Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλείσιμο βαλβίδων!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κλείσιμο βαλβίδων!

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 07 Οκτ, 2014 15:55

valsam έγραψε:Δηλ. και ειναι γυφτια να μην θελω να πληρωσω αυτο το νταβατζιλικη?
Ειμαι λαθος που θελω να πληρωσω μονο οσο λεει ο τιμοκαταλογος εργασιων,και ας μην εχει διορθωθει συμφωνα με τα σημερινα στανταρ,βρε ας ειναι και προ κρισεω!
Το ξερω ειναι επικινδυνο γιατι αν γινει καμια στραβη ο ρεκτιφιατζης μετα θα λεει "ειδες τι επαθες με τα ανταλακτικα που μου εφερες?",ο εμπορας που εισαγει τις βαλβιδες και εδρες θα λεει"΅@λακια εκανε ο ρεκτιφιατζης" και αντε βγαλε ακρη αλλα δυστηχος και ενας να τα αναλαβει ολα με το νταβατζιλικη των ανταλακτικων ετσι οπως γιναμε σημερα με την κριση παλι κανεις δεν θα αναλαμβανει την ζημια,το ειδα με τα ματια μου προχθες με το Χοντα που χτυπησε καπακι ξανα μεσα στον χρονο,του εκαναν ολοι ενα σκοντο(δηλ. εβγαλαν το νταβατζιλικη απο την μεση!) και τα πληρωνει παλι ο μ@λακας της υποθεσης!

αυτη ειναι η ουσια, 30-40% προμηθεια σημερα δεν υπαρχει πουθενα στον κλαδο μας, αν θελετε το πιστευεται αν δεν θελετε οχι.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό george7009 » Τρί 07 Οκτ, 2014 16:08

hlias έγραψε:
valsam έγραψε:Δηλ. και ειναι γυφτια να μην θελω να πληρωσω αυτο το νταβατζιλικη?
Ειμαι λαθος που θελω να πληρωσω μονο οσο λεει ο τιμοκαταλογος εργασιων,και ας μην εχει διορθωθει συμφωνα με τα σημερινα στανταρ,βρε ας ειναι και προ κρισεω!
Το ξερω ειναι επικινδυνο γιατι αν γινει καμια στραβη ο ρεκτιφιατζης μετα θα λεει "ειδες τι επαθες με τα ανταλακτικα που μου εφερες?",ο εμπορας που εισαγει τις βαλβιδες και εδρες θα λεει"΅@λακια εκανε ο ρεκτιφιατζης" και αντε βγαλε ακρη αλλα δυστηχος και ενας να τα αναλαβει ολα με το νταβατζιλικη των ανταλακτικων ετσι οπως γιναμε σημερα με την κριση παλι κανεις δεν θα αναλαμβανει την ζημια,το ειδα με τα ματια μου προχθες με το Χοντα που χτυπησε καπακι ξανα μεσα στον χρονο,του εκαναν ολοι ενα σκοντο(δηλ. εβγαλαν το νταβατζιλικη απο την μεση!) και τα πληρωνει παλι ο μ@λακας της υποθεσης!

αυτη ειναι η ουσια, 30-40% προμηθεια σημερα δεν υπαρχει πουθενα στον κλαδο μας, αν θελετε το πιστευεται αν δεν θελετε οχι.

Ηλία μου δεν μπορώ να δεχτώ ότι εσύ σαν συνεργείο έχεις τις ίδιες τιμές (συνεργείου-χοντρικής-άνευ ΦΠΑ ) με εμένα που αγοράζω σαν ιδιώτης και με απόδειξη στο χέρι .
Προφανώς εσείς τα συνεργεία αγοράζετε με άλλες τιμές και μας τα χρεώνετε σαν τιμές λιανικής.
Δλδ ένα φίλτρο λαδιού που το αγοράζω το ΜΑΝΝ 8 ευρώ τιμή λιανικής σαν ιδιώτης , μου το χρεώνεις 8 ευρώ και ας το έχεις πάρει 7,50 ευρώ .
Μην μου πεις ότι δεν είναι έτσι ...
Εγώ με τα ίδια μου τα χέρια πήγαινα στην Σπύρου Πάτση και έπαιρνα ανταλλακτικά για τα αυτοκίνητα μου , και έκοβα τιμολόγιο, αποδείξεις στο συνεργείο του φίλου μου για να παίρνω τις εκπτώσεις που έχουν τα συνεργεία .
Το κάθε μαγαζί (έμπορος)δεν θέλει να χάνει πελάτες (συνεργεία) οπότε αναγκαστικά κάνει έκπτωση επί του τιμικαταλόγου λιανικής .
Ο ιδιώτης θα ψωνίσει 1 φορά και έφυγε . Το συνεργείο ψωνίζει όμως κάθε μέρα , και να οι εκπτώσεις .
Τώρα το 30 με 40 % μπορεί να έγινε 10-20 % λόγω κρίσης , δεν αντιλέγω , και βάλε και το ΦΠΑ 23% που δεν το κόβουν όλοι .
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

Δημοσίευσηαπό kyriak » Τρί 07 Οκτ, 2014 16:40

chrisd έγραψε:
kyriak έγραψε:εμφανίζονται μερικοί με άπειρα χιλιόμετρα και χωρίς προβλήματα κτλ κτλ και θα σου ρίξουν το φταίξιμο σε εσένα και στον ( τσοπάνο εγκαταστάτη σου ) ......αλλά ο κόσμος ξύπνησε , μόνο οι ανενημέρωτοι βάζουν lpg .... πα΄ρτο απόφαση...την πάτησες...ΤΕΛΟΣ...

Θα συμφωνησω με τον παραπανω.
Οι ταξιτζηδες για παραδειγμα ειναι τοσο μ@λακες που πανε και βαζουνε LPG στα αμαξια τους και ας κανουν μισο εκατομυριο χλμ
Οι εγκαταστατες δεν φταινε ποτε για αυτο απο 7 πιστοποιημενοι το 2009 σημερα εχουμε κατι χιλιαδες.
Τοσα εκατομμυρια μετασκευες σε υγραεριο ανα τον κοσμο που γινονται ειναι ολοι τους ανενημερωτοι και για αυτο τις κανουν.
Valsam την πατησες φιλε και εσυ και εμεις μαζι.

Βαλτε ολοι βαλβιδες/οδηγους/εδρες Πλουτωνιου που φοραω εγω να μην εχετε προβλημα.Ειναι λιγο ακριβες ομως :lol: :lol: :lol:

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ταξί στο νομό Αττικής είναι 11.525, ενώ σήμερα κυκλοφορούν σχεδόν 14.000. Από αυτά τα +13.990 είναι diesel, νομίζω αυτό τα λέει όλα .

Το τόσα εκατομμύρια μετασκευές είναι δική σου εκτίμηση ,

Ξέρεις πόσοι από τους χιλιάδες εγκαταστάτες ,που λες, έχουν εξαφανιστεί?.. αρπαχτή και ..Αλέκος
Αλήθεια δεν μας είπες τι έγινε το 1400 που έλεγες ότι είχες πριν 2 χρόνια?, σου Κάηκε από το υγραέριο και άλλαξες μηχανή?
kyriak

Δημοσιευσεις: 160

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 07 Οκτ, 2014 16:45

δεν φτανουν στο μεγιστο που εχεις βαλει, αρκετα συνεργεια κιολας σε πολλα ανταλλακτικα περνανε την εκπτωση στον πελατη ή οταν τα ανταλλακτικα τα δινει το συνεργειο κουτσουρευουν αρκετα τη εργασια.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τρί 07 Οκτ, 2014 19:09

Eγω κοβω τιμολογιο για παραδειγμα στα ανταλακτικα/αναλωσιμα και εχω 20% εκπτωση.
Ολα τα συνεργεια βγαζουν απο τα ανταλλακτικα.

Κyriak αν περιμενα να καει το 1400 μοτερ για να ανεβασω ιποδυναμη με 1800 ακομα με 1400 θα ημουνα :lol: :lol: :lol: :lol:
Το εχω το 1400 αν το θες στο χαριζω
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό maevius » Τρί 07 Οκτ, 2014 19:13

Στη ινδια εχουν τα περισσοτερα ταξι υγραεριο Νικολακηηηηηηηη και στην Αυστραλια..........οι ιθαγενεις δηλαδη
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 08 Οκτ, 2014 18:04

300 ευρω μου ειπε ο ενας ρεκτιφιατζης οτι κοστιζουν οι ατσαλινες εδρες,250 ο αλλος ,βρηκα αυτες απο Αγγλια http://www.nevlock-performance.co.uk/du ... s-213.html 150 ευρω μαζι με τα μεταφορικα,και συνεχιζω!
Σε επικοινωνια που ειχα με την Aμερικανικη sbintl που ειδικευεται στην κατασκευη βαλιβιδων-εδρων για τα παντα μου ειπαν οτι δεν εχουν βαλβιδες για το δικο μου αυτοκινητο αλλα και μονο "ειδικες" εδρες να βαλω το προβλημα θα εξαληφθει κατι μου ειπαν ομως για τους οδηγους οτι πρεπει να γινει(που δεν το καταλαβα ειναι η αληθεια)!
"I have no LPG valves for this application. I do however have a distributor in Germany CPR who can help you with seats that would probably work for your application I suggest to use the K-Line Guideliner process for your Guides the combination with the OEM valve might be the solution and prevent further problems. If we have to make a special valve for this application you would be looking at a MOQ of 300 units"

Το K-Line Guideliner ειναι αυτο http://www.sbintl.com/KLine.html
"K-Line's Bronze Bullet® brand valve guide liners are made of spring-tempered phosphor bronze, which is an anti-seizing, anti-wear, high strength-to-weight-ratio material. It is more dense than cast iron, has a higher rate of thermal conductivity, a lower coefficient of friction and insures higher lubrication retention due to the interrupted spiral feature of the product engraved on to the inside of the liner.

The inner design of Bronze Bullet® brand valve guide liners—patented by K-Line—allows for lubrication to be held in the guide, enhancing wear characteristics and reducing the possibility of excessive oil blow back. This patented design feature provides superior installation and fitting characteristics."
Μαλλον ενοει να βαλω τετοιους οδηγους ,αλλα τι ακριβος προσφερουν αυτοι οι οδηγοι?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 08 Οκτ, 2014 18:58

Απο υλικα λοιπον ενδεικτικεςτιμες που ρηκα στο ιντερνετ , εδρες Durabond Platinum Serie (8 εξαγωγης),βαλβιδες οι 8 εξαγωγης Ferrea Competition 6000 ,οδηγοι εδρων Ferrea (Ferrea Copper Bronze Valve Guides are high quality copper-bronze blended alloy valve guides. Ferrea developed these vallve guides with proprietary heat treatment processes allowing for greater heat dissipation, heat resistance, and lubricity properties for the next generation of high performance engines.) που αν καταλαβα καλα ειναι σαν τις πιο πανω τις K-line!
Oλα αυτα μαζι 413 ευρω με τα μεταφορικα ,αλλα 150 το γνησιο Honda ημισετ φλαντζων και αλλα 120 τα μεταλα μπιελας και τα ελλατηρια,συνολο=683 ευρω με κορυφαια υλικα,αλλα απο υλικα μενουν ακομη αλλες 8 βαλβιδες απλες εισαγωγης ,8 εδρες απλες και το σετ βιδες του κινητηρα αν θα χρειαστουν,με λιγα λογια δηλ. αλλα 200 -300 ευρω,κοντα στο χιλιαρικο και εχουμε ακομη το τι θα ζητησει ο μηχανικος και το τι θα ζητησει το μηχανουργειο (αν φυσικα βρεθει μηχανουργος που να δεχθει να του παω ργω τα υλικα!).
Ηλια και οποιος αλλος γνωριζει,πειτε μου σας παρακαλω ,αν βαλω τα παραπανω υλικα στο αυτοκινητο μου θα αντεξει το μοτερ μου για παρα πολλα χλμ με υγραεριο?
Χρειαζονται ολα τα παραπανω η μπορω να την βγαλω και κανοντας την δουλεια που προτεινε ο ρεκτιφιατζης απο τον Πειραια ,δηλ. 520 ευρω με μαμα βαλβιδες,εδρες για υγραεριο + ημισετ αλλα 150 + εργασια μηχανικου,δηλ. πανω απο 800 ευρω(1000 αμα αλλαξω και μεταλα μπιελας και ελατηρια!)?
valsam

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 08 Οκτ, 2014 22:23

οπως τα λες καλα ειναι ρε valsam, τωρα για την αντοχη των συγκεκριμενων υλικων δεν ξερω να σου απαντησω γιατι οι γνωσεις μου σε αυτα τα μεταλλα ειναι πολυ γενικες, σε αυτα αναλαμβανει δουλεια το μηχανουργειο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 09 Οκτ, 2014 14:59

Μολις γυρισα απο Σερρες,πηγα κατοπιν συνενοησης με τον Αλεκο απο την europegas που με εστειλε εκει σε εναν μαστορα τον Φωτη (autogas Σερρες)για να μου κοιταξει και να ρυθμισει το συστημα,πραγματικος ψειρας ο Φωτης,βγηκαμε στον δρομο και καναμε καμια 20ρια χλμ για την ρυθμιση,μετα αφου μειναμε και απο υγραεριο γυρισαμε στο συνεργειο οπου μου διορθωσε και τον δεικτη υγραεριου και το συστημα,ο Φωτης δουλευει σχεδον ολα τα συστηματα της αγορας ,για το europegas ειχε να πει τα καλυτερα λογια,τρεις φορες μου ειπε οτι το συστημα με αυτα τα μπεκ ειναι απο τα καλυτερα της αγορας "να μην σου πω το καλυτερο",και ειναι 100% εναντον της λαδιερας και των tunap κτλ!
Στην ερωτηση τι να κανω και να βαλω για τις βαλβιδες οταν χρειαστω επισκευη της κεφαλης μου ειπε δεν θα εχω προβλημα στο να βαλω κανονικες βαλβιδες αλλα να προσεξω να βαλω ενισχυμενες εδρες(εξαγωγης μονο) και καλος οδηγους!
Πεταχτηκα και μεχρι Βουλγαρια και γεμισα με 58 λεπτα το λιτρο υγραεριο και με 1,26 αμολυβδη,αντε να δω αν θα πεσει η καταναλωση μετα και απο αυτη την ρυθμιση.
Εχω τωρα 58 λιτρα βενζινης τα οποια σκοπευω να τα καιω παραληλα με το υγραεριο μπας και δωσω παραταση της ζωης των βαλβιδων ,δηλ. για καθε 40 λιτρα υγραεριου που θα καψω θα καιω και αλλα 20 λιτρα βενζινης στο περιπου,αμα κανω ταξιδη καθε 40-50 χιλιομετρα θα το γυραναω για καμια 5ρια σε βενζινη, σε ανηφορες (ακομη και οι μικρες), στις προσπερασεις,και γενικα πανω απο τις 3000 στροφες θα δουλευω βενζινη,επισης πριν το σβησω παντα θα το γυρναω σε βενζινη για λιγο(διαβασα οτι ετσι μαζευετε πανω στην βαλβιδα η ευεργετικη μαυριλα απο τα καταλοιπα της βενζινης και αποφευγετε το φαινομενο της μικροσυγκολησης που δημιουργειτε οταν σβησουμε το αυτοκινητο αφου το εχουμε κινησει με υγραεριο και η βαλβιδα ειναι πεντακαθαρη και καυτη,ετσι οταν κρυωσει γινετε ενα σωμα η βαλβιδα με με την εδρα, και οταν παμε να βαλουμε μπρος μετα απο ωρα ξεκολανε οι εδρες και οι βαλβιδες με αποτελεσμα να παιρνει κοματια το ενα μερος απο το αλλο,η μαυριλα-μπιχλα που αφηνει η βενζινη δημιουργει ενα φιλμ πανω στην βαλβιδα και αποφευγετε ετσι το φαινομενο του microwelding!),μετα απο 10,000 χλμ θα μετρησω ξανα βαλβιδες να δουμε τι καταφεραμε!

("Microwelding (factor 3)

Metallurgy shows us that any two similar metals that are truly clean (right down to a molecular level) will begin to stick back together if left touching for any length of time. The longer they are left this way (when the engine is not running), the more similar the metals are, and the cleaner their surfaces are, the more quickly they will begin to Microweld."

"When two Microwelded surfaces are pulled apart, molecules of metal are pulled from both, resulting in surface damage. After prolonged surface damage due to Microwelding the valve head and seat may not produce a gas tight seal any more. The simplest way to prevent or retard Microwelding is to add 'Dirt' to the surfaces of the two pieces of metal. That 'Dirt' could be the Oil we use to stop things siezing up, it could be Polish or Paint of some kind, it could also be the Soot produced by burning some fuels. It is convenient that Petrol combustion produces lots of carbon (Soot) whereas it is a little inconvenient that LPG burns much cleaner than Petrol and does not leave Carbon deposits. Thus, the cleaner combustion of LPG and other fuels (CNG for instance) can actually promote Microwelding."

Microwelding

In essence, valve wear will occur slightly more quickly when running on LPG simply because it burns much more cleanly. There is no Soot or Dirt to prevent the occurrence of Microwelding. Don't let that worry you, this effect alone is very small. We are still talking about Valve life that is often longer than the life of the car.

Microwelding can be avoided, at least in part, by having the valve head and seat made out of metals that are as dissimilar as possible. Carbon steel valves and Stellite seats provide a good solution here. Another weapon in our anti-Microwelding arsenal is provided by fuel additives. These often come in the form of light Oil which, if introduced in the correct dosage can lubricate the valve head and seat faces, preventing Erosion. Also worth mentioning is that any lubricating oil will eventually burn. When it does, it will replace the missing Soot (Carbon) that can do a lot to prevent Microwelding. Injection of these tiny amounts of oil must have some cooling effect on the valves (like petrol does) although it is probably so small as to make no difference to valve temperatures)
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 72 επισκέπτες