Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αντλια βενζινης ;;;

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Αντλια βενζινης ;;;

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Παρ 27 Ιουν, 2014 02:32

Σημερα μου ετυχε το εξης :

ξεκιναω να φευγω (με βενζινη) και βλεπω οτι το αυτοκινητο οσο γκαζι και να παταγα δεν εδινε κομπιαζε και κοπαναγε συνεχεια και ηταν σαν να εχει ενα delay 1 - 1,5 δευτερολεπτο απο τη στιγμη που παταγα το γκαζι και εδινε ο κινητηρας. και αρχικα σκεφτηκα οτι μαλλον τελειωνει η βενζινη ! και τσουπ ! μολις γυρναει στο υγραεριο ολα καλα παλι ! παω βαζω λιγο βενζινη (ενα 5ευρω δεν ειχα και αλλα πανω μου) βλεπω οτι ψιλοσταματησε να το κανει αλλα μετα απο μια ακινησια γυρω στις 2 ωρες μπαινω παλι μεσα ξεκιναω και παλι τα ιδια δεν πηγαινε μια ! γυρναω σε βενζινη με το κουμπακι και κουμπωνω δευτερα και του δινω μια καλη γκαζια στην ευθεια μεχρι να βαρεσει κοκκινο το στροφομετρο και παρατηρω οτι μετα σταματησε να το κανει γυρναω παλι στο υγραεριο. ολα καλα ως τωρα... ενα πιθανο σεναριο που σκεφτηκα ειναι οτι επειδη ειχα καιρο να βαλω βενζινη και ειχε ελαχιστη μεσα οτι τραβηξε καποιο σκουπιδακι η αντλια. σκεφτηκα αυριο να παω να του βαλω 100αρα βενζινη απτη shell. εσεις τι λετε ; θα βοηθησει ; αυτο ηταν η πρωτη φορα που μου το εκανε και οντως ειχα κανει γυρω στα 550χιλιομετρα και ειχαμε βαλει στο τελευταιο γεμισμα γυρω στα 6 λιτρα βενζινη. Λογικα αυτο δεν φταιει ;...το ξερω οτι ειναι λαθος να εχω τοσο λιγη βενζινη μεσα απλα ειναι λιγο τα οικονομικα κιολας στη μεση...συνηθως εβαζα 6 λιτρα ανα 400 χιλιομετρα αν υποθετικα καιει γυρω στο 1λιτρο/100χιλιομετρα...απλα πηρα μου φαινεται μια γευση τι θα γινει αν το συνεχισω αυτο !
Citroen C3 1400cc - Σύστημα Landirenzo EVO χωρίς λαδιέρα - 6000 χιλιομετρα
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσιευσεις: 193

Re: Αντλια βενζινης ;;;

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Παρ 27 Ιουν, 2014 12:25

Αν έχει πρόβλημα η αντλία, βάζοντας του βενζίνη το πρόβλημα δε θα λυθεί. Εγώ έχω αλλάξει ήδη μια φορά αντλία. Και η καινούργια βενζίνη δε βοήθησε καθόλου...
MeddlingMageGR

Δημοσιευσεις: 186

Re: Αντλια βενζινης ;;;

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 27 Ιουν, 2014 14:53

Αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, οι βασικοί κανόνες είναι:
- Το καλοκαίρι οπωσδήποτε να βάζεις κάποια λίτρα κάθε μήνα και το ντεπόζιτο από 1/3-2/3, κατά προτίμηση και 100άρα που αντέχει λίγο περισσότερο από την απλή. Ίσως και ένα καθαριστικό πριν το ξεκίνημα του καλοκαιριού. Το χειμώνα ανά 2 μήνες απλή 95άρα. Αν δε καεί σε αυτό το διάστημα, καλό είναι να τη καίς.
- Σε μεγάλο ταξίδι, τα τελευταία 10-20 χιλιόμετρα κάνε τα με βενζίνη.

Το ίδιο έπαθα από μπαγιατισμένη βενζίνη που έκλεισε 2-3 μήνες (μόνο!) στο ρεζερβουάρ κατακαλόκαιρο. Όταν ανανεώθηκε η βενζίνη σταδιακά έστρωσε αλλά μέχρι τότε είχα την ίδια φοβία του τι έγινε. Από τότε ακολουθώ τα παραπάνω και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα θέμα.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 51 επισκέπτες