Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλείσιμο βαλβίδων!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κλεισιμο βαλιδων!

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 02 Οκτ, 2014 23:04

ενα χρονο δινουμε.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 03 Οκτ, 2014 00:21

hlias έγραψε:μα αυτος ειναι ο λογος που ειπα στην αρχη να παει σε καποιον μηχανικο ο οποιος θα αναλαβει να παει το καπακι στον δικο του ρεκτιφιατζη, σιγουρα θα πληρωσει κατι παραπανω απο το αν ψαξει να τα κανει ολα μονος του, αλλα στη στραβη δεν θα μπλεξει.

Και αυτο το "σιγουρα θα πληρωσει κατι παραπανω αν παει σε καποιον μηχανικο ο οποιος θα αναλαβει να παει το καπακι στον δικο του ρεκτιφιατζη" γιατι ειναι ρε Ηλια,το σωστο δεν θα επρεπε να ειναι "σιγουρα θα πληρωσει κατι λιγοτερο αν παει σε καποιον μηχανικο ο οποιος θα αναλαβει να παει το καπακι στον δικο του ρεκτιφιατζη"?
Ο μηχανουργος δηλ. θα κανει σε'μενα καλυτερη τιμη που δεν τον εχω ξαναδει στην ζωη μου και που μαλλον δεν θα με ξαναδει ποτε απ΄οτι θα κανει σε αυτον που εχει συνεργειο και συνεργαζονται και του εχει στειλει απειρα κεφαλαρια και οχι μονο?
Εγω θα παρω καλυτερη τιμη την μια φορα ολο κι'ολο που θα τυχει να παραγγειλο απο τον Χ εμπορο ημισετ φλαντζων ,τσιμουχες,βαλβιδες κ.τ.λ απ'οτι θα παρεις εσυ που εχεις μια συνεργασια ετων με τον εμπορα και εχεις παραγγηλει απειρες φορες?
Μην μου πεις οτι το σιγουρα θα πληρωσει κατι παραπανω ειναι για τον κοπο του μηχανικου που θα ψαξει να βρει ανταλακτικα, η που θα παει το κεφαλαρι ο ιδιος στο μηχανουργειο,η θα παει τιποτα ο ιδιος στο μηχανουργειο να επιβλεψει και την επισκευη γιατι ξερουμε ολοι πολυ καλα οτι τετοια πραμα δεν παιζει,ολοι σας εχετε και εμπορους και μηχανουργους και και και που πριν καν τελειωσετε να πληκτρολογειτε τα νουμερα του τηλεφωνου που θα τον παρετε εχει ηδη ερθει σφεντονα ο εκαστοτε συνεργαζομενος!
Τελευταία επεξεργασία από valsam και Παρ 03 Οκτ, 2014 00:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 03 Οκτ, 2014 00:26

Ηλια μια τεχνικη γενικη ερωτηση. Οταν ενας κινητηρας ανοιχτει, εχει την ιδια αντοχη οσο ηταν σε εργοστασιακη κατασταση?
Εννοω, βλεπουμε μοτερ κλειστα με 300.000. Κατοπιν ανοιγονται για καποιο λογο, θα ξανατραβηξουν 300.000 χωρις να εχουν θεμα στεγανοτητας στη φλατζα κεφαλης?
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 03 Οκτ, 2014 00:44

Εγω δεν ξερω αλλα απ'οτι μου ειπαν τα 5 απο τα 6 μαστορια οι aftermarket φλαντζες κεφαλης ειναι μεγαλος πονοκεφαλος(ρωτησα γιατι οι Honda φλαντζες ειναι ακριβες και επειδη βρηκα φθηνες αλλα οχι γνησιες!), μονο ο ενας απο τα 6 μαστορια(ο the fast and furious που ελεγα πιο πριν) μου ειπε οτι και οι 5 μ@λακιες λενε και οτι ορισμενες aftermarket φλαντες ειναι πολυ καλυτερες απο τις μαμα,δεν θυμαμαι πως την ειπε την μαρκα αλλα μου ειπε ενα παραδειγμα για ενα μοντελο μερσεντες που απο την μαμα του παρουσιαζει προβλημα στην φλαντζα κεφαλης και οτι αυτη η μαρκα εβγαλε φλαντζα με νυχακι και η ιδια η μερσεντες μετα το αντεγραψε!
Αντε τωρα τι να πιστεψω?
(νομιζω για αυτην την μαρκα μου ελεγεhttp://www.autopartswarehouse.com/sku/Beck_Arnley/Engine_Gasket_Set/032-2956.html)
valsam

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 03 Οκτ, 2014 00:51

Ναι καποιες φλατζες αφτερμαρκετ ειναι οντως καλυτερες, αλλα θελουν αλλο τροπο σφιξιματος, αλλη δυναμη κτλ, πραγμα που πολλοι μαστοροι δεν ξερουν να κανουν. Επισης θες και καινουριες βιδες κεφαλης, οι γνησιες τσιμπανε σε τιμη, αν ομως βαλεις τις φθηνοτερες αφτερμαρκετ θελουν παλι αλλο τροπο σφιξιματος(δυναμη, μοιρες). Παρτο αυγο και κουρευτο. Το σωστο ειναι γνησια φλατζα, γνησιες βιδες, και να ανοιξει ο μαστορας το autodata να δει τις οδηγιες του κατασκευαστη ωστε να σφιξει σωστα.

Τετοιες μαλακιες κανουν οι μηχανικοι και σου σκαει τη φλατζα γυρω στα 2-3 χρονακια, 20-30Κ χλμ και φυσικα δεν σε καλυπτει τιποτα, πληρωνε παλι!! Φυσιολογικη φθορα σου λεει, παλιωνει το αμαξι σου λεει, τι περιμενες? Βγαινουν και απο πανω!
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 03 Οκτ, 2014 01:05

OEM (Original equipment manufacturer)
http://www.carpartswarehouse.com/carpar ... _Sets.html
100 ευρω + μεταφορικα,σε καλο δρομο βαδιζω?
Εδω ασχημα τα πραματα http://www.inlinefour.com/oemhocyhebo.html 140$ + μεταφορικα για 10 βιδες??????????
Απο τι ειναι φτιαγμενες απο χρυσο?
Δεν γινετε να ξαναμπουν οι βιδες που εχω??????
valsam

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 03 Οκτ, 2014 01:16

valsam έγραψε:
hlias έγραψε:μα αυτος ειναι ο λογος που ειπα στην αρχη να παει σε καποιον μηχανικο ο οποιος θα αναλαβει να παει το καπακι στον δικο του ρεκτιφιατζη, σιγουρα θα πληρωσει κατι παραπανω απο το αν ψαξει να τα κανει ολα μονος του, αλλα στη στραβη δεν θα μπλεξει.

Και αυτο το "σιγουρα θα πληρωσει κατι παραπανω αν παει σε καποιον μηχανικο ο οποιος θα αναλαβει να παει το καπακι στον δικο του ρεκτιφιατζη" γιατι ειναι ρε Ηλια,το σωστο δεν θα επρεπε να ειναι "σιγουρα θα πληρωσει κατι λιγοτερο αν παει σε καποιον μηχανικο ο οποιος θα αναλαβει να παει το καπακι στον δικο του ρεκτιφιατζη"?
Ο μηχανουργος δηλ. θα κανει σε'μενα καλυτερη τιμη που δεν τον εχω ξαναδει στην ζωη μου και που μαλλον δεν θα με ξαναδει ποτε απ΄οτι θα κανει σε αυτον που εχει συνεργειο και συνεργαζονται και του εχει στειλει απειρα κεφαλαρια και οχι μονο?
Εγω θα παρω καλυτερη τιμη την μια φορα ολο κι'ολο που θα τυχει να παραγγειλο απο τον Χ εμπορο ημισετ φλαντζων ,τσιμουχες,βαλβιδες κ.τ.λ απ'οτι θα παρεις εσυ που εχεις μια συνεργασια ετων με τον εμπορα και εχεις παραγγηλει απειρες φορες?
Μην μου πεις οτι το σιγουρα θα πληρωσει κατι παραπανω ειναι για τον κοπο του μηχανικου που θα ψαξει να βρει ανταλακτικα, η που θα παει το κεφαλαρι ο ιδιος στο μηχανουργειο,η θα παει τιποτα ο ιδιος στο μηχανουργειο να επιβλεψει και την επισκευη γιατι ξερουμε ολοι πολυ καλα οτι τετοια πραμα δεν παιζει,ολοι σας εχετε και εμπορους και μηχανουργους και και και που πριν καν τελειωσετε να πληκτρολογειτε τα νουμερα του τηλεφωνου που θα τον παρετε εχει ηδη ερθει σφεντονα ο εκαστοτε συνεργαζομενος!

τα ανταλλακτικα καθοριζουν την τελικη τιμη, τα συνεργεια που δινουν εγγυση εργασιας ψωνιζουν απο προμηθευτες οι οποιοι τους καλυπτουν και αυτοι με εγγυηση, δεν ψαχνουν την φθηνοτερη τιμη της αγορας (οπως μπορει να κανεις εσυ ας πουμε) αλλα τον σωστο συνεργατη.
ουτε πανε στον φθηνοτερο ρεκτιφιατζη αλλα σε αυτον που θα τους καλυψει στη στραβη και δεν θα κανει το παγωνι.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 03 Οκτ, 2014 01:41

gkazakias έγραψε:Ηλια μια τεχνικη γενικη ερωτηση. Οταν ενας κινητηρας ανοιχτει, εχει την ιδια αντοχη οσο ηταν σε εργοστασιακη κατασταση?
Εννοω, βλεπουμε μοτερ κλειστα με 300.000. Κατοπιν ανοιγονται για καποιο λογο, θα ξανατραβηξουν 300.000 χωρις να εχουν θεμα στεγανοτητας στη φλατζα κεφαλης?

αν γινει σωστη ανακατασκευη και δεν τσιγγουμευτουμε την ποιοτητα των εξαρτηματων και καποια παρελκομενα (τρομπα νερου, θερμοστατη, τρομπα λαδιου, ψυγειο νερου κ.τ.λ) ναι θα εχουμε αντιστοιχη αντοχη, οταν ομως το αυτοκινητο εχει μια ηλικια και κοιτας να κρατησεις χαμηλο μπατζετ (σε αυτοκινητο 15 ή 20 ετων) τοτε φυσιολογικα εχουμε μικροτερη διαρκεια ζωης, ολα ειναι θεμα κοστους.

gkazakias έγραψε:Ναι καποιες φλατζες αφτερμαρκετ ειναι οντως καλυτερες, αλλα θελουν αλλο τροπο σφιξιματος, αλλη δυναμη κτλ, πραγμα που πολλοι μαστοροι δεν ξερουν να κανουν. Επισης θες και καινουριες βιδες κεφαλης, οι γνησιες τσιμπανε σε τιμη, αν ομως βαλεις τις φθηνοτερες αφτερμαρκετ θελουν παλι αλλο τροπο σφιξιματος(δυναμη, μοιρες). Παρτο αυγο και κουρευτο. Το σωστο ειναι γνησια φλατζα, γνησιες βιδες, και να ανοιξει ο μαστορας το autodata να δει τις οδηγιες του κατασκευαστη ωστε να σφιξει σωστα.

Τετοιες μαλακιες κανουν οι μηχανικοι και σου σκαει τη φλατζα γυρω στα 2-3 χρονακια, 20-30Κ χλμ και φυσικα δεν σε καλυπτει τιποτα, πληρωνε παλι!! Φυσιολογικη φθορα σου λεει, παλιωνει το αμαξι σου λεει, τι περιμενες? Βγαινουν και απο πανω!

το θεμα με τις φλαντζες, πολλες φορες δεν ειναι επιεδο το μπλοκ του κινητηρα, δεν αλλαζονται οι βιδες και δεν ακολουθητε ο σωστος τροπος συσφηξης, αλλο ενα σοβαρο παραπτωμα ειναι οτι τα καπακια εχουν 2 οδηγους αν αυτοι φρακαρουν και χαλασει καποιος στο βγαλσιμο δεν αγοραζουν εναν καινουργιο να βαλουν και κλεινουν το καπακι με εναν ή και κανεναν οδηγο, τοτε η φλαντζα χαιρεταει πολυ γρηγορα γιατι περπαταει το καπακι πανω στην φλαντζα ειδικα στις τσιτες.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Re: Κλείσιμο βαλβίδων!

Δημοσίευσηαπό papoys » Παρ 03 Οκτ, 2014 06:23

Εγώ πιστεύω πως όλα είναι θέμα τύχης.
Πρέπει να πετύχης καλό ρεκτιφατζή - καλό μάστορα - να βάλης σωστά υλικά και όλα αυτά να συνεργαστούν άψογα
μεταξύ τους.Επίσης πιστεύω ότι παίζει ρόλο και η μετέπειτα οδήγηση του αυτοκινήτου.
Κάτι να στραβώσει στην όλη διαδρομή την πάτησες.
Δέν έχουμε παρόμοια παραδείγματα και με το υγραέριο.Ίδιο σύστημα.ίδιο αυτοκίνητο,ίδιος μάστορας.Το ένα αυτοκίνητο
κανένα πρόβλημα,το άλλο προβλήματα από την αρχή.
Από την άλλη πάλι προσωπικά πιστεύω είναι και θέμα ψυχολογίας.Όταν πας να κάνης κάτι χωρίς ίχνος αισιοδοξίας και
πιστεύης πριν το κάνης ότι θα πάει στραβά,πιστεύω ότι τότε όλα συνομωτούν εναντίον σου και πάνε θεόστραβα.

Γιαυτό vaslam βρες ένα καλό και αξιόπιστο μάστορα εμπιστέψου τον,δεν λέω ότι να του δώσης ότι σου ζητήσει,αλλά μην
του κάνης και γύφτικα παζάρια :lol: :lol: και πίστεψε εσύ πρώτα ότι η επισκευή θα πετύχει τέλεια και θα κάνης άπειρα
χιλιόμετρα χωρίς προβλήματα.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Re: Κλείσιμο βαλβίδων!

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 03 Οκτ, 2014 10:37

papoys έγραψε:Γιαυτό vaslam βρες ένα καλό και αξιόπιστο μάστορα εμπιστέψου τον,δεν λέω ότι να του δώσης ότι σου ζητήσει,αλλά μην
του κάνης και γύφτικα παζάρια :lol: :lol: και πίστεψε εσύ πρώτα ότι η επισκευή θα πετύχει τέλεια και θα κάνης άπειρα
χιλιόμετρα χωρίς προβλήματα.

Παπου δεν ειναι θεμα τσιγκουνιας ,ειναι θεμα αν με συμφερει η οχι να το φτιαξω αν ξεφυγει στην τιμη!
Εδω το εχουμε κανει λαστιχο το θεμε"τελικα συμφερει" και το ξερεις πολυ καλα το ποσο σας εχω πρηξει για την καρτελ τιμη και το ποσο λιγο με συμφερει(αν δεν ηταν και τα ΒουλγαροΣκοπιανα γεμισματα ακομη δεν θα ειχα κανει αποσβεση τα 850 ευρω της εγκαταστασης,που τωρα στο οριο εχω δεν εχω καναει!)!
Τον καλο μαστορα τον εχω(με ολα τα κακα του,και ειναι μπολικα αλλα σαν μαστοτρας-αυτι-χερι ειναι αναγνωρισμενος εδω Σαλονικη,μου τα χαλει ομως λεγοντας κατι"βαλε κανονικες βακβιδες ,τι μ@κλακιες ειναι αυτα με στελιτες και τιτανια!")τον καλο τον μηχανουργο μου τον ειπατε αλλα ειναι στον Πειραια και εχω και μια ενδικτικη τιμη,κοιταμε ομως για τιποτα απο Θεσ/νικη,απο ανταλακτικα θελω να ξερω ακριβος τι χρειαζετε (γι'αυτο και ρωτησα τον Ηλια να μου πει αν γινετε αναλυτικα τι χρειαζετε)!
Ρωταω,γιατι εχω καταλαβει οτι χρειαζονται ενα ημισετ φλατζων (οι βιδες δεσιματος ειναι απαραιτητες η μπορουμε να κανουμε την δουλεια μας με αυτες που εχουμε?),εδρες και βαλβιδες,κοστος μηχανουργειου και εργατικα του μηχανικου,αυτα ειναι η θελει τιποτα αλλο?
Π.χ αν ειναι τα πιο πανω αυτα που χρειαζονται παω στον μαστορα μου και του λεω ποσα θες φιλε για αυτη την δουλεια και δεν του κανω ουτε παζαρια ουτε τιποτα,ξερω ειπαμε οτι ο Τζιολας ζηταει 450 ευρω για την εργασια του με ενισχυμενες εδρες και βαλβιδες,ενα ημισετ απο Αμερκη γνησιο κανει 100 ευρω+ μεταφορικα δηλ. 120 ευρω μαξ και μενει τι θα ζητησει ο μηχανικος ,με λιγα λογια θελω να εχω μια ενδεικτικη τιμη για μια καλη επισκευη οπως ειπα,450+120+τα μαστορικα δηλ. κοντα στα 700 ευρω για να μην μου ζητανε οτι θελουν και με οτι θελουν ανταλακτικα(δηλ. ηματατιον φλαντζες,απλες βαλβιδες και εδρες) και μηχανουργια και αντε τρεχα γυρευε μετα!
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 77 επισκέπτες