Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και λιπανση βαλβιδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό ApLeRiX » Τρί 20 Μάιος, 2014 23:25

Περίπου 1000 αυτοκίνητα με πάνω από 100.000 χλμ με LPG ... ψάξτε αν είναι μέσα και κάποιο σαν το δικό σας... http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2

αν το ψάξετε καλύτερα τα περισσότερα είναι αρκετά παλιά , τότε που δεν υπήρχαν παράλληλοι ψεκασμοί και σχεδόν όλα έχουν λαδιέρα ( κάποιοι το αναφέρουν)

Τουλάχιστον εμένα που με ενδιαφέρουν τα honda , ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ δουλεύουν με λαδιέρες . Βασικά χέστηκα αν θα κάψω ένα λ που τον βρίσκεις με 50-100 ευρώ το ΠΟΛΥ ή ένα καταλύτη που έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή θα αλλαχτεί.
ApLeRiX

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 28 Μάιος, 2014 16:32

Στο βαθμό που μπορει να ενδιαφερει καποιος και να εχει την οποιαδηποτε αξια χωρις πολλά στοιχεια, σημερα ειδα βαλβιδες εξαγωγής σε outlander ( το πρωτο) ( οι οποιες στραβωσαν λογω κοψιματος ιμαντα χρονισμου ) μετά απο 4 χρονια χρησης υγραεριου και καποια 150.000 χλμ ( το Αθηνα Θεσαλονικη το εχει κολιατσου παγκρατι) οι οποιες μεν ειχαν ενα κοκκινοπο χρωμα ( οχι εντονο αλλα εμφανες ) και εδρες σε πολυ καλη κατασταση, καρβουνιδια και καταλοιπα ελαχιστα ως μηδενικά
οι εισαγωγής - οσες δε στραβωσαν :D - ηταν αψογες

ειχε και συστημα λιπανσης το φτυνο.
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό crhstos » Παρ 06 Ιουν, 2014 15:26

καλησπερα σε ολους!!! θα ηθελα υπευθυνα καποιος να μου πει(κατα προτημηση εγκαταστατης) εαν αυτα τα σπρει υγρα που ειναι για την λιπανση τον βαλβιδων κανουν δουλεια,καθε ποτε τα βαζης,και για ποσα χιλιομετρα διαρκουν.και φυσικα το κοστος. αυτοκινητο toyota corolla g6 2001 με συστημα romano antonio euro 6 obd map. χιλιομετρα με lpg 4000
crhstos

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό NickSt » Παρ 06 Ιουν, 2014 15:40

crhstos έγραψε:καλησπερα σε ολους!!! θα ηθελα υπευθυνα καποιος να μου πει(κατα προτημηση εγκαταστατης) εαν αυτα τα σπρει υγρα που ειναι για την λιπανση τον βαλβιδων κανουν δουλεια,καθε ποτε τα βαζης,και για ποσα χιλιομετρα διαρκουν.και φυσικα το κοστος. αυτοκινητο toyota corolla g6 2001 με συστημα romano antonio euro 6 obd map. χιλιομετρα με lpg 4000

Φίλε μου , υπεύθυνα ΔΕΝ θα σου απαντήσει κανένας !!!!!...δεν είναι βλάκας να τον κυνηγάς μετά ( με το συμπάθειο )...
Προσωπική μου και μόνο γνώμη είναι ότι αυτά τα "ζουμιά" στον μόνο που κάνουν "καλό" είναι σε αυτόν που τα κατασκευάζει και αυτόν που τα πουλάει !!!αλλά είπαμε , αυτή είναι προσωπική ΚΑΙ ΜΟΝΟ γνώμη και ΟΧΙ υπεύθηνη !!!... :twisted: :mrgreen: :silent: :D :ymdevil:
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 06 Ιουν, 2014 15:47

Ξανασκέψου την ερώτηση σου: Ρωτάς τον πωλητή ή και και αντιπρόσωπο ενώς προϊόντος αν κάνει δουλειά ..... για να στο πουλάει πιστεύει ότι κάνει.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό crhstos » Παρ 06 Ιουν, 2014 15:59

ναι εχεις δικιο φιλε.τι ρωταω???? παντως να κυνηγησω κανεναν οπως γραφη και ο φιλος ποιο πανω δεν προκειτε. απλα απο τοσα σχολια πανω σε αυτο το θεμα που εχω διαβαση ακομα δεν εχω καταληξη για το ποια ειναι η καλυτερη( αξιοπιστη) ας το πουμε λιπανση.
crhstos

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Παρ 06 Ιουν, 2014 16:49

Από οικονομικής πλευράς συμφέρει η λαδιέρα και εννοείται αν το σύστημα υποστηρίζει παράλληλο ψεκασμό βενζίνης να το έχεις ενεργοποιημένο! Μια σωστά ρυθμισμένη λαδιέρα, μόνο καλό μπορεί να κάνει!
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Re: Απ: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό kos25k » Παρ 06 Ιουν, 2014 16:58

kos25k

Δημοσιευσεις: 61

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Παρ 06 Ιουν, 2014 17:01

kos25k έγραψε:Δείτε αυτό!!!

http://www.youtube.com/watch?v=MtxKFP0f ... ata_player

Έχει αρχίσει και παλιώνει...με το υγραέριο υπάρχει φθορά και είναι δεδομένο... ο τύπος δεν δέχεται ούτε καν ότι η βενζίνη έχει λιπαντικά πρόσθετα...τι άλλο να πει κανείς!
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό kos25k » Παρ 06 Ιουν, 2014 17:24

παιδια στην αμολυβδη βενζινη πλεον υπαρχουν άλλες λιπαντικές ουσιες;και αν ναι ποιες ειναι αυτες;στην παλια ναι και λιπαινε ο μολυβδος.Γιατι διαβασα οτι με την διαδοση της αμολυβδης βενζινης,οι βαλβιδες και οι εδρες (λογω ελειψης μολυβδου) πλεον ειναι απο αλλα ανθεκτικοτερα μεταλλα.Αν ισχυουν αυτα που ειπα μολις,μενει οτι το μονο που προκαλει τη φθορα με τη χρηση LPG,ειναι η στεγνη καυση (σε σχεση με τη βενζινη) με συνεπεια την αυξηση θερμοκραδιας βαλβιδας-εδρας!
kos25k

Δημοσιευσεις: 61

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 17 επισκέπτες