Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εμπλοκή τις πολυβαλβίδας

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Εμπλοκή τις πολυβαλβίδας

Δημοσίευσηαπό kathgreg » Παρ 18 Απρ, 2014 20:46

έβαλα το σύστημα της ΑΕΒ πριν από μία εβδομάδα και στο πρώτο μου ταξίδι δεν μπορώ να συμπληρώσω υγραέριο, δείχνει ότι είναι γεμάτο ενώ έχει αδειάσει η δεξαμενή (φαντάζομαι) και με γυρνάει σε βενζίνη. Πιθανή εμπλοκή του φλοτέρ στην πολυβαλβίδα, έχει κανείς εμπειρία από αντίστοιχο πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
kathgreg

Δημοσιευσεις: 4

Re: Εμπλοκή τις πολυβαλβίδας

Δημοσίευσηαπό LPGas » Σάβ 19 Απρ, 2014 01:31

Εχει κολλήσει το φλοτερ πάνω, με αποτέλεσμα να μην μπορει να γεμίσει. Για να μη γυρίσεις με βενζίνη κανε το εξής προσωρινό. Πάρε μια αρβυλα και χτυπα με το τακούνι δυνατά τη μπουκάλα, μην τυχόν και ξεσκαλωσει το φλοτερ. Με το που επιστρέψεις στον εγκατάσταση σου απευθείας..
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Re: Εμπλοκή της πολυβαλβίδας

Δημοσίευσηαπό kathgreg » Σάβ 19 Απρ, 2014 15:40

Καλή ανάσταση και σ' ευχαριστώ για την ενασχόλησή σου με το πρόβλημά μου και τη συμβολή σου για την αρβύλα.

Όμως όταν το κατάλαβα αυτό το πρώτο που έκανα ήταν να σταματώ στην Εθνική οδό σε κάθε βενζινάδικο που έχει υγραέριο και να προσπαθώ βάζοντας υγραέριο να ξεμπλοκάρει η βαλβίδα. Μ' αυτό τον τρόπο έμαθα και πού βρίσκονται τα βενζινάδικα που διαθέτουν υγραέριο Αθήνα - Θεσσαλονίκη.
Αποτέλεσμα όμως κανένα. Στην διάρκεια της πορείας μου, όπου έβρισκα λακκούβα ή τα ενδεικτικά λαμπάκια που είναι φυτεμένα στους δρόμους πέρναγα από πάνω μήπως και ξεμπλοκάρει. Πάλι κανένα αποτέλεσμα.
Με που έφτασα στον προορισμό μου, βρήκα στα εργαλεία του πατέρα μου μια ματσόλα και κοπάνησα αρκετά και με προσοχή σε διάφορα σημεία τη δεξαμενή αλλά πάλι κανένα αποτέλεσμα.

Η εμπειρία μου με τον υγραέριο ξεκίνησε λίγο άσχημα, μια και το έχω βάλει μόλις μια βδομάδα και ήταν το πρώτο μου ταξίδι.
Τώρα πρέπει να γυρίσω βάζοντας ακριβή βενζίνη... και κόστισε και 1.200 ευρώ, όχι και λίγα νομίζω.

Αρκετά ασχολήθηκα με το θέμα αυτό που πρέπει να κάνω τώρα είναι να προετοιμάσω το αρνί για αύριο
Τελευταία επεξεργασία από kathgreg και Σάβ 19 Απρ, 2014 15:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
kathgreg

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 19 Απρ, 2014 23:51

Καταρχήν δεν μπορει να κόστισε 1200 € αν ειναι ΑΕΒ ακόμα και απο χρυσάφι ... τι ΑΕΒ έβαλες και που ;
Με τι μπεκ και αλλα υλικα ; Γιατι ακούγετε για βλάβη φθηνης πολυβαλβίδας τουρκικής προέλευσης .. Παίζει σημαντικό ρόλο το τι τοποθετείτε σε ενα κιτ ΑΕΒ τα μπεκ ο εγκέφαλος οι σωλήνες η δεξαμενη η πολυβαλβιδα η πλήρωση κτλ ... Δεν εινσι ολα τα υλικα ιδια !!

Και φυσικα ποιος το τοποθετει εινσι πολυ σημαντικό υπαρχει τοποθετηση 4-5 ωρών και 2 ημερών για το ιδιο αμαξι με το ιδιο κιτ ...
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό kathgreg » Δευτ 21 Απρ, 2014 18:39

Έχεις δίκιο φίλε την πάτησα. Η δεξαμενή είναι SAKA και στο ταμπελάκι το λέει καθαρά TURKEY. Είναι σίγουρο ότι έχω πιαστεί κορόιδο. Ακόμα είμαι σε διακοπές και δεν έχω πάει στον εγκαταστάτη για να το φτιάξω.

Η εγκατάσταση ξεκίνησε Πέμπτη 10.4. πρωί που του παρέδωσα το αυτοκίνητο και το πήρα την Παρασκευή 8 το βράδυ. Φυσικά δεν ήμουν εκεί για να δω τί κάνει και τί βάζει. Την Δευτέρα που πήγα να περάσω ΚΤΕΟ στη διαδρομή όταν γκάζωνα ακουγόταν ένα βουϊτό, που μου το δικαιολόγησε ότι είναι από τον πνεύμονα και ότι θα στρώσει. Μεγάλωσε τις τρύπες στα μπεκ μετά τις βαλβίδες με ένα τρυπάνι και μου έκανε μία ρύθμιση με τον υπολογιστή του. Στη συνέχεια το πέρασα ΚΤΕΟ.
Έτσι μού 'ρχεται να του πω να τα ξηλώσει όλα και να ζητήσω τα λεφτά μου πίσω. Γιατί μου μίλαγε για το καλύτερο ιταλικό σύστημα και ότι θα ευχαριστηθώ και άλλα μπλα μπλα.... Το αμάξι είναι TOYOTA AVENSIS 1.8 μοντέλο του 2007 με 77.000 χλμ. Έπρεπε να πάω στην toyota.
Άβαταρ μέλους
kathgreg

Δημοσίευσηαπό labros » Δευτ 21 Απρ, 2014 22:11

kathgreg έγραψε:Έχεις δίκιο φίλε την πάτησα. Η δεξαμενή είναι SAKA και στο ταμπελάκι το λέει καθαρά TURKEY. Είναι σίγουρο ότι έχω πιαστεί κορόιδο. Ακόμα είμαι σε διακοπές και δεν έχω πάει στον εγκαταστάτη για να το φτιάξω.

Η εγκατάσταση ξεκίνησε Πέμπτη 10.4. πρωί που του παρέδωσα το αυτοκίνητο και το πήρα την Παρασκευή 8 το βράδυ. Φυσικά δεν ήμουν εκεί για να δω τί κάνει και τί βάζει. Την Δευτέρα που πήγα να περάσω ΚΤΕΟ στη διαδρομή όταν γκάζωνα ακουγόταν ένα βουϊτό, που μου το δικαιολόγησε ότι είναι από τον πνεύμονα και ότι θα στρώσει. Μεγάλωσε τις τρύπες στα μπεκ μετά τις βαλβίδες με ένα τρυπάνι και μου έκανε μία ρύθμιση με τον υπολογιστή του. Στη συνέχεια το πέρασα ΚΤΕΟ.
Έτσι μού 'ρχεται να του πω να τα ξηλώσει όλα και να ζητήσω τα λεφτά μου πίσω. Γιατί μου μίλαγε για το καλύτερο ιταλικό σύστημα και ότι θα ευχαριστηθώ και άλλα μπλα μπλα.... Το αμάξι είναι TOYOTA AVENSIS 1.8 μοντέλο του 2007 με 77.000 χλμ. Έπρεπε να πάω στην toyota.

Όλες οι δεξαμενές στην αγορά είναι τούρκικες.(αν κάποιος πει το αντίθετο μάλον λέει ψέματα) Το θέμα είναι τι είναι η πολυβαλβίδα και τα υπόλοιπα υλικά. Κια αν το σύστημα έχει ρυθμιστεί σωστά.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 22 Απρ, 2014 00:21

kathgreg έγραψε:Έχεις δίκιο φίλε την πάτησα. Η δεξαμενή είναι SAKA και στο ταμπελάκι το λέει καθαρά TURKEY. Είναι σίγουρο ότι έχω πιαστεί κορόιδο. Ακόμα είμαι σε διακοπές και δεν έχω πάει στον εγκαταστάτη για να το φτιάξω.

Η δεξαμενη ειναι πολυ καλής ποιότητας αυτη η saka η πολυβαλβιδα τι εινσι ; Και παλι με τη ακριβότερη πολωνική δεξαμενη δεν μπορει να κοστίσει πανω απο 1000 € με το ΚΤΕΟ ....
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό kathgreg » Πέμ 24 Απρ, 2014 19:01

Τελικά η βαλβίδα ήταν Ιταλική. Αλλά η απάντηση που μου έδωσε για την εμπλοκή της είναι ότι φταίει το βενζινάδικο που μου έβαλε Υγραέριο.
Ότι δηλαδή για λόγους ταχύτητας γεμίσματος των δεξαμενών έχουν αυξημένη πίεση στην μάνικα και αυτό είναι το αίτιο για την εμπλοκή της πολυβαλβίδας.
Η απάντησή μου σ' αυτόν είναι αν είναι δυνατόν να κάνουμε ποιοτικό έλεγχο στα βενζινάδικα που γεμίζουμε υγραέριο.
Και τέλος πάντων ο ρόλος της πολυβαλβίδας είναι αυτός να προστατεύει τη δεξαμενή από τέτοιου είδους ανομοιομορφίες.
Αυτή είναι η γνώμη από αυτά έχω διαβάσει μέχρι τώρα. Αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη ας την καταθέσει.
Τώρα βρίσκομαι σε περίοδο δοκιμής, πέρασα και ενημέρωσα και το βενζινάδικο "που είναι υπαίτιο για την εμπλοκή της πολυβαλβίδας μου" και μου απάντησαν ότι δεν είχαν παρόμοιο περαστικό.
Άβαταρ μέλους
kathgreg

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 25 Απρ, 2014 09:19

Συμβαίνει δυστυχώς, να κολαει η βαλβίδα έπειτα απο γέμισμα σε πρατήριο. Αν σου ξανακολλησει καλό ειναι να δοκιμάσετε μια καινουρια
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 67 επισκέπτες