gkazakias έγραψε:Εγω θα κανω το εξης. Το παω στο μηχανικο, το λυνει, το παιρνω στο χερι και το παω στο ρεκτιφιε που εχω κανει τη συνεννοηση. Ο μηχανικος αγοραζει ολα οτι χρειαζεται, και μετα του επιστρεφω το καπακι και το δενει. Ετσι θα εχω το κεφαλι μου ησυχο οτι εκανα οτι επρεπε. Αν ξαναχαλασει απο εδρες παλι δεν θα παω στο μηχανικο να του ζητησω τα ρεστα.
Σαμπως και αμα το αναλαβει ολο ο μηχανικος μου με το δικο του ρεκτιφιε και μου ξαναχαλασει σε 20Κ χλμ(καμενη φλατζα, πατημα οι εδρες, ρηγμα στο καπακι) θα μου το φτιαξει τσαμπα? Τι λες ρε Ηλια?
Σε αυτο που λες φιλε εχεις απολυτο δικιο,αμα χαλασει ακομη μετα απο 10,000 χλμ οχι 20 που λες δεν προκειτε κανενας μηχανικος να αναλαβει την ευθηνη της ζημιας ,για ολα θα φταιει η το υγραεριο η το συστημα που σου εβαλαν!
Στα πιο πανω που γραφεις να συμπληρωσω οτι διαφωνω στο να αγορασει ο μηχανικος οτι χρειαζεται γιατι εκει θα πεσει το χοντρο δαγκωμα ,ο μηχανικος να ζητησει ποσο θελει για την εργασια του και μονο,τα ανταλακτικα να τα αγορασω εγω,αυτος που εχει αγνοια για τετοιες αγορες ας το αφησει στον μηχανικο του ,και εγω να πληρωσω το μηχανουργειο,ετσι γινονται οι καθαρες δουλειες και οχι να τσιμπαμε και απο τα ανταλακτικα και απο αυτα που υποτιθετε θελει ο μηχανουργος,φτανει πια μια ζωη μ@λακες και κανενας να μην φταιει οταν γινετε η στραβη,δηλ. θελω να πω οτι δεν αναλαμβανει που δεν αναλαμβανει κανεις την ευθηνη αμα χαλασει κατι τουλαχιστον να μην πληρωνουμε και νταβατζιλιστικα!
Ενδεικτικα πραγματα,τα λαδια full synth στο συνεργειο 56 ευρω τα Ελληνικα τα 4 λιτρα ,το φιλτρο το ιματατιον 11,τα μπουζι 25,τα τακακια 50,και αμα τα παρω εγω τα λαδια τα shell helix 0-40 44 ευρω τα 5 λιτρα,το φιλτρο 7,και τα μπουζι 15 και τα τακακια τα ιδια 35,ενα 50ρικο παραπανω ετσι απλα,γι'αυτο λεω οχι ,καλυτερα λες ποσο θες για να γινει αυτο και αυτο αλλα ειπαμε αυτο τους χαλαει ορισμενους!