Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρυθμίσεις ECU με το PC μας

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Ρυθμίσεις ECU με το PC μας

Δημοσίευσηαπό gouris » Δευτ 30 Ιουν, 2014 22:17

Τωρα με τις ζεστες εχω παρατηρησει οτι εχω πιο πλουσιο μειγμα, χωρις να εχω αυξηση στην καταναλωση.
Απο -3 με -7 που ηταν του long fuel trim το χειμωνα τωρα εχουν φτασει απο -5 εως -12.
Ειναι φυσιολογικο αυτο λογο ζεστης ή φταιει τιποτα αλλο?
Κατεβασα 2 με 3 μοναδες το χαρτη του αεριου να δω που θα σταθεροποιηθει. Εκανα σωστα ή να το βαλω εκει που ηταν?
gouris

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 01 Ιούλ, 2014 07:29

Αν εχω καταλαβει καλα τα πραγματα, ΤΕΛΙΚΑ δεν ειχες πιο πλουσιο μιγμα μια που τα τριμ κατεβηκαν ακριβως για αυτο το λογο.
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό gouris » Τρί 01 Ιούλ, 2014 15:14

fokion έγραψε:Αν εχω καταλαβει καλα τα πραγματα, ΤΕΛΙΚΑ δεν ειχες πιο πλουσιο μιγμα μια που τα τριμ κατεβηκαν ακριβως για αυτο το λογο.

Ειχα πιο πλουσιο μειγμα, Αφου τα fuel trim απο -3 πηγαν στο -12 οπως γραφω.
Γιαυτο κατεβασα εχτες το χαρτη ωστε αυτα να πανε κοντα στο 0
gouris

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 01 Ιούλ, 2014 16:26

πριν πειραξουμε χαρτη, 1ον τσεκαρουμε να εχουμε σωστη πιεση στον πνευμονα και 2ον κανουμε πρωτα τσεκ στα τριμ με βενζινη και φτιαχνουμε τα ιδια με το υγραεριο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό gouris » Τρί 01 Ιούλ, 2014 20:39

hlias έγραψε:πριν πειραξουμε χαρτη, 1ον τσεκαρουμε να εχουμε σωστη πιεση στον πνευμονα και 2ον κανουμε πρωτα τσεκ στα τριμ με βενζινη και φτιαχνουμε τα ιδια με το υγραεριο.

Πολυ σωστα Ηλια! Η πιεση στο πνευμονα ειναι αυτη που ηταν, τα τριμ τις βενζίνης να τα επιτύχω ακριβως δεν γίνεται, απλα ειμαι κοντα. Αυτα παρεμειναν οπως ηταν παντα, τουλάχιστον ετσι δειχνει το obd reader που εχω.

Ηλια δεν ειναι φυσιολογικό με την ζεστη να γινεται πιο πλουσιο το μειγμα?
Παραμένει παντως εντος των οριων του check engine

Βασικα βλεπω ότι και με το aircondition δουλευει σε άλλες περιοχες του χαρτη λογο του φορτιου, στις οποιες δεν ειχα δωσει και τοσο προσοχή πιο παλια που δεν ειχα ασχοληθεί. Δηλαδη παλια το ρελαντι ηταν στα 2 ms και το ειχα φταξει στις 1000 στροφες να είναι κοντα στο -3 το fuel trim. Τωρα με το aircondition το ρελαντι είναι στα 3,5ms και στις 1000 στροφες διχνει κοντα στο -8 με -9. Μια περιοχη του χαρτη που δεν την ειχα δοκιμάσει χωρις το aircondition
gouris

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 01 Ιούλ, 2014 22:48

gouris έγραψε:
hlias έγραψε:πριν πειραξουμε χαρτη, 1ον τσεκαρουμε να εχουμε σωστη πιεση στον πνευμονα και 2ον κανουμε πρωτα τσεκ στα τριμ με βενζινη και φτιαχνουμε τα ιδια με το υγραεριο.

Πολυ σωστα Ηλια! Η πιεση στο πνευμονα ειναι αυτη που ηταν, τα τριμ τις βενζίνης να τα επιτύχω ακριβως δεν γίνεται, απλα ειμαι κοντα. Αυτα παρεμειναν οπως ηταν παντα, τουλάχιστον ετσι δειχνει το obd reader που εχω.

Ηλια δεν ειναι φυσιολογικό με την ζεστη να γινεται πιο πλουσιο το μειγμα?
Παραμένει παντως εντος των οριων του check engine

Βασικα βλεπω ότι και με το aircondition δουλευει σε άλλες περιοχες του χαρτη λογο του φορτιου, στις οποιες δεν ειχα δωσει και τοσο προσοχή πιο παλια που δεν ειχα ασχοληθεί. Δηλαδη παλια το ρελαντι ηταν στα 2 ms και το ειχα φταξει στις 1000 στροφες να είναι κοντα στο -3 το fuel trim. Τωρα με το aircondition το ρελαντι είναι στα 3,5ms και στις 1000 στροφες διχνει κοντα στο -8 με -9. Μια περιοχη του χαρτη που δεν την ειχα δοκιμάσει χωρις το aircondition

εαν το αυτοκινητο σου εχει μετρητη μαζας αερα η αναλογια του μειγματος ειναι σχεδον σταθερη παντα, αν εχει μετρητη ροης αερα ή μαπ τοτε με τις ψηλες θερμοκρασιες εχεις πλουσιοτερο μειγμα λογο μικροτερου ποσοστου οξυγονου στον αερα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό gouris » Τετ 26 Νοέμ, 2014 01:25

Μια απορία που μου έχουν δημιουργήσει τα fuel trims στο αμαξι μου. Όταν ξεκιναω το long fuel trim είναι καπου μεταξι -5 με -10. Όταν το αμάξι κινηθεί για κανένα 10 λεπτό με σταθερή ταχύτητα και στροφές περίπου 3000 με 120χλμ/ωρα στην αττικη οδο πχ τα long fuel trim πανε κοντα στο 0 και μερικες φορες κοντα στο +1,+2. Την επομενη μερα παλι το ιδιο από -10 στο +2 μετα από σταθερα χιλιομετρα. Αν φτωχύνω το μείγμα ώστε να ειμαι στο ξεκίνημα κοντα στο 0 με -5 μετα που θα κινηθώ με τον παραπάνω τροπο μετα από χιλιομετρα το long παει στο +5 με +7.
Ποια από τις δυο ρυθμίσεις να ακολουθησω καπου διάβασα ότι μετα από σταθερα χιλιόμετρα δεν διαβάζουν πλέον οι λ σωστα τα fuel trims ισχυει ή είναι κατι αλλο?
gouris

Δημοσίευσηαπό manoliss » Τετ 26 Νοέμ, 2014 06:24

gouris έγραψε:Μια απορία που μου έχουν δημιουργήσει τα fuel trims στο αμαξι μου. Όταν ξεκιναω το long fuel trim είναι καπου μεταξι -5 με -10. Όταν το αμάξι κινηθεί για κανένα 10 λεπτό με σταθερή ταχύτητα και στροφές περίπου 3000 με 120χλμ/ωρα στην αττικη οδο πχ τα long fuel trim πανε κοντα στο 0 και μερικες φορες κοντα στο +1,+2. Την επομενη μερα παλι το ιδιο από -10 στο +2 μετα από σταθερα χιλιομετρα. Αν φτωχύνω το μείγμα ώστε να ειμαι στο ξεκίνημα κοντα στο 0 με -5 μετα που θα κινηθώ με τον παραπάνω τροπο μετα από χιλιομετρα το long παει στο +5 με +7.
Ποια από τις δυο ρυθμίσεις να ακολουθησω καπου διάβασα ότι μετα από σταθερα χιλιόμετρα δεν διαβάζουν πλέον οι λ σωστα τα fuel trims ισχυει ή είναι κατι αλλο?

όταν ξεκινάς λογικα με κρυο μοτερ εχεις πλουσιο μιγμα μεχρι να ζεσταθεί αισθητηρα λ και καταλυτης και γενικα ολο το συνολο οποτε αν στην πορεια με σταθερη θερμοκρασια εχεις κοντα στο 0 τοτε για μενα εισια οκ
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό gouris » Τετ 26 Νοέμ, 2014 11:19

manoliss έγραψε:
gouris έγραψε:Μια απορία που μου έχουν δημιουργήσει τα fuel trims στο αμαξι μου. Όταν ξεκιναω το long fuel trim είναι καπου μεταξι -5 με -10. Όταν το αμάξι κινηθεί για κανένα 10 λεπτό με σταθερή ταχύτητα και στροφές περίπου 3000 με 120χλμ/ωρα στην αττικη οδο πχ τα long fuel trim πανε κοντα στο 0 και μερικες φορες κοντα στο +1,+2. Την επομενη μερα παλι το ιδιο από -10 στο +2 μετα από σταθερα χιλιομετρα. Αν φτωχύνω το μείγμα ώστε να ειμαι στο ξεκίνημα κοντα στο 0 με -5 μετα που θα κινηθώ με τον παραπάνω τροπο μετα από χιλιομετρα το long παει στο +5 με +7.

όταν ξεκινάς λογικα με κρυο μοτερ εχεις πλουσιο μιγμα μεχρι να ζεσταθεί αισθητηρα λ και καταλυτης και γενικα ολο το συνολο οποτε αν στην πορεια με σταθερη θερμοκρασια εχεις κοντα στο 0 τοτε για μενα εισια οκ

Το παράδοξο είναι ότι αν το αμάξι κινηθεί μέσα στην πόλη με όχι σταθερές ταχύτητες και ζεσταθεί κανονικά τα fuel trims μένουν στο πολύ πλούσιο -5 με -10. Μονό στον ανοιχτό δρόμο με σταθερή ταχύτητα πάνε προς το 0
gouris

Δημοσίευσηαπό manoliss » Τετ 26 Νοέμ, 2014 23:37

δες το λ
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα