Αν τοποθετήσουμε afm στο οχημα μας, θα μπορουμε να ελεγχουμε καλητερα,πιο αμεσα τα φτωχα μειγματα που εχουμε στο μοτερ και τα οποια ειναι και κατά το μεγαλητερο ποσοστο οι "φτεχτες" για τα πολλα προβλήματα και ζημιες που αντιμετοπιζουμε???Είναι κατι σχετικα ευκολο στην τοποθετηση και οικονομικο σε σχεση με αυτά που θα γλυτοσουμε από καπακια, βαλβηδες και παει λεγοντας Απλα εχεις εικονα σε κάθε συνθηκη οδηγησης(φορτιου) και πρατεις αναλόγως των περιστασεων
Αν τα μείγματα έχουν ρυθμιστεί σωστά εξ αρχής από τον εγκαταστάτη δε χρειαζόμαστε κανένα έξτρα όργανο εμείς. Οι βαλβίδες δεν την ακούν από αυξημένες θερμοκρασίες λόγω κακών μειγμάτων, αλλά λόγω διαφορετικού χρόνου καύσης του υγραερίου, πράγμα που είναι πιο έντονο κάτω από συνθήκες υψηλού φορτίου. Το πιο χρήσιμο όργανο που μπορούμε να τοποθετήσουμε συνεπώς, είναι ένα όργανο για ένδειξη υποπίεσης (vacuum gauge), ώστε να έχουμε ανά πάσα στιγμή ένδειξη για τα φορτία μας.
Ειναι δουλεια του κάθε εγκαταστατη να κανει τη δουλεια αυτη, και να ελέγχει με όργανα πως λειτουργεί ο κινητήρας,ώστε να το παραδώσει 100% αξιόπιστο και απροβλημάτιστο. Ειναι το Α και το Ω στη ρύθμιση ενός κινητήρα αλλα δυστυχώς ειναι ελάχιστοι οι εγκαταστάτες που γνωρίζουν έστω και τις βασικές ορολογιες. Πριν έναμιση χρόνο περίπου κάναμε ένα σεμινάριο στο κατάστημα μας για το παραπάνω θέμα και μας εξέπληξε το γεγονός ότι ενδιαφέρον έδειξαν μονάχα οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και οχι εγκαταστατες που ρωτούσαν μονάχα αν το auto calibration τα κανει ολα και συμφέρει!!