Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Απότομη αλλαγή από υγραέριο σε βενζίνη

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Απότομη αλλαγή από υγραέριο σε βενζίνη

Δημοσίευσηαπό tirbouson » Τρί 14 Ιαν, 2014 23:31

Καλησπέρα.Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:
Όταν τελειώνει το υγραέριο η αλλαγή σε βενζίνη γίνεται πολύ αργά, ενώ πατάω γκάζι μπουκώνει το αμάξι και πολλές φορές χοροπηδάει μέχρι να με γυρίσει σε βενζίνη.
Τελικά ρυθμίζεται με ποιο τρόπο γίνεται η μετάβαση σε βενζίνη μετά την κατανάλωση του υγραερίου από τα λογισμικά ή έχει σχέση με τον πνεύμονα;
Mazda MX5 με NIGS Zanardi
tirbouson

Δημοσιευσεις: 24

Re: Απότομη αλλαγή από υγραέριο σε βενζίνη

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Τετ 15 Ιαν, 2014 15:15

τι σύστημα έχει πάνω το αμάξι?
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό tirbouson » Τετ 15 Ιαν, 2014 19:21

NIGS Zanardi.
tirbouson

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Πέμ 16 Ιαν, 2014 02:34

Αν θυμάμαι καλά το Zanardi έχει 2 παραμέτρους, η μία είναι η κατώτατη πίεση υγραερίου για να γυρίσει σε βενζίνη και η άλλη ο χρόνος που θα πάρει σε δευτερόλεπτα για να γίνει η μετάβαση. Ίσως έχεις ρυθμίσεις στα όρια.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό tirbouson » Πέμ 16 Ιαν, 2014 10:49

Στην ενότητα μεταγωγή μήπως είναι;
Εκεί που λέει χρόνος αλλαγής των κυλίνδρων και πίεση κατά την αναστροφή;
http://postimg.org/image/avqhalskd/
tirbouson

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Πέμ 16 Ιαν, 2014 12:33

Ναι αυτές τις 2 παραμέτρους λέω.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

γυρισμα απο γκαζι σε βενζινη

Δημοσίευσηαπό gianniskandris1 » Κυρ 16 Μαρ, 2014 23:15

μπορει να γινομαι γραφικος διοτι το θεμα οσο εχω διαβασει εχει αναπτυχθει σε πολλα posts εχω kia picanto με tartarini απο τον ιουνιο του 2011 εχω κανει συνολικα με γκαζι 125000 χλμ στα πρωτα 55-65000χλμ δουλευε σουπερ μετα ανοιξα μοτερ το τελος του 2012 για επισκευη λογο φθαρμενων θρος στο στροφαλο και επειδη την ειχε ακουσει και ο καταλυτης τον ξηλωσα τελειως και ο εξατμισας μου εβαλε μια μουφα στο αισθητηρα λ για κανα διμηνο ολα κομπλε μετα αναψε check αλλα το αμαξι δουλευε καλα μετα απο κανα 2-3 μηνες απο το check αρχισε να μου γυρναει απο γκαζι σε βενζινη προσπαθουσα να καταλαβω εαν το εκανε σε ανηφοροκατηφορες η πανω σε στροφες με κλιση ειδα το εκανε και οταν ξεκινουσα απο σταματημενος οχι με φουλ επιταχυνση σε νορμαλ πλαισια και μετα ειδα οτι το εκανε και με σταθερο πατημα του γκαζιου σε εθνικη με πεταγε σε βενζινη το πηγα σε επισημο εγκαταστατη της tartarini στην περιφερεια τον ιουλιο του 2013 το εφτιαξε για καμια 20αρια μερες αλλα απο τοτε τα ιδια το νοεμβρη το ξαναπηγα στον ιδιο το εβαλε στοσ διαγνωστικο του γκαζιου και οπως προλαβα να δω διοτι ηταν μπροστα στο laptop εγραφε αν θυμαμαι καλα βλαβη στο ηλ κυκλωμα η ανοιχτο ηλ κυκλωμα και τον ρωτησα τι ηταν αυτο και μου απαντα οτι μπορει να ειναι κανα καλωδιο κομμενο η κανα πηνιο χαλασμενο η κατι απο τα μπεκ και μου λεει φερτο αστο και θα το φτιαξουμε και οταν το ρωτω το κοστος μου λεει δεν ξερω αναλογα το γ@@@σι που θα φαω να το φτιαξω απο 20 μεχρι 200 ευρω σαν να μου ελεγε οτι θα ξεσκιστει!εγω το πηγα στην πολη μου σε φιλο εγκαταστατη αντιπροσωπο αλλης εταιρειας στην περιοχη και του ειπα το στορυ ολο και να ξεκινησει να τσεκαρει την εγκατασταση για οποιοδηποτε ηλ προβλημα κομμενο καλωδιο και τετοια και τελικα βρηκε αυτος οτι ειχε χαλασει ενα πηνιο στην πολυβαλβιδα λογω οτι το αφηνα συχνα με 5-6-10 λιτρα γκαζιου το αλλαξεμε και αυτο δουλεψε για λιγο και παλι τα ιδια!καταρχην δεν ξερω εαν το συστημα μου δεχεται φιλτρακι στο πνευμονα διοτι δεν το εχω αλλαξει καθολου αν δεχεται να ξεκινησω απο εκει και να προχωρησω σε map πολυβαλβιδα φιλτρακι πολυβαλβιδας αν εχει καθαρισμο μπεκ αλλαγη πνευμονα?αυτα ολα τα αναφερω απο παραδειγματα αλλων στο forum να αναφερω επισης οτι το check λεει για βλαβη στον λ μηπως διαβαζει λαθος στοιχεια και μπερδευεται και με πεταει?αν και οταν σβηνω το check για καμια ωρα το αμαξι στο γκαζι δεν παει καθολου μπουκωμενο φουλ διασταυρωσεις περναω μαρσαρωντας γιατι αλλιως μενει δεν ξεκιναει μετα απο ωρα στρωνει!συγνωμη για το παρα πολυ μεγαλο μηνυμα αλλα ηθελα να αναλυσω την ολη κατασταση ως εχει!
gianniskandris1

Δημοσιευσεις: 4

Re: γυρισμα απο γκαζι σε βενζινη

Δημοσίευσηαπό SteliosProCeed » Δευτ 17 Μαρ, 2014 00:34

Καταλυτη αλλαξες?????Αυτος φταιει προφανως για το check...ΚΑι μαλλον ειναι η αρχη του κακου....
Kia ProCee'd 1400cc + Stargas LPG
Άβαταρ μέλους
SteliosProCeed

Δημοσιευσεις: 135

Δημοσίευσηαπό gianniskandris1 » Δευτ 17 Μαρ, 2014 01:07

ο καταλυτης ηταν χαλασμενος και τον ξηλωσα τελειως. το check δεν με πολυ ενδιαφερει διοτι ετσι και αλλιως δουλευε κανονικα για κανα τριμηνο περιπου μετα το ξηλωμα του καταλυτη παρολο που ειχε ανοιχτο το λαμπακι χωρις να γυρναει σε βενζινη.ξερουμε κανενα μαστορα στην αττικη που να δουλευει αυτη την μαρκα?το θεμα ειναι οτι με τοσα που εχω διαβασει εδω μεσα εχω μπερδευτει και δεν ξερω απο που να ξεκινησω να ψαχνω και να αποκλειω ενδεχομενα.ξεχασα αρχικα να επισημανω οτι η δεξαμενη μου αρα λογικα και η πολυβαλβιδα μου ειναι της stako
gianniskandris1

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Δευτ 17 Μαρ, 2014 01:37

gianniskandris1 έγραψε:ο καταλυτης ηταν χαλασμενος και τον ξηλωσα τελειως. το check δεν με πολυ ενδιαφερει διοτι ετσι και αλλιως δουλευε κανονικα για κανα τριμηνο περιπου μετα το ξηλωμα του καταλυτη παρολο που ειχε ανοιχτο το λαμπακι χωρις να γυρναει σε βενζινη.ξερουμε κανενα μαστορα στην αττικη που να δουλευει αυτη την μαρκα?το θεμα ειναι οτι με τοσα που εχω διαβασει εδω μεσα εχω μπερδευτει και δεν ξερω απο που να ξεκινησω να ψαχνω και να αποκλειω ενδεχομενα.ξεχασα αρχικα να επισημανω οτι η δεξαμενη μου αρα λογικα και η πολυβαλβιδα μου ειναι της stako

Χωρίς καταλύτη και αναμμένο τσεκ συμαίνει ότι ο εγκέφαλος της βενζίνης λαμβάνει τιμές εκτός ορίων και έχει τραβήξει τον χάρτη της βενζίνης στα όρια (μια ματιά στα τριμς και θα έχουμε επιβαιβαίωση), αποτέλεσμα αυτού να συμπαρασύρεται και ο χάρτης του υγραερίου ή αν παίρνει απευιθείας σήμα από λ σε πετά σε βενζίνη γιατί δεν θα αναγνωρίζει τις τιμές που λαμβάνει ή τις εκλαμβάνει ως βλάβη!
Βάλε έναν καταλύτη, έστω μεταχειρισμένο, κοίτα τον λ μήπως καταστράφηκε από τον αντάπτορα και αν δεν διορθωθεί το υγραέριο πας για ρύθμιση! Τι euro είναι 4 ή 5?
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 54 επισκέπτες