Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Δημοσίευσηαπό GeoM » Δευτ 29 Σεπ, 2014 13:26

καλησπέρα σε όλους , γράφω μετά από πολύ καιρό ελπίζοντας να βοηθήσω κάποιους με την προσωπική μου εμπειρία.
Αγόρασα ενα μτχ scenic 2 του 2004 τον οκτώβριο του 2012 με 129.134 χλμ. , πριν καλά καλά το πάρω του έβαλα κιτ (landirenzo omegas ) σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο renault με κόστος 1100 ευρώ.
Σήμερα το αυτοκίνητο έχει κάνει 177.009 χλμ. χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή δυσλειτουργία .
Πρέπει βέβαια να επισημάνω ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει σελίδα στο βιβλίο συντήρησης για χρήση υγαερίου καθώς και χώρο δίπλα στην τάπα της βενζίνης για την τάπα πλήρωσης υγραερίου .
Η μέση κατανάλωση σε βενζίνη του αυτοκινήτου ήταν όταν το παρέλαβα (σύμφωνα με το trip computer του ) 9,6/100 χλμ. για τα τελευταία 5300 χλμ. που είχε κάνει.
Η κατανάλωση σε υγραέριο είναι 10,5 / 100 χλμ. ( τώρα το trip computer δεν δείχνει ποτέ πάνω από 9,2 /100 - προφανώς γιατί εγώ κινούμαι περιφερειακά της αθήνας και καθόλου κέντρο όπως ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ).
Το μόνο που μου είπαν από το συνεργείο να προσέχω ήταν να καταναλώνω που και που και βενζίνη , κάτι που κάνω με το παραπάνω - υπολογίζω ότι έχω κάψει γύρω στα 800 ευρώ βενζίνη στα περίπου 48000 χλμ. , αφού το γυρίζω από μόνος μου είτε σε ταξίδι είτε όταν θεωρώ ότι έχω κάνει πολλά χλμ. μόνο με υγραέριο.
Η πραγματικότητα είναι ότι με χρήση υγραερίου η απόδοση του κινητήρα είναι λίγο (ανεπαίσθητα ) χαμηλότερη από ότι με βενζίνη , όπως και ότι αναγκάζομαι να χαραμίσω λίγο από τον χώρο του αυτοκινήτου γα τη ρεζέρβα - ποτέ όμως δεν αντιμετώπισα πρόβλημα μεταφοράς αποσκευών αφού και το αυτοκίνο έχει πολούς χώρους από μόνο του αλλά και έχω σχάρες οροφής - μπαγκαζιέρα για τις σπάνιες φορές που είχα κάτι παραπάνω να μεταφέρω.
Επίσης , πραγματικότητα είναι ότι έχω κάνει απόσβεση της εγκατάστασης αλλά και μου έχει μείνει στην τσέπη ένα ποσό που ξεπερνάει τα 1000 ευρώ σε 2 μόλις χρόνια ....
Ωστόσο , αν τώρα είχα τη δυνατότητα να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο θα έπαιρνα diesel ( περισσότερη οικονομία , ροπή , εγγύηση , αξιοπιστία - με το renault μάλλον ήμουν τυχερός ) , ενώ αν έπρεπε να αλλάξω αυτό που έχω και να πάρω πάλι μτχ. , θα έκανα ακριβώς αυτό που έκανα πριν από 2 χρόνια - βενζινοκίνητο και μετατροπή.
Να 'στε καλά ..
GeoM

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό ARESPIDER » Δευτ 06 Οκτ, 2014 04:45

Kαλημέρα και καλώς σας βρήκα κι από εδώ!!Να σας βάλω δύσκολα,να μου πείτε τη γνώμη σας,μιας που το δικό μου δίλημμα,άπτεται της ερώτησης,diesel ή lpg?Λοιπόν εδώ και δυο χρόνια οδηγάω ένα καινούριο diesel VW Polo TDI 1.2 με μέση κατανάλωση 6.0 lt/100klm...Έχω απενεργοποιημένη τα αντίστοιχα χρόνια την Alfa Romeo Spider 3.2 V6 Q4,η οποία είχε μέση κατανάλωση βενζίνης 14-15lt/100klm...Έχω μπει στη σκέψη από βδομάδα να βάλω-αν τελικά την αναλαμβάνουν-LPG στη Spider,2500 ευρώ περίπου η εγκατάσταση του ICOM JTG HP κιτ...Πέραν της οικονομίας,που μπορούμε να υπολογίσουμε πόσο ακριβότερη κατανάλωση θα έχει η υγραεριοκίνητη 3.2 Alfa Romeo σε σχέση με το 1.2 dieselοκίνητο Polo,θέλω τη γνώμη σας αν αξίζει να μην "ακούσω" την "καρδιά",που μου λέει "κίνησε τη Spider και μην την αφήνεις και 3ο χρόνο σε ακινησία,αφού με το LPG θα είναι οικονομικότερη",ή να συνεχίσω να πορεύομαι με την ψυχρή λογική του απλού γερμανικού Polo,δίχως τις οδηγικές απολαύσεις και την ασύγκριτη αίσθηση της τρίλιτρης και τετρακίνητης Alfa Romeo..;
Υ.Γ: Με το LPG,θα χαρώ τη Spider,όπως είναι τώρα βενζινοκίνητη,ή θα...τρελαθώ με διάφορα προβλήματα....;;
ARESPIDER

Δημοσιευσεις: 14

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 06 Οκτ, 2014 06:25

Πιασε χαρτι και μολυβι.

Ποσα χλμ θα κανεις το χρονο με αυτη για να αποσβεσεις σε ευλογο χρονικό διαστημα τα 2,5 χιλιαρικα?

λογικά θα πρεπει να κανεις πανω απο 10-12 χιλιαδες....
( Για πιθανα προβληματα δεν εχω ιδεα.... ψαξε αν εχει μπει ιδιο συστημα σε ιδιο αυτοκινητο χωρις προβλημα να μην εισαι ο.... "κασιδης"....)
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό papoys » Δευτ 06 Οκτ, 2014 06:42

Είμαι πάντα της άποψη ότι το lpg είναι ένα καύσιμο για οικονομική οδήγηση.
Κατά την γνώμη μου δεν μπορεί με τίποτε σαν καύσιμο να αντικαταστήσει τη βενζίνη.Πάντα είχε και θα έχει ένα
μεγάλο ρίσκο αποτυχίας και προβλημάτων στη μηχανή του αυτοκινήτου.
Για μένα μετατροπή πρέπει να γίνεται σε αυτοκίνητα που παίρνουν απλά φτηνά συστήματα,ώστε να μην σε απασχολεί
συνεχώς η σκέψη πως αν πάει κάτι στραβά πάνε χαμένα τα λεφτά που έδωσες.Άλλο είναι να κάνης μετατροπή με
2.500 ευρώ και άλλο με 600.
Ο γυιός μου έχει το το 207 rally του οποίου οι καταναλώσεις ξεπερνούν κατά πολύ τα 10 λίτρα στα 100.Επειδή ξέρω
πως οδηγεί,σε ερώτησή του να βάλει και αυτος υγραέριο του είπα άστο όπως είναι γιατί γρήγορα θα πάρης το μοτέρ
στο χέρι.Το lpg είναι καύσιμο για ήπια και νορμάλ οδήγηση για νάχει το αποτέλεσμα για το οποίο το βάζης.
Συμπέρασμα.Μην βάζης στην sprider lpg ξοδεύοντας τόσα χρήματα.Δεν θάχης το αυτοκίνητο που έχης με βενζίνη.

Κάποιοι άλλοι θάχουν αντίθετε άποψη........Απόψεις είπαμε λέμε.
Όλες σεβαστές.Διάλεξε όποια σου ταιριάζει και εύχομαι τα καλίτερα αν κάνης τελικά τη μετατροπή.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό george7009 » Δευτ 06 Οκτ, 2014 08:27

Εγώ θα συμφωνήσω με τον παππού .
Είμαι και εγώ παθών με το ARESPIDER καθώς έχω και εγώ ένα mercedes 320E 24V το οποίο κάθεται σε ακινησία και το τρώει η σκόνη του γκαράζ .
Σε μένα δεν είναι θέμα η κατανάλωση αλλά όλα τα υπόλοιπα .
Τέλη κυκλοφορίας 880 e
Φόρος πολυτελείας 1000 e
Ασφάλεια το λιγότερο 800 e

Θέλει λοιπόν μόνο για να το βλέπω χωρίς να το κουνήσω 2600 e το χρόνο .
Έτσι όπως μας κάνανε δεν χωράνε συναισθηματισμοί στην τσέπη μας .
Για μένα αγαπητέ ARESPIDER άστο στην άκρη και το πεντοχίλιαρο βάλτο στην άκρη και κράτα το
2600 έξοδα πινακίδων .
2500 υγραέριο .
Εκτός εαν τα έχεις και σου πιάνουν χώρο στην τσέπη και θες να τα χαλάσεις .
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 06 Οκτ, 2014 11:44

Τα 14-15 λ/100 θα σου πάνε κανα 18/100 υγραέριο . 18*0,85 για να σου βάλω μια ενδεικτική τιμή = 15€/100+ . Το diesel λες 6λ/100 = Λιγότερο από 10€ και θα έχεις ξαλαφρώσει και από 2500 μπροστά. Τι λες αξίζει; :?:

Μια άλλη λύση:
Τα τέλη δεν τα γλιτώνεις είτε το κινήσεις το αυτοκίνητο μια μέρα είτε όλο τον χρόνο. Αλλά φόρο πολυτελείας και τεκμήριο αν σε απασχολεί υπολογίζονται με τον μήνα ή πιο συγκεκριμένα με τις μέρες. Αν έχεις πινακίδες μέχρι 14 μέρες /μήνα δεν σε πιάνουν. Μπορείς λοιπόν να πληρώσεις τα τέλη και να του βάζεις πινακίδες για κάποιες μέρες του μήνα και όσους μήνες θέλεις. Επίσης ασφάλεια μπορείς να κάνεις και για ένα μήνα και αν την ακυρώσεις παίρνεις πίσω τα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα στο ακέραιο. Με αυτό υπόψιν πληρώνεις τα τέλη σου και παίρνεις πινακίδες όποτε θέλεις για να κάνεις την βόλτα σου / ταξίδι / κομμάτι σου και για τις καθημερινές μετακινήσεις έχεις το κουβαδάκι που δεν καίει.

2500 βενζίνη με 15λ/100 κάνεις 10-11,000 χιλιόμετρα ξέγνοιαστα δηλαδή βόλτες για 3-4 χρόνια αν το έχεις όπως σου είπα και δεν υπολογίζω τους έξτρα φόρους ου θα γλιτώνεις με τον μήνα. Μετά βλέπεις.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό NickSt » Δευτ 06 Οκτ, 2014 12:31

gakost έγραψε:Τα 14-15 λ/100 θα σου πάνε κανα 18/100 υγραέριο . 18*0,85 για να σου βάλω μια ενδεικτική τιμή = 15€/100+ . Το diesel λες 6λ/100 = Λιγότερο από 10€ και θα έχεις ξαλαφρώσει και από 2500 μπροστά. Τι λες αξίζει; :?:

Μια άλλη λύση:
Τα τέλη δεν τα γλιτώνεις είτε το κινήσεις το αυτοκίνητο μια μέρα είτε όλο τον χρόνο. Αλλά φόρο πολυτελείας και τεκμήριο αν σε απασχολεί υπολογίζονται με τον μήνα ή πιο συγκεκριμένα με τις μέρες. Αν έχεις πινακίδες μέχρι 14 μέρες /μήνα δεν σε πιάνουν. Μπορείς λοιπόν να πληρώσεις τα τέλη και να του βάζεις πινακίδες για κάποιες μέρες του μήνα και όσους μήνες θέλεις. Επίσης ασφάλεια μπορείς να κάνεις και για ένα μήνα και αν την ακυρώσεις παίρνεις πίσω τα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα στο ακέραιο. Με αυτό υπόψιν πληρώνεις τα τέλη σου και παίρνεις πινακίδες όποτε θέλεις για να κάνεις την βόλτα σου / ταξίδι / κομμάτι σου και για τις καθημερινές μετακινήσεις έχεις το κουβαδάκι που δεν καίει.

2500 βενζίνη με 15λ/100 κάνεις 10-11,000 χιλιόμετρα ξέγνοιαστα δηλαδή βόλτες για 3-4 χρόνια αν το έχεις όπως σου είπα και δεν υπολογίζω τους έξτρα φόρους ου θα γλιτώνεις με τον μήνα. Μετά βλέπεις.

+10000000000000000 και απο εμένα !!!!..ακριβώς το ίδιο θα έκανα και εγώ και θα είχα αυτό το ποίημα της αυτοκίνησης ΑΥΘΕΝΤΙΚΌ όπως του αξίζει να είναι !!!!!..μπορείνα περνάμε πολύ δύσκολους καιρούς , αλλά η CUORE SPORTIVO δεν θα "πεθάνει" ποτέ !!!!...
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό ARESPIDER » Δευτ 06 Οκτ, 2014 15:51

Λοιπόν,σας ευχαριστώ πολύ για τη λύση,που μου δώσατε!!!Θα ήθελα μόνο να μου εξηγήσετε αυτό με τις 14 μέρες πώς γίνεται!Δηλ,τώρα π.χ. που πλήρωσα τα τέλη εως το τέλος του μήνα,πώς πρέπει να το κάνω με τις πινακίδες,για να γλιτώσω το φόρο πολυτελούς διαβίωσης και το τεκμήριο;;Πρέπει να παραδίδω τις πινακίδες μετά από 14 μέρες συνεχόμενης χρήσης,που τις επιλέγω εγώ μέσα στον εκάστοτε μήνα;;Γιατί διαφορετικά,πώς ελέγχεται πόσες μέρες χρησιμοποιώ τις πινακίδες μου,αν δεν είναι συνεχόμενες οι μέρες της χρήσης τους;;
ARESPIDER

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 06 Οκτ, 2014 16:04

Ρώτα στην ΔΟΥ σου γιατί υπάρχει και το φαινόμενο ο κάθε προϋστάμενος να καταλαβαίνει διαφορετικά τον νόμο (έχω και παραδείγματα αλλά είναι off topic)

Εφόσον σε έναν ημερολογιακό μήνα το αυτοκίνητο έχει πινακίδες λιγότερες από 14 μέρες δεν μετράει στο τεκμήριο και στην πολυτελή διαβίωση. Πχ πας 9 του μηνός παρασκευή και τις παίρνεις πας ΠΣΚ κάνεις τις βόλτες σου κλπ και πας 12 του μηνός και ξανακαταθέτεις. Μετά από 2 εβδομάδες το ίδιο κλπ.

Τα τέλη προφανώς και δεν τα γλιτώνεις όπως είπα είτε μια μέρα είτε 365 μέρες το κινήσεις είναι στάνταρ. Κάτι λέγανε για του χρόνου να το κάνουνε με τον μήνα αλλά μάλλον είναι προεκλογικά.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό MONMAN » Δευτ 20 Οκτ, 2014 18:37

Ήμουν και εγώ στο δίλημμα να μετατρέψω το V6 3.0 που έχω σε υγραέριο ή να πάρω ένα diesel να κάνω τη δουλειά μου .

Έχοντας την εμπειρία μίας αποτυχημένης προηγούμενης μετατροπής ( που κατέληξε μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις στον εγκαταστάτη σε καμένες βαλβίδες εξαγωγής) εύκολα έλυσα το πρόβλημα , ένα ολοκαίνουργιο diesel και τα λεφτά που γλυτώνω από τα καύσιμα φτάνουν για να κρατάω σε κυκλοφορία το μεγάλο και να το συντηρώ και περισσεύουν κιόλας.

Το καλό είναι πως πια διαλέγω ώρα και μέρα και μόνο όταν είμαι σε καλή διάθεση ,βγάζω το μεγάλο και το πάω βέβαια ....pedal to the metal και το ευχαριστιέμαι χωρίς να με νοιάζει η κατανάλωση , το dieselάκι αναλαμβάνει τις αγγαρείες της οικογένειας!

Και ένα τελευταίο για όποιον ακόμα σκέφτεται μετατροπή σε μεγάλο κινητήρα
Τα V μοτέρ έχουν δυο κεφαλάρια και 24 βαλβίδες τα 6κύλινδρα.....ο νοών νοείτω ;)
''owning one of these (audi, bmw, MB) past the warranty period is an exercise in masochism''
MONMAN

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 29 επισκέπτες