Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρυθμίσεις ECU με το PC μας

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Ρυθμίσεις ECU με το PC μας

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τρί 11 Μαρ, 2014 23:22

Έτσι απλά; Συνδέουμε ένα καλώδιο και πειραζουμε τους χάρτες;; Έχεις ελέγξει καταρχάς αν η εγκατάσταση ειναι σωστή; Οι κινητήρες αυτοί έχουν πεταλούδες, έχουν τρυπησει πριν ή μετα εκεί που το τοποθετησες;
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό john654321 » Τρί 11 Μαρ, 2014 23:55

Οι γνωσεις που εχω δεν εχουνε καμια σχεση με το υγραεριο(τεχνικος Η/Υ,δικτυων και μηχανων γραφειου.)
Αλλα πιστευω πως αν ασχοληθω και διαβασω μερικα πραγματα θα τα καταφερω.

Η εγκατασταση πρεπει να ειναι σωστη δουλευει εδω και δυο χρονια περιπου στις αρχες δουλευε καλυτερα αλλα εκαιγε παραπανω 2-3λιτρα σε σχεση με την βενζινα, μετα εγιναν κατι ρυθμισεις και το αμαξι πηγαινε καλυτερα και απο την βενζινα σε αποδοση ,με καταναλωση περιπου με την βενζινα αλλα αναβε το check την μηχανης (τον λογο δεν τον ξερω) αν εκανες ομως μερικα χλμ με βενζινα εσβηνε αν ξαναγυρναγες υγραεριο σε τυχαια στιγμη αναβε.. Ετσι το πηγαμε να μας σβησεις το λαμπακι και να το ξαναρυθμισει την οποια ρυθμιση εχουμε εως τωρα αλλα εχει μεγαλη διαφορα στην αποδοση...πολυ πεσμενη!

εχουνε τρυπησει στην εισαγωγη εκει περα που εχω κανει τις κοκκινες τελιτσες περιπου.
https://cloclo15.cloud.mail.ru/thumb/xw1/121.jpg

Εχουνε αλλαχτει τα φιλτρα,μπουζι φοραει τα απλα ,χωρις λαδιερα.
Επισης εχω μια εντυπωση μπορει να κανω και λαθος ομως... πως οταν το φουλαρω υγραεριο λες και εχει λιγο καλυτερη αποδοση.
john654321

Δημοσιευσεις: 17

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 12 Μαρ, 2014 11:26

Το θεμα δεν ειναι - μονο - να διαβασεις και να μαθεις

το θεμα ειναι να εχεις ΚΑΙ τα καταλληλα εργαλεια εκτος απο λαπτοπ προγραμμα και καλωδιο .

πχ το πρωτιστο και βασικό ( και οχι μονο βεβαιως ) εργαλειο ειναι εναν φορητο - ιδανικα - αναλυτη καυσαερίων Ευρέως φάσματος δηλαδη μας δειχνει συνεχως ενδειξεις και οχι "πλουσιο φτωχο" μόνο οπως ειναι τα δεδομενα που περνουμε απο τους "απλους" αισθητηρες Λ που εχει το αυτοκινητο μας.

αλλωστε απο το λαμπακι ειναι ηδη εμφανες τι εχουν κανει οπως και ειναι πανευκολο ακομα και για μενα να σου πω ΚΑΙ γιατι αναβει ΚΑΙ γιατι σβηνει μετα απο καποια χλμ με βενζινα.

googl αρε και βρες τις εννοιες "long term fuel trims" και "sort term fuel trims" και θα καταλαβεις και εσυ....

ειχες - για να μην εχεις λαμπακι - περιπου σωστο μιγμα προς το πλουσιο σε καποιο τουλαχιστον φασμα.
σου εκοψαν καυσιμο για να "γινει πιο οικονομικό"
αυτο ομως αναγκασε τα fuel trims να φτασουν στα ορια που μπορουν να φτασουν ωστε το μιγμα να ειναι παντα "στοιχειομετρικό"

γυρνωντας σε βενζινα τα fuel trims επανερχονται στα "φυσιολογικά" τους ( θελει καποια χλμ να γινει αυτο ειδικά για τα long term ) kai για αυτο εσβηνε το λαμπακι

ξαναγυρναγες στο υγραεριο και ξαναμανα τα ιδια.....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό john654321 » Τετ 12 Μαρ, 2014 15:06

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου , αλλα θα μου την κανει σωστα την ρυθμιση αυτη την φορα ή μετα απο μερικα χλμ θα ξαναναβει το λαμπακι και θα πρεπει να πηγαινω ξανα για ρυθμισεις.... για αυτο ελεγα μηπως καθομουνα εγω και το ρυθμιζα αλλα συμφωνα με τα λεγομενα σας θελει ειδικο εξοπλισμο(αναλυτη καυσαεριων).
Αμα παω σε καποιον αλλον εγκαταστατη γνωριζεται ποσο ειναι το κοστος?

Επισης υπαρχει περιπτωση να παθει καποιο προβλημα το αμαξι ετσι οπως ειναι τωρα με χαμηλη αποδοση και ειδικα στην αποτομη επιτάχυνση
πχ. οταν εχεις 3η και 2500στροφες και πατας ολο το γκαζι κατω το αμαξι μπουκωνει!
john654321

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 12 Μαρ, 2014 15:34

Μπουκωνει οπως πιστευεις ή μηπως "ξεμενει" απο καυσιμο?

Αυτα θα σου τα πει μεσω των σωστων εργαλειων ενας μαστορας...
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό john654321 » Τετ 12 Μαρ, 2014 15:36

Πιθανον να ξεμενει απο καυσιμο , γιατι αν δεν πατησω ολο το γκαζι και το παταω σταδιακα δεν κανει κοψιματα...
john654321

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 12 Μαρ, 2014 15:40

αρα η θεωρια λεει οτι χρειαζεσαι παραπανω μιγμα.

τωρα αν αυτο θα επιτευχθει μεσω αυξησης των ms διαρκειας των ψεκασμών ή αν θα χρειαστει να ανεβει η πιεση στο συστημα γιατι ειναι χαμηλή ή συνδιασμός των ανωτερω, ΜΟΝΟ ενας μαστορας με σωστα εργαλεια μπορει να στο πει
Εγω οχι καθοτι δεν ειμαι μαστορας παρα τις περι του αντιθετου φημες.....
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό john654321 » Τετ 12 Μαρ, 2014 15:50

Ωραια επομένως θα το παω ξανα για ρυθμισει,
Για αυτο που ειπα πιο πανω πιστευεις οτι γινεται ?

""Επισης εχω μια εντυπωση μπορει να κανω και λαθος ομως... πως οταν το φουλαρω υγραεριο λες και εχει λιγο καλυτερη αποδοση.""
john654321

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 12 Μαρ, 2014 16:56

Αν η εντυπωση σου ειναι σωστη εμενα μου κανει οτι θελει λιγο παραπανω πιεση - που οταν φουλαρεις την εχει...

να πας να ρυθμισεις σε αλλο εγκαταστατη???
Αναλλογως των γνωσεων του....
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό john654321 » Πέμ 13 Μαρ, 2014 02:47

Σε ευχαριστω και παλι για την απαντηση σου
Πιθανον θα ξαναπαω στον ιδιο !
Αλλα στο περιπου για να στο ρυθμισουν ποσα παει το μαλλι?
john654321

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες