Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Επιτρέπεται ένας εγκαταστάτης να κλειδώσει το σύστημα;

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Επιτρέπεται ένας εγκαταστάτης να κλειδώσει το σύστημα;

Δημοσίευσηαπό chrisVelakos » Τετ 12 Μαρ, 2014 10:44

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να αναφερθώ και να σχολιάσω το συγκεκριμένο θέμα ..
Είμαι σχετικά νέος στο φόρουμ και έχω παρατηρήσει τα εξής:

Οι μόνοι που συνεχώς γράφουν και σχολιάζουν τους πάντες και έχουν άποψη για τα πάντα είναι δύο συγκεκριμένοι επαγγελματίες του χώρου σας

Απ’ ότι κατάλαβα ο συγκεκριμένος κύριος «βάζει μόνος του χέρι» στον προγραμματισμό. Ένας άνθρωπος που δεν κατέχει προγραμματισμό προσπαθεί να επέμβει, θέλετε να μου πείτε ότι αυτή η ενέργεια είναι σωστή? Σας ρωτώ λοιπόν γιατί ενώ δουλεύει άψογα, όπως αναφέρει, το αυτοκίνητό του, προσπαθεί να μπει στο πρόγραμμα και να δει τις ρυθμίσεις? Μήπως με αυτό τον τρόπο οι συνάδελφοί σας προστάτεψαν τον πελάτη τους, διότι πιθανότατα θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στον κινητήρα, ακόμη και να κινδυνέψει η ασφάλεια του λόγω άγνοιας?

Με ότι διαβάζω το μόνο που καταφέρνετε είναι να δυσφημείτε στο σύνολο το επάγγελμά σας και τίποτε άλλο.

Εγώ προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουν το όχημα σε κάποιον τεχνικό, ο οποίος το μόνο κάνει είναι να δυσφημίζει συναδέλφους και να το παίζει ο αλάνθαστος και ο παντογνώστης.

Ας μάθουμε επιτέλους σε αυτή τη χώρα να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως μας συμφέρει!

Σας ευχαριστώ
chrisVelakos

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τετ 12 Μαρ, 2014 12:52

chrisVelakos έγραψε:Καλησπέρα σας,

Οι μόνοι που συνεχώς γράφουν και σχολιάζουν τους πάντες και έχουν άποψη για τα πάντα είναι δύο συγκεκριμένοι επαγγελματίες του χώρου σας

Απ’ ότι κατάλαβα ο συγκεκριμένος κύριος «βάζει μόνος του χέρι» στον προγραμματισμό. Ένας άνθρωπος που δεν κατέχει προγραμματισμό προσπαθεί να επέμβει, θέλετε να μου πείτε ότι αυτή η ενέργεια είναι σωστή? Σας ρωτώ λοιπόν γιατί ενώ δουλεύει άψογα, όπως αναφέρει, το αυτοκίνητό του, προσπαθεί να μπει στο πρόγραμμα και να δει τις ρυθμίσεις? Μήπως με αυτό τον τρόπο οι συνάδελφοί σας προστάτεψαν τον πελάτη τους, διότι πιθανότατα θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στον κινητήρα, ακόμη και να κινδυνέψει η ασφάλεια του λόγω άγνοιας?

Με ότι διαβάζω το μόνο που καταφέρνετε είναι να δυσφημείτε στο σύνολο το επάγγελμά σας και τίποτε άλλο.

Εγώ προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουν το όχημα σε κάποιον τεχνικό, ο οποίος το μόνο κάνει είναι να δυσφημίζει συναδέλφους και να το παίζει ο αλάνθαστος και ο παντογνώστης.

Ας μάθουμε επιτέλους σε αυτή τη χώρα να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως μας συμφέρει!

Σας ευχαριστώ

Καλώς ήρθες!
Σωστός.... :thumbup: :thumbup: :thumbup: !!!
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 12 Μαρ, 2014 13:20

dimoskats έγραψε:
chrisVelakos έγραψε:Καλησπέρα σας,

Σας ευχαριστώ

Καλώς ήρθες!
Σωστός.... :thumbup: :thumbup: :thumbup: !!!

θελω να κανω καποιες ερωτησεις και στους δυο σας, ας υποθεσουμε οτι εγω εβαλα το υγραεριο σε καποιο μαγαζι στην Καλαματα οπου και εμενα εκεινο τον καιρο, υστερα απο 2-3 χρονια λογο επαγγελματος πηγα στην Θεσσαλονικη, ειναι δυνατον να εχω κλειδωμενο εγκεφαλο?
υπαρχει περιπτωση να συνεχιζω να μενω Καλαματα αλλα για διαφορους λογους να θελω να αλλαξω εγκαταστατη (νομιμο και λογικο δικαιωμα μου ειναι) πως θα γινει αυτο με κλειδωμενο συστημα?
περιμενω να ακουσω με προσοχη τις αποψεις ή τις λυσεις σας.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τετ 12 Μαρ, 2014 13:49

Τρόποι υπάρχουν... ο νέος σου εγκαταστάτης μιλάει με τον παλιό και του λέει τον κωδικό ή αν επιδέχεται κάνει ένα reset στον εγκέφαλο ή των κωδικό να τον γνωρίζει ή και να τον παρέχει η εισαγωγική εταιρία βάση serial number!!
Για πες μου και εσύ πως γλιτώνεις από έναν πελάτη που αν και δουλεύει σωστά το αυτοκίνητό του θέλει να το παίξει ξερόλας, παίρνει ένα καλώδιο και ένα λάπτοπ και κάνει ότι θέλει στον προγραμματισμό και έρχεται κάθε λίγο και σου λέει ότι έχει πρόβλημα το αυτ/τό του και αρνείται ότι το σκάλισε, πόσες φορές θα του το ρυθμίσεις και πως θα αποζημιωθείς για τον χρόνο και κόπο που θα ξοδεύεις για έναν τέτοιο πελάτη συν την όποια δυσφήμηση μπορεί να δεχτείς από αυτόν??
dimoskats

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 12 Μαρ, 2014 14:10

dimoskats έγραψε:Τρόποι υπάρχουν... ο νέος σου εγκαταστάτης μιλάει με τον παλιό και του λέει τον κωδικό ή αν επιδέχεται κάνει ένα reset στον εγκέφαλο ή των κωδικό να τον γνωρίζει ή και να τον παρέχει η εισαγωγική εταιρία βάση serial number!!
Για πες μου και εσύ πως γλιτώνεις από έναν πελάτη που αν και δουλεύει σωστά το αυτοκίνητό του θέλει να το παίξει ξερόλας, παίρνει ένα καλώδιο και ένα λάπτοπ και κάνει ότι θέλει στον προγραμματισμό και έρχεται κάθε λίγο και σου λέει ότι έχει πρόβλημα το αυτ/τό του και αρνείται ότι το σκάλισε, πόσες φορές θα του το ρυθμίσεις και πως θα αποζημιωθείς για τον χρόνο και κόπο που θα ξοδεύεις για έναν τέτοιο πελάτη συν την όποια δυσφήμηση μπορεί να δεχτείς από αυτόν??

ακομα και το καλυτερο μαγαζι εχει δυσαρεστιμενους πελατες, οι "πονηροι" που λες ειναι σημαντικη μειοψηφια απο τους υπολοιπους πελατες οποτε δεν νομιζω να πρεπει να τιμωρησω και τους υπολοιπους, το οτι θα χρειαστει σε καποιους πελατες να ασχοληθω περισσοτερο ακομα και λογο της ιδιοτροπιας τους δεν μμε πειραζει ειναι και αυτο μεσα στο προγραμμα, για την αποζημιωση του χρονου που σωστα λες ειναι το ιδιο πραγμα με εναν υποψηφιο πελατη που μπορει να του αφιερωσω 2 ή και 3 ωρες για να του λυσω τις απορειες του και τελικα να μην επιλεξει το μαγαζι μου, τουλαχιστον με τον πρωτο εχει υπαρξει και συνεργασια οποτε χαλαλι του.
σκεψου και ενα ενδεχομενο ακομα, ηρθες στο μαγαζι μου, εκανα εγκατασταση, σου κλειδωσα τον εγκεφαλο και αυριο αρπαχτηκαμε μεταξυ μας (δεν μας ενδιαφερει ποιος φταιει απο τους δυο μας) και πας σε αλλον εγκαταστατη μετα, πιστευεις οτι θα του δωσω εγω τους κωδικους ξεκλειδωματος?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 12 Μαρ, 2014 15:47

Βασικά... ΚΑΙ οι 2 παρταξεις εχουν δικιο για τους λογους που ΚΑΙ οι 2 εχουν εκθεσει

Ξερολας που τα κανει μουσκεμα VS "εκβιασμό" απο εγκαταστατη....
τη λυση τη δινει φανταζομαι καθε συστημα αναλλογως...

κατ αρχην αν ο χαρτης που βρισκει μεσα ο εγκαταστατης ειναι ο ιδιος με αυτον που φορτωσε
κλεινοντας με συγκεκριμενο τροπο το φυσακι του pc ( με μανό πχ ή μολυβοσφραγιδα οπως κανουμε στους αγωνες) με μηδενικό κοστος
αν ο εγκεφαλος κραταει αρχειο ποτε συνδεθηκε τελευταια φορά με pc ή ποτε "πειραχτηκε" τελευταια φορά το τρεχον αρχειο
και παει λεγοντας.....
Λυσεις υπαρχουν.........

καλ για καλή και για κακη τη πιστη...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Re: Απ: Επιτρέπεται ένας εγκαταστάτης να κλειδώσει το σύστημ

Δημοσίευσηαπό SteliosProCeed » Τετ 12 Μαρ, 2014 16:26

Προσωπικα θεωρω απαράδεκτο το κλειδωμα.... Περα απο τα σωστά που αναφερονται απο τον Ηλια, να ξερετε πως οι εγκεφαλοι δεν ολοι σχεδιασμενοι να δεχονται εξτρα δεδομενα οπως μια ηλεκτρονική
Υπογραφή η ακομα χειροτερα αλλες κρυπτογραφισεις και κλειδωματα....
Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν εγκεφαλοι που δινουν στον εγκαταστατη απο εργοστασιου αυτη τη δυνατότητα, αλλα οτι σε καποιους ειναι απαράδεκτο να γινεται, λειτουργικα...

Οπως δεν θα δεχοσουν να σου βαλει ένας λαστιχας ενα μπουλονι που μπορει μονο αυτος να ξεκλειδωσει, ετσι θεωρω οτι πρεπει να κανεις με καθετι στ αμαξι σου....

Στάλθηκε από το SM-T311 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Kia ProCee'd 1400cc + Stargas LPG
Άβαταρ μέλους
SteliosProCeed

Δημοσιευσεις: 135

Δημοσίευσηαπό LPGas » Πέμ 13 Μαρ, 2014 00:08

Αξιζει να διαβασετε το παρακατω λινκ

http://ec.europa.eu/competition/sectors ... faq_el.pdf

Θα σας ληθουν πολλες αποριες για τους νομους που διεπουν τις εγγυησεις, το after sales, το service κλπ. Οι κανονες αφορουν ολους τους εμπλεκομενους με την αυτοκινητοβιομηχανια που παρέχουν εγγυησεις ή επεκτάσεις εγγυήσεων και οχι μοναχα τα εργοστασια και τις αντιπροσωπειες, και εχουν σαν σκοπο τον περιορισμο των φαινομενων μονοπωλειου και καταχρησης λογω δεσποζουσας θεσης.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Πέμ 13 Μαρ, 2014 00:35

Στα μεγάλα αρνητικά του να κλειδώνεται ο εγκέφαλος υπολογίστε και τη περίπτωση να κλείσει το μαγαζί ο αρχικός εγκαταστάτης.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Πέμ 13 Μαρ, 2014 00:37

LPGas έγραψε:Αξιζει να διαβασετε το παρακατω λινκ

http://ec.europa.eu/competition/sectors ... faq_el.pdf

Θα σας ληθουν πολλες αποριες για τους νομους που διεπουν τις εγγυησεις, το after sales, το service κλπ. Οι κανονες αφορουν ολους τους εμπλεκομενους με την αυτοκινητοβιομηχανια που παρέχουν εγγυησεις ή επεκτάσεις εγγυήσεων και οχι μοναχα τα εργοστασια και τις αντιπροσωπειες, και εχουν σαν σκοπο τον περιορισμο των φαινομενων μονοπωλειου και καταχρησης λογω δεσποζουσας θεσης.

Το διάβασες πριν το ανεβάσεις και το σχολιάσεις??
Αυτό το άρθρο αφορά ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ τους κατασκευαστές, εμόρους-αντιπροσώπους και επισκευαστές-συνεργεία αυτοκινήτων αποκλειστικά για εργασίες συντήρησης αυτοκινήτων.....πουθενά δεν κάνει λόγο για μετατροπές στο καύσιμο ή αλλαγής του τρόπου λειτουργίας του οχήματος....ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ....
Άλλωστε αν πρόσεξες σε ένα σημείο γράφει:" 4. Διαφέρει η αξιολόγηση των περιορισμών συντήρησης ή ανταλλακτικών αν αυτοί
οι περιορισμοί διατυπώνονται σε «παρατεταμένη εγγύηση» που αγοράζεται από
τον καταναλωτή από εξουσιοδοτημένο επισκευαστή ή από τον προμηθευτή του
οχήματος μετά την παρέλευση ετών από την αγορά του οχήματος;
Ναι. Μια τέτοια εγγύηση είναι γενικά απίθανο να προκαλέσει παραβίαση των
κανόνων ανταγωνισμού της ΕΕ.
Μετά την παρέλευση ετών από την αγορά του οχήματος, οι εξουσιοδοτημένοι
αντιπρόσωποι δεν διαθέτουν τον ίδιο βαθμό προνομιακής πρόσβασης στους πελάτες,
όπως κατά την περίοδο λίγο μετά την αγορά. Κατά συνέπεια, οι εναλλακτικοί
πάροχοι παρατεταμένης εγγύησης, όπως οι αλυσίδες ανεξάρτητων επισκευαστών και
οι ασφαλιστικές εταιρείες, είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν σημαντικούς
φραγμούς που να τους εμποδίζουν να προσφέρουν τα προϊόντα τους σε ιδιοκτήτες
οχημάτων. Σε τέτοιες περιπτώσεις, φαίνεται απίθανο ανεξάρτητοι επισκευαστές να
αντιμετωπίσουν σημαντικό αποτέλεσμα αποκλεισμού, ακόμη και αν οι εγγυήσεις
αυτοκινήτων που εκδίδονται από τους προμηθευτές οχημάτων ή τα εξουσιοδοτημένα
δίκτυά τους περιέχουν περιορισμούς συντήρησης και ανταλλακτικών.
8"
Και αυτό γιατί απλούστατα τέτοιες εγγυήσεις μπορεί να δώσει όποιος θέλει...
Η λογική της ΕΕ είναι να μας σώσει από την λογική της αντιπροσωπείας να κάνεις μόνο σε αυτούς τα σέρβις του αυτ/του ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!!
dimoskats

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 34 επισκέπτες