Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλείσιμο βαλβίδων!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Απ: Κλείσιμο βαλβίδων!

Δημοσίευσηαπό anikologr » Πέμ 09 Οκτ, 2014 16:35

valsam έγραψε:Μολις γυρισα απο Σερρες,πηγα κατοπιν συνενοησης με τον Αλεκο απο την europegas που με εστειλε εκει σε εναν μαστορα τον Φωτη (autogas Σερρες)για να μου κοιταξει και να ρυθμισει το συστημα,πραγματικος ψειρας ο Φωτης,βγηκαμε στον δρομο και καναμε καμια 20ρια χλμ για την ρυθμιση,μετα αφου μειναμε και απο υγραεριο γυρισαμε στο συνεργειο οπου μου διορθωσε και τον δεικτη υγραεριου και το συστημα,ο Φωτης δουλευει σχεδον ολα τα συστηματα της αγορας ,για το europegas ειχε να πει τα καλυτερα λογια,τρεις φορες μου ειπε οτι το συστημα με αυτα τα μπεκ ειναι απο τα καλυτερα της αγορας "να μην σου πω το καλυτερο",και ειναι 100% εναντον της λαδιερας και των tunap κτλ!
Στην ερωτηση τι να κανω και να βαλω για τις βαλβιδες οταν χρειαστω επισκευη της κεφαλης μου ειπε δεν θα εχω προβλημα στο να βαλω κανονικες βαλβιδες αλλα να προσεξω να βαλω ενισχυμενες εδρες(εξαγωγης μονο) και καλος οδηγους!
Πεταχτηκα και μεχρι Βουλγαρια και γεμισα με 58 λεπτα το λιτρο υγραεριο και με 1,26 αμολυβδη,αντε να δω αν θα πεσει η καταναλωση μετα και απο αυτη την ρυθμιση.
Εχω τωρα 58 λιτρα βενζινης τα οποια σκοπευω να τα καιω παραληλα με το υγραεριο μπας και δωσω παραταση της ζωης των βαλβιδων ,δηλ. για καθε 40 λιτρα υγραεριου που θα καψω θα καιω και αλλα 20 λιτρα βενζινης στο περιπου,αμα κανω ταξιδη καθε 40-50 χιλιομετρα θα το γυραναω για καμια 5ρια σε βενζινη, σε ανηφορες (ακομη και οι μικρες), στις προσπερασεις,και γενικα πανω απο τις 3000 στροφες θα δουλευω βενζινη,επισης πριν το σβησω παντα θα το γυρναω σε βενζινη για λιγο(διαβασα οτι ετσι μαζευετε πανω στην βαλβιδα η ευεργετικη μαυριλα απο τα καταλοιπα της βενζινης και αποφευγετε το φαινομενο της μικροσυγκολησης που δημιουργειτε οταν σβησουμε το αυτοκινητο αφου το εχουμε κινησει με υγραεριο και η βαλβιδα ειναι πεντακαθαρη και καυτη,ετσι οταν κρυωσει γινετε ενα σωμα η βαλβιδα με με την εδρα, και οταν παμε να βαλουμε μπρος μετα απο ωρα ξεκολανε οι εδρες και οι βαλβιδες με αποτελεσμα να παιρνει κοματια το ενα μερος απο το αλλο,η μαυριλα-μπιχλα που αφηνει η βενζινη δημιουργει ενα φιλμ πανω στην βαλβιδα και αποφευγετε ετσι το φαινομενο του microwelding!),μετα απο 10,000 χλμ θα μετρησω ξανα βαλβιδες να δουμε τι καταφεραμε!

("Microwelding (factor 3)

Metallurgy shows us that any two similar metals that are truly clean (right down to a molecular level) will begin to stick back together if left touching for any length of time. The longer they are left this way (when the engine is not running), the more similar the metals are, and the cleaner their surfaces are, the more quickly they will begin to Microweld."

"When two Microwelded surfaces are pulled apart, molecules of metal are pulled from both, resulting in surface damage. After prolonged surface damage due to Microwelding the valve head and seat may not produce a gas tight seal any more. The simplest way to prevent or retard Microwelding is to add 'Dirt' to the surfaces of the two pieces of metal. That 'Dirt' could be the Oil we use to stop things siezing up, it could be Polish or Paint of some kind, it could also be the Soot produced by burning some fuels. It is convenient that Petrol combustion produces lots of carbon (Soot) whereas it is a little inconvenient that LPG burns much cleaner than Petrol and does not leave Carbon deposits. Thus, the cleaner combustion of LPG and other fuels (CNG for instance) can actually promote Microwelding."

Microwelding

In essence, valve wear will occur slightly more quickly when running on LPG simply because it burns much more cleanly. There is no Soot or Dirt to prevent the occurrence of Microwelding. Don't let that worry you, this effect alone is very small. We are still talking about Valve life that is often longer than the life of the car.

Microwelding can be avoided, at least in part, by having the valve head and seat made out of metals that are as dissimilar as possible. Carbon steel valves and Stellite seats provide a good solution here. Another weapon in our anti-Microwelding arsenal is provided by fuel additives. These often come in the form of light Oil which, if introduced in the correct dosage can lubricate the valve head and seat faces, preventing Erosion. Also worth mentioning is that any lubricating oil will eventually burn. When it does, it will replace the missing Soot (Carbon) that can do a lot to prevent Microwelding. Injection of these tiny amounts of oil must have some cooling effect on the valves (like petrol does) although it is probably so small as to make no difference to valve temperatures)

Πάντως η λαδιερα αυτή την μαυρίλα προσπαθεί να δημιουργήσει..
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Re: Κλείσιμο βαλβίδων!

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 09 Οκτ, 2014 17:19

Αλλο το τι προσπαθει και αλλο το τι πετυχαινει!
Μαυριλα προσπαθει να δημιουργησει αλλα στην τσεπη μας,δηλ. μαυρη μαυριλα παλκωσε στην τσεπη μας!
Μετα απο 21.000 χλμ και τρια+ λιτρα ψυκτελαιου(1,5 flashlube και 1,8 JLM) αυτα που ειδα με τις βαλβιδες ειναι οτι τα ψυκτελαια ειναι απατη,τιποτα απολυτος δεν κανουν!
Αυτοι λενε 1 λιτρο ψυκτελαιο για καθε 10.000 χλμ,εγω εριχνα 1 λιτρο καθε 6,5-7 χιλιαδες χλμ,και ειδαμε τι προστασια μου προσφεραν!
Οσο για τους ψεκασμους βενζινης αφηστε με και εκει να εχω τις επιφυλαξεις μου,με ενα η δυο λιτρα βρε και 5 λιτρα βενζινης λεω καταναλωση για καθε 100 λιτρα υγραεριου τι επικαθηση δηλ. να γινει στην βαλβιδα,να μου πεις 30% βενζινη 70% υγραεριο να πω εναταξει αλλα με αυτες τις μικροποσοτητες μονο ως ψυχολογικη λεζαντα το χρησιμοποιουν!
Εγω τωρα λεω να του ριξω και ενα pro tec(10 ευρω το βρηκα) στο ντεποζιτο, θα συνεχισω να του ριχνω και μπολικο λαδι (εχω αλλο 1,5 μπουκαλι μιας και το ειχα βρει πολυ φθηνα και πηρα 3!)θα το οδηγο οπως ειπα , καθε 40-50 χλμ δηλ. μολις καθαριζουν οι βαλβιδες απο την μπιχλα θα το γυρναω στην βενζινη και δοσ'του παλι μπιχλα να βρωμισουν οι βαλβιδες και θα παω μετα απο 10.000 χλμ να δουμε τις βαλβιδες,το ξερω ειναι ασυμφορο αλλα αν ειναι και γινει δουλεια ετσι δηλ. τι αλλο να κανω?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 09 Οκτ, 2014 21:27

valsam ο τεχνικος του υγραεριου τι σου πε για το +30% καταναλωση? Ειδε αρυθμιστο το συστημα σου?

Οσο για το αν κανουν δουλεια οι λαδιερες και οι μικροψεκασμοι δεν μπορεις να το κρινεις εσυ(και ο καθενας) με τις υπερευαισθητες εδρες.(βλεπε honda, mazda, ford..)
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 09 Οκτ, 2014 23:48

Φιλε δεν ξερω το τι ειδε η το πως ηταν ρυθμισμενο,παντος ο ανθρωπος το επεμενε στο να παρει παντου σωστο χαρτη,ισος ο αλλος να μην πηρε σωστο χαρτη γι'αυτο και η υψηλη καταναλωση μου ειπε ,τωρα τον κατσαμε "καλυτερα δεν γινετε",ετσι μου ειπε ετσι λεω,κατσε να αδειασουμε και να γεμισω και ξανα μανα τα ιδια ,να δουμε τι καταφεραμε,θα το κανω ετσι για ενα 2 ντεποζιτα να δω και μετα θα κανω το κολπο 70% υγραεριο 30% βενζινη(αλλιος θα μπερδεψω τα μπουτια μου με τις μετρησεις),τωρα ειναι πολυ ευκολο να μετρησω μιας και ειμαι ζινγκα στην βενζινη και θα συμπληρωσω και βενζινη να δω την συνολικη καταναλωση υγραεριου-βενζινης !
Στον γυρισμο παντος εκανα ενα γεμισμα ετσι γαι να δω ενδεικτικα αν και ξερω οτι με διαφορετικη πιεση αντλιας δεν γινετε σωστη μετρηση,περισσοτερο σταματησα για να κανω χουνερι την αφεντικηνα(καρατσεκαρισμενο αυτη την φορα οτι ειναι η αφεντικηνα και οχι υπαληλος),εβαλα 13,8 λιτρα, της ειπα οτι εβαλα τοσο λιγο γιατι το μετραω μετα απο ρυθμιση,"α και πως πηγε η ρυθμιση" με ρωταει με ενα χαμογελο, και της απαντω(ψεματα φυσικα)"ακομη ειναι νωρις για να καταλαβω,αλλα αυτο που καταλαβα ειναι οτι μολις γυρισα απο Βουλγαρια οπου γεμισα με 58 λεπτα το λιτρο και αυριο θα παω να βαλω και΄γω αλλη μια δεξαμενη 100 λιτρων οπως εκαναν ηδη αλλοι γνωστοι μου και θα πηγαινουμε παρεα με αλλα 5 αυτοκινητα απο'δω Θεσ/νικη και θα γεμιζουμε πλεον μονο απο εκει η απο Σκοπια μεχρι να επιλυσει την υποθεση στησιματος καρτελ στην πωληση υγραεριου στην Θεσ/νικη η επιτροπη ανταγωνισμου οπου εχουμε κανει επωνυμη καταγγελια και το οποιο μας διαβεαβαιωσαν οτι ερευνουν και συντομα θα τελειωσει το σκηνικο με απιστευτα προστιματα",παγωτο εμεινε η κυρια,μιλαμε κυριολεκτικα με μιας εξαφανιστηκε το χαμογελο και την θεση του πηρε μια παγωμαρα!
Πολυ γουσταρω να κανω τετοια χουνερια, πειραζει?
Τουλαχιστον μια ηθικη ικανοποιηση δεν την δικαιουμαστε και΄μεις?
valsam

Δημοσίευσηαπό george7009 » Παρ 10 Οκτ, 2014 00:40

Μωρέ καλά της είπες ......
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 10 Οκτ, 2014 00:46

Μωρε θα την ηρεμησουν τα λαμογια, θα της πουν ποια επιτροπη ανταγωνισμου σου λεγε ο τρελλος, αφου εμεις ειμαστε το κρατος...
Αλλα μην ξεφυγουμε απο το θεμα.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 10 Οκτ, 2014 14:16

Μιλαμε για πολυ μπερδεμα στο θεμα επισκευης καπακιου,ο ενας το μακρη του και ο αλλος το κοντο του,οτι να΄ναι!
Σταματησα σημερα εντελος τυχαια σε μπροστα σε ενα μεγαλο συνεργειο που περναει υγραεριο,κατεβηκα και τον ρωτησα αν εχει καλο ρεκτιφιατζη,ο ανθρωπος πηρε κατευθειαν τηλ. στον δικο του και πηγα και εγω απο εκει,μου λεει,"οι εδρες σου ειναι ατσαλινες,και αποκλειετε να εχουν θεμα οι εδρες αλλα και να εχουν οι εδρες δεν τις ακουμπαω,για μην σε κοροιδευω και μου ζητας τα ρεστα μετα,οποιος σου λεει οτι κανει εδρες τρεξε μακρυα,δουλεια δεν γινετε σωστη,καλυτερα παρε καινουργιο καπακι με τις μαμα εδρες και θα βαλουμε αντιμαγνητικες βαλβιδες,εκει ειναι το προβλημα,στις βαλβιδες "!
Οτι να'ναι μιλαμε,αντι να ξεκαθαριζει το τοπιο ολο και πιο θολο γινετε!
O Ηλιας ειπε να βρουμε καποιον που να δινει εγγυηση,για ποια εγγυηση να μιλησουμε Ηλια την στιγμη που σε τεσσερεις ρεκτιφιατζηδες ρωτησα και ο καθενας τελειως διαφορερικα πραγματα απο τον αλλον μου ειπε!
valsam

Δημοσίευσηαπό papoys » Παρ 10 Οκτ, 2014 15:34

Οτι νάναι :lol: :lol: :lol:
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 10 Οκτ, 2014 15:51

Αφου μωρε ολοι οι γιδοβοσκοι εχουν πιασει ενα κατσαβιδι και λεγονται μαστοροι, τι περιμενεις, επαγγελματισμο? Μη ρωτας οπουδηποτε θα μπερδευτεις πολυ. Εδω για τα λαδια του κινητηρα σου να ρωτησεις 10 συνεργεια, 5 διαφορετικες απαντησεις θα παρεις.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό NickSt » Παρ 10 Οκτ, 2014 18:51

Αν θυμάμαι καλά , οι κατασκευαστές συστημάτων Lpg - ( τουλάχιστον οι πιο σοβαροί ) - για το κάθε μοντέλο που έχει ευπάθεια προσδιορίζουν επακριβώς αν το πρόβλημα είναι στις βαλβίδες η στις έδρες τους . Πιστεύω ότι αυτή είναι η πιο αξιόπιστη τεκμηρίωση για να προχωρήσει κάποιος στην αντικατάσταση των βαλβίδων η των εδρών . Εγώ προσωπικά αν ποτέ μου προκείψει σχετικό θέμα - ( που μάλλον δεν θα μου προκύψει γιατί τα Fiat είναι "σκυλιά" στις έδρες και τις βαλβίδες τους !!! )- θα φτιάξω το καπάκι με βάση τα παραπάνω .
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 72 επισκέπτες