Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα σε υγραεριοκίνητο Opel Corsa - ρετάρισμα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα σε υγραεριοκίνητο Opel Corsa - ρετάρισμα

Δημοσίευσηαπό FoZ » Δευτ 15 Σεπ, 2014 19:47

Δεν επιβαρυνεται δηλαδη η αντλια βενζινης σε ολα τα αμαξια αν εχουμε μονο 5 ευρω μεσα??
Και σε μενα κατι τετοιο πρεπει να ειχε γινει
και του εβαλα ενα καθαριστικο συστηματος καυσιμου
το πλακωσα κ λιγο κ καπως εστρωσε
FoZ

Δημοσιευσεις: 17

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Παρ 03 Οκτ, 2014 15:02

Να μαι και πάλι για να πω τον πόνο μου . Η βλάβη αυτού του μήνα είναι μετρητης ΜΑF . Δεν θυμάμαι να τον έχω ξαναλλάξει , ούτε και στο βιβλιαρακι είδα τιποτα , οπότε να το θεωρήσω φυσιολογικό μετά από σχεδον 10 χρόνια και 128.000 χλμ ;;
jojo77

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Σάβ 04 Οκτ, 2014 20:51

MAF ή MAP έχει το corsa C; Το MAF μπορεί να χαλάσει πιο εύκολα καθώς πρόκειται για θερμαινόμενο ευαίσθητο υλικό (συρματάκι ίσως; περνάει ο αέρας και ανάλογα πόσο πέφτει η θερμοκρασία του σύρματος καταλαβαίνει τη μάζα του αέρα αλλά είναι πιο ακριβές από το MAP) και μετά από 10 χρόνια ίσως είναι και λογικό να πάθει κάτι να κοπεί να γεμίσει μικροσωματίδια κτλ, το MAP πιο δύσκολα χαλάει καθώς είναι μια πιεζο-μεβράνη αλλά όπως και να έχει και αυτά χαλάνε κάποια στιγμή. Σίγουρα δε σχετίζεται με κάποιο τρόπο το υγραέριο για ζημιές στο MAF και στο MAP λόγω θέσης των εξαρτημάτων.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 06 Οκτ, 2014 12:58

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω αλλά επειδή είχα κι εγώ corsa c του 01 προ facelift, μπορώ να σου πω ότι η καλύτερη κίνηση που έκανε ήτανε που το πούλησα όσο όσο γιατί δεν πήγαινε άλλο με τα πάρα πολλά μικροπροβληματα που πολλά ερχόντουσαν και φεύγανε μόνα τους. Αλήθεια το πολύ κλασικό για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, το να κροταλίζει η καδένα χρονισμού στο κάνει ή όχι ακόμη; Όταν αρχίσεις να την ακούς άσε μερικά 100ρικα στην άκρη......
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Δευτ 06 Οκτ, 2014 21:28

πρόβλημα με την καδένα δεν είχα ποτέ , αλλά όταν κατέβηκε η μηχανή λόγω της γνωστής βλάβης την άλλαξα με συμβουλή του μάστορα : "κάποια στιγμή θα την αλλάξεις ούτως ή άλλως , άλλαξέ τη τώρα που είναι ούτως ή άλλως κάτω η μηχανή".

Η υπόθεση φίλε gakost θυμίζει το ανέκδοτο με τον λεπρό απ την ανάποδη. Λίγο λίγο το αυτοκίνητο έγινε καινούργιο , μέσα σε 12 μήνες άλλαξα πιστόνια (και όλα τα παρελκόμενα ) , τρόμπα , καταλύτη , MAf , συμπιεστή , μπαταρία και δεν θυμάμαι και εγώ τι άλλο . Δεν ξέρω κατά πόσο φταίει το lpg αλλά ψυχολογικά και μόνο δεν ξαναπάω σε όπελ αν ποτέ ( που δεν το βλέπω σύντομα :( ) αλλάξω αυτοκίνητο .

Πάντως ο μάστορας που έβαλε το lpg ομολόγησε οτι το UltraGas που μου είχε βάλει το παράτησε γιατί ε΄βγαλε πολλά προβλήματα αλλά όχι σαν τα δικά μου.
jojo77

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Δευτ 08 Δεκ, 2014 23:03

Να μαι πάλι και πολύ άργησα .

Έχω γίνει πια μόνιμος στο συνεργείο , συνέχεια ανάβει λαμπάκι .

Σωληνάκι τρόμπας βενζίνης η πρώτη διάγνωση , αλλάξαμε σωληνάκι , παπαρια ( με το συμπάθειο ) πάλι κλωτσάει στην εκκίνηση.

Νέο λαμπάκι στην πορεία με αέριο , ρύθμιση , πάλι λαμπάκι πριν από λίγο.

Να αλλάξεις τα μπεκ αερίου μου λέει ο μάστορας , άλλα 60 θέλει.

Τελευταία λεφτά που δίνω και θα του το πω αύριο. Αν ξαναδώ πρόβλημα θα του βάλω τούβλο στο γκάζι και θα το καρφώσω στο μαγαζί του.

Και κάτι τελευταίο. Αν θέλει ο αντμινιστράτορας να σβήσει καλώς , ελπίζω να μην το κάνει (τα στοιχεία μου στη διάθεσή του) :

Το σάπιο Ultrα Gas κιτ μας το (μοσχο) πούλησε η τέως Hermann και νυν Senger. Πίσσα και πούπουλα
Αν πάτε να βάλετε αέριο ρωτήστε από ποιόν θα αγοράσει κιτ ο μάστορας.
jojo77

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 08 Δεκ, 2014 23:40

Τι κωδικό βγάζει τωρα;
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης