Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Υγραέριο σε Ford Focus

Re: Υγραέριο σε Ford Focus

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 07 Μάιος, 2014 21:15

Ειναι κλασική τακτική των εργοστασίων να σε παραπέμπουν στον τοπικό εισαγωγέα.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό drspiros » Σάβ 10 Μάιος, 2014 14:46

Εδέησε και η BRC να απαντήσει (; ) και να με παραπέμψει στους 4 εισαγωγείς της στην Ελλάδα, εκ των οποίων ο ένας έχει κλείσει, οι 2 είναι στη Θεσσαλονίκη και ο 4ος στο Περιστέρι. Αλλά για πληροφορίες επί ελληνικού χώρου δεν έχω ανάγκη την καθοδήγησή τους, έχω πάρει κατατοπιστικότατες απαντήσεις από τον καλύτερο (βλ. προηγούμενο ποστ). :thumbup:
Ford Focus CC 1.6
EuropeGas EG Avance 32
drspiros

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό drspiros » Δευτ 12 Μάιος, 2014 22:05

Μετά τις 2 προαναφερθείσες, έλαβα απάντηση και από την ΑΕΒ η οποία (πιο τίμια) μου απάντησε ότι δεν έχει πληροφορίες για το συγκεκριμένο τύπο κινητήρα. Δεν ξέρω ρε παιδιά, λίγο "Πόντιος Πιλάτος" μου φαίνονται όλες αυτές οι απαντήσεις, δηλ. έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία υγραεριοκίνησης εδώ και δεκαετίες (αναφέρομαι κυρίως στο εξωτερικό) αλλά ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να προβλέψουν ή να μελετήσουν ενδεχόμενες ζημιές; Είναι δυνατόν οι blacklists να βασίζονται κυρίως σε αναφορές καταναλωτών και όχι των εταιρειών; Δεν ξέρω, λίγο ασαφή μου φαίνονται όλα αυτά και μου θυμίζει λίγο από κακή ελληνική νοοτροπία...
Ford Focus CC 1.6
EuropeGas EG Avance 32
drspiros

Δημοσίευσηαπό ApLeRiX » Τετ 14 Μάιος, 2014 00:28

Οι black list κατά την άποψή μου είναι η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Κάποιος , κάπου κάποτε ανέφερε πρόβλημα ή προβλήματα και η εκάστοτε εταιρία σκέφτηκε να βγάλει μια black list. πχ η της Prins αναφέρει για ΟΛΑ τα honda μετά το 2003... Το δικό μου είναι του 2004 άλλα έβγαινε ακριβώς το ίδιο από το 2001 άρα ; Τι γίνεται πάει ημερολογιακά η black list ; =))

Εγώ θα τα έβαζα κάτω , θα έβλεπα πόσο έχει ένα μεταχειρισμένο μοτέρ ή τουλάχιστον ένας καινούριος κορμός ή / και κεφαλάρι για το αυτοκίνητό μου; Τόσα... Πόσα χλμ θα κάνω το χρόνο; Τόσα. Απόσβεση πότε κάνω ; Τότε... Συμφέρει να το πάρω στο χέρι μετά από 3 χρόνια ; Ναι ... οκ βάζω υγραέριο και ας ανατιναχτεί. Αυτό θα κάνω εγώ ...
ApLeRiX

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό drspiros » Παρ 23 Μάιος, 2014 22:35

Μετά από πολύ ψάξιμο στα φόρουμ (και εδώ) έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι κάποιοι από αυτούς που έχουν επιλέξει σύστημα με ψεκασμούς βενζίνης (ΑΕΒ, BRC) σε κάποια φάση της πορείας τους αντιμετώπισαν πρόβλημα με βαλβίδες. Αντίθετα, όσοι είχαν επιλέξει σύστημα χωρίς ψεκασμό (Prins, GFI) δεν αντιμετώπισαν ποτέ τέτοιο πρόβλημα, εφόσον βέβαια δεν ήταν... γκαζοφονιάδες.
Βέβαια το συμπέρασμα είναι ολίγον τι αυθαίρετο, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία επιλέγει συστήματα με ψεκασμό, οπότε είναι λογικό σε ένα πολύ μεγαλύτερο δείγμα να υπάρχουν περισσότερες αρνητικές πιθανότητες.
Αναρωτιέμαι όμως μήπως τελικά το θέμα με τους ψεκασμούς δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, και αυτό που τελικά μετράει μακράν είναι α) ο εγκαταστάτης και β) το όνομα και η ποιότητα του συστήματος.
Ford Focus CC 1.6
EuropeGas EG Avance 32
drspiros

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 24 Μάιος, 2014 00:35

Όλα μετράνε απο τα μπεκ μεχρι την πολυβαλβιδα , τα πάντα .. Το κιτ και η ποιότητα λειτουργιας τα μπεκ ποσο γραμικά ψεκάζουν.. Η κατάσταση του μοτέρ τα μπουζι οι πολαπλασιαστές ολα ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τρί 27 Μάιος, 2014 10:53

drspiros έγραψε:Μετά από πολύ ψάξιμο στα φόρουμ (και εδώ) έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι κάποιοι από αυτούς που έχουν επιλέξει σύστημα με ψεκασμούς βενζίνης (ΑΕΒ, BRC) σε κάποια φάση της πορείας τους αντιμετώπισαν πρόβλημα με βαλβίδες. Αντίθετα, όσοι είχαν επιλέξει σύστημα χωρίς ψεκασμό (Prins, GFI) δεν αντιμετώπισαν ποτέ τέτοιο πρόβλημα, εφόσον βέβαια δεν ήταν... γκαζοφονιάδες.
Βέβαια το συμπέρασμα είναι ολίγον τι αυθαίρετο, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία επιλέγει συστήματα με ψεκασμό, οπότε είναι λογικό σε ένα πολύ μεγαλύτερο δείγμα να υπάρχουν περισσότερες αρνητικές πιθανότητες.
Αναρωτιέμαι όμως μήπως τελικά το θέμα με τους ψεκασμούς δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, και αυτό που τελικά μετράει μακράν είναι α) ο εγκαταστάτης και β) το όνομα και η ποιότητα του συστήματος.

Ναι αρκετά αυθαιρετο συμπερασμα. Ο αριθμος των εγκατεστημενων BRC και AEB ειναι πολλαπλασιος απο των Prins GFI. Πολυ σημαντικο ρολο ομως στην αυτολιπανση παιζει το ποιος τη ρυθμιζει, και πως την ρυθμιζει. Δεν ερχεται προρυθμισμενη σε κανενα συστημα.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό panagiotis32 » Τετ 25 Ιουν, 2014 10:25

ρε μαγκες ξερει κανεις τι διαφορα εχει το υγραεριο με υγρο ψεκασμο απο τον αεριο ψεκασμο απο τα μπεκ δηλ τι συν και τι πλυν εχει????εγω στο ford focus 1.4 του 2008 εχω landi renzo omega με αεριο ψεκασμο εχω κανει 3000χιλ χωρις κανενα προβλημα κ το ιδιο συστημα το εχω βαλει κ σε toyota yaris 2005 1.3cc επισης με μηδεν προβληματα.ειναι πιο οικονομικο στην καταναλωση???πχ εμενα αποτι ξερω το συστημα μου ψεκαζει 10% βενζινη καθε 1000χιλ που διανυω βαζω 10 ευρω βενζινη.στην υγρη μορφη δεν θα χρειαζοταν κατι τετειο??? :eh: :eh:
panagiotis32

Δημοσιευσεις: 14

Υγραέριο σε Ford Focus

Δημοσίευσηαπό LPGas » Σάβ 28 Ιουν, 2014 21:24

Τα συστήματα που υποστηρίζουν αυτολιπανση με ψεκασμο βενζίνης προστατεύουν τον κινητήρα πιο αποτελεσματικά. Το οτι το καύσιμο ψεκαζεται υγρό , δεν αλλάζει τίποτα απολύτως όσον αφορά την προστασία των βαλβίδων.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό drspiros » Σάβ 12 Ιούλ, 2014 12:21

Στο επίσημο site της Prins βλέπω ότι εφοδιάζει εργοστασιακά και τη Ford.

http://www.prinsautogas.com/en/company/ ... ships.html

Αναρωτιέμαι εάν στις εγκαταστάσεις αυτές τοποθετεί τις JLM ή ValveCare.
Ford Focus CC 1.6
EuropeGas EG Avance 32
drspiros

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ford

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες