Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Γνώμες για Auto master (Θεσσαλονίκη)

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 17 Απρ, 2014 03:16

andrew έγραψε:
gkazakias έγραψε:
andrew έγραψε:Δεν διαφωνω σε αυτο που λες.Αλλα δεν επρεπε ο καθε εγκαταστατης να ελεγχει την κατασταση του αυτοκινητου που παει να βαλει υγραεριο??

Μονο αν θελει, δεν ειναι υποχρεωμενος. Δεν ειναι η δουλεια του πως το λενε.

Εχουμε διαφορετικη αποψη σε αυτο το θεμα.Εγω προτιμω να επιλεξω καποιον που νιωθει υποχρεωμενος να ελεγξει τι γινεται πριν βαλει το χερι του καπου.

Αμα βρεις εγκαταστατη που πριν την εγκατασταση κανει ελεγχο σε διακενα βαλβιδων, ή εστω ανοιγει να δει μπουζι σε τι κατασταση βρισκονται, πες τον μας να τον βαλουμε μαζι με αυτον εδω στο νημα που γραφουμε, ειναι αξιος διαφημισης. Ξαναλεω , πριν την εγκατασταση, οχι κατοπιν εγκαταστασης και αναφορας προβληματος.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Re: Γνώμες για Auto master (Θεσσαλονίκη)

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 17 Απρ, 2014 08:13

gkazakias έγραψε:
Αμα βρεις εγκαταστατη που πριν την εγκατασταση κανει ελεγχο σε διακενα βαλβιδων, ή εστω ανοιγει να δει μπουζι σε τι κατασταση βρισκονται, πες τον μας να τον βαλουμε μαζι με αυτον εδω στο νημα που γραφουμε, ειναι αξιος διαφημισης. Ξαναλεω , πριν την εγκατασταση, οχι κατοπιν εγκαταστασης και αναφορας προβληματος.

υπαρχουν φιλε εγκαταστατες που κανουν ελεγχο του αυτοκινητου (κινητηρας, ηλεκτρονικα) πριν την εγκατασταση, ακομα και ελεγχο ή ρυθμιση βαλβιδων σε συνεννοηση παντα με τον πελατη αυτη η εργασια γιατι θελει χρονο και δεν μπορει να γινει χωρις αμοιβη.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Re: Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Δημοσίευσηαπό andrew » Πέμ 17 Απρ, 2014 11:31

Εγω οταν πηγα να ζητησω προσφορα ηταν μεσα στην τιμη ο ελεγχος των βαλβιδων και αν χρειαζοταν ρυθμιση ηταν εξτρα χρηματα,οπως και εγινε.Και ημουν μπροστα στην διαδικασια ελεγχου.Εκανα πως περιμενα να ερθουν να με παρουν,για να δω τι γινεται.Αλλα χρειαστηκε ρυθμιση τελικα.
andrew

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό famas1 » Παρ 25 Απρ, 2014 16:54

Λοιπόν στο focus 1.6 του 2008 μετά από 25.000 χλμ σε δύο χρόνια περίπου με sequent 24My10, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα στην οδήγηση ή στην κατανάλωση, κι επειδή είπα μετά από 6 χρόνια και 71.000 χλμ σύνολικά του αυτοκινήτου να αλλάξω ιμάντα και αντλία, ας ελέγξω και βαλβίδες.
Οι εισαγωγης όλες ΟΚ, οι εξαγωγής οι είχαν 15-20, 15-20, 25-25, 30-20. Όλες εκτός ορίων :shock: βρε γμτ, κάθε 10.000 βάζω tunap163/164 σε τεπόζιτο βενζίνης και αερίου, το σύστημα ψεκάζει βενζίνη κανονικά, δεν οδηγώ σαν κανίβαλος και όποτε μπορώ το γυρνάω στη βενζίνη και κάνω ανοίγματα.
Ο εγκαταστάτης, επίσημο εξουσιοδοτημένο στο γνωστό χωριό της Θεσσαλονίκης, με πολλές μετατροπές είπε να το αφήσουμε και να δούμε την επόμενη φορά τι θα δείξει η μέτρηση, ώστε τι οφείλεται σε αέριο και τι σε κανονική φθορά του αυτοκινήτου και να ανεβάσουμε λίγο το ψεκασμό. Φυσικά ρυθμίσαμε με πλακάκια όλες τις βαλβίδες στα 35.
Εχθές πηγαίνω σε έμπιστο πρώτα φίλο και μετά μηχανικό, κουμπώνουμε το λάπτοπ, φορτώνουμε το πρόγραμμα και βγαίνουμε στους δρόμους. Όλα πολύ καλά. Το αέριο πατούσε μια χαρά στο χάρτη της βενζίνης, με μια μικρή καθυστέρηση στην απόκριση στο απότομο γκάζι. VSR strategy ενεργοποιημένο, με 20% πάνω από τις 2500 σαλ. Τελικά το πήρα απόφαση ότι μάλλον έτσι θα είναι. Σε δύο χρόνια θα δείξει.
Άβαταρ μέλους
famas1

Δημοσιευσεις: 37

Δημοσίευσηαπό cmax » Παρ 25 Απρ, 2014 18:00

Τελικα τι να πιστεψει κανεις; Με tunap και αυτολιπανση εχεις vsr.
Εγω ελενξα στις 22000 με υγραεριο και 125000 χλμ συνολικα και ειμαι μεσα στα ορια του κατασκευαστη με 35-35, 31-34,33-35, 35-35.
Δεν εχω λιπανση ουτε αυτολιπανση, Ιδιο μοτερ.Μονο που εχω αλλο συστημα υγραεριου το Gfi.
Αντε τωρα βγαλτε συμπερασματα... τι γινετε τελικα με το υγραεριο.
cmax

Δημοσιευσεις: 118

Δημοσίευσηαπό drspiros » Παρ 25 Απρ, 2014 19:57

cmax έγραψε:Αντε τωρα βγαλτε συμπερασματα... τι γινετε τελικα με το υγραεριο.

Μάλλον δεν είναι θέμα υγραερίου ή εγκατάστασης (μόνο), αλλά κυρίως τρόπου οδήγησης.
Ford Focus CC 1.6
EuropeGas EG Avance 32
drspiros

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 25 Απρ, 2014 21:41

Τι ψάχνετε να βρείτε; Αν είναι το αυτοκίνητο σε μαύρη λίστα οι εταιρείες που τις βγάζουν λένε ότι ούτε οι μικροψεκασμοί αναιρούν το πρόβλημα, ούτε προτείνουν κάποιο πρόσθετο είτε με την μορφή λαδιέρας είτε σαν πρόσθετο στο καύσιμο.
Τελευταία επεξεργασία από gakost και Σάβ 26 Απρ, 2014 05:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 25 Απρ, 2014 21:42

cmax έγραψε:Τελικα τι να πιστεψει κανεις; Με tunap και αυτολιπανση εχεις vsr.
Εγω ελενξα στις 22000 με υγραεριο και 125000 χλμ συνολικα και ειμαι μεσα στα ορια του κατασκευαστη με 35-35, 31-34,33-35, 35-35.
Δεν εχω λιπανση ουτε αυτολιπανση, Ιδιο μοτερ.Μονο που εχω αλλο συστημα υγραεριου το Gfi.

Και γω πιστεύω ότι είναι κυρίως θέμα τρόπου οδήγησης αν θα βγει ζημιά νωρίτερα ή αργότερα ή ποτέ. cmax, πως οδηγάς πάνω κάτω;
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό cmax » Σάβ 26 Απρ, 2014 07:57

apagogeas έγραψε:
cmax έγραψε:Τελικα τι να πιστεψει κανεις; Με tunap και αυτολιπανση εχεις vsr.

Και γω πιστεύω ότι είναι κυρίως θέμα τρόπου οδήγησης αν θα βγει ζημιά νωρίτερα ή αργότερα ή ποτέ. cmax, πως οδηγάς πάνω κάτω;

Θα ελεγα σαν ταξιτζης. Μεχρι 3,500 στροφες.
cmax

Δημοσιευσεις: 118

Δημοσίευσηαπό drspiros » Σάβ 26 Απρ, 2014 10:57

cmax έγραψε:Θα ελεγα σαν ταξιτζης. Μεχρι 3,500 στροφες.

Tην ίδια οδήγηση κάνουμε! :lol:
Ford Focus CC 1.6
EuropeGas EG Avance 32
drspiros

Δημοσιευσεις: 201

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες