Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα με βαλβίδες σε astra h twin

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα με βαλβίδες σε astra h twin

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τετ 26 Μαρ, 2014 04:09

gouris έγραψε:
gkazakias έγραψε:Με μηχανικες βαλβιδες θα δεις τα εξης συμπτωματα: Τρεμουλο στο ρελαντι που μπορει να ειναι και αναιπεσθητο χωρις απαραιτητα κροταλισμα, ταυτοχρονα στο ρελαντι οταν δουλευει και δεις την εξατμιση πισω θα εχει λιγα σκασιματα, οχι φυσιολογικη ροη καυσαεριων. Κατα την επιταχυνση με λιγο γκαζι ισως νιωσεις κλωτσηματα ελαφρια. Στη μετρηση καυσαεριων θα δεις αυξημενους υδρογονανθρακες. Μια μετρηση διακενων θα σε πεισει για ολα. Σε αυτοκινητα με υδραυλικες βαλβιδες δεν εχει συμπτωματα, που δεν σημαινει ομως οτι δεν εχεις και φθορα, απλα θα την δεις μια και εξω.
Λαμπακι εξαιτιας βαλβιδας για να αναψει πρεπει να εχει κλεισει τοσο καποια βαλβιδα που να εχει αρχισει τα ρεταρισματα...αυτο ειναι το τελειωτικο σταδιο...

Τα συμπτωματα αυτα με πιο καυσιμο τα βλεπεις? Και με τα δυο ή μονο με οταν εισαι στο αεριο?

Λιγο εντονοτερα με το υγραεριο ηταν σε μενα. Πρεπει να εισαι λιγο ψειρας για να τα παρεις πρεφα , υποψιν...

Η μετρηση διακενων τα λεει ολα, παιρνει χρονο κανενα μισαωρο το πολυ και κοστιζει λιγο.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό gianniszafirab » Κυρ 27 Απρ, 2014 12:24

Γειά σας παιδιά. εγώ έχω τον z18xer 2006 έβαλα το υγραέριο στα 171000 και τώρα είμαι στα 266000 περίπου 100000 έχω κάνει αρκετές φορές έλεγχο στη βαλβίδες και δεν είχα κάποιο πρόβλημα. έχω το σύστημα περίπου 3 χρόνια ένα απλό χωρίς λαδερά, δεν ψεκάζει βενζίνη. πηγαίνω τακτικά και εκτός Ελλάδας με χιλιόμετρα από 120 έως 150 και σπάνια στα 180 με υγραέριο. χρησιμοποιώ ένα πρόσθετο στο ντεπόζιτο του υγραερίου και βενζίνης. και σε ταξίδι το γυρίσω σε βενζίνη κάθε 1 ώρα η 30 λεπτά. λαμπάκι δεν ανάβει ούτε κλωτσάει δουλεύει όπως και την βενζίνη, βέβαια στην αρχή παιδευτικα ένα 6μηνο για ρύθμιση
gianniszafirab

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό papoys » Κυρ 27 Απρ, 2014 17:25

Θάθελα να ρωτήσω.Το να το γυρνάς στη βενζίνη κάθε μία ώρα στο έχει πει κάποιος ειδικός ή είναι δική σου
επιλογή??

Επίσης για πόση περίπου ώρα το αφήνης να δουλεύει στη βενζίνη.??
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό fotisly » Κυρ 27 Απρ, 2014 23:58

μετα τις νεες βαλβιδες το κανω κ εγω αυτο τελευταια εκτος το τουναπ!
καθε 100χλμ σε εθνικη το γυριζω για 5-10 χλμ βενζινη κ αυτα τα 5-10 το ανοιγω κιολας!!
θα μ πεις τριχες μειωση εχεις μετα με το υγραεριο,αλλα κ τι να κανω..........αφου τα εσκασα την πρωτη φορα μην χρειαστει να τα ξανασκασω και δευτερη συντομα!!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό vlsavvas » Δευτ 28 Απρ, 2014 09:56

Πάντως εμένα ο εγκαταστάτης μου, μου το έχει πει εξ αρχής αυτό για μεγάλα ταξίδια. Αν πχ κάνω 500 χλμ θα κάνω και 40-50 με βενζίνη και κατά προτίμηση στο ενδιάμεσο όχι στην αρχή ή στο τέλος.
vlsavvas

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό Qgas » Δευτ 28 Απρ, 2014 10:10

Οι βαλβίδες καίγονται απο φτωχα η πολυ πλούσια μείγματα και σε μοτέρ χωρις επαρκή λιπανση .. Υπαρχουν χιλιάδες Astra H ΕΞΩ χωρις θέματα βαλβιδων οπως και αλλα ευαισθητα αυτοκινητα .. Ο ψεκασμος ταυτόχρονα βενζινης στα φορτια δουλευει πολυ καλα και μην τον τσιγκουνευινται οι εγκαταστατες δεν ειναι τιποτα μισο λίτρο βενζινης στα 100 χιλιόμετρα !!
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό fotisly » Δευτ 28 Απρ, 2014 10:43

δεν νομιζω να ειναι ετσι!!εχουνε φθορα με διαφορετικα συστηματα σε περιπου ιδια χλμ και χωρις λαμπακια,που ειδικα τα opel ειναι ευαισθητα στο να σ αναψει λαμπακι σε λαθος μιγμα!!
στον ταυτοχρονο ψεκασμο βενζινης η σε ταξιδι να το γυριζεις ανα χ χλμ κ λιγο βενζινη ισως ειναι μια καλη λυση!!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό papoys » Δευτ 28 Απρ, 2014 11:56

Προσωπικά δεν το ζορίζω ούτε εντός ,ούτε εκτός .

Ποτέ δεν ξεπερνάω τις 3000 στρ. και συνήθως το δουλεύω από 1800 έως 2700.
Αυτό που λέτε σε περίπτωση ταξειδιού καλό είναι.Π.χ αν είναι να κάνης 500 χιλ μαζεμένα χωρίς στάση καλό είναι 1 ή 2
φορές να το γυρίσης σε βενζίνη για 5-10 χιλιόμετρα,ειδικά σε μένα που το κίτ δεν έχει ρύθμιση για ψεκασμό βενζίνης.

Μου έχουν τύχει ταξείδια (500-600) χιλ. χιλιόμετρα και τα πήγα σερί υγραέριο αλλά με χαμηλές στροφές.
Αν μου ξατατύχει μάλλον θα το γυρνάω που και πού σε βενζίνη. 8-)
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 28 Απρ, 2014 14:05

fotisly έγραψε:στον ταυτοχρονο ψεκασμο βενζινης η σε ταξιδι να το γυριζεις ανα χ χλμ κ λιγο βενζινη ισως ειναι μια καλη λυση!!

Μπα δεν το πιστέυω. Τι θα κερδίσεις εκτός από το να ανεβάσεις την κατανάλωση βενζίνης;
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Δευτ 28 Απρ, 2014 16:34

gakost έγραψε:
fotisly έγραψε:στον ταυτοχρονο ψεκασμο βενζινης η σε ταξιδι να το γυριζεις ανα χ χλμ κ λιγο βενζινη ισως ειναι μια καλη λυση!!

Μπα δεν το πιστέυω. Τι θα κερδίσεις εκτός από το να ανεβάσεις την κατανάλωση βενζίνης;

Κάποια μικροσωματίδια που παράγονται από τη καύση της βενζίνης - αλλά όχι του LPG - και κάθονται πάνω στις βαλβίδες/έδρες και προστατεύουν από το VSR καθώς αποτρέπουν την άμεση επαφή των μετάλλων. Γενικά καλή τακτική είναι σε ταξίδια κάποια χιλιόμετρα να γίνονται και με βενζίνη. Στην ουσία αυτό που ονομάζουν λίπανση βαλβίδων είναι η εναπόθεση των μικροσωματιδίων.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: είδα τώρα ότι μιλάει για ταυτόχρονο, θεωρητικά σε αυτή τη περίπτωση έχουμε δημιουργία των μικροσωματιδίων, σε αρκετά μικρότερο βαθμό πάντως. Σίγουρα υπάρχει όφελος για τα οχήματα που δε κάνουν ταυτόχρονο ψεκασμό.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 51 επισκέπτες