Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Turbo κινητήρες και LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Turbo κινητηρες και LPG

Δημοσίευσηαπό pantelagas » Τετ 02 Απρ, 2014 02:23

Ενδιαφέρομαι ν' αγοράσω ένα μεταχειρισμένο skoda 1,8 tsi που έχει εγκατάσταση brc από μάντρα. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω τον αρχικό ιδιοκτήτη και ούτε εμπιστεύομαι τον μαντρά. Μπορώ ν' απομονώσω ή απεγκαταστήσω το αέριο; Μπορώ να πω ότι επανέφερα την αξιοπιστία του αυτοκινήτου ή μπορεί να έχει γίνει κάποια ζημιά που θα φανεί αργότερα; Οι τρύπες για το αέριο βουλώνουν κάπως ή πρέπει ν' αγοράσω καινούρια την εισαγωγή;
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά
pantelagas

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 02 Απρ, 2014 06:20

pantelagas έγραψε:Ενδιαφέρομαι ν' αγοράσω ένα μεταχειρισμένο skoda 1,8 tsi που έχει εγκατάσταση brc από μάντρα. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω τον αρχικό ιδιοκτήτη και ούτε εμπιστεύομαι τον μαντρά. Μπορώ ν' απομονώσω ή απεγκαταστήσω το αέριο; Μπορώ να πω ότι επανέφερα την αξιοπιστία του αυτοκινήτου ή μπορεί να έχει γίνει κάποια ζημιά που θα φανεί αργότερα; Οι τρύπες για το αέριο βουλώνουν κάπως ή πρέπει ν' αγοράσω καινούρια την εισαγωγή;
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά

μπορεις να το απομονωσεις πανευκολα - απλά βγαζεις την ασφαλεια/ απεγκαταστησεις δυσκολοτερα.
οχι δεν επαναφερετε η αξιοπιστια - αν εχει γινει ζημια ειναι "εκει" και θα φανει οποτε φανει
βουλωνουν "μπακαλικα" η σωστη λυση ειναι μια μεταχειρισμένη ατρύπητη εισαγωγή.

πρεπει ομως να δεις και στα μπεκ βενζινας πως εχει "κλαπει" το σημα. εχουν κοψει-ξεγυμνωσει καλωδια ή ειναι με φυσακια????
για να μιλάς για πληρη αποκατασταση αν το ξυλωσεις.
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό papoys » Τετ 02 Απρ, 2014 06:39

pantelagas έγραψε:Ενδιαφέρομαι ν' αγοράσω ένα μεταχειρισμένο skoda 1,8 tsi που έχει εγκατάσταση brc από μάντρα.

Εάν θέλης ένα αυτοκίνητο χωρίς υγραέριο απορώ γιατί να αγοράσης το συγκεκριμένο και δεν ψάχνης να βρεις κάποιο
άλλο ώστε να μη μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία που αναφέρης η οποία δε σε συμφαίρει κιόλας..

Να προσθέω σε αυτά που σου είπε ο fokion ότι το υγραέριο ευθύνεται συνήθως για πιο γρήγορη φθορά στις βαλβίδες
μηχανής ενός αυτοκινήτου,το οποίο για να διαπιστωθεί πρέπει να πάει σε μηχανικό ,πράγμα δύσκολο για το συγκεκριμένο,
το οποίο βέβαια μπορεί να μην έχει και κανένα πρόβλημα στις βαλβίδες,ή μπορεί ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να διαπίστωσε
στο μηχανικό του κάποια φθορά και να το έβαλε για πούλημα ώστε να επιβαρυνθεί ο επόμενος αγοραστής.

Προσωπική μου άποψη.Εάν δεν θέλης το υγραέριο ψάξε βρες και αγόρασε ένα άλλο αυτοκίνητο.

Εάν πάλι θέλης να αγοράσης το συγκεκριμένο με κάποιο τρόπο ζήτησε μέσω μηχανικού δικού σου να διαπιστώσης σε τι
κατάσταση βρίσκονται οι βαλβίδες γιατί αν έχουν πρόβλημα το κουστούμι μπορεί να σου πάει μέχρι 1.000 ευρώ.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό pantelagas » Τετ 02 Απρ, 2014 09:53

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ακόμη κι ένας έμπιστος φίλος που έχει αέριο στο αμάξι του μου είπε: "μην του βάζεις αέριο και τέλειωσες". Άλλος μου είπε βγάλτο πούλα το, και μετά διάβασα εδώ ότι αυτό δεν γίνεται.
Κι εγώ ήμουν της άποψης μακριά από το tsi με το αέριο, αλλά η δελεαστική τιμή και το αγαπημένο χρώμα μ' έκαναν να το ψάξω.
Και πάλι ευχαριστώ
pantelagas

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό balander » Πέμ 03 Απρ, 2014 21:49

Εχω στην κατοχη μου ενα subaru forester xt 2.500cc (turbo) το οποιο εχει BRC υγραέριο. Το πρόβλημα ειναι οτι οταν παταω γκάζι (ειδικα στις χαμηλες στροφες) και οταν παει να δουλεψει το τουρμπο, το αμαξι κομπιαζει για λιγο (δεν φτανει το μειγμα μου ειπαν). το θεμα ειναι οτι το πηγα σε 2-3 μαστορες για αεριο αλλα δεν εκαναν κατι ουσιαστικο και το προβλημα παραμενει... καμια ιδεα;
balander

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό gouris » Παρ 04 Απρ, 2014 03:52

balander έγραψε:Εχω στην κατοχη μου ενα subaru forester xt 2.500cc (turbo) το οποιο εχει BRC υγραέριο. Το πρόβλημα ειναι οτι οταν παταω γκάζι (ειδικα στις χαμηλες στροφες) και οταν παει να δουλεψει το τουρμπο, το αμαξι κομπιαζει για λιγο (δεν φτανει το μειγμα μου ειπαν). το θεμα ειναι οτι το πηγα σε 2-3 μαστορες για αεριο αλλα δεν εκαναν κατι ουσιαστικο και το προβλημα παραμενει... καμια ιδεα;

To ίδιο είχα και εγω, αλλα οχι σε τούρμπο αυτοκίνητο. Οταν πάταγα απότομα γκάζι στις χαμηλες στροφες, εκει που ανέβαιναν οι στροφές απο χαμηλά, στις 2000στροφες εκανε ενα κομπιασμα. Το πρόβλημα λύθηκε με την αντικατασταση ενός εκ των δυο πολλαπλασιαστων.
gouris

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 04 Απρ, 2014 04:34

Αν δεν του φτάνει το καύσιμο τότε κοιτάς πως μπορείς να το ανεβάσεις

- Είτε μέσω χαρτογράφησης αν είναι λάθος η ρύθμιση πνεύμονα
- Έλεγχος παροχής από την δεξαμενή. Μήπως είναι μικρή η διατομή ή θέλεις και 2η; Μήπως υπάρχει κάποιος τσακισμένος σωλήνας;
- Είναι ο πνεύμονας κατάλληλος για τουρμπο και για την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου. Δεν φτάνει απλά να καλύπτει την ιπποδύναμη πρέπει να υπάρχει και ένα περιθώριο προς τα πάνω. Μήπως θέλει μεγαλύτερο ή και 2ο;
- Είναι τα μπεκ σου κατάλληλα για την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου; Τι τύπου είναι μήπως θέλουν κάποια συντήρηση;
- Όπως σου είπανε τα ρεύματα σου είναι σωστά ; Πολλαπλασιαστές / μπουζί / καλώδια υψηλής;

Πήγαινε σε κάποιον εγκαταστάτη που το κατέχει να στο δει
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό balander » Παρ 04 Απρ, 2014 08:09

gakost έγραψε:Αν δεν του φτάνει το καύσιμο τότε κοιτάς πως μπορείς να το ανεβάσεις

- Έλεγχος παροχής από την δεξαμενή. Μήπως είναι μικρή η διατομή ή θέλεις και 2η; Μήπως υπάρχει κάποιος τσακισμένος σωλήνας;
- Είναι ο πνεύμονας κατάλληλος για τουρμπο και για την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου. Δεν φτάνει απλά να καλύπτει την ιπποδύναμη πρέπει να υπάρχει και ένα περιθώριο προς τα πάνω. Μήπως θέλει μεγαλύτερο ή και 2ο;
- Είναι τα μπεκ σου κατάλληλα για την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου; Τι τύπου είναι μήπως θέλουν κάποια συντήρηση;
- Όπως σου είπανε τα ρεύματα σου είναι σωστά ; Πολλαπλασιαστές / μπουζί / καλώδια υψηλής;

Εχουν ανεβασει το καυσιμο μεσω εγκεφαλου, αλλα παλι το ιδιο κανει πανω κατω... :(
balander

Δημοσίευσηαπό gouris » Παρ 04 Απρ, 2014 13:57

balander έγραψε:
gakost έγραψε:Αν δεν του φτάνει το καύσιμο τότε κοιτάς πως μπορείς να το ανεβάσεις

Εχουν ανεβασει το καυσιμο μεσω εγκεφαλου, αλλα παλι το ιδιο κανει πανω κατω... :(

Το αμαξι δουλεξε ποτε καλα? Ή απο την αρχη ειχες αυτο το προβλημα? Αν δεν δουλεξε ποτε κοιτα τα πρωτα 4 που σου προτεινει ο gakost αλλιως αν δουλευε στην αρχη και τωρα εχει προβληματα κοιτα το 5ο για τα ρευματα σου!
gouris

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό balander » Παρ 04 Απρ, 2014 15:44

gouris έγραψε:
balander έγραψε:

Το αμαξι δουλεξε ποτε καλα? Ή απο την αρχη ειχες αυτο το προβλημα? Αν δεν δουλεξε ποτε κοιτα τα πρωτα 4 που σου προτεινει ο gakost αλλιως αν δουλευε στην αρχη και τωρα εχει προβληματα κοιτα το 5ο για τα ρευματα σου!

Δεν γνωρίζω. Το αμαξι το πηρα πριν ενα μηνα (μεταχειρισμενο) και ειχε επανω ηδη BRC (20 ωρες λειτουργιας σε γκαζι εχει το αμαξι μονο). Αλλα λογικα δεν δουλεψε ποτε ετσι οπως πρεπει... Σε άλλο thread o LPGas μου ειπε οτι ειναι δυσκολο πολυ να ρυθμιστει το αμαξι κτλ... viewtopic.php?f=42&t=1952&start=20#p38752
balander

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 17 επισκέπτες