apagogeas έγραψε:valsam έγραψε:1ο στανταρ) η αυξηση καταναλωσης που δινουν ολα τα εργοστασια και που ειναι 30 με 35%, θα με ρωτησετε σιγουρα γιατι την παιρνω αυτην σαν σωστη και οχι κατι 10 και 15% που εχουν αρκετοι εδω μεσα στο φορουμ?
Γιατι το 30-35% εχει απολυτη λογικη βαση θερμογονου δυναμης και εχει και ονοματεπωνημο
...
Υπαρχουν και συμφορουμιτες που εχουν 15% αυξηση καταναλωσης και τους πιστευω (το ξαναλεω,πραγματικα σοβαρη απαντηση δεν εχω παρει απο κανεναν στο πως γινετε αυτο και δεν μπορουν να το πετυχουν αυτοκινητοβιομηχανιες κολλοσοι!)
Την έχεις πάρει την απάντηση και με αρκετή ανάλυση αλλά έχεις κλείσει τα αφτιά και τα μάτια όπως και ο κυριάκος που είναι και ειδήμονας στα πάντα

.
Το LPG περιέχει το 73% περίπου της θερμικής ενέργειας της βενζίνης ανά λίτρο καταχρήν, οπότε ήδη τα εργοστάσια έχουν να απολογηθούν πως καταφέρνουν ακόμα χειρότερα από αυτό, πάπαλα το επιχείρημα. Κάτι ακόμα που σίγουρα έχει να κάνει με την μείωση της πραγματικής αύξησης κατανάλωσης LPG που απαιτείται είναι και η στοιχειομετρική αναλογία 14.7:1 GAS vs 15.5:1 LPG κατά μάζα που σε γενικές γραμμές σημαίνει ότι θέλουμε λιγότερο LPG για να πάρουμε σχεδόν το μέγιστο που περιέχει το κάθε καύσιμο σε θερμική ενέργεια εκτόνωσης. Έχουμε πει και άλλα διάφορα που μπορούν να αλλάξουν αυτή την αναλογία αλλά αυτά νομίζω αυτά είναι τα πιο σημαντικά.
Το 30-35% το κάνουν όχι για την ασφάλεια των κινητήρων, που στο κάτω κάτω το έχουν διορθώσει υποτίθεται με τα βελτιωμένα μέταλλα, αλλά για να μη μαγαρίσουν την αγορά των diesel προτείνοντας 'ένα σοβαρό αντίπαλο στην οικονομία που έχει το diesel, εκεί δηλαδή που έχουν ρίξει όλο τους το βάρος επειδή έχει τα πολλά λεφτά. Θα έπρεπε να δίνουν καταναλώσεις 26.5% αν θέλεις να πάμε με τη θερμική ενέργεια των καυσίμων και όχι 30-35%. Δε θα μου κάνει καθόλου εντύπωση να μαθευτεί κάποια στιγμή ότι επίτηδες τα κάνουν να καταναλώνουν παραπάνω.
Kαλα με την τετραδα εχω πεθανει στο γελιο που χτυπιουνται σαν τα χταποδια μολις γραψω κατι!
Τωρα με σενα φιλε apagogeas ,δεν θελω να μαλωσω με σενα αλλα ρε φιλε πως να σε παρω στα σοβαρα οταν στην πιο πανω αναλυση σου κανεις ενα τεραστιο λαθος στους υπολογισμους σου που ακομη και παιδι δημοτικου δυσκολα θα το εκανε αλλα τελος παντων ισος μπερδευτικες!
Το λαθος σου ειναι λοιπον εκει που λες "Θα έπρεπε να δίνουν καταναλώσεις 26.5% αν θέλεις να πάμε με τη θερμική ενέργεια των καυσίμων και όχι 30-35%. Δε θα μου κάνει καθόλου εντύπωση να μαθευτεί κάποια στιγμή ότι επίτηδες τα κάνουν να καταναλώνουν παραπάνω"
το τραγικο σου λαθος φιλε ειναι οτι παιρνεις το 26.5% που ειναι η λιγοτερη θερμογονος δυναμη ,και υπολογιζεις αναποδα παλι με 26,5%, οχι φιλε αν το αφαιρεσουμε το 26,5% απο το 100% μας μενει 73,5%,π.χ το ενα καυσιμο η βενζινη εχει 100% αποδοση και το lpg εχει το 73,5% της βενζινης ,τωρα ποσσο % απο το 73,5 θελουμε για να κανουμε αυτο το 73,5 να φτασει στο 100% της βενζινης ,θα σου πω εγω μιας και διαθετω κομπιουτερακι ,36,1% ειναι φιλε και οχι 26,5% που νομιζεις (73,5 Χ 36,1=26.53,) (73,5+26,53=100,03% που θελουμε)!
Τωρα το καταλαβες το τραγικο λαθος στην θεωρεια σου?