτιέμαι λοιπόν (και θα τον ρωτήσω) πώς με το EuropeGas εξασφαλίζεται η όποια προστασία των βαλβίδων αφού - απ' όσο ξέρω - το συγκεκριμένο σύστημα δεν προβλέπει ταυτόχρονο ψεκασμό βενζίνης;
Ford Focus CC 1.6
EuropeGas EG Avance 32
drspiros

Δημοσιευσεις: 201

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ford

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες