Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Απότομη αλλαγή από υγραέριο σε βενζίνη

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Απότομη αλλαγή από υγραέριο σε βενζίνη

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τετ 19 Μαρ, 2014 04:34

dimoskats έγραψε: Έχεις μείνει δεκαετίες πίσω αν πιστεύεις ότι μη ορθή λειτουργία του καταλύτη ή κατάργησή του δεν επηρεάζει τη λειτουργία ενός custom αυτ/του euro 5.....

Φιλε μου με ολο τον σεβασμο αλλα εχεις πολυ λαθος σε αυτα που γραφεις παραπανω.
Κανενας λαμδα δεν διαβαζει ρυπους αλλα αναλογιες μειγματος.απο εκει και περα αν ο καταλυτης εχει σπασει η χαλαση θα εχεις check engine και το πιθανοτερο να βγαζει πατσαβουρες απο ρυπους η εξατμιση.Κανενας εγκεφαλος δεν μπορει να διοθωσει κατι αν πριν δεν αλλαξεις καταλυτη.Σε καποια αυτοκινητα μπορει να ενεργοποιητε και safe mode.
Δεν υπαρχει κανενας λογος να αφαιρουμε τον καταλυτη παντος.
Απο εκει και περα το τι euro ειναι το καθε αμαξι δεν εξαρταται μονο απο τον καταλυτη σε καμοια περιπτωση αλλα και απο την τεχνολογια του κινητηρα σαν συνολο.
Γενικα οσο ανεβαινουμε σε euro τοσο πιο πνηγμενα ειναι τα μοτερ.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Re: Απ: Απότομη αλλαγή από υγραέριο σε βενζίνη

Δημοσίευσηαπό black92s » Πέμ 20 Μαρ, 2014 17:26

dimoskats έγραψε:
ΠΟΙΟΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟ...???
πας να καταργήσεις τα συστήματα των αυτοκινητοβιομηχανιών ενθαρρύνοντας την κατάργηση του καταλύτη και εξακολουθείς να προσπαθείς να βγεις και από πάνω??? Έχεις μείνει δεκαετίες πίσω αν πιστεύεις ότι μη ορθή λειτουργία του καταλύτη ή κατάργησή του δεν επηρεάζει τη λειτουργία ενός custom αυτ/του euro 5....

sory mod, αλλά τέτοια υπονοούμενα με προσβολές δεν πρέπει να μένουν έτσι...

Δεν ενθαρρύνει κανέναν να βγάλει τον καταλύτη μην γράφεις ότι θέλεις. Απλά του λέει πως με χαλασμένο καταλύτη δεν επηρεάζεται ο κινητήρας καθώς ΆΛΛΟ πράγμα ο λ και ΆΛΛΟ πράγμα ο καταλύτης καμία σχέση το ένα με το άλλο
Στάλθηκε από το ST25i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
black92s

Δημοσιευσεις: 39

Δημοσίευσηαπό gianniskandris1 » Κυρ 23 Μαρ, 2014 10:00

επειδη ολη την βδομαδα εμπλεξα με δουλειες και δεν προλαβαινα να παω να βαλω γκαζι το δουλεψα για καμια 100στη χλμ με βενζινη και το check εσβησε προχθες που το ξαναδουλεψα με γκαζι μετα απο καποια χλμ αναψε παλι και κλασσικα οσο ηταν σβηστο το λαμπακι το αμαξι δεν πηγαινε βημα οπως δηλαδη οταν το σβηνω το λαμπακι με διαγνωστικο.να τονισω οτι το διαστημα που εβγαλα τον καταλυτη και μεχρι να αναψει το λαμπακι μπορει να ηταν της ταξεως των 3 μηνων αλλα ειχα κανει γυρω στα 7-10000 χλμ και δεν ειχε αναψει και δουλευε ρολοι, κανονικα δεν θα επρεπε απο τα πρωτα 500 με 1000 χλμ να αναβει το λαμπακι και να μην δουλευεει σωστα?εκτος αυτου στο αμαξι η καταναλωση ειναι ακριβως ιδια!
gianniskandris1

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό gianniskandris1 » Κυρ 06 Απρ, 2014 23:37

τελικα πηγα σε εναν μαστορα και εβγαλε σφαλμα ο εγκεφαλος κομμενο καλωδιο και ψαχνωντας ειδαμε οτι μια φυσα η του maf η ενος απο τα μπεκ δεν κουμπωνε σωστα και επαιζε και το εφτιαξε ο μαστορας, εσβησε το check και οταν εσβησε δεν μπουκωνε και το αμαξι. αυτη η δουλεια εγινε την παρασκευη το πρωι βεβαια 2 φορες μεχρι πριν λιγο μου ειχε ξαναγυρισει αλλα θα το δω αυριο που θα παω δρομολογιο και θα ξαναπω γιατι την ωρα που το επισκευαζε με πηραν τηλ και δεν ειδα καλα που ηταν η φυσσα και αν την αλλαξε που απο οτι πιστευω δεν την αλλαξε οποτε αμα εινια μεσα στην βδομαδα θα ξαναπαω αν γυρισει σε βενζινη καποιες φορες,ουτοσωστε να του πω να μου την αλλαξει το θεμα ειναι εαν αυτη η φυσσα-βυσμα αντικαθισταται?ειναι το καλωδιο σαν τα φυσσακια των xenon μαυρα με κιτρινο και κοκκινο.ξερετε εαν εχει καποιο απο την μπεκερα η το maf τετοια φυσσα?παντως γενικα το αμαξι απο την παρασκευη και μετα φυσαει καμια σχεση!τισ 2 φορες που μου γυρισε εκανα αναστροφη αποτομα μηπως και φταει αυτο?δηλαδη δεν ηταν σε πορεια και στο ρεζερβουαρ ειχα περι τα 10-12λιτρα!αν ξερει καποιος ας με διαφωτισει!
gianniskandris1

Δημοσιευσεις: 4

BRC Γυριζει στην βενζινα οταν το πιεζω...

Δημοσίευσηαπό trelogolfakias » Δευτ 07 Απρ, 2014 15:29

Καλησπέρα σε ολους μετα από πολλες μερες.Ας ξεκινησω σιγα σιγα το πρόβλημα μου.Εχω ένα golf gti 1.8t με brc συστημα και ενώ δουλευε αψογα μεχρι το καλοκαιρι που παρεδωσα πινακιδες.Σημερα και μετα από τοσους μηνες ακινησίας και με βγαλμενη τη μπαταρια κ αδεια φιαλη πηρα ξανα τις πινακιδες κ πηγα να γεμισω την φιαλη.εσκασε στα 29 λιτρα λεω θα γεμισε τον πληρωσα κ εφυγα.Στο δρομο προσεξα τα λαμπάκια ότι δεν αναψαν ολα.Ξεχασα να αναφερω ότι στην αντλια βαζαμε δυο αμαξια...Λιγο ποιο κατω παω να προσπερασω και ξαφνικα την ωρα που τουρμπισα μου γυρισε απότομα στην βενζινα.Και ξανα λεω ότι δουλευε αψογα μεχρι την τελευταια φορα που το αφησα το καλοκαιρι δηλαδή.Το ξαναδοκιμασα αρκετες φορες κ το κανει την ωρα που κανει το οβερ .Τι μπορει να συμβαινει ?Υπαρχει περιπτωση να μην ειχε πιεση το υγραεριο που μου εβαλαν ?υπαρχει περιπτωση να βουλωσε κανενα φιλτρο ?Οποιος μπορει ας με βοηθησει κάθε αποψη-γνωμη δεκτη.
Τελευταία επεξεργασία από trelogolfakias και Δευτ 07 Απρ, 2014 20:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
trelogolfakias

Δημοσιευσεις: 82

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 07 Απρ, 2014 20:41

Δοκίμασε να βάλεις και αλλο φρέσκο υγραέριο και αν συνεχίσει τα ίδια άλλαξε και τα 2 φίλτρα.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό trelogolfakias » Δευτ 07 Απρ, 2014 20:48

LPGas έγραψε:Δοκίμασε να βάλεις και αλλο φρέσκο υγραέριο και αν συνεχίσει τα ίδια άλλαξε και τα 2 φίλτρα.

Σας ευχαριστω πολύ κυριε χρηστο θα τα δοκιμασω και τα δυο κ θα ξαναμιλήσουμε.
trelogolfakias

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τετ 09 Απρ, 2014 14:04

Με βγαλμενη την μπαταρια πολυ καιρο, δεν θελει παλι καποια ρυθμιση το υγραεριο?
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό anikologr » Τετ 09 Απρ, 2014 14:46

Από περιέργεια πόσο χρεώνεται την αλλαγή και των δυο φίλτρων και κάθε πόσα χιλιόμετρα πρέπει να γίνεται..
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό trelogolfakias » Σάβ 26 Απρ, 2014 14:42

anikologr έγραψε:Από περιέργεια πόσο χρεώνεται την αλλαγή και των δυο φίλτρων και κάθε πόσα χιλιόμετρα πρέπει να γίνεται..

φιλε μου δεν ξερω ποσο περνουν παλια στον θεοδωρου στη θεσσαλονικη τα πληρωσα 50 ευρω κ δεν ξαναπατησω.χθες στον εγκαταστατη που μου εκανε 3 αυτοκίνητα αεριο και μου αλλαξε στο γκολφ τα φιλτρα δεν μου πηρε χρηματα οποτε δεν μπορω να σε βοηθησω.
trelogolfakias

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 62 επισκέπτες