Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα με το δυναμό

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Πρόβλημα με το δυναμό

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Σάβ 21 Ιουν, 2014 18:59

Πηγα χτες το αυτοκινητο μου σε συνεργειο και διαπιστωθηκε σαν πρωτη εκτιμηση οτι εχει προβλημα το δυναμο ( με αλλα λογια δεν σηκωνει τιποτα ουτε air condition..δηλαδη τρεμει ολο το αυτοκινητο..εδω οταν αναβω τα αλαρμ αρχιζει και τρεμει. Θα το ξαναπαω τη δευτερα γιατι ηταν πνιγμενος(και πηγα χωρις ραντεβου δηλαδη απλα περασα απο εκει) να το δουνε λιγο καλητερα μπας και φταιει και ο πολλαπλασιαστης...Απλα η απορια μου ειναι : αν εχει προβλημα ειτε το δυναμο (το οποιο ειχε προβλημα παλι και στο παρελθον) ειτε ο πολλαπλασιαστης μπορει ουσιαστικα να γονατιζει λιγο το αυτοκινητο ; γιατι το νιωθω οτι δεν τραβαει οπως παλια ζοριζετε καπως. Επισης μπορουν αυτα τα 2 αν δεν λειτουργουν σωστα να αυξανουν και την καταναλωση καυσιμου του αυτοκινητου ; γιατι εχω την εντυπωση τον τελευταιο καιρο ειχε αυξηθει αρκετα. Μιλαμε τωρα για αποστασεις χωρις πολλα φαναρια με ελαχιστα σταματα ξεκινα καταναλωση 8,5+ λιτρα(με βενζινη) μου φαινονται πολλα για ενα citroen c3 1400, και τωρα με υγραεριο καταναλωση 10+λιτρα/100.
Citroen C3 1400cc - Σύστημα Landirenzo EVO χωρίς λαδιέρα - 6000 χιλιομετρα
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσιευσεις: 193

Re: Πρόβλημα με το δυναμό

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 21 Ιουν, 2014 19:14

με προβλημα στο δυναμο πολλα προβληματα μπορει να εχεις, απο το να μην δουλευει σωστα ο κινητηρας μεχρι και να βγουν καποια συστηματα off (ηλεκτρικο τιμονι, abs) για να μπορει με το ελαχιστο ρευμα που απομενει να δουλεψει ο κινητηρας.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Σάβ 21 Ιουν, 2014 19:20

ναι εχω παρατηρησει κατι προβληματακια παρομοια. Ας πουμε οταν ειμαι σταματημενος στο ρελαντι οπως ειπα και πριν αναβω φωτα πεφτουν οι στρεφες και πηγαινει λιιγο πανω κατω ο δεικτης των στροφων και τρεμει το αμαξι, και το ιδιο συμβαινει οταν αναβω αλαρμ η οταν στριβω το τιμονι ενω ειμαι σταματημενος βλεπω κανουν οι στροφες μια μικρη πτωση. Γενικα επειδη δεν ειμαι ιδιαιτερα γνωστης του θεματος εχω ακουσει οτι το δυναμο το επισκευαζουν συνηθως. ισχυει ;
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τρί 24 Ιουν, 2014 19:26

unstoppablegr έγραψε:. Γενικα επειδη δεν ειμαι ιδιαιτερα γνωστης του θεματος εχω ακουσει οτι το δυναμο το επισκευαζουν συνηθως. ισχυει ;

Σχεδον ολοι επισκευαζονται.τωρα αν εχει καψει καναν αυτοματο την εκανες λαχειο.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό ahilleas » Τετ 25 Ιουν, 2014 16:14

αν εχεις το 16v ο δυναμος εχει στη τροχαλια του καστανια για να αποροφα τους κραδασμους του κινητηρα.αν φορτηζει κανονικα τοτε κοιτα για καστανια
ΖΟΡΜΠΑΣ AUTO SERVICE ΤΗΛ.6972333401
ahilleas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 71

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Πέμ 26 Ιουν, 2014 01:50

οχι το 8v εχω..
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσίευσηαπό ahilleas » Πέμ 26 Ιουν, 2014 12:08

εχουν και μερικα 8ν καστανια οπως ο KFV κινητηρας το καταλαβενεις απο το πλαστικο καπακι στη τροχαλια του δυναμο
ahilleas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Παρ 27 Ιουν, 2014 21:42

το πηγε ο πατερας μου σημερα το αμαξι τελικα σε εναν ηλεκτρολογο γνωστο του και του ειπε οτι δεν φταινε τα ηλεκτρικα του αυτοκινητου.μετρησε και το δυναμο με ολα αναμενα σχεδον και δουλευει μια χαρα του ειπε και οτι μαλλον θα φταιει το υγραεριο. Δηλαδη ειπε μηπως δεν ψεκαζει αρκετο.Παιζει κατι τετοιο ρε παιδια ; Χαζο μου ακουγετε γιατι ουτε οταν το γυρναω στη βενζινη δουλευει καλα. Αν ισχυει αυτο που λεει οτι δεν φταινε τα ηλεκτρικα του τι αλλο μπορει να ειναι ;;;;;

ahilleas ειδα στην αδεια κυκλοφοριας στον κωδικο κινητηρα λεει KFV. Δηλαδη τι πρεπει να κοιταξω ;
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσίευσηαπό ahilleas » Σάβ 28 Ιουν, 2014 05:13

unstoppablegr έγραψε:το πηγε ο πατερας μου σημερα το αμαξι τελικα σε εναν ηλεκτρολογο γνωστο του και του ειπε οτι δεν φταινε τα ηλεκτρικα του αυτοκινητου.μετρησε και το δυναμο με ολα αναμενα σχεδον και δουλευει μια χαρα του ειπε και οτι μαλλον θα φταιει το υγραεριο. Δηλαδη ειπε μηπως δεν ψεκαζει αρκετο.Παιζει κατι τετοιο ρε παιδια ; Χαζο μου ακουγετε γιατι ουτε οταν το γυρναω στη βενζινη δουλευει καλα. Αν ισχυει αυτο που λεει οτι δεν φταινε τα ηλεκτρικα του τι αλλο μπορει να ειναι ;;;;;

ahilleas ειδα στην αδεια κυκλοφοριας στον κωδικο κινητηρα λεει KFV. Δηλαδη τι πρεπει να κοιταξω ;

οπως τα λες το αυτοκινητο δεν δουλευει σωστα ουτε στη βενζινη ουτε στο αεριο .το οποιο το συνεργειο σου ειπε δυναμο και ο ηλεκτολογος οχι !ερωτηση ο ηλεκτρολογος τσεκαρε την καστανια της τροχαλιας η οχι ?(εβγαλε το λουρι του δυναμο και δοκημασε την καστανια? η ειδε μονο αν φορτηζει?σε διαγνωστικο το βαλατε το αυτοκινητο η οχι ?σου το ειπα κοιτα αν εχει πλατικο καπακι πανω στη τροχαλια του δυναμο αν δεν ξερεις ποια ειναι η πρωτη οπως ανοιγεις το καπω μπροστα .http://www.mister-auto.gr/el/tr-khalia- ... 93!10.html
ahilleas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Σάβ 28 Ιουν, 2014 12:50

Οταν το πηγα στο συνεργειο επειδη πηγα ας πουμε περαστικος του εδειξα απλα τι εκανε ακριβως και μου λεει εμπειρικα δυναμο ειναι λογικα. Μετα ο πατερας μου το πηγε σε αυτον τον ηλεκτρολογο και του ειπε οτι ολα τα ηλεκτρικα του δουλεουν πολυ καλα. Θα το παω στο συνεργειο μες στη βδομαδα να το δουν και εκει στο διαγνωστικο. Εκανα καιγω μερικα τεστ μονος μου χτες. Ας πουμε ειδα με υγραεριο το κανει αυτο το τρεμουλιασμα.
Το γυρισα στη βενζινη ιιισως ναναι ιδεα μου αλλα το κανει καπως λιγοτερο μου φανηκε αλλα το κανει και παλι ισως κατα 10% λιγοτερο ;;; αλλα και παλι σιγουρα δεν νομιζω οτι ειναι σωστος τροπος να το δεις αυτο μπορει και να ετυχε εκεινη τη στιγμη ! το υγραεριο δεν μου φαινεται οτι μπορει να φταιει σε αυτο το πραγμα. Μπορει να κανω και λαθος αλλα εχω διαβασει γενικα μεσα στο φορουμ οτι αν το αμαξι εχει καποιο προβλημα στη βενζινη στο υγραεριο συνηθως φαινεται παραπανω. Ισχυει ;
Και εχω την εντυπωση χτες το βραδυ που το εβαλα μπρος επεσαν τοσο οι στροφες που μου εσβησε...ισως να αφησα το κλειδι πιο γρηγορα αλλα δε ξερω...
Απλα εχει καταντησει λιγο κουραστικο αυτο το πραγμα να εχω το aircondition στο 1 και να ζοριζετε το αμαξι.

Ahilleas αμα σου τραβηξω μια κοντινη φωτογραφια του κινητηρα μπορεις να μου πεις που περιπου ειναι το δυναμο ; δεν μπορω να το βρω.

( Παιδια θελω να κανω και μια offtopic ερωτηση τωρα για να μην ανοιγω θεμα για κατι τοσο χαζο που μου συνεβει σημερα το πρωι....καποιος μου βουτηξε την ταπα που γεμιζει το υγραεριο...δεν υπαρχει καποιο προβλημα ετσι ??? θα παω την δευτερα στον εγκαταστατη να μου δωσει αλλη...το κοστος ποσο ειναι περιπου ; )
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 50 επισκέπτες