Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Επιλογή σωστών ακροφυσίων..

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Επιλογή σωστών ακροφυσίων..

Δημοσίευσηαπό geormpal » Τετ 01 Οκτ, 2014 00:39

Γειά σας παιδιά κ απο εμένα! Παρακολουθώ το φόρουμ εδώ και καιρό και θα ήθελα να βάλω και εγώ μερικά ερωτήματα..

Το αυτοκίνητο μου όταν άλλαξα κινητήρα ήταν 187 εργοστασιακά αλογάκια (ατμόσφαιρα). Επειτα Chipαρα το ecu (με boardάκι) και του έβαλα μια εξάτμηση με αγωνιστικό καταλύτη απο εμπρός εως πίσω.Επίσης αντικατέστησα το φιλτροκούτι με μια φιλτροχοάνη διπλής χωρίς να αφαιρέσω την εύκαμπτη εισαγωγή που είναι ο maf (τον γνωστό και ως "κόφτη").
Χωρίς "άλλες" μετατροπές (εκκεντροφόρους,κλπ) μου έδειξε 208 αλογάκια στις 7800 με 20κάτι κιλά ροπής.
Έμεινα κάπου εκεί μιας και κατι διλιτρα, κατι Civicάκια - ακόμη και S2000 παθαίνουν κολούμπρα (είτε πίσω μου είναι είτε και μπροστά μου..)
Έτσι πορευώμαστε μαζί για πολλα πολλα χιλιόμετρα (90,000 στα χέρια μου - 140,000 το μοτερ).
Τα λαδάκια καθε 7000 - δεν καίμε ούτε σταγόνα - με πολλά cold start καθότι το κινεί και η γυναίκα μου.
Μπουζάκια ιριδλιου πλατίνας πάντα και γενικά πολύ προσεγμένα service...
Απο κατανάλωση με βενζίνη εντός πόλης καίω 10L (9 με 11).
Εκτός πόλης 7,5 με 9 (και γρήγορες πορείες).
Στους κόφτες με φούλ φορτίο 12.5 airfuel και πορεία 15,5 - 16 χωρίς φορτίο (έτσι ζύγισα κατανάλωση - αξιοπιστία / δυναμόμετρο)
Συμπίεση 10,3:1
Πήρα απο ενα φίλο ενα μεταχειρισμένο κιτ autogas italia που ήταν πάνω σε Fiat Punto GT 200ps. (180E)
Ρεζερβουάρ τύπου ρεζερβας 43L, Πνευμονας RPG09 140KW, Μπεκιέρα 3oh, και όλα τα παρελκόμενα - ακόμη και τα φιλτρα, σωληνώσεις καινούριες - τα πάντα όλα.
Εκτοξευτήρες - nozzles (που μπαίνουν στην εισαγωγή) έβαλα γωνιακού τύπου 90μοιρών που πραγματικά σημαδεύουν τις βαλβίδες εισαγωγής (πιο μπροστα και απο τα μπεκ της βενζίνης).
Εδώ αξίζει να σημειώσω οτι διαβασα αρκετά - βιβλία εγκαταστατών, πτυχιακές απο μηχανολόγους εξειδικευμένους στην υγραεριοκίνηση, κλπ. (δεν το παίζω ξερόλας, απλά έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ μόνος μου..)
Τελος πάντον για να μην το ανόιγω άλλο, ενω τελειωσε η εγκατάσταση χωρίς διαρροές και τετοια, το αμάξι γύρισε στο αέριο και μετα το καλιμπράρισμα κινείται κανονικά..!
Tα ακροφύσια που είχε τα πέταξα και έβαλα 2,5 ανοιγμένα με τρυπάνι. (αυτα που είχε τα είχε κάνει ο τύπος 4άρια)
Ενώ μεχρι τις 4000rpm πάει όμοια με την βενζίνη, απο τις 4000rpm και μετά φαίνεται αισθητά οτι στεγνώνει!
Η κατανάλωση σε ταξίδι που έκανα με αέριο ήταν 89L με 80Euro και 885χλμ. Δηλαδή περίπου 10L/100Km.
Στην πόλη με 10Ε - 11L κανώ 90-100χλμ.
Την κατανάλωση την θεωρείτε φυσιολογική??
Ο χάρτης τώρα έχει κάπως έτσι:
Εικόνα

Κατα την διαδικασία του calibration μου βγάζει μια οριζόντια μπάρα που δείχνει τα ακροφύσια στο minimum. (αριστερά)
Η πίεση στο reducer είναι 1,28 και σε full load δεν πέφτει κάτω απο 1,2bar άρα θέλει μεγαλύτερα ακροφύσια???
Αν του βάλω μεγαλύτερα ακροφύσια και κατεβάσω τον χάρτη θα μπορέσω να πετύχω την ίδια κατανάλωση?????

Συγνώμη αν κούρασα και ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας..!
geormpal

Δημοσιευσεις: 54

Re: Επιλογή σωστών ακροφυσίων..

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 01 Οκτ, 2014 00:57

Αλλαξε μπεκ βαλε τυπου βενζινης με γραμικο ψεκασμο .. Και πνευμονα δεν φθανει οτι λεει 140 kw δεν λεει κατι.... η πιεση καλη ειναι και τα ακροφυσια πρεπει να εινσι 6 mm διαμετρο τα γωνιακα των 90 μοιρων .... δεν εχεις δυστυχως ψεκασμο βενζινης να συμπληρωσεις ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό geormpal » Τετ 01 Οκτ, 2014 16:29

Qgas έγραψε:Αλλαξε μπεκ βαλε τυπου βενζινης με γραμικο ψεκασμο .. Και πνευμονα δεν φθανει οτι λεει 140 kw δεν λεει κατι.... η πιεση καλη ειναι και τα ακροφυσια πρεπει να εινσι 6 mm διαμετρο τα γωνιακα των 90 μοιρων .... δεν εχεις δυστυχως ψεκασμο βενζινης να συμπληρωσεις ..

Όταν λές τα ακροφυσια πρεπει να ειναι 6 mm διαμετρο τα γωνιακα των 90 μοιρων? Να βάλω μεγαλύτερα ακροφύσια στην μπεκιέρα και να κατεβάσω το χάρτη??
Εχει κάτι επιλογές για προσθήκη βενζίνης το προγραμμα που δεν δούλεψαν ποτε.. Ξερει κάποιος - κάτι?
geormpal

Δημοσίευσηαπό geormpal » Τετ 01 Οκτ, 2014 22:31

Τελικά έβαλα 3μμ ακροφύσια και έληξε το θέμα... Όλα οκ! Ευχαριστώ για την βοήθεια!
Αν ξέρει κάποιος γιατι δεν δουλεύει η προσθήκη βενζίνης στο Autogas Italia...???..............
geormpal

Δημοσίευσηαπό anj890 » Πέμ 02 Οκτ, 2014 08:55

geormpal έγραψε:Τελικά έβαλα 3μμ ακροφύσια και έληξε το θέμα... Όλα οκ! Ευχαριστώ για την βοήθεια!
Αν ξέρει κάποιος γιατι δεν δουλεύει η προσθήκη βενζίνης στο Autogas Italia...???..............

Η Autogas Italia δεν υποστηρίζει ψεκασμούς βενζίνης. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι μετά από κάποιες στροφές να επιλέξεις να γυρνάει από αέριο σε βενζίνη.
anj890

Δημοσιευσεις: 108

Δημοσίευσηαπό geormpal » Πέμ 02 Οκτ, 2014 12:11

anj890 έγραψε:
geormpal έγραψε:Τελικά έβαλα 3μμ ακροφύσια και έληξε το θέμα... Όλα οκ! Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Η Autogas Italia δεν υποστηρίζει ψεκασμούς βενζίνης. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι μετά από κάποιες στροφές να επιλέξεις να γυρνάει από αέριο σε βενζίνη.

Μπράβο ρε φίλε αυτό λέω αλλα το δοκίμασα και δεν δούλευε.. Αν ξέρεις κάτι παραπάνω θα το εκτιμούσα!
Ο εγκέφαλος ειναι autogas italia powerjet monoplug και το πρόγραμμα βρίσκεται εδώ:
http://www.autogasitalia.it/db/cat1.asp?lan=eng&id=28

Σας ευχαριστώ παρα πολυ παιδιά! :)
geormpal

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 35 επισκέπτες