Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα σε υγραεριοκίνητο Opel Corsa - ρετάρισμα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα σε υγραεριοκίνητο Opel Corsa - ρετάρισμα

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Κυρ 06 Απρ, 2014 18:11

Ηλία σε ευχαριστώ

Από τότε που έβαλα το αέριο είχα καταφέρει να καίω βενζίνη μόνο όταν ήταν απαραίτητο
( δηλ στις εκκινήσεις και για μερικά χλμ και όταν γύριζε μόνο του σε βενζίνη για λίγο , εν κινήσει ) .

Σε κάθε περίπτωση , ο εγκασταστάτης μου έκανε και το γενικό σέρβις αυτά τα δυο χρόνια . Άρα ακόμα και αν το πρόβλημα ήταν το μίγμα βενζίνης ή ο πολλαπλασιαστής , δικό του είναι το λάθος.

Επιπλέον , ο εγκαταστάτης δεν μου είπε τίποτα από αυτά ως δικαιολογία . Μου μίλησε για προβληματική βενζίνη από το πρατήριο ( όχι πρόβλημα στο μίγμα και τα αντίστοιχα εξαρτήματα που αναφέρεις ) . Αρα εξακολουθώ να συμπεραίνω οτι πρέπει να περάσω από κει για ένα γερό τσακωμό . Σωστά ;
jojo77

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 06 Απρ, 2014 18:22

εμενα αυτο που με χαλαει ειναι το οτι οταν κατεβασε καπακι δεν εκανε σωστο ελεγχο να ριξει και μια ματια εμπειρικη στα εμβολα και τα ελατηρια (το σωστο ειναι να βγουν απο το μπλοκ τα εμβολα, αλλα αν τα κουνησεις μεσα στον κυλινδρο βλεπεις πολλες φορες τετοιες ζημιες) και αναγκαστηκε να ξανακατεβασει καπακι 2η φορα.
τωρα στο τι θα πραξεις δεν μπορω και δεν θελω να παρω θεση.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 06 Απρ, 2014 18:29

jojo77 έγραψε:LPGas : Αυτό που μου έδειξε σπασμένο ( το είδα με τα μάτια μου ) ήταν αυτό το "τσέρκι" , σα βραχιόλι , που φαίνεται πιο σκούρο στη φωτό που επισυνάπτω , και το δείχνω και με βελάκι . Ελπίζω να είναι σαφές ποιο εννοώ .
Υπάρχει κάτι άλλο , εκτός από το υγραέριο , που να μπορούσε να κάνει τέτοια ζημιά στο αυτοκίνητο ;

Άλλοι λόγοι πέρα της αυξημένης θερμοκρασίας:
1) Βενζίνη χαμηλών οκτανίων (πάλιωσε) και εκανε πυράκια που δεν αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από το αβανς.
2) Σκουπιδάκι/σκουριά πχ από το ρεζερβουάρ που πιάστηκε στο τοίχωμα.
3) Ελλιπής λίπανση, πχ μικρή πίεση λαδιού ή χαμηλή στάθμη λαδιού που έχει σα συνέπεια να μη ψύχεται επαρκώς στα σημεία τριβής του δαχτυλιδιού, κοινώς ζημιά λόγω αύξησης θερμοκρασίας & τριβής.
Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι λόγοι.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 06 Απρ, 2014 18:44

apagogeas έγραψε:
jojo77 έγραψε:LPGas : Αυτό που μου έδειξε σπασμένο ( το είδα με τα μάτια μου ) ήταν αυτό το "τσέρκι" , σα βραχιόλι , που φαίνεται πιο σκούρο στη φωτό που επισυνάπτω , και το δείχνω και με βελάκι . Ελπίζω να είναι σαφές ποιο εννοώ .
Υπάρχει κάτι άλλο , εκτός από το υγραέριο , που να μπορούσε να κάνει τέτοια ζημιά στο αυτοκίνητο ;

Άλλοι λόγοι πέρα της αυξημένης θερμοκρασίας:
1) Βενζίνη χαμηλών οκτανίων (πάλιωσε) και εκανε πυράκια που δεν αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από το αβανς.
2) Σκουπιδάκι/σκουριά πχ από το ρεζερβουάρ που πιάστηκε στο τοίχωμα.
3) Ελλιπής λίπανση, πχ μικρή πίεση λαδιού ή χαμηλή στάθμη λαδιού που έχει σα συνέπεια να μη ψύχεται επαρκώς στα σημεία τριβής του δαχτυλιδιού, κοινώς ζημιά λόγω αύξησης θερμοκρασίας & τριβής.
Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι λόγοι.

Παιζει το σεναριο να ειναι και απο γρεζι απο τρυπημα εισαγωγης?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Κυρ 06 Απρ, 2014 18:48

Ηλία , δεν ξέρω αν έχει σχέση , έκανε ένα "τέστ" ρίχνοντας βενζίνη μέσα στους κυλίνδρους και παρατηρούσε τη στάθμη.

apagogea μου κάνεις μεγάλη ρελάνς :o .

1. Πόσο παλιά είναι η παλιά βενζίνη ; . Κάθε τρείς περίπου μήνες έριχνα κανένα 20ρικο. Έπρεπε πιο συχνά ; Και εν τέλει μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα όταν καίει παλιά βενζίνη μόνο στην εκκίνηση ;
2. Άρα η θεωρία της "βρώμικης" βενζίνης που μου πασάρει ο εγκαταστάτης ως αιτία έχει βάση ;
3. Με τα λάδια κάναμε κάποια στιγμή μια συμπλήρωση , κατα τ αλλα δεν θυμάμαι να υπήρχε θέμα

valsam εννοείς τρύπημα κατά την εγκατάσταση ; και αν ναι θα έβγαζε πρόβλημα 2 χρόνια μετά ;
jojo77

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 06 Απρ, 2014 19:16

jojo77 έγραψε:Ηλία , δεν ξέρω αν έχει σχέση , έκανε ένα "τέστ" ρίχνοντας βενζίνη μέσα στους κυλίνδρους και παρατηρούσε τη στάθμη.

1. Πόσο παλιά είναι η παλιά βενζίνη ; . Κάθε τρείς περίπου μήνες έριχνα κανένα 20ρικο. Έπρεπε πιο συχνά ; Και εν τέλει μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα όταν καίει παλιά βενζίνη μόνο στην εκκίνηση ;
2. Άρα η θεωρία της "βρώμικης" βενζίνης που μου πασάρει ο εγκαταστάτης ως αιτία έχει βάση ;
3. Με τα λάδια κάναμε κάποια στιγμή μια συμπλήρωση , κατα τ αλλα δεν θυμάμαι να υπήρχε θέμα

valsam εννοείς τρύπημα κατά την εγκατάσταση ; και αν ναι θα έβγαζε πρόβλημα 2 χρόνια μετά ;

σωστα το εκανε, αλλα δεν μπορει να το ειδε σωστο με το τσεκ της βενζινας και μετα να ρεταριζε ο κυλινδρος απο σπασμενο ελατηριο εμβολου, κατι δεν μου κολλαει.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 06 Απρ, 2014 20:04

jojo77 έγραψε:Ηλία , δεν ξέρω αν έχει σχέση , έκανε ένα "τέστ" ρίχνοντας βενζίνη μέσα στους κυλίνδρους και παρατηρούσε τη στάθμη.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τέτοια ζημιά. Δύσκολα μπορείς να πεις ότι φταίει το υγραέριο και τίποτα άλλο για κάτι τέτοιο γιατί αυτή η ζημιά έχει 2-3 βασικούς τρόπους να προκληθεί.
1) Υπερβολική θερμοκρασία (ασύμμετρη διαστολή υλικών).
2) σκληρό σκουπιδάκι (πχ ακίδα μπουζί ιριδίου, σκουριά από το ρεζερβουάρ, γρέζια ίσως κτλ)
3) Ακανόνιστη προανάφλεξη (πυράκια) λόγω χαμηλών οκτανίων που δημιουργεί ανομοιόμορφη και ακανόνιστη πίεση σε διάφορα σημεία του πιστονιού.

Αν ήταν από γρέζι κατά την εγκατάσταση, λίγο έως πολύ δύσκολο να σου έκανε το πρόβλημα τόσο καιρό μετά. Στο μόνο που θα μπορούσα να κατηγορήσω το υγραέριο σαν αιτία είναι να στο έχει ρυθμίσει σε lean μίγμα και να το οδηγούσες έτσι για καιρό. Θέλει ψάξιμο πάντως να βρεις τι ακριβώς φταίει.
apagogeas

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Κυρ 06 Απρ, 2014 20:12

τι άλλο μπορώ να ψάξω για να βγάλω άκρη ;
jojo77

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 06 Απρ, 2014 20:44

Τι να σου πω, ένας ειδικεμένος μάστορας μπορεί να σου πει τι ακριβώς γίνεται μέσα στον κύλινδρο, πάντως και αυτό που λέει ο LPGας έχει βάση και αυτοί που λένε ότι φταίει το υγραέριο, αν έχει ρυθμιστεί λάθος, έχει βάση. Αν πρόκειται για σώμα (σκουπιδάκι), θα έχει αφήσει χαρακιές στον κύλινδρο φαντάζομαι, τουλάχιστον να αποκλείσεις κάποια αίτια.
apagogeas

Δημοσίευσηαπό kyriak » Κυρ 06 Απρ, 2014 21:00

apagogeas έγραψε:
1) Ποιο στοιχείο/υποπροϊόν της καύσης του LPG ή του ίδιου του LPG προκαλεί την οξείδωση που αναφέρεις; Τουλάχιστον η wikipedia και 2-3 άλλες σελίδες που βρήκα διαφωνούν με αυτό που λες.

Εμ που να τα βρεις , τι είναι, θεώρημα μπολζανο να το βρεις στο google ? ….ξέρεις γιατί το lpg έχει παραπάνω ενεργεία αν κιλό , από την βενζίνη ? αλλά μικρότερη ανά λίτρο? Αφού ουσιαστικά είναι ίδιας δομής με την βενζίνη? C-H το ένα C-H και το άλλο ,άμα τα βάλουμε στο τσουβάλι και τα ζυγίσουμε που το καταλαβαίνει η ζυγαριά?.... δεν ξέρεις , και ούτε μπορείς να μάθεις ψάχνοντας στο ΝΕΤ.
Ξέρεις τι είδος ( φλόγας ) έχουμε , όταν ένα καύσιμο είναι ίδιας δομής αλλά υπολείπεται ενεργειακά 30% ( ανά λίτρο ) από το άλλο και εμείς το καίμε με την ίδια ποσότητα αέρα που καίγαμε το προηγούμενο ? … , αν βέβαια θεωρήσουμε όλες τις άλλες συνθήκες ιδανικές όπως ότι και τα δυο χρειάζονται το ίδιο όγκο , ίδια πίεση κτλ για να κάνουμε το πείραμα ….που δεν είναι ίδιες …..,δεν ξέρεις τι γίνετε ….,είναι το είδος φλόγας που ξέρουν τα μαστορια ότι δημιουργείτε με περίσσια αέρα , με αποτέλεσμα και μεγάλη θερμοκρασία από αυτήν η (φλόγα) η οποία λέγεται λέγεται οξ…..κη, αλλά που να το ξέρεις .

δεν έχει νόημα να καθίσω να σου πω που να ψάξεις και τι γνώσεις πρέπει να συνδυάσεις , …..αλλά έτσι είναι ,αν ,με τις άλλες συνθήκες ιδανικές, δεν κάψεις 30% περισσότερο lpg σε σχέση με την βενζίνη τότε έχεις οξειδωτική καύση , όσο ποιο καθαρά είναι τα καυσαέρια σε σχέση με τις εργοστασιακές τιμές σε ένα αυτοκίνητο μετατρεμμένο, τότε τόσο ποιο λίγη ζωή έχει ο κινητήρας , ( διαφωνεί κάνεις ? ) ,
kyriak

Δημοσιευσεις: 160

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 50 επισκέπτες