Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα με ενδείκτη Υγραερίου

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα με ενδείκτη Υγραερίου

Δημοσίευσηαπό taxgas » Τρί 17 Μάιος, 2011 16:50

astragjtg έγραψε:
dathens έγραψε:Έχεις πειράξει το φλοτερ να περνει παραπάνω ; Αντι του 20% πχ

Εχει δικιο ο dathens. To ποιο πιθανο ειναι να φταιει το φλοτερ. Ακομα και αν δεν το πείραξες, μπορει να επαθε κατι απο μονο του ή να μην το εβαλε καλα ο μαστορας εξ'αρχης..

Λες .... είναι λίγο ασχετάκος ο μάστορας
Μου έκανε εντύπωση απο την αρχή οτι έπαιρνε τόσο λίγο η δεξαμενη
Οσο για τον έλεγχο απο τον Αθηναίο μάστορα δεν σκοπεύω να κάνω ταξίδι μονο και μόνο για αυτο
Οταν το καλοκαίρι πάω διακοπές και με βγάλει ο δρόμος μου απο την Αθήνα τότε θα πάω να το φτιάξω
Citroen C4 1.4 Coupe LPG Stefanelli 4ης Γενιάς με πνέυμονα 28000 Km and counting ...
taxgas

Δημοσιευσεις: 18

Δημοσίευσηαπό dim63 » Τρί 17 Μάιος, 2011 16:53

taxgas έγραψε:
dti έγραψε:Να βρει λύση και να αναλάβει το όποιο κόστος ο εγκαταστάτης στα πλαίσια της εγγύησης του συστήματος.

Άσε δεν παίζει ... είναι μέχρι να τσεπώσουν το χρήμα μετά κάνουν όλοι την πάπια....
όταν του είπα (του εγκαταστάτη) ότι θέλω 100Ε για να πάω Αθήνα έκανε πως δεν άκουσε
Ελλάς το Μεγαλείο σου

Κάνε μια καταγγελία στο καταναλωτών η στο σωματείο εγκαταστατών (χωρίς απαραίτητα να την τρέξεις μέχρι τέρμα) και δες αντιδράσεις πάλι!

Μάλλον δεν θα είναι οι ίδιες.
Mazda tribute 2.3 bigas-geartech αεριου χωρις λαδια-ξυδια
dim63

Δημοσιευσεις: 279

Δημοσίευσηαπό ciboulette » Παρ 20 Μάιος, 2011 21:13

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα ! Έκανα μετατροπή πριν από 2 μήνες και το μόνο σπαστικό είναι ότι ποτέ δεν ξέρω τι υγραέριο έχω και μένω 135 χμ από το πιο κοντινό πρατήριο! Πρέπει κι εγώ να έχω το ίδιο σύστημα γιατί είναι επίσης 4 πράσινα λαμπάκια. Μετά από 150 χμ, δείχνει ότι είμαι στη ρεσέρβα (κόκκινο δηλ) ενώ το αυτοκίνητο κάνει μέχρι 450 χμ με ένα γέμισμα !!! Το έχω πει στη Skoda που έκανα την μετατροπή στο Ηράκλειο Κρήτης αλλά δεν ξέρανε.. Μετράω λοιπόν τα χιλιόμετρα αλλά δεν είναι κι πολύ πρακτικό...
ciboulette

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό Nikolas » Κυρ 22 Μάιος, 2011 00:49

taxgas έγραψε:Φίλοι μου πριν από ένα μήνα περίπου πήρα την μεγάλη απόφαση (1400 Ευροπουλάκια γαρ) και έβαλα Υγραέριο.
Όλα ωραία και καλά μέχρι την αρχική τοποθέτηση. Το Σύστημα μου - Stefanelli 4ης Γενιάς - δουλεύει μιά χαρά τώρα αλλά εδω και ένα μήνα μπαινοβγαίνω στο συνεργείο του εγκαταστάτη γιατί δεν μου δείχνει την σωστή ένδειξη ο ενδείκτης που υπάρχει στο ταμπλό του αυτο/του.
Συγκεκριμένα από τα 4 πράσινα λαμπάκια που έχει ο ενδείκτης ανάβουν μόνο τα 2 , το 3ο και το 4ο. Δηλαδή όταν είμαι φουλαρισμένος ανάβουν το 3ο-4ολαμπακια αλλά με την κατανάλωση Υγραερίου σιγά σιγά σβήνει το 4ο μετά σβήνει και το 3ο και δεν έχω καμία ένδειξη απο εκεί και μετά εκτός απο το τελευταίο αριστερά που είναι κόκκινο και είναι η ρεσέρβα ουσιαστικά.
Δοκιμάσαμε και αλλάξαμε βαλβίδα στην δεξαμενή αλλά τίποτα
Δοκιμάσαμε και αλλάξαμε μετρητή στην δεξαμενή αλλά τίποτα
Δοκιμάσαμε και αλλάξαμε ενδείκτη στο ταμπλό αλλά τίποτα
τελικά δοκιμάσαμε και αλλάξαμε μέχρι και τον εγκέφαλο-μπας και ηταν ελατωματικός- αλλά πάλι τίποτα.
Το αυτοκίνητο πάει μια χαρά απλά με ενοχλέι που όταν η στάθμη του Υγραερίου πέφτει στη μέση και κάτω δεν έχω ένδειξη.
Εχει κανείς καμιά ιδέα ??
Έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο σε κανένα ??

Δηλαδή, μέτρησε ότι το όργανάκι από το φλωτέρ έστελνε κανονικά ρεύμα στον εγκέφαλο, και τα λαμπάκια δεν άναβαν;;
σίγουρα ρυθμίστηκε σωστά ο εγκέφαλος ώς προς το πότε θα αναβοσβήνει τα λαμπάκια;;
αν ναι,τότε είναι θέμα εγκεφάλου.
Nikolas

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 24 Μάιος, 2011 21:49

Η πολυβαλβίδα δίνει την υπολειπόμενη ένδειξη σε volt και μετά ανάλογα με την ένδειξη κατεβαίνουν τα βολτ άρα και τα λαμπάκια. ΠΧ όταν είναι full μετράει 4 volt και όταν είναι άδεια 1 volt. Τα δικά σου νούμερα μπορείς να τα δεις αν το μπριζώσεις όταν είναι γεμάτη η δεξαμενή και όταν είναι άδεια οπότε κάνεις την διαίρεση και ρυθμίζεις πότε να σβήνει το καθένα. ΠΧ αν γεμάτος μετράει 4 και άδειος 1 volt το ρυθμίζεις 3 (διαφορά) δια 5 = 0.6. (άρα ανά 0.6 V) Να ξέρεις πάντως ότι τα μεσαία λαμπάκια αν το κάνεις έτσι θα σβήνουν αργότερα λόγο σχήματος δεξαμενής (στην μέση είναι πιο χοντρή στην αρχή και στο τέλος στενεύει). Αυτό που ίσως συμβαίνει είναι ότι αν τυχαία πχ εσένα με άδεια δεξαμενή μετράει 2 V έχεις ρυθμίσει το τρίτο λαμπάκι να σβήνει στα 1.9 V και τα υπόλοιπα χαμηλότερα πράγμα που δεν συμβαίνει ποτέ στην περίπτωση σου. Βέβαια αυτό είναι η πιο απλή εξήγηση και φαντάζομαι ότι το έχει δει ήδη ο εγκαταστάτης αλλά καμιά φορά τα πιο απλά πράγματα σου ξεφεύγουν και μιλάω εκ πείρας (καμιά σχέση με το αυτοκίνητο ή το υγραέριο)
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό dnikou » Κυρ 05 Ιουν, 2011 22:33

Καλησπέρα,
Χτές παρέλαβα το Ford Fiesta 1400 (2009) προφανώς με το ίδιο σύστημα (Stefanelli).
Μόλις δοκίμασα τον διακόπτη να δω πόσο σταθερός είναι μου άναψαν και μένα τα δύο πράσινα και αν θυμάμαι καλά αναβόσβηναν κιόλας.
κούνησα τον διακόπτη και επανήλθε. Το κάνει που και που αλλά με λίγο κούνημα στρώνει.Προφανώς είναι η καλώδιο ή διακόπτης (ελπίζω).
Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο πρόβλημα με το δικό σας.
Τώρα οσον αφορά την κατανάλωση, μου είπαν ότι εβαλαν 20 λίτρα περίπου στο συνεργείο και για να γεμίσει πηρε άλλα 15 (δεξαμενή 48 L) θα διαπιστώσω στο επόμενο γέμισμα πόσο ακριβώς παίρνει.
Το πρώτο λαμπάκι μου έσβησε στα 35 περίπου χλμ (κινηση στην πόλη)
Το δεύτερο περίπου στα 70 (κινηση στην πόλη)
Το τρίτο στα 120-130 περίπου (κίνηση Εθνική)
και το τέταρτο στα 190 (κίνηση Εθνική)
Με το κόκκινο έκανα ακόμα 100 χλμ (μισά Εθνική μισά πόλη) και ακόμα δεν με γύρισε βενζίνη.
Θα συνεχίσω αυριο να δω στα ποσα χλμ θα γυρίσει βενζίνη.
dnikou

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό taxgas » Πέμ 23 Ιουν, 2011 15:32

Τελικά κατέληξα να πηγαίνω στον Αντιπρόσωπο Ελλάδος για την Stefanelli στο Κερατσίνι στην Αθήνα.
Ευτυχώς εκεί λυθήκαν όλα μου τα προβλήματα .Τελικά από αυτήν την εμπειρία μου ένα έχω να πώ ότι έχουν ανοίξει σε κάθε γωνία κι ένα συνεργείο εγκατάστασης συστήματος LPG αλλά μόνο λίγοι - μετρημένοι στα δάκτυλα - είναι σωστοί μάστορες με την κατάλληλη γνώση και κατάρτηση. Οι περισσότεροι μ'ένα σεμινάριο ενός ή δύο ΣΚ ανοίγουν ένα συνεργείο και μεταχειρίζονται τα αυτοκίνητα μας ως ινδικά χοιρίδια κοινώς πειραματόζωα.
Αγαπητοί φίλοι ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Υπάρχουν πολλοί αλμπάνηδες εκεί έξω.
Ευχαριστώ όλους που προσπάθησαν να με βοηθήσουν στο forum.
Citroen C4 1.4 Coupe LPG Stefanelli 4ης Γενιάς με πνέυμονα 28000 Km and counting ...
taxgas

Δημοσίευσηαπό dream21 » Πέμ 21 Ιούλ, 2011 01:53

taxgas έγραψε:Τελικά κατέληξα να πηγαίνω στον Αντιπρόσωπο Ελλάδος για την Stefanelli στο Κερατσίνι στην Αθήνα.
Ευτυχώς εκεί λυθήκαν όλα μου τα προβλήματα .Τελικά από αυτήν την εμπειρία μου ένα έχω να πώ ότι έχουν ανοίξει σε κάθε γωνία κι ένα συνεργείο εγκατάστασης συστήματος LPG αλλά μόνο λίγοι - μετρημένοι στα δάκτυλα - είναι σωστοί μάστορες με την κατάλληλη γνώση και κατάρτηση. Οι περισσότεροι μ'ένα σεμινάριο ενός ή δύο ΣΚ ανοίγουν ένα συνεργείο και μεταχειρίζονται τα αυτοκίνητα μας ως ινδικά χοιρίδια κοινώς πειραματόζωα.
Αγαπητοί φίλοι ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Υπάρχουν πολλοί αλμπάνηδες εκεί έξω.
Ευχαριστώ όλους που προσπάθησαν να με βοηθήσουν στο forum.

Δεν μας είπες τελικά τι σου πειραξαν και εστρωσε η ενδειξη
MERCEDES CLK 200 Μοντελο 05 STEFANELLI ΜΕ ΠΝΕΥΜΟΝΑ LPG GAS SYSTEM 4ης ΓΕΝΙΑΣ,ANEY ΛΙΠΑΝTΉΡΑ
ΔΙΑΝΥΘΕΝΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕ LPG ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ : 1390χλμ
dream21

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 55 επισκέπτες