Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Σύστημα N.I.G.S. Zanardi.

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Σύστημα N.I.G.S. Zanardi.

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τρί 20 Μάιος, 2014 18:32

drspiros έγραψε:E, μπορείς να αρχίσεις να το... τρίβεις! :lol: Απίστευτα σκηνικά.

Ήδη φαντάζομαι τρελή σκηνή ζηλιας
-"τι κάνεις μάτια μου εκεί, γιατί τρίβεις αυτό το μαραφέτι και όχι εμένα όταν στο ζητάω;;; Χωρίζουμε!"
-"Βρε ζουζούνι, έχουμε κολλήσει στη μέση του πουθενά, κάνω ότι μπορώ να φύγουμε."
-"Όλο δικαιολογίες, τι πιο ρομαντικό μόνοι στη μέση του πουθενά αχχχ".

απαπαπα, ούτε να το σκέφτομαι!
Όσο για τις ασφαλιστικές, και δωρεάν να λένε κάποιες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το πληρώνεις στη τιμή, όσες το παρέχουν σε περίπτωση βλάβης - τίποτα δεν είναι δωρεάν! Το θέμα δεν είναι να περιμένεις μεταφορά αλλά να μπορείς να κάνεις κάτι επιτόπου να φύγεις. Σαν εναλλακτική υπάρχει σε έκτακτη ανάγκη αλλά διαθέσιμη υπό προϋποθέσεις, πχ στο βουνό χειμώνα 2-3 ώρες πεζόδρομος βόλτα, η μηχανή να έχει παγώσει φυσικά, δεν υπάρχει ψυχή σε ακτίνα χιλιομέτρων, ούτε βραστήρες ούτε πιστολάκια βρίσκουμε και η έκτακτη εκκίνηση δε δουλεύει προφανώς! Αυτό είναι "στη μέση του πουθενά" και ίσως η πιο σοβαρή κατάσταση που θα χρειαζόμασταν την έκτακτη εκκίνηση, άρα τι μπορούμε να κάνουμε σε τέτοια κατάσταση για να πάρει με την έκτακτη γιατί η μεταφορά θα κοστίσει ο κούκος αηδόνι και να περιμένεις μεταφορά μόνος στο βουνό που νυχτώνει δε νομίζω ότι το θέλει κανείς.
Τελευταία επεξεργασία από apagogeas και Τρί 20 Μάιος, 2014 18:36, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 20 Μάιος, 2014 18:32

Οποτε αρχιζουμε ολοι μαζι να τραγουδαμε "πως το τριβουν το.... πιπερι!" :D :D :D :D :D
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 20 Μάιος, 2014 18:38

στα ειδη καμπινγκ ορηβασίας κ.λ.π. ηπαρχουν κατι σαν στικ που τα σπας και ζεσταινουν.....

http://www.v15.gr/products/6760/Heat-Pad

http://www.v15.gr/products/1010/Magic-Hot-Cold-Pack

( επιστημονική φαντασία το καναμε!!!!!!!!!
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 24 Μάιος, 2014 06:05

ρε παιδιά έχω βάλει για δοκιμή μπρος με 10 βαθμούς ίσως και λιγότερο για δοκιμή. Απλά ήθελε παραπάνω μιζάρισμα δεν παίρνει με μια στροφή της μίζας και μέχρι να ζεσταθεί δούλευε μόνο ρελαντί παραπάνω μπέρδευε
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό papoys » Σάβ 24 Μάιος, 2014 10:07

Το καλό είναι που ξέρουμε τους δύο τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.
1.Κοπάνημα στη δεξαμενή μήπως ξεκινήσει η αντλία από μόνη της (σε μένα πέτυχε 2-3 φορές).
2.Πάτημα το κουμπάκι και γύρισμα της μίζας για 20-30 δευτερόλεπτα συνεχόμενα. :thumbup:

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την πανάρχαια μέθοδο.Κατηφόρα ή σπρώξιμο. :lol: :lol:
Αν δεν έχει καεί η αντλία και απλώς είναι κολημένη μπορεί να ξεκινήσει. ;) ;;)
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό NickSt » Σάβ 24 Μάιος, 2014 19:42

apagogeas έγραψε:
drspiros έγραψε:E, μπορείς να αρχίσεις να το... τρίβεις! :lol: Απίστευτα σκηνικά.

Ήδη φαντάζομαι τρελή σκηνή ζηλιας
-"τι κάνεις μάτια μου εκεί, γιατί τρίβεις αυτό το μαραφέτι και όχι εμένα όταν στο ζητάω;;; Χωρίζουμε!"
-"Βρε ζουζούνι, έχουμε κολλήσει στη μέση του πουθενά, κάνω ότι μπορώ να φύγουμε."
-"Όλο δικαιολογίες, τι πιο ρομαντικό μόνοι στη μέση του πουθενά αχχχ".

απαπαπα, ούτε να το σκέφτομαι!
Όσο για τις ασφαλιστικές, και δωρεάν να λένε κάποιες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το πληρώνεις στη τιμή, όσες το παρέχουν σε περίπτωση βλάβης - τίποτα δεν είναι δωρεάν! Το θέμα δεν είναι να περιμένεις μεταφορά αλλά να μπορείς να κάνεις κάτι επιτόπου να φύγεις. Σαν εναλλακτική υπάρχει σε έκτακτη ανάγκη αλλά διαθέσιμη υπό προϋποθέσεις, πχ στο βουνό χειμώνα 2-3 ώρες πεζόδρομος βόλτα, η μηχανή να έχει παγώσει φυσικά, δεν υπάρχει ψυχή σε ακτίνα χιλιομέτρων, ούτε βραστήρες ούτε πιστολάκια βρίσκουμε και η έκτακτη εκκίνηση δε δουλεύει προφανώς! Αυτό είναι "στη μέση του πουθενά" και ίσως η πιο σοβαρή κατάσταση που θα χρειαζόμασταν την έκτακτη εκκίνηση, άρα τι μπορούμε να κάνουμε σε τέτοια κατάσταση για να πάρει με την έκτακτη γιατί η μεταφορά θα κοστίσει ο κούκος αηδόνι και να περιμένεις μεταφορά μόνος στο βουνό που νυχτώνει δε νομίζω ότι το θέλει κανείς.

Λοιπόν άκου...
...άν τυχόν και τύχει και σου πέσει στο κεφάλι το τσουβάλι με τη "γκαντεμόσκονη" και σου συμβούν ΜΟΝΟΚΟΠΑΝΙΑ όλα τα παραπάνω , τότε μιά λύση υπάρχει...ψάξε να βρείς μιά σίγουρη σπηλιά , γιατί τη νύχτα οι ..αρκούδες και οι λύκοι δε χαμπαριάζουν !!!!...μπρρρρρρρ.. :twisted: :twisted: :evil: :evil: :D :D :D :ymdevil: :ymdevil: :ymdevil: :ymdevil: :)) :)) :)) :))
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό tirbouson » Παρ 20 Ιουν, 2014 11:53

Ξέρει κανείς με βεβαιότητα αν αυτό το σύστημα μπορεί να ρυθμιστεί για μικροψεκασμούς βενζίνης;
Ο εγκαταστάτης μου είπε κατηγορηματικά όχι.
Mazda MX5 με NIGS Zanardi
tirbouson

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό anj890 » Παρ 20 Ιουν, 2014 12:56

tirbouson έγραψε:Ξέρει κανείς με βεβαιότητα αν αυτό το σύστημα μπορεί να ρυθμιστεί για μικροψεκασμούς βενζίνης;
Ο εγκαταστάτης μου είπε κατηγορηματικά όχι.

Ανάλογα ποιο φοράς. Το 4 μπορεί, τα προηγούμενα όχι.

http://nigsgas.it/#/en/Home/
anj890

Δημοσιευσεις: 108

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Παρ 20 Ιουν, 2014 16:10

Zanardi OBD σε Renault Clio 1.2 2005' πριν 4 μήνες εγκατάσταση και έχει παράλληλο ψεκασμό βενζίνης!
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 22 Ιουν, 2014 22:26

dimoskats έγραψε:Zanardi OBD σε Renault Clio 1.2 2005' πριν 4 μήνες εγκατάσταση και έχει παράλληλο ψεκασμό βενζίνης!

Ξέρεις συγκεκριμένα για εγκέφαλο Zanardi Β4 OBD ή κυκλοφορεί νέος Zanardi που υποστηρίζει το παράλληλο ψεκασμό; Πολύ ενδιαφέρον αν ισχύει και αν είναι θέμα μόνο αναβάθμισης λογισμικού του εγκεφάλου, ίσως πάω να ζητήσω από τον εγκαταστάτη να κάνει αναβάθμιση. Πάντως πριν 2-3 μήνες που πέρασα μια βόλτα και τον ρώτησα αν έχει βγει κάνα καινούργιο λογισμικό μου είπε δεν υπάρχει κάτι νεότερο.
Πάντως έριξα μια ματιά και πάλι στη σελίδα της NIGS και δε βρήκα αναφορά για παράλληλο ψεκασμό.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες