Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρυθμίσεις ECU με το PC μας

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Ρυθμίσεις ECU με το PC μας

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 13 Μαρ, 2014 08:30

Δεν ξερω - το ειχα συνδειασει και με σερβακι και δε με χρεωσαν. Και μια που παει αξιοπρεπως καιει φυσιολογικά το χρωμα των μπουζι ηταν σωστο και γενικώς 30.000 δεν εχω προβληματα δεν ασχολουμε μαζι του

ειμαι και λιγο της φιλοσοφιας
"οτι δε σε ενοχλει δε το ενοχλεις" και "εχθρός του καλου ειναι το καλυτερο"
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 14 Μαρ, 2014 21:31

θελω να κανω μια ερωτηση εχω το τσικρικι το elm 327 παρατητησα οτι σε ενα πινακα βγαζει 3 τιμες στα short term fuel trim
ειναι η μινιμουμ τιμη η μαξιμουμ τιμη αλλα και ο μεσος ορος.....σε μια διαδρομη περιπου στα 50 χλμτρα χαλαρης οδηγησης εβγαλε μεσο ορο τα +1,25 μπορουμε να θεωρησουμε τον συγκεκριμενο μεσο ορο σαν σωστη ρυθμιση?μιας και το long term fuel trim ξεκινησε apo to +12,5 kai epese σταδιακα στο + 8,5 και επεφτε και αλλο αλλα δεν ειχα αλλο χρονο....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό LPGas » Σάβ 15 Μαρ, 2014 09:30

Στην ιδανική ρύθμιση long και short term fuel trims πρεπει να ειναι μηδέν. Οπότε το δικό σου θέλει λιγο παραπάνω καύσιμο
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό gouris » Σάβ 15 Μαρ, 2014 19:14

Ο μέσος ορος στα short trim που σου βγάζει ειναι το μέγιστο μείον το ελάχιστο!
Κατα την γνωμη μου αυτο δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα δηλαδη!
Τα long trim πρεπει να κοιτας στην πραγματικη τιμη, σε ολο το φάσμα στροφων και φορτιου να εισαι κοντα στο 0, αν και το βλεπω δυσκολο – αδυνατο να εισαι παντού κοντα στο 0. Εμενα σε νορμαλ σε οδηγηση στην εθνικη είναι κοντα στο -3 με -5 και αμα πατήσω απότομο γκάζι παει στο -11.
Στην επιτάχυνση πρέπει να το φτωχύνω ή είναι δικαιολογημένο όταν επιταχύνεις να γίνετε πιο πλούσιο το μείγμα για να τραβει το αμάξι? Αυτό αν μπορεί ας μου το απαντήσει κάποιος εγκαταστάτης
gouris

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 15 Μαρ, 2014 23:46

Αντέγραψε το τι κανει στη βενζινη !!
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό gouris » Παρ 28 Μαρ, 2014 21:15

Ερώτηση προς του εγκαταστάτες του forum και για αυτούς που μπορεί να ξέρουν.
Στο πρόγραμμα του συστήματος μου , omvl, έχει την εξής επιλογή.

Εικόνα
Εικόνα

Σε τι βοηθαει? Παρατήρησα ότι αν το ανεβάσω λίγο, ο κινητήρας στο ρελαντί εχει ένα μικρο παίξιμο στις στροφές και όταν πατήσω απότομα λίγο γκάζι κάνει ένα μικρό κόμπιασμα και ανεβάζει στροφές. Κατεβάζοντας το, αυτό το κόμπιασμα εξαφανίζετε. Τι επιπτώσεις έχει όμως αυτό στην όλη λειτουργία του συστήματος? Γίνετε πιο αργό στις διορθώσεις του fuel trims? Αγνοεί του μικρούς παλμού τον μπεκ? Έχω βρει μια θέση στην οποία κάνει ένα απειροελάχιστο κόμπιασμα να το αφήσω εκεί ή να το πάω ακόμα πιο κάτω?
gouris

Δημοσίευσηαπό gouris » Κυρ 27 Απρ, 2014 23:31

Όλοι οι εγκαταστάτες εδώ μέσα λενε ότι το autocalibration δεν αρκεί! Συμφωνώ απόλυτα. Μια απορία όμως που έχω είναι ότι αν το autocalibration βγάλει τα μείγματα και είναι πολύ πλούσια τι κάνουμε? Τα κατεβάζουμε? Ή είναι επικίνδυνο? Εγώ τα μείωσα και χωρίς να γίνομαι φτωχός από τα long fuel trim έχω δει ακόμα και οικονομία, 30-40 χιλιόμετρα στο γέμισμα. Είναι αυτό σωστό ή θα τα πάρω όλα στο χέρι? Σημείωση ότι χρειάστηκε στο λίγο φορτίο ανέβασμα στο χάρτη 3-4 μονάδες και στο υψηλό φορτίο μείωση 8-9 μονάδες
Μπορει να πεσει η αποδοση του αυτοκινητου απο φτωχο μειγμα χωρις ομως αυτο να το δειχνουν τα long fuel trims?
gouris

Δημοσίευσηαπό Qgas » Δευτ 28 Απρ, 2014 09:51

Ωραίο ΑΕΒ προγραμμα εχεις..... αυτο που κανει ειναι να αλλάζει λίγο το ψεκασμο σε σχεση με τη βενζινη οπου σε καποια αμάξια ειναι απαραίτητο άμα δουλεύει σωστα κανένα κίνδυνο δεν εχει με τα trims ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
210 9420594
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό Qgas » Δευτ 28 Απρ, 2014 09:55

gouris έγραψε:Όλοι οι εγκαταστάτες εδώ μέσα λενε ότι το autocalibration δεν αρκεί! Συμφωνώ απόλυτα. Μια απορία όμως που έχω είναι ότι αν το autocalibration βγάλει τα μείγματα και είναι πολύ πλούσια τι κάνουμε? Τα κατεβάζουμε? Ή είναι επικίνδυνο? Εγώ τα μείωσα και χωρίς να γίνομαι φτωχός από τα long fuel trim έχω δει ακόμα και οικονομία, 30-40 χιλιόμετρα στο γέμισμα. Είναι αυτό σωστό ή θα τα πάρω όλα στο χέρι? Σημείωση ότι χρειάστηκε στο λίγο φορτίο ανέβασμα στο χάρτη 3-4 μονάδες και στο υψηλό φορτίο μείωση 8-9 μονάδες
Μπορει να πεσει η αποδοση του αυτοκινητου απο φτωχο μειγμα χωρις ομως αυτο να το δειχνουν τα long fuel trims?

Εγκατάστατη δεν εχεις ; Μια χαρα εινσι καπου θελει πανω και καπου κόψιμο συνήθως οταν τα μπεκ ειναι ηλεκτροβαλβιδας και δεν υπαρχει γραμμικός ψεκασμος .. Δεν πειράζει να κόψεις εδω και να δώσεις εκει αρκει μα το παρακολουθείς διοτι σήμερα μπορει να εινσι πλουσιο αλλα αυριο φτωχο διοτι εξαρτάται η πιεση της δεξαμενης του πνεύμονα η θερμοκρασία κτλ κτλ .. Βασικά το μυστικό εινσι να αντιγράφουν οι τιμες της βενζινης στα fuel trims ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
210 9420594
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό gouris » Δευτ 28 Απρ, 2014 21:14

Qgas έγραψε:
Εγκατάστατη δεν εχεις ; Μια χαρα εινσι καπου θελει πανω και καπου κόψιμο συνήθως οταν τα μπεκ ειναι ηλεκτροβαλβιδας και δεν υπαρχει γραμμικός ψεκασμος .. Δεν πειράζει να κόψεις εδω και να δώσεις εκει αρκει μα το παρακολουθείς διοτι σήμερα μπορει να εινσι πλουσιο αλλα αυριο φτωχο διοτι εξαρτάται η πιεση της δεξαμενης του πνεύμονα η θερμοκρασία κτλ κτλ .. Βασικά το μυστικό εινσι να αντιγράφουν οι τιμες της βενζινης στα fuel trims ..

Να σου πω την αληθεια ουτε με τις ρυθμισεις του εγκαταστατη ειχα ιδιαίτερο πρόβλημα ουτε και με τις δικες μου, ισα ισα που εχω καταφέρει να κανω και οικονομία με τις ρυθμίσεις μου χωρίς να γίνομαι φτωχος. Μου αρεσει να ασχολούμαι και γιαυτο το ψαχνω.. ασε που ειδα ότι και ο εγκαταστάτης δεν βλεπω να εχει και ιδιαιτέρες γνώσεις στον προγραμματισμό. Αυτό που του αναγνωρίζω είναι ότι εχει κανει (μαλλον) σωστη εγκατασταση μιας και δεν εχει αναψει ποτε λαμπακι και τα fuel trims είναι σε λογικες τιμες..

Thanks παντως για τις πληροφοριες
gouris

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες