Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Γνώμες για Auto master (Θεσσαλονίκη)

Δημοσίευσηαπό andrew » Τετ 09 Απρ, 2014 14:03

Ισχυει αυτο που λες.Απο συντηρηση το αυτοκινητο ηταν αστα να πανε.Εγω νομιζα οτι μηχανικοι περνουσαν το κιτ υγραεριου.Τι να μην μπερδευομαστε?Ενας που τοποθετει κιτ υγραεριου δεν πρεπει να ξερει τι ισχυει με τις βαλβιδες και το πως ρυθμιζοντε?Αν δηλαδη εγω το εβαζα στην Bosch και παθαινα ζημια ή δεν δουλευε σωστα το αυτοκινητο,ποιος θα ηταν υπευθυνος για την ζημια?Οποτε δηλαδη υπαρχει ελειψη περαιτερω τεχνοχνωσιας απο τους εγκαταστατες?Τελικα καλυτερα να αναλαβει να κανει την μετατροπη καποιος που θα μπορει να επιδιορθωσει οποιαδηποτε βλαβη προκυψει.Εμενα αυτο ειναι το συμπερασμα μου απο την μικρη εμπειρια που διαθετω.
andrew

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τετ 09 Απρ, 2014 19:44

Οχι, ο εγκαταστατης υγραεριου ειναι υπευθυνος μονο για την σωστη λειτουργια του κιτ και την εγγυση του κιτ. Αν σου καψει πολλαπλασιαστη το αμαξι μια βδομαδα μετα την εγκατασταση, δεν το αναλαμβανει ο υγραερας. Αν ξερει και θελει μπορει να σε ενημερωσει για περαιτερω θεματα του αυτοκινητου σου.
Για την συντηρηση του αυτοκινητου σου εισαι υπευθυνος εσυ (διαβαζοντας το βιβλιαρακι του) και ο μηχανικος που το συντηρει.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Re: Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Δημοσίευσηαπό galazoulasa » Τετ 09 Απρ, 2014 22:44

Για τη μέτρηση του διάκενου μου χρεώσανε τις δύο πρώτες φορές από 20 ευρώ ενώ την τρίτη φορά ήταν δωρεάν. Για το "κατέβασμα" για τα ποτηράκια πλήρωσα 20 ευρώ στο ρεκτιφιέ για το κατέβασμα (για 16 ποτηράκια) και στο συνεργείο για το λύσιμο δέσιμο 100 ευρώ. Εδώ πρέπει να πώ ότι το συνδύασα με την αλλαγή ιμάντα χρονισμού όπου το κόστος των εργατικών ήταν 80 ευρώ, άρα μου κόστισε + 20 ευρώ η εξαγωγή και η επανατοποθέτηση.
Προς fotisly : επειδή έχουμε τον ίδιο κινητήρα, δυό τρείς ερωτήσεις
1. ποιός είναι ο τρόπος που οδηγείς με υγραέριο?
2. πόσο σου στοίχησε η αλλαγή των βαλβίδων?
3. οι βαλβίδες που έβαλες ήταν απο ίδιο μέταλλο με αυτές που έβγαλες ή απο κάποιο άλλο σκληρότερο ? (γιατί άν σου τις έκαψε την πρώτη φορά σε 50.000 τώρα γιατί να κρατήσουν για 100.000 εάν είναι οι ίδεις με τις παλιές?)
Alfa 159 1.8 με BRC Plug and Drive
galazoulasa

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τετ 09 Απρ, 2014 23:09

μια χαρα σου βγηκε δλδ!!!
ο τροπος που οδηγουσα ηταν οπως και πριν το υγραεριο,χωρις περιορισμους και σε ταξιδια με ταχυτητες πανω απο 160χλμ δλδ πανω απο 4000στρ!!(πλεον οχι)
η αλλαγη των βαλβιδων στοιχισε 500ευρω μηχανουργειο,αλλαξε ολες τις βαλβιδες,τσιμουχακια οδηγους και τις ρυθμισε!!
απο εκει κ περα υπολογισε φλατζα κεφαλης συν εργατικα συνεργειου καπου στα 200 ευρω!δλδ συνολο 700 ευρω περιπου.επειδη αλλαξα,ιμαντες,λαδια,αντιψυκτικο και κατι λαστιχακια στη βαση του φιλτρου λαδιου(ψυκτρας) που ειχα διαρροη!!ολο το πακετο πηγε 1100 ευρω!!!με εκπτωση 20%.ολα τ ανταλακτικα ηταν γνησια οπελ και το σετ ιμαντων εκανε καπου 170 ευρω!!
οι βαλβιδες που μου εβαλε λεει ειναι για υγραεριο,οχι ιδιες!!
εσυ στα ποσα χλμ τις ρυθμισες??
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό andrew » Πέμ 10 Απρ, 2014 13:12

Δεν διαφωνω σε αυτο που λες.Αλλα δεν επρεπε ο καθε εγκαταστατης να ελεγχει την κατασταση του αυτοκινητου που παει να βαλει υγραεριο??
andrew

Δημοσίευσηαπό galazoulasa » Πέμ 10 Απρ, 2014 20:18

Ναι, μου στοίχισε συνολικά 40 ευρώ παραπάνω στην αλλαγή ιμάντα, όμως την επόμενη φορά εαν δεν αλλάξω τον ιμάντα το κόστος θα είναι 120.
Οι βαλβίδες ρυθμίστηκαν μετά απο 36.000 με υγραέριο. Πάντως μου κάνει μεγάλη εντύπωση το ότι φθείρονται οι βαλβίδες και όχι οι έδρες, όπου έχω διαβάσει κατι σχετικό όλοι λένε για υπερβολική φθορά στις έδρες και τίποτα για βαλβίδες. vsr (valve seat resession).
Alfa 159 1.8 με BRC Plug and Drive
galazoulasa

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό droseros12 » Δευτ 14 Απρ, 2014 11:31

toyota του 2006 δεν εχει υδραυλικες αυτορυθμιζομενες βαλβιδες?
droseros12

Δημοσιευσεις: 50

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Δευτ 14 Απρ, 2014 19:31

andrew έγραψε:Δεν διαφωνω σε αυτο που λες.Αλλα δεν επρεπε ο καθε εγκαταστατης να ελεγχει την κατασταση του αυτοκινητου που παει να βαλει υγραεριο??

Μονο αν θελει, δεν ειναι υποχρεωμενος. Δεν ειναι η δουλεια του πως το λενε.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό andrew » Τετ 16 Απρ, 2014 14:29

droseros12 έγραψε:toyota του 2006 δεν εχει υδραυλικες αυτορυθμιζομενες βαλβιδες?

Οι βαλβιδες απο το αυτοκινητο μου ρυθμιζονται.
andrew

Δημοσίευσηαπό andrew » Τετ 16 Απρ, 2014 14:32

gkazakias έγραψε:
andrew έγραψε:Δεν διαφωνω σε αυτο που λες.Αλλα δεν επρεπε ο καθε εγκαταστατης να ελεγχει την κατασταση του αυτοκινητου που παει να βαλει υγραεριο??

Μονο αν θελει, δεν ειναι υποχρεωμενος. Δεν ειναι η δουλεια του πως το λενε.

Εχουμε διαφορετικη αποψη σε αυτο το θεμα.Εγω προτιμω να επιλεξω καποιον που νιωθει υποχρεωμενος να ελεγξει τι γινεται πριν βαλει το χερι του καπου.
andrew

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 22 επισκέπτες