Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μικρό τρέμουλο ρελαντί

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Μικρό τρέμουλο ρελαντί

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Πέμ 22 Μάιος, 2014 09:15

Το αμάξι είναι ενα citroen c3 1.4.
Όταν βάζω μπρος βλεπω οτι δεν ξεκιναει ομαλα.Παιζουν λιγο οι στροφες μενει για μερικα δευτερολεπτα στις 800-850 περιπου και μετα βλεπω το δεικτη να αρχιζει να πεφτει και εχω τη εντυπωση οτι φτανουν και τισ 550 - 600 οι στροφες.οταν φτανει εκει το αμαξι κανει ενα μικρο τρεμουλο και επαναλαμβανεται ολη την ωρα,σαν αρρυθμιες ;; δεν ξερω ακριβως. αποσο εχω δει το κανει και στη βενζινη και νομιζω οτι το εκανε και πριν κανω τη μετατροπη.τι θα μπορουσε να ειναι ; ας πουμε οταν παταω λιγο το γκαζι εκει στρωνει ! και μετα οταν πεσουν οι στροφες αρχιζει παλι !
το καλυτερο ηταν πριν μερικες μερες που ανοιξα και το aircondition σταματημενος και αρχισε το αμαξι να τρεμει ολοκληρο (καλα οχι και τρελα πραγματα αλλα ηταν αισθητο).Πατησα λιγο το γκαζι ακουσα ενα τακ και ηρεμησε.Καποιος μου ειπε οτι μπορει να θελει αλλαγη ο πολλαπλασιαστης.ισχυει? να σημειωσω οτι εν κινησει δεν μου το κανει αυτο.
Citroen C3 1400cc - Σύστημα Landirenzo EVO χωρίς λαδιέρα - 6000 χιλιομετρα
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσιευσεις: 193

Re: Μικρό τρέμουλο ρελαντί

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 22 Μάιος, 2014 09:43

ξεκινα με ενα καθαρισμο πεταλουδας γκαζιου
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Re: Απ: Μικρό τρέμουλο ρελαντί

Δημοσίευσηαπό kos25k » Πέμ 22 Μάιος, 2014 09:58

εμενα παντως σε 106 μου εκανε τρεμουλο σαν να δουλευε 3κιλυνδρα με το που το εβαζα μπρος για 10 δευτερολεπτα και μετα εστρωνε μονο του.ο μαστορας μου ειπε πολλαπλασιαστης ειναι.μετα αλλαξα φλατζα κεφαλης βγαλθηκαν ολα αυτα και απο τοτε που το πηρα απο το μαστορα επαψε να το κανει!!!
kos25k

Δημοσιευσεις: 61

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Πέμ 22 Μάιος, 2014 10:56

αν ειναι ενα απο αυτα τα προβληματα που αναφερατε γενικα ειναι μεγαλο το κοστος ;;..
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Re: Απ: Μικρό τρέμουλο ρελαντί

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Παρ 23 Μάιος, 2014 06:19

kos25k έγραψε:εμενα παντως σε 106 μου εκανε τρεμουλο σαν να δουλευε 3κιλυνδρα με το που το εβαζα μπρος για 10 δευτερολεπτα και μετα εστρωνε μονο του.ο μαστορας μου ειπε πολλαπλασιαστης ειναι.μετα αλλαξα φλατζα κεφαλης βγαλθηκαν ολα αυτα και απο τοτε που το πηρα απο το μαστορα επαψε να το κανει!!!

Μάλλον σου καθάρισε την πεταλούδα και σε χρέωσε χωρίς λόγο πολλαπλασιαστή και φλάντζα...
Αν έχει πρόβλημα ο πολλαπλασιαστής φαίνεται σε όλες τις στροφές και όχι μόνο όταν βάζεις μπροστά το αυτοκίνητο. Πρώτα απ όλα γιατί δεν μπορείς να τρέξεις. Δεν ξεκινάς στα φανάρια, στις ανηφόρες, και λίγο αν το το πατήσεις το αμάξι γονατίζει.
Αν θες φλάντζα χάνεις πίεση, άρα έχεις μειωμένη απόδοση, και βλέπεις λάδια στην ένωση του καπακιού με τον κορμό.
Τα Citroen έχουν παράδοση στο τρέμουλο στο ρελαντί.
Ξεκίνα με τα εύκολα και τα φτηνά, δηλαδή κανε έναν καθαρισμό της πεταλούδας μαζί με μια αρχικοποίηση του κινητήρα μέσω Lexia, και βλέπουμε...
Η αρχικοποίηση είναι απαραίτητη γιατί καθαρίζοντας την πεταλούδα εισέρχεται περισσότερος αέρας στη μηχανή. Αυτό όμως ο εγκέφαλος το βλέπει ως πρόβλημα και θέτει το αυτοκίνητο σε safe mode. Τουλάχιστον στο C4 που είχα έτσι γινότανε. Η αρχικοποίηση κάνει reset τις τιμές του οξυγόνου που χρειάζεται ο κινητήρας σου, και έτσι μπορεί να δεχτεί τον περισσότερο αέρα.
MeddlingMageGR

Δημοσιευσεις: 186

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Παρ 23 Μάιος, 2014 10:13

Πιο παλια ο πατερας μου ειχε βαλει αυτα τα μαγνητακια για "οικονομια" μαζι με ενα ρυθμιστη πιεσης νομιζω στην υποπιεση συνδεοταν δε θυμαμαι καλα και οταν πηγα το αμαξι στο συνεργειο για να μπει το υγραεριο ανοιξε το καπο ο μηχανικος και μου ειπε κατι δε παει καλα χανει αερα.και βρεθηκε οτι το σωληνακι που συνδεε αυτον τον ρυθμιστη πιεσης ειχε τρυπησει και εχανε αερα και τοσο καιρο απορουσα γιατι δεν τραβαγε καθολου το αυτο κινητο,μικρη ανηφορα με 2α με το ζορη την ανεβαινε. Μου το εφτιαξε επι τοπου και μετα δουλευε καλυτερα το αμαξι. υπαρχει περιπτωση να εκανε καποια ζημια αυτο ;;
θελω να το ψαξω λιγο το θεμα γιατι βλεπω οτι καπου ζοριζεται το αμαξι ακομα και εν κινησει. Και λογω αυτου κατι δεν παει καλα με την καταναλωση δεν πιστευω οτι θα επρεπε να καιει πανω απο 7 λιτρα/100 αυτο το αμαξι. Δεν μενω μεσα στο κεντρο της αθηνας και ολες μου οι διαδρομες ειναι ουσιαστικα σε ευθεια με πολυ λιγα φαναρια. αν το παω σε εξουσιοδοτημενο service μπορουν να κανουν εναν γενικο ελεγχο στο αμαξι να δουν ποια κομματια δεν λειτουργουν σωστα ;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίσης να σημειωσω οτι ακομα δεν το εχω παει για το τελικο ρυθμισμα.Παρατηρω επισης τις τελευταιες μερες οτι σαν να ζοριζεται παλι δεν γεμιζουν καλα οι ταχυτητες λες και εχει πεσει η ιπποδυναμη.Και με αποτελεσμα εχω την εντυπωση οτι εχει ανεβει λιγο και η καταναλωση (σε σχεση με το προηγουμενο γεμισμα). Παιζει μεγαλο ρολο το τελικο ρυθμισμα μετα τα 1000 χιλιομετρα ;; σε περιπου 250 - 300χιλιομετρα θα το παω. Παρολ'αυτα δουλευει αρκετα καλα το αμαξι ουτε check engine εχω η καποιο αλλο προβλημα να σβηνει ας πουμε. Υπαρχει περιπτωση να πρεπει να παω για τη ρυθμιση λετε και τα κανει αυτα ; η μπορει να ειχε καποιο αλλο προβλημα που απλα εμφανιστηκε τωρα οταν εβαλα το υγραεριο ;
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Δευτ 02 Ιουν, 2014 12:59

εντελος τυχαια χτες παρατηρησα οτι το τρεμουλο στο ρελαντι ξεκιναει μολις αναψω τα φωτα ! εχει τυχει ποτε σε κανεναν ;
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσίευσηαπό manoliss » Τρί 03 Ιουν, 2014 21:47

1.σε τι αποσταση εχεις τα μπεκ απο την εισαγωγη?
2.με τι πιεση δουλευεις?
3.μπουζι εστω και ενα βαθμο ψυχριτερα εχεις βαλει η γενικα εχεις αλλαξει μπουζι?
4.απο οταν εβαλες το συστημα ο μαστορας το ξαναρυθμισε μετα απο 1500 περιπου χλμτρα?
5.εχεις τα ιδια συμπτωματα με βενζινα?
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Τετ 04 Ιουν, 2014 00:30

1.Ακριβως δεν μπορω να δω παντως τα εχει βαλει σε σωστο σημειο πιστευω θα τραβηξω και φωτο αυριο να σου δειξω(οπως αναφερω και παρακατω το προβλημα το ειχε και πριν την εγκατασταση)
2.Δεν ξερω η αληθεια ειναι !
3.τα μπουζι αλλαχτηκαν στο τελευταιο σερβις στην αντιπροσωπεια πριν 5000 χιλιομετρα περιπου
4.το συστημα το εβαλα πριν 1 μηνα και πηγα προχτες για την τελικη ρυθμιση στα 1000 χιλιομετρα που μου ειπε να ξαναερθω,νταξι μου ειπε αν δω μεγαλη διαφορα στην καταναλωση η οτιδηποτε να το ξαναπαω.
5.Αυτο το προβλημα το ειχε και πριν βαλω το υγραεριο.

Το προβλημα πρεπει να ειναι στα ηλεκτρικα του αυτοκινητου γιατι με το που το επιβαρηνω το αυτοκινητο με οτιδηποτε αρχιζει και τρεμει λιγο ( ακομα και να αναψω φλας!!!!), αν ανοιξω φωτα και aircondition εκει ξεκιναει το παρτυ.

Ενας γνωστος μου μου ειπε οτι πολυ πιθανον να ειναι πολλαπλασιαστης η δυναμο η και μπουζι αν μου βαλανε τιποτα μαπα. θα το παω στην αντιπροσωπεια σε λιγες μερες να το βαλουν στο διαγνωστικο και γενικα να κανουν ενα εξωνιχιστικο ελεγχο στο αυτοκινητο να δω τι χρειαζεται ειτε αλλαγη ειτε καθαρισμα ειτε οτιδηποτε.

Αρχικα θα ξεκινησω με φιλτρο αερα, καθαρισμα πεταλουδας γκαζιου. οχι τιποτα αλλο γιατι αυτη η μπουρδα που ειχε βαλει ο πατερας μου στο αμαξι ενα ρυθμιστη πιεσης αυτος που το εβαλε δεν το εσφιξε καλα και σκιστηκε το σωλινακι της υποπιεσης και εχανε εδω και κανα 6αμηνο και δε ξερω τι ζημια μπορει να εχει προκαλεσει. + οτι αναβει το λαμπακι της μπαταριας ενω ειναι αλλαγμενη πριν 6 μηνες. γενικα κατι δε παει καλα !!!!

Πιθανον αυτο που γινετε στο ρελαντι μπορει και να γινετε μεχρι και τις 3000 στροφες που οδηγαω συνηθως γιατι νιωθω κατι κομπιασματα που κανει οταν παταω ελαφρα το γκαζι.και η καταναλωση δεν ειναι ιδιαιτερα νορμαλ. κανονικα αυτο το αυτοκινητο στη πολη εκαιγε 7,5 - 7,9 λιτρα(στην πολη)και τωρα ακομα και με το υγραεριο 10+λιτρα δεν ειναι λογικο. Αν βρεθει το προβλημα και διορθωθει πιστευω μπορει να πεσει λιγο,γιατι λογικα αν ζοριζετε το αυτοκινητο αντιστοιχα ανεβαινει και η καταναλωση.
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσίευσηαπό manoliss » Πέμ 05 Ιουν, 2014 13:33

na ξερεις το προβλημα στο αεριο ειναι πιο εμφανεις απο οτι στην βενζθνα δηλαδη το μικρο τρμουλο στην βενζινα πολλαπλασιαζετε στο αεριο δες μπαταρια και ταση φορτισης που ειναι τα ευκολα για αρχη δοκιμασε μια αλλη μπαταρια
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 70 επισκέπτες