905 χιλιόμετρα 75 λίτρα υγραέριο.
Λίγο πάνω από τα 8 λίτρα στα 100.Και να σας πω ότι περίπου τα 350 χιλιόμετρα τα έκανα σε μικρό επαρχιακό δρόμο
(ανηφόρα -κατηφόρα) με 2α και 3η ταχύτητα.
apagogeas έγραψε:valsam έγραψε:1ο στανταρ) η αυξηση καταναλωσης που δινουν ολα τα εργοστασια και που ειναι 30 με 35%, θα με ρωτησετε σιγουρα γιατι την παιρνω αυτην σαν σωστη και οχι κατι 10 και 15% που εχουν αρκετοι εδω μεσα στο φορουμ?
Γιατι το 30-35% εχει απολυτη λογικη βαση θερμογονου δυναμης και εχει και ονοματεπωνημο
...
Υπαρχουν και συμφορουμιτες που εχουν 15% αυξηση καταναλωσης και τους πιστευω (το ξαναλεω,πραγματικα σοβαρη απαντηση δεν εχω παρει απο κανεναν στο πως γινετε αυτο και δεν μπορουν να το πετυχουν αυτοκινητοβιομηχανιες κολλοσοι!)
Την έχεις πάρει την απάντηση και με αρκετή ανάλυση αλλά έχεις κλείσει τα αφτιά και τα μάτια όπως και ο κυριάκος που είναι και ειδήμονας στα πάντα![]()
.
Το LPG περιέχει το 73% περίπου της θερμικής ενέργειας της βενζίνης ανά λίτρο καταχρήν, οπότε ήδη τα εργοστάσια έχουν να απολογηθούν πως καταφέρνουν ακόμα χειρότερα από αυτό, πάπαλα το επιχείρημα. Κάτι ακόμα που σίγουρα έχει να κάνει με την μείωση της πραγματικής αύξησης κατανάλωσης LPG που απαιτείται είναι και η στοιχειομετρική αναλογία 14.7:1 GAS vs 15.5:1 LPG κατά μάζα που σε γενικές γραμμές σημαίνει ότι θέλουμε λιγότερο LPG για να πάρουμε σχεδόν το μέγιστο που περιέχει το κάθε καύσιμο σε θερμική ενέργεια εκτόνωσης. Έχουμε πει και άλλα διάφορα που μπορούν να αλλάξουν αυτή την αναλογία αλλά αυτά νομίζω αυτά είναι τα πιο σημαντικά.
Το 30-35% το κάνουν όχι για την ασφάλεια των κινητήρων, που στο κάτω κάτω το έχουν διορθώσει υποτίθεται με τα βελτιωμένα μέταλλα, αλλά για να μη μαγαρίσουν την αγορά των diesel προτείνοντας 'ένα σοβαρό αντίπαλο στην οικονομία που έχει το diesel, εκεί δηλαδή που έχουν ρίξει όλο τους το βάρος επειδή έχει τα πολλά λεφτά. Θα έπρεπε να δίνουν καταναλώσεις 26.5% αν θέλεις να πάμε με τη θερμική ενέργεια των καυσίμων και όχι 30-35%. Δε θα μου κάνει καθόλου εντύπωση να μαθευτεί κάποια στιγμή ότι επίτηδες τα κάνουν να καταναλώνουν παραπάνω.
ntinaras έγραψε:apagogeas έγραψε:valsam έγραψε:1ο στανταρ) η αυξηση καταναλωσης που δινουν ολα τα εργοστασια και που ειναι 30 με 35%, θα με ρωτησετε σιγουρα γιατι την παιρνω αυτην σαν σωστη και οχι κατι 10 και 15% που εχουν αρκετοι εδω μεσα στο φορουμ?
Γιατι το 30-35% εχει απολυτη λογικη βαση θερμογονου δυναμης και εχει και ονοματεπωνημο
...
Υπαρχουν και συμφορουμιτες που εχουν 15% αυξηση καταναλωσης και τους πιστευω (το ξαναλεω,πραγματικα σοβαρη απαντηση δεν εχω παρει απο κανεναν στο πως γινετε αυτο και δεν μπορουν να το πετυχουν αυτοκινητοβιομηχανιες κολλοσοι!)
Την έχεις πάρει την απάντηση και με αρκετή ανάλυση αλλά έχεις κλείσει τα αφτιά και τα μάτια όπως και ο κυριάκος που είναι και ειδήμονας στα πάντα![]()
.
Το LPG περιέχει το 73% περίπου της θερμικής ενέργειας της βενζίνης ανά λίτρο καταχρήν, οπότε ήδη τα εργοστάσια έχουν να απολογηθούν πως καταφέρνουν ακόμα χειρότερα από αυτό, πάπαλα το επιχείρημα. Κάτι ακόμα που σίγουρα έχει να κάνει με την μείωση της πραγματικής αύξησης κατανάλωσης LPG που απαιτείται είναι και η στοιχειομετρική αναλογία 14.7:1 GAS vs 15.5:1 LPG κατά μάζα που σε γενικές γραμμές σημαίνει ότι θέλουμε λιγότερο LPG για να πάρουμε σχεδόν το μέγιστο που περιέχει το κάθε καύσιμο σε θερμική ενέργεια εκτόνωσης. Έχουμε πει και άλλα διάφορα που μπορούν να αλλάξουν αυτή την αναλογία αλλά αυτά νομίζω αυτά είναι τα πιο σημαντικά.
Το 30-35% το κάνουν όχι για την ασφάλεια των κινητήρων, που στο κάτω κάτω το έχουν διορθώσει υποτίθεται με τα βελτιωμένα μέταλλα, αλλά για να μη μαγαρίσουν την αγορά των diesel προτείνοντας 'ένα σοβαρό αντίπαλο στην οικονομία που έχει το diesel, εκεί δηλαδή που έχουν ρίξει όλο τους το βάρος επειδή έχει τα πολλά λεφτά. Θα έπρεπε να δίνουν καταναλώσεις 26.5% αν θέλεις να πάμε με τη θερμική ενέργεια των καυσίμων και όχι 30-35%. Δε θα μου κάνει καθόλου εντύπωση να μαθευτεί κάποια στιγμή ότι επίτηδες τα κάνουν να καταναλώνουν παραπάνω.
δε νομιζω οτι στεκουν αυτα που λες...
kyriak έγραψε:NickSt έγραψε:Λοιπόν kyriako - valsamides..εμένα με πείσατε ότι ΔΕΝ ξέρω τι καταναλώνω ,.....πριν απο 4 χρόνια και 55000 χλμ , .....[/b]
Ελα και συ, έλα.
Εβαλες λες το κιτ ,όπως λες ο ίδιος, πριν τέσσερα χρόνια NickSt » Σάβ 06 Σεπ, 2014 14:13 είπε: έκανα εγκατάσταση πριν απο 4 χρόνια και 55000 χλμ ....δηλαδή περίπου 14000κμ τον χρόνο .
Ομως τον Νοέμβριο του 13 λεςNickSt έγραψε:από NickSt » Τετ 06 Νοέμ, 2013 22:52 Γειά σας παληκάρια,
μπράβο στην όμορφη παρέα που έχετε φτιάξει . Ακόμα και οι αντιπαραθέσεις σας είναι δημιουργικές .
Έχω Fiat Stilo με σύστημα europegas . Μέχρι σήμερα όλα καλά μετά απο 15000 χλμ.
Θα τα λέμε φίλοι .
Συμπέρασμα ,σε τρία χρόνια έκανες 15000κμ, δηλαδή 5000κμ/χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι κανένας δεν βάζει lpg me 5000km το χρόνο ,ούτε οι βλάκες και μέσα σε 8 μήνες μετά έκανες 40000κμ ....
apagogeas έγραψε:ntinaras έγραψε:apagogeas έγραψε:valsam έγραψε:1ο στανταρ) η αυξηση καταναλωσης που δινουν ολα τα εργοστασια και που ειναι 30 με 35%, θα με ρωτησετε σιγουρα γιατι την παιρνω αυτην σαν σωστη και οχι κατι 10 και 15% που εχουν αρκετοι εδω μεσα στο φορουμ?
...
.
δε νομιζω οτι στεκουν αυτα που λες...
Και γιατί δεν στέκουν; Το πρώτο και σοβαρότερο λάθος που κάνετε είναι ότι θεωρείτε ότι το 100% της ενέργειας των καυσίμων γίνεται έργο. Προφανώς, αν ίσχυε αυτό, εννοείται ότι για να πάρουμε το ίδιο έργο από το LPG θα έπρεπε να αυξήσουμε τη ποσότητά του κατά αυτό που υπολείπεται, δηλαδή αυτό το 35 ή 36.1%. Ξέρεις ότι στα βενζινοκίνητα, ανάλογα το σχεδιασμό, το έργο που παίρνουμε σε κίνηση είναι 15-30% το πολύ; Όλα τα άλλα είναι απώλειες. Ξέρεις εσύ τι είδους απώλειες έχει το ένα ή το άλλο καύσιμο και τι τελικά χρησιμοποιείται για παραγωγή έργου; Η χρήση της θερμικής ενέργειας ως έχει, αυτό που λέτε δηλαδή, εφαρμόζεται ως έχει μόνο στη περίπτωση των λέβητων γιατί εκεί μας ενδιαφέρει η συνολική θερμότητα που παράγεται και αξιοποιείται, που μπορεί να φτάνει και το 90-95% της ενέργειας του κάθε καυσίμου οπότε ναι εκεί είναι συγκρίσιμα και μόνο με την απλοϊκή προσέγγισή σας της θερμικής ενέργειας.
Το 2ο και επίσης σοβαρό λάθος που κάνετε, συνεπεια του 1, είναι ότι θεωρείτε ότι ένα καύσιμο δεν μπορεί να αξιοποιηθεί παραπάνω, ήδη και από τις υπάρχουσες μηχανές μας. Το πιο απλό παράδειγμα που μπορώ να σου φέρω είναι το Ignition Timing και τις χειρότερες βενζίνες που έχουμε στην Ελλάδα. Το έχω διαπιστώσει με τα ίδια μου τα μάτια, αύξηση του Ignition όταν χρησιμοποιείται LPG που η βενζίνη ούτε στα όνειρά της τα φτάνει. Ελπίζω να ξέρεις τι σημαίνει Ignition timing και τι συνεπάγεται για την απόδοση έργου όπως και τι σημαίνει μέτρια ποιοτικά βενζίνη που ρίχνει το ignition timing.
3ο λάθος που κάνετε όσο αφορά τη θερμική ενέργεια των καυσίμων, είναι και κάτω από ποιες συνθήκες τη λαμβάνεις όλη. Δε μπορώ να κρίνω πως μπορεί να επηρεάσει τη κατανάλωση αλλά η στοιχειομετρία του LPG για πλήρη καύση είναι 15.5:1 και της βενζίνης 14.7:1. Στη πλήρη καύση δε παίρνεις τη μεγαλύτερη ενέργεια για τη ποσότητα που καίγεται; Αυτό το υπόλοιπο 0.8:1 δεν είναι μείον από τη ποσότητα του LPG που χρειάζεται για να πάρεις τη μέγιστη ενέργεια του; Πες μου γιατί αυτό δεν έχει καμία σημασία λοιπόν.
4ο επιχείρημα, το ποσό λίτρων που καταναλώνεται δεν είναι σταθερά. Αυτό προκύπτει καθαρά από το 1, και το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι πως τα βενζινοκίνητα οχήματα 5-10 ετών πριν, με το ίδιο καύσιμο κατάφερναν καταναλώσεις 7+ λίτρων και με το ίδιο καύσιμο σήμερα σου δηλώνουν 3.5-4lt μόνο. Για το ίδιο καύσιμο μιλάμε. Την απάντηση την ξέρεις και είναι ο ίδιος λόγος που το να ισχυρίζεστε 35% μπαμ και τελείωσε είναι λάθος με μόνο κριτήριο τη θερμική ενέργεια. Αν δε το καταλαβαίνεις σαν επιχείρημα, σημαίνει με βάση τη θεωρία σας ότι η βενζίνη σχεδόν διπλασίασε τη θερμική της ενέργεια για να μπορείτε να εφαρμόσετε τη θεωρία της θερμικής ενέργειας όπως τη χρησιμοποιείτε εδώ.
Για τα 1, 2, 3 & 4 και σίγουρα και άλλα όπως τα RON, θεωρώ ότι το 35% είναι το μέγιστο πλαφόν στην αύξηση της κατανάλωσης LPG που απαιτείται όπως προκύπτει από τη θεωρία της θερμικής ενέργειας, όταν χρησιμοποιείς το LPG σαν βενζίνη και όχι σαν LPG, και το πραγματικό λόγω των 1,2,3 & 4 είναι κάπου πάνω από 20% γιατί το LPG ήδη οι κινητήρες το αξιοποιούν λίγο καλύτερα μέσω έστω του Ignition timing και επιπλέον επειδή οι βενζίνες μας είναι χάλι. Έχεις κάποιο αντίλογο σε αυτά ή ισχυρίζεσαι το αυθαίρετο "δεν είναι όπως τα λές". Και αν δεν είναι, πες μου το λόγο που έχει εφαρμογή η θερμική ενέργεια ως έχει σε κινητήρες που παράγουν έργο μέσω έκρηξης και εκτόνωσης. Σου θυμίζω, δεν έχουμε να κάνουμε με λέβητες εδώ.
Αυτό που δε μπορώ να εκτιμήσω είναι αν η φυσιολογική αύξηση πρέπει να είναι 20% 25% ή 28%.
Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες
|
|
|