Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και λιπανση βαλβιδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Απ: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό kos25k » Παρ 16 Μάιος, 2014 15:12

Χαχαχα φανταζεσαι;!Σ ευχαριστω φιλε μου!

Στάλθηκε από το YP-G70 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
kos25k

Δημοσιευσεις: 61

Δημοσίευσηαπό papoys » Παρ 16 Μάιος, 2014 19:36

NickSt έγραψε:. Κατά τα άλλα...πρόσεξε με 1500 - 2000 στροφές "χαλαρά" όπως λές , μη σε πάρει ο ύπνος !!!!ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ !!!! Η απόφαση δική σου ..

:o :o
Βρε φίλε γιαυτό όταν οδηγάω μεγάλες διαδρομές μούρχετε νύστα. :thumbup: :thumbup: :lol: :lol: :ymapplause:
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό kos25k » Παρ 16 Μάιος, 2014 19:46

χαχαχαχ!!για να ξαναμπουμε στο θεμα παλι,παιδια και να καψει καμια βαλβιδουλα παντως σε 100 χιλιαδες χλμτρ σκεφτειτε ποσα χιλιαρικα θα εχουμε κανει αποσβεση!και για το θαλαμο καυσης παντως διαβαζω οτι το LPG ειναι πολυ καλυτερο.

Στάλθηκε από το YP-G70 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
kos25k

Re: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό ApLeRiX » Τρί 20 Μάιος, 2014 15:04

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος με βεβαιότητα να μου απαντήσει αν υπάρχουν συστήματα που κάνουν το εξής :

Δυνατότητα παράλληλης έγχυσης βενζίνης υγραερίου μέχρι κάποιες στροφές και ανάλογα με το φορτίο και μετά από ένα όριο στροφών έγχυση μόνο βενζίνης και καθόλου υγραέριο. Απ όσο ξέρω συνήθως έχουν δυνατότητα μιας εκ των δύο επιλογών . Δηλ ή παράλληλη έγχυση μέχρι κόφτες ή εναλλαγή από υγραέριο σε βενζίνη μετά από κάποιο φορτίο ή στροφές.
ApLeRiX

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό kos25k » Τρί 20 Μάιος, 2014 15:12

χωρις να βαλω το χερι μου στη φωτια νομιζω γινεται να το κανεις οπως εσυ θελεις.βεβαια καλυτερα να επικοινωνησεις με καποιον εγκαταστατη σαφως..
kos25k

Δημοσίευσηαπό papoys » Τρί 20 Μάιος, 2014 15:31

Παιδιά τα πάντα υπάρχουν.
Εξαρτάται τι αυτοκίνητο έχης,με τι τρόπο οδηγάς,μέχρι πόσα χρήματα διαθέτης.Οπότε διαλέγης και παίρνης.
Το παν είναι να βρης το σωστό εγκαταστάτη.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό kos25k » Τρί 20 Μάιος, 2014 15:46

παιδια εγω με αυτα που εχω διαβασει καταληγω:
1)καλυτερα θα ειναι να τοποθετησεις LPG σε ευρωπαικο αυτοκινητο διοτι εχουν πιο ανθεκτικες βαλβιδες απο τα ιαπωνικα.
2)να το δουλευεις σε οσο το δυνατον χαμηλες στροφες. (εγω που εχω 8βαλβιδο με ευνοει πολυ)
3)να πας σε ενα μαστορα να σου δειξει τη λιστα των αμαξιων που εχει περασει LPG.Εγω σε αυτον που πηγα εχει κανει 1000 αυτοκινητα! (εμπειρια).
4)λαδιερες=οχι μονο περιττ
ες,αλλα κανουν και κακο.Εκτος αν βαλεις κατι ηλεκτρονικες με 300 ευρο εκει πιστευω κανουν καλο.
5)Αλλαγη μπουζι πιο συχνα σε σχεση με πριν.
6)Ανεφοδιασμο παντα απο το ιδιο πρατηριο.
7)ρυθμισμα πιο συχνα βαλβιδες (αν δεν ειναι υδραυλικες) το σημαντικοτερο!!!!!!!!!
Τελευταία επεξεργασία από kos25k και Τρί 20 Μάιος, 2014 15:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
kos25k

Δημοσίευσηαπό drspiros » Τρί 20 Μάιος, 2014 15:55

Πάντως ο Μπίρμπος, που θεωρείται κορυφαίος στο είδος του και παλαιότερος, είναι κάθετα αντίθετος στη λίπανση μέσω ψεκασμών βενζίνης και φυσικά και στη χρήση λαδιέρας. Μάλιστα θεωρεί (ίσως όχι άδικα) "μη νόμιμη" την παράλληλη χρήση βενζίνης, αφού αυτή αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία περί διπλής χρήσης καυσίμου, όπως επίσης και στην οικολογική φιλοσοφία του υγραερίου.
Ford Focus CC 1.6
EuropeGas EG Avance 32
drspiros

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τρί 20 Μάιος, 2014 16:51

drspiros έγραψε:Πάντως ο Μπίρμπος, που θεωρείται κορυφαίος στο είδος του και παλαιότερος, είναι κάθετα αντίθετος στη λίπανση μέσω ψεκασμών βενζίνης και φυσικά και στη χρήση λαδιέρας. Μάλιστα θεωρεί (ίσως όχι άδικα) "μη νόμιμη" την παράλληλη χρήση βενζίνης, αφού αυτή αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία περί διπλής χρήσης καυσίμου, όπως επίσης και στην οικολογική φιλοσοφία του υγραερίου.

Και πως προτείνει να μειώσουμε την φθορά στις έδρες-βαλβίδες? Βασικά δέχεται ότι προκαλούνται φθορές από το υγραέριο ή όχι? Γιατί υπάρχει και άλλος εγκαταστάτης που βγαίνει στο youtube και δηλώνει πως ένα "καλορυθμισμένο" αυτοκίνητο δεν παθαίνει τίποτα!
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό drspiros » Τρί 20 Μάιος, 2014 17:17

dimoskats έγραψε:
drspiros έγραψε:Και πως προτείνει να μειώσουμε την φθορά στις έδρες-βαλβίδες? Βασικά δέχεται ότι προκαλούνται φθορές από το υγραέριο ή όχι? Γιατί υπάρχει και άλλος εγκαταστάτης που βγαίνει στο youtube και δηλώνει πως ένα "καλορυθμισμένο" αυτοκίνητο δεν παθαίνει τίποτα!

Δέχεται ότι προκαλούνται φθορές από το υγραέριο όπως (και όχι "όσο") και από τη βενζίνη. Όταν όμως αυτό θα συμβεί, θα έχεις κάνει ήδη 100.000 χλμ. έχοντας πολλάκις αποσβέσει και την εγκατάσταση και την ενδεχόμενη ζημιά. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζουν και οι εγκαταστάτες στην Ευρώπη (πάντως κρίμα να μην έχουμε μάθει τόσο καιρό τι υποστηρίζεται όντως στην Ευρώπη, δεν μπορεί κάποιος φίλος φορτηγατζής να μάθει;)
Ford Focus CC 1.6
EuropeGas EG Avance 32
drspiros

Δημοσιευσεις: 201

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 17 επισκέπτες