Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα ρελαντι σε Huyndai Matrix

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Πρόβλημα ρελαντι σε Huyndai Matrix

Δημοσίευσηαπό vstrom650 » Τρί 18 Μαρ, 2014 14:18

Ξαφνικά το αυτοκίνητο και το πρωί κρύο αλλά και στην διάρκεια της μέρας ανεβάζει στροφές πάνω από τις 3000.Έχει τύχει σε καποιον άλλο κάτι παρόμοιo;Το πρόβλημα είναι έντονο με το αέριο ενώ το έχει κάνει και κανά δύο φορές με βενζίνη.
vstrom650

Δημοσιευσεις: 3

Re: Πρόβλημα ρελαντι σε Huyndai Matrix

Δημοσίευσηαπό labros » Τρί 18 Μαρ, 2014 17:17

vstrom650 έγραψε:Ξαφνικά το αυτοκίνητο και το πρωί κρύο αλλά και στην διάρκεια της μέρας ανεβάζει στροφές πάνω από τις 3000.Έχει τύχει σε καποιον άλλο κάτι παρόμοιo;Το πρόβλημα είναι έντονο με το αέριο ενώ το έχει κάνει και κανά δύο φορές με βενζίνη.

Μου έχει τύχει στο accent μου (2002). Τα συμπτώματα ήταν αυτά που περιγράφεις. Ήταν αισθητήρας πεταλούδας γκαζιού. Μου είχε τύχει στα πρώτα χρόνια που το είχα ενώ ήταν ακόμα στην εγγύηση και δεν είχα υγραέριο. Ο εγκέφαλος δεν το είχε κρατήσει σαν βλάβη και χριάστηκε να παίξουν με το γκάζι αρκετή ώρα μέχρι να το βρουν γιατί δε μου το εμφάνιζε συνέχεια. Το κόστος από όσο ξέρω είναι γύρω στα 50 ευρώ.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό Apotrip » Τρί 18 Μαρ, 2014 21:22

Μου είχε τύχει κι εμένα πριν από χρόνια σε ένα Opel Vectra, 1997 μοντέλο. Τελικά είχε τρυπήσει το κολάρο στην εισαγωγή αέρα.
Apotrip

Δημοσιευσεις: 46

Δημοσίευσηαπό vstrom650 » Τετ 19 Μαρ, 2014 18:16

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!Θα το πάω αύριο στο συνεργειο για να το κοιτάξουν!Ελπιζω να είναι κάτι από αυτά και να μην είναι κάτι ποιο σοβαρό!Αν και πιστεύω ότι έχει να κάνει με το αέριο γιατί δυο μέρες που το μετακινώ μόνο με βενζίνη δεν έχει κάνει τίποτα.Ευχομαι να μην είναι ο εγκέφαλος από το αέριο αν και είναι μέσα στην εγγύηση ακόμα αλλά άντε να βγάλεις άκρη με τον εγκαταστατη!
vstrom650

Δημοσίευσηαπό labros » Πέμ 20 Μαρ, 2014 11:31

vstrom650 έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!Θα το πάω αύριο στο συνεργειο για να το κοιτάξουν!Ελπιζω να είναι κάτι από αυτά και να μην είναι κάτι ποιο σοβαρό!Αν και πιστεύω ότι έχει να κάνει με το αέριο γιατί δυο μέρες που το μετακινώ μόνο με βενζίνη δεν έχει κάνει τίποτα.Ευχομαι να μην είναι ο εγκέφαλος από το αέριο αν και είναι μέσα στην εγγύηση ακόμα αλλά άντε να βγάλεις άκρη με τον εγκαταστατη!

Δε νομίζω ότι έχει σχέση με το υγραέριο. Εμένα μου το έκανε χωρίς να έχει υγραέριο. Επίσης το έκανε σε τυχαίες στιγμές. Το ότι σου το παρουσιάζει πιο πολύ στο υγραέριο είναι γιατί αυτό χρησιμοποιείς περισότερο. Αν μείνεις με βενζίνη θα στο κάνει κάποια στιγμή και σε αυτήν. Παίρνω το θάρος να είμαι τόσο σίγουρος γιατί έχουμε ίδια μάρκα αυτοκινήτου και μοντέλα που το έχουν παρουσιάσει αρκετά αυτό. Αυτός ο αισθητήρας διαβάζει το πόσο έχεις πατήσει το γκάζι μέσω ενός ποτενσιόμετρου και δίνει αυτή την εντολή στον εγκάφαλο. Όταν τρελαθεί ενώ δεν πατάς γκάζι αυτός νομίζει ότι πατάς και ανεβαίνουν οι στροφές. Δεν το κάνει μόνο στο ρελαντί αλλά και σε κίνηση απλώς στην κίνηση δεν το καταλαβαίνεις γιατί το έχεις είδη πατημένο και έχει και φορτίο.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 20 Μαρ, 2014 15:18

Τι κωδικό κινητήρα έχεις;
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό vstrom650 » Κυρ 13 Απρ, 2014 00:34

Που μπορω να βρω τον κωδικό κινητήρα;Και παρεμπιπτόντως το πρόβλημα λύθηκε όπως ήρθε ξαφνικά απο μόνο του!
vstrom650

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 13 Απρ, 2014 07:38

Τον γράφει στην άδεια
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό papoys » Παρ 13 Ιουν, 2014 06:48

Apotrip έγραψε:Μου είχε τύχει κι εμένα πριν από χρόνια σε ένα Opel Vectra, 1997 μοντέλο. Τελικά είχε τρυπήσει το κολάρο στην εισαγωγή αέρα.

Το δικό μου (δες υπογραφή) εδώ και 3-4 χρόνια (πριν την μετατροπή) τους χειμερινούς μήνες όλα οκ. Τους καλοκαιρινούς
μήνες και ιδιαίτερα το πρωί που το έβαζα μπροστά δούλευε στις 2000 στροφές περίπου μέχρι να ανεβάσει λίγο τη
θερμοκρασία (1,2 λεπτά) και στη συνέχεια έστρωνε και όλα οκ.Δεν μου τόκανε πάντα αλλά ορισμένες φορές Τόχα πει
στο συνεργείο και μου είπε ότι πιθανόν είναι θέμα εγκεφάλου και αφού δεν έχω άλλο πρόβλημα το άφησα έτσι.
Μου το κάνει και τώρα ορισμένες φορές πάντα στη βενζίνη αλλά μέχρι να γυρίσει υγραέριο έχει στρώσει.

Πριν 4-5 μέρες γυρίζοντας από ταξείδι σε κατηφόρα αφήνοντάς το νεκρό διαπίστωσα το ίδιο.Μόλις έβαζα ταχύτητα δεν είχα κανένα πρόβλημα αν έβγαζα την ταχύτητα στις 1000 περίπου στροφές όλα οκ.Πάνω από τις 2000 στρ. έκανε το ίδιο.Αυτό
για 5-6 χιλ και στη συνέχεια όλα οκ σε όλο το υπόλοιπο ταξείδι κανένα πρόβλημα.

Ξαναέκανα το τέστ εδώ στην Αθήνα αλλά δεν διαπίστωσα κάτι παρόμοιο.Δεν το ξαναέκανε.Ούτε πρωί ούτε στο δρόμο.
Δεν με ενοχλεί και τόσο αυτό αφού δεν μου δημιουργεί πρόβλημα και όταν σπάνια μου συμβεί στο ξεκίνημα είναι για 1-2
λεπτά.Μπορεί να γίνεται από προβληματικό καύσιμο (βενζίνη ή lpg)???
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 60 επισκέπτες