Μετά απο 2 αυτοκίνητα που τους έβαλα lpg στον Qgas τον Δεκέμβρη του 13 και μετά απο αρκετά χλμ. ήρθε η ώρα να πω την γνώμη μου συνοπτικά.
Και στα δύο μπήκε το σύστημα ΑΕΒ by Qgas.
1ο αμάξι OPEL Corsa 1400. http://lpgforum.gr/viewtopic.php?f=71&t=2382&sid=fcdce43bd2c5d465e967096afbedb81eΣχεδόν όλα άξογα και απροβλημάτιστα. Μόνο ενα μικρό θεματάκι έβγαλε που ήταν θέμα ρύθμισης μερικών λεπτών.
2ο αμάξι AUDI TT 1800 225ps http://lpgforum.gr/viewtopic.php?f=65&t=2369&sid=fcdce43bd2c5d465e967096afbedb81eΕδώ είχα περισσότερα προβλήματα που όμως φαίνεται οτι μετά απο μερικές επισκέψεις έχουν όλα λυθεί.
Τα θέματα εντοπίστηκαν κυρίως στον πνεύμονα που τα παιδιά τον άλλαξαν κατευθείαν 2 φορές, χωρίς πολλές κουβέντες και χωρίς να μπούμε σε συζήτηση μήπως φταίει κάτι άλλο εκτός lpg. Το μόνο αρνητικό που κρατάω απο αυτή την εγκατάσταση είναι ο πάτος του πορτ-παγκάζ που δεν έγινε καθαρή δουλειά ώστε να είναι σταθερός και να μην "παίζει" σε σχέση με την δεξαμενή. Επιφυλλάσομαι όμως στο επόμενο service να το δουν.
Θετικά:1. Καθαρή δουλειά στους κινητήρες. Μετά τα πρώτα προβλήματα που επιλύθηκαν όλα φαίνεται να δουλεύουν σταθερά.
2. Επεξήγηση σε ότι ερώτηση και εαν τους έκανα.
3. Απο τους λίγους που ανταπροκρίθηκαν ηλεκτρονικά και πιστέψτε με έστειλα email σχεδόν σε όλους!
4. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ after sales support. Ήταν και απο τους κυριότερους λόγους που επέλεξα εγκαταστάτη καθώς λίγο πολύ όλα έχω ακούσει οτι βγάζουν θεματάκια.
5. Κώστας = LPG guru
Αρνητικά:1. Τους λείπει η οργάνωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια ταλαιπωρία στην αρχή με τα χαρτιά της άδειας και του ΚΤΕΟ (με αποτέλεσμα να το πηγαίνω μόνος μου για ΚΤΕΟ) ή οτι θα περίμενα για εγγύηση να έχω ενα καρτελάκι με τις ημερομηνίες και οχι την απόδειξη που ξεθωριάζει και που πιθανότατα έχω χάσει!

. Άλλωστε όπως παντού οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά.
2. Το ΑΕΒ δεν είναι kit. Οπότε ΑΝ κλείσει η QGAS (αμφιβάλλω να γίνει ποτέ αυτό) μετά θα ψάχνομαι να βρω άλλον guru.
Σε γενικές γραμμές: Μέχρι τώρα όλα καλά αν εξαιρέσουμε τα αρχικά θέματα. Ελπίζω και μακρυπρόθεσμα να κυλήσουν όλα ομαλά.
Θα τον πρότεινα ανεπιφύλακτα και σε άλλους, όπως και θα ξαναέβαζα σε επόμενο αμάξι πάλι απο τον ίδιο εγκαταστάτη.
Επόμενο report στα 2 χρόνια
BR/Panos