Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τρύπα διαφυγής αερίου

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Τρύπα διαφυγής αερίου

Δημοσίευσηαπό stefanose39530 » Τρί 19 Αύγ, 2014 14:43

Αγαπητοί φίλοι, εγκατέστησα σύστημα υγραερίου LOVATO στο αυτοκίνητό μου (BMW E39 530 MPACK). Η εγκατάσταση έγινε στο συνεργείο που κάνω σέρβις (εξειδικευμένο BMW) και είμαι πολύ ευχαριστημένος, όμως πρόσφατα κάποιος φίλος μου δημιούργησε μια πολύ σοβαρή απορία. Στο χώρο όπου έχει εγκατασταθεί η δεξαμενή (τύπου ντόνατ) δεν υπάρχει τρύπα διαφυγής στο πάτωμα του αυτοκινήτου, μου είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε ο εγκαταστάτης να ανοίξει τρύπα διότι σε περίπτωση διαρροής ή εκτόνωσης αερίου το αέριο δεν θα βγει έξω αλλά θα παραμείνει μέσα στην καμπίνα. Σε 4-5 αυτοκίνητα συναδέλφων που είδα, παρατήρησα ότι επίσης δεν έχουν τρύπα διαφυγής. Τελικά τι γίνεται με αυτή την τρύπα διαφυγής, πρέπει να υπάρχει ή όχι;

Επίσης σε δεξαμενές τύπου θερμοσίφωνα, η τρύπα διαφυγής που πρέπει να υπάρχει; Ρωτάω διότι στο δεύτερο αυτοκίνητο που έχω εγκαταστήσει σύστημα υγραερίου (σε άλλο εγκαταστάτη) δεν βλέπω πουθενά τρύπα διαφυγής.
stefanose39530

Δημοσιευσεις: 5

Re: Απ: Τρύπα διαφυγής αερίου

Δημοσίευσηαπό anikologr » Τρί 19 Αύγ, 2014 15:01

stefanose39530 έγραψε:Αγαπητοί φίλοι, εγκατέστησα σύστημα υγραερίου LOVATO στο αυτοκίνητό μου (BMW E39 530 MPACK). Η εγκατάσταση έγινε στο συνεργείο που κάνω σέρβις (εξειδικευμένο BMW) και είμαι πολύ ευχαριστημένος, όμως πρόσφατα κάποιος φίλος μου δημιούργησε μια πολύ σοβαρή απορία. Στο χώρο όπου έχει εγκατασταθεί η δεξαμενή (τύπου ντόνατ) δεν υπάρχει τρύπα διαφυγής στο πάτωμα του αυτοκινήτου, μου είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε ο εγκαταστάτης να ανοίξει τρύπα διότι σε περίπτωση διαρροής ή εκτόνωσης αερίου το αέριο δεν θα βγει έξω αλλά θα παραμείνει μέσα στην καμπίνα. Σε 4-5 αυτοκίνητα συναδέλφων που είδα, παρατήρησα ότι επίσης δεν έχουν τρύπα διαφυγής. Τελικά τι γίνεται με αυτή την τρύπα διαφυγής, πρέπει να υπάρχει ή όχι;

Επίσης σε δεξαμενές τύπου θερμοσίφωνα, η τρύπα διαφυγής που πρέπει να υπάρχει; Ρωτάω διότι στο δεύτερο αυτοκίνητο που έχω εγκαταστήσει σύστημα υγραερίου (σε άλλο εγκαταστάτη) δεν βλέπω πουθενά τρύπα διαφυγής.

Δεν χρειάζεται. Αν υπάρχει διαρροή το μυρίζεις (γιαυτό δεν είναι άοσμο ) και βγαίνεις..
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Re: Απ: Τρύπα διαφυγής αερίου

Δημοσίευσηαπό stefanose39530 » Τρί 19 Αύγ, 2014 15:10

anikologr έγραψε:
stefanose39530 έγραψε:Αγαπητοί φίλοι, εγκατέστησα σύστημα υγραερίου LOVATO στο αυτοκίνητό μου (BMW E39 530 MPACK). Η εγκατάσταση έγινε στο συνεργείο που κάνω σέρβις (εξειδικευμένο BMW) και είμαι πολύ ευχαριστημένος, όμως πρόσφατα κάποιος φίλος μου δημιούργησε μια πολύ σοβαρή απορία. Στο χώρο όπου έχει εγκατασταθεί η δεξαμενή (τύπου ντόνατ) δεν υπάρχει τρύπα διαφυγής στο πάτωμα του αυτοκινήτου, μου είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε ο εγκαταστάτης να ανοίξει τρύπα διότι σε περίπτωση διαρροής ή εκτόνωσης αερίου το αέριο δεν θα βγει έξω αλλά θα παραμείνει μέσα στην καμπίνα. Σε 4-5 αυτοκίνητα συναδέλφων που είδα, παρατήρησα ότι επίσης δεν έχουν τρύπα διαφυγής. Τελικά τι γίνεται με αυτή την τρύπα διαφυγής, πρέπει να υπάρχει ή όχι;

Δεν χρειάζεται. Αν υπάρχει διαρροή το μυρίζεις (γιαυτό δεν είναι άοσμο ) και βγαίνεις..

Σωστό αυτό που λες και μάλιστα με "βολεύει" μιας και δεν θα ήθελα να υπάρχει τρύπα στο πάτωμα, αλλά από την άλλη στην περίπτωση όχι διαρροής αλλά εκτόνωσης τι γίνεται; Φαντάζομαι ότι δεν είναι και ότι καλύτερο να πηγαίνω στην ε.ο. με 140κμ/ω και ξαφνικά να σκάσουν στην καμπίνα 40λ υγραερίου :shock:
stefanose39530

Re: Τρύπα διαφυγής αερίου

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 19 Αύγ, 2014 15:31

Τι λέτε βρε παιδιά :o οπωσδήποτε η εκτόνωση σε περίπτωση υπερβολικής πίεσης πρέπει να είναι στο περιβάλλον. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχει επαφή το καύσιμο με τον χώρο επιβατών. Ακόμη και οι πολυβλβίδες σφραγίζουν με στεγανό πιστοποιημένο περικάλυμα στο κομάτι που σταθεροποιέιται και είναι στην καμπίνα επιβατών.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τρί 19 Αύγ, 2014 15:49

Η δεξαμενη τυπου ντονατ εχει ενα καπακι που απο κατω ειναι η πολυβαλβιδα και οι χαλκοσωληνες που φευγουν κατω απο το αμαξωμα. Ε αυτο το κομματι ειναι διαμπερες. Το καπακι της μπουκαλας κλεινει στεγανα απο πανω και δεν περναει κατι στη καμπινα.

Θα δειτε αυτο το καπακι εχει λαστιχο γυρω γυρω, για αυτο το λογο, να στεγανοποιει.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό stefanose39530 » Τρί 19 Αύγ, 2014 17:15

Με λίγα λόγια λοιπόν πρέπει να τρυπηθεί το πάτωμα για να είμαστε οκ. Αυτό ισχύει για την δεξαμενή τύπου ντόνατ.
Για τις δεξαμενές τύπου θερμοσίφωνα πως γίνεται η εκτόνωση στο περιβάλουν και όχι στην καμπίνα;
stefanose39530

Δημοσίευσηαπό manoliss » Τετ 20 Αύγ, 2014 16:29

stefanose39530 έγραψε:Με λίγα λόγια λοιπόν πρέπει να τρυπηθεί το πάτωμα για να είμαστε οκ. Αυτό ισχύει για την δεξαμενή τύπου ντόνατ.
Για τις δεξαμενές τύπου θερμοσίφωνα πως γίνεται η εκτόνωση στο περιβάλουν και όχι στην καμπίνα;

και στις δξ τυπου θερμοσιφωνα οι σωληνώσεις πανε εκτος καμπινας οποτε και ανοιγει τρυπα και εκει...μην αγχωνεσε...
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό stefanose39530 » Τετ 20 Αύγ, 2014 17:21

manoliss έγραψε:
stefanose39530 έγραψε:Με λίγα λόγια λοιπόν πρέπει να τρυπηθεί το πάτωμα για να είμαστε οκ. Αυτό ισχύει για την δεξαμενή τύπου ντόνατ.

και στις δξ τυπου θερμοσιφωνα οι σωληνώσεις πανε εκτος καμπινας οποτε και ανοιγει τρυπα και εκει...μην αγχωνεσε...

οκ, ευχαριστώ πολύ!
stefanose39530

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 32 επισκέπτες