Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλείσιμο βαλβίδων!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κλείσιμο βαλβίδων!

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 16 Οκτ, 2014 06:36

Προφανως και δε μπορω να στο "τεκμηριωσω"....
η αλυσιδα ειναι τοσο ισχυρη οσο ο πιο αδυναμος κρικος της. Αν φτιαξεις τις εδρες ξερει κανεις που/αν θα "χτυπησει" καπου μετα??? Ακριβως γιατι οι εδρες ΔΕΝ θα ειναι πλεον ο "αδυναμος κρικος"??? ( που για καποιο λογο ο κατασκευαστης ΙΣΩΣ και να ειχε προβλεψει??? γιατι μη πει κανεις οτι η Χοντα δε μπορει να φτιαξει ανθεκτικές εδρες......)
Γι αυτο ειπα "η προσωπική μου γνώμη" την οποια αν θες γραψ' τη στα παλαιοτερα των υποδυματων σου - προβλημα σου σε τελικη αναλυση...

Αυτο
"απλά πιστευω οτι αυτοι που ΠΟΥΛΑΝΕ συστήματα υγραερίου δεν ειναι ΗΛΙΘΙΟΙ να βαλουν ενα μοτερ σε black list....
ειδικά αν υπηρχε "λυση" του 500αρικου...."
( αντε βαλε και 700αρικου εσυ..) δε σου λέει τίποτα???

Αλλα αμα δυαλισει κατι αλλο ( σχερικό προφανως οχι... εκαψε μια λαμπα) μη διαμαρτυρεσαι ομως μετα....

Ηλια
Το σχολιο ηταν περισσότερο στο θεμα οτι πολλοι εγκαταστατες ισχυριζονται οτι εχουν "τον τροπο τους" να παρακαμπτουν τις μαυρες λιστες και τα μοτερ να βγαζουν "συμφαιροντα" χιλιομετρα...
ΕΚΕΙ θελω το εγγραφως..
στο κατω κατω πλεον δεν μπορουν πλεον να δηλωσουν και "πληρη αγνοια καταστασης μοτερ" οταν το μισο εστω το εχουν στον παγκο πανω και με καινουργια πλεον καποια απο τα βασικα εξαρτηματα....

ΥΓ
προφανως και δε βγαζω αχρηστες τις ενυσχημενες εδρες - απλά εδω μιλαμε για ενα "μαυρο" μοτερ...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 16 Οκτ, 2014 08:29

με βαση την στατιστικη καποιοι κινητηρες εχουν θεμα με το υγραεριο, η αληθεια ειναι οτι ακομα μαθαινουμε τις παρενεργειες (αυτη δουλεια συνεχεια εξελισετε και αλιμονο σε οποιον νομιζει οτι τα ξερει ολα) σιγουρα σε μια δεκαετια θα υπαρχει μεγαλυτερη εμπειρια, τωρα για τον valsam δεν γνωριζω καποιο επισκευασμενο καπακι με ενισχυμενα εξαρτηματα να ξαναεχει παθει ζημια αν ο ρεκτιφιατζης ειναι σωστος στην δουλεια του, τωρα σε εμβολα, φλαντζες και αλλα εξαρτηματα παλι δεν εχω δει ή γνωριζω να εχουν παθει ζημια οι κινητηρες με επισκευασμενη κεφαλη, ολα αυτα που λεω ειναι απο προσωπικες εμπειριες δικες μου και καποιων συνεργατων μου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 16 Οκτ, 2014 08:50

κατ' ουσιαν το ιδιο λεμε, δηλαδη οτι κανεις δε ξερει (σημερα) αν το συγκεκριμενο "μαυρο" μοτερ Χοντα με ενισχυμενες εδρες & βαλβιδες πλεον, δε χτυπησει λογω υγραεριου καπου αλλου πλεον. ( Πχ δε θα μου εκανε εντυπωση να ξεκολησει η εδρα, να παραμορφωθει η θήκη της απο θερμοτητα κ.λ.π. κ.λ.π.)

Οι μεγαλυτερες εταιρειες και στο φτυνο κομματι (BRC) και στο ακριβο κομματι (PRINS) της αγορας ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ να βαζουν υγραεριο σε αυτο το μοτερ και ΔΕΝ προτείνουν ΚΑΝΕΝΑ τροπο διορθωσης του προβληματος οπως κανουν για καποια αλλα μοτερ...

Αυτο γιατι "το πεταμε στα σκουπιδια"????? δε θελουν να πουλησουν συστηματα???

ναι προφανως αν πχ ψεκαζει..... 75% βενζινα και 25% υγραεριο (καθ υπερβολή τα νουμερα βεβαια αλλα καταλαβαινετε τι εννοω) δε θα παθει...
αλλα το να βαλεις υγραεριο δεν το εβαλες για να καιει 2-3 λιτρα βενζινα στα 100 στη πορεια
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 16 Οκτ, 2014 10:49

fokion έγραψε:κατ' ουσιαν το ιδιο λεμε, δηλαδη οτι κανεις δε ξερει (σημερα) αν το συγκεκριμενο "μαυρο" μοτερ Χοντα με ενισχυμενες εδρες & βαλβιδες πλεον, δε χτυπησει λογω υγραεριου καπου αλλου πλεον. ( Πχ δε θα μου εκανε εντυπωση να ξεκολησει η εδρα, να παραμορφωθει η θήκη της απο θερμοτητα κ.λ.π. κ.λ.π.)

Οι μεγαλυτερες εταιρειες και στο φτυνο κομματι (BRC) και στο ακριβο κομματι (PRINS) της αγορας ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ να βαζουν υγραεριο σε αυτο το μοτερ και ...ΔΕΝ προτείνουν ΚΑΝΕΝΑ τροπο διορθωσης του προβληματος οπως κανουν για καποια αλλα μοτερ

Αυτο γιατι "το πεταμε στα σκουπιδια"????? δε θελουν να πουλησουν συστηματα???

ναι προφανως αν πχ ψεκαζει..... 75% βενζινα και 25% υγραεριο (καθ υπερβολή τα νουμερα βεβαια αλλα καταλαβαινετε τι εννοω) δε θα παθει...
αλλα το να βαλεις υγραεριο δεν το εβαλες για να καιει 2-3 λιτρα βενζινα στα 100 στη πορεια

fokion καπου μπερδευεσαι φιλε,οταν λες "...ΔΕΝ προτείνουν ΚΑΝΕΝΑ τροπο διορθωσης του προβληματος οπως κανουν για καποια αλλα μοτερ"!
Ειναι να μην μπερδευτεις ομως με την λιστα της prins τσι οπως την εκαναν ?
Γι'αυτο και ειχα γραψει σε παλαιοτερο μου ποστ οτι ειναι στο "περιπου" η περιγραφη των προβληματων την λιστα της prins ,για το Mercedes b class π.χ προτεινουν σαν λυση Fit special LPG cylinderhead original Mercedes,αλλου ομως γραφει οπως π.χ για το Volvo
S40/V50 2003>Excessive wear of valves/seats Problems even with flash lube,αρα το συμπερασμα που βγαινει συμφωνα με την δικη σου λογικη ειναι οτι στα αλλα αυτοκινητα που γραφει Excessive wear of valves/seats οπως στο δικο μου και δεν γραφει στο διπλα κουτακι Problems even with flash lube αμα βαλω flash lube δεν θα εχω κανενα προβλημα!
Εχω flash lube αλλα παπαλα !
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 16 Οκτ, 2014 11:09

ΑΚΡΙΒΩΣ την Μερσεντες ειχα στο νου μου...

Μη ξεχνας τις "αλλαξοκολιες" που παιζουν οι εταιρείες ( και τις εξαγορες της μιας απο την αλλη) και μπορει καλλιστα το Volvo να εχει μοτερ.... Ford που ως γνωστον ειναι ΚΑΙ η φορντ στη λιστα....

Μολις επιβεβαιωσες το σκεπτικο μου οτι ΟΥΤΕ το φλασλουμπ εκανε κατι σε "προβληματικο" μοτερ...
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 16 Οκτ, 2014 11:19

Το make a long storry short που λενε και στα ελληνικά :D , αν ημουν στην θεση σου αυτη τη στιγμη και ηθελα να κρατησω το αυτοκινητο θα εφτιαχνα το μοτερ οσο καλυτερα μπορουσα και θα συνεχιζα με αεριο ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ οτι θα αντεξει τοσο ωστε να ειναι τουλαχιστον συμφαιρον

Θα ελεγχα συχνα τις βαλβιδες θα εβαζα καλα λαδια δε θα το ζοριζα στο αεριο ( χαμηλές στροφές ) και αλλα τετοια
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 16 Οκτ, 2014 11:26

Aυτο που λεω ειναι οτι στην λιστα στο Χοντα λεει valves/seats Problems και αυτο ηταν ,στο volvo λεει valves/seats Problems even with flash lube αρα το συμπερασμα που βγαινει ειναι οτι αμα βαλεις στο Χοντα flash lube το λυνεις το προβλημα(κουνια που σε κουναγε prins !),ετσι συμπερανω οτι δηλ. δεν υπαρχει αλλη λυση για το Mercedes απο την αλλαγη κεφαλης γι'αυτο και γραφει Fit special LPG cylinderhead original Mercedes!
Τελος παντων fokion ο πινακας δειχνει ενδεικτικα ορισμενα μοντελα (γιατι δεν εχουν το maverick των τριων γνωστων μου που εχουν παει για ρεκτιφιε?)που εχουν παρουσιασει προβλημα με υγραεριο, απαντηση δεν δινουν ομως στο αν γινετε και τι χρειαζετε αν γινετε για να επισκευαστουν αυτα τα αυτοκινητα ετσι ωστε να καινε υγραεριο σωστα ,γι'αυτο και απορησα στο πως εισαι τοσο σιγουρος οτι θα μου βγαλει ξανα ζημια αν ανακατασκευασω την κεφαλι με τα υλικα που αναφερα,δηλ. ειδες τις λιστες και εβγαλες συμπερασμα?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 16 Οκτ, 2014 11:38

Ερώτηση:
Θα αλλάξεις έδρες βαλβίδες με ενισχυμένες. Αγοράζεις τα ανταλλακτικά και βρίσκεις άνθρωπο να στα περάσει. Όλα καλά όλα ωραία μέχρι εκεί. Ανοίγεις λοιπόν το καπάκι, δεν θα αλλάξεις ελατήρια; Θα αλλάξεις μάλλον. Οι κύλινδροι ξέρεις αν είναι οβάλ; Δεν το ξέρεις αλλά θα μάθεις μόλις το ανοίξεις και εκεί δεν έχει να κάνεις πίσω ή όλα ή τίποτα, Επίσης βάλε και σετ ιμάντες, τρόμπα νερού και θερμοστάτη να κάνεις σωστή δουλεία. Τράβα γραμμή και δες το νούμερο αν σε συμφέρει.

Υπάρχει δηλαδή το δίλημμα αν θα δώσεις κάποια σημαντικά χρήματα και πάρε σαν βάση του υπολογισμού σου το μεγαλύτερο νούμερο που υπολογίζεις για να το φτιάξεις και μάλλον να σου κρατήσει η μηχανή πολλά χιλιόμετρα αλλά με αμφίβολο το μέλλον άλλων ακριβών εξαρτημάτων πχ ECU συμπλέκτης, κομπρεσέρ AC Και πολλά άλλα που μπορούν να χαλάσουν σε ένα αυτοκίνητο που πλησιάζει την 20ετία ή να αποφασίσεις να μην ρίξεις άλλα χρήματα να το κρατήσεις όσο πάει και να δεις τι άλλες επιλογές έχεις, αγορά άλλου μικρού βενζίνης, πετρέλαιο καινούργιο με ΦΑ κλπ

Για μένα δεν υπάρχει δίλημμα, σαφώς και το αυτοκίνητο ούτε το παντρεύτηκες για να ζήσεις μαζί του μια ζωή, ούτε παιδί σου είναι να ζήσει περισσότερο από όσο εσύ. Είναι ένα καταναλωτικό αγαθό με ημερομηνία λήξεως που σου τρώει συνεχώς λεφτά. Οπότε κοιτάς πως να σου τρώει λιγότερα.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 16 Οκτ, 2014 11:41

Οταν λενε ολα τα ford ( νομιζω ) το μαβερικ τι ειναι?

Δεν εχω να πω κατι περεταιρω. η αισθηση απο οσα μηχανολογικά κατεχω αναλλογιζόμενος και τις διαφορές στη συστολη διαστολη μεταλλων διαφορετικων κραμματων ( ή τελος παντων μη ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΕΣ διαφορες) ειναι οτι θα μαλλον ξαναγινει "κραου" ισως λιγο "παρακατω" στο μοτερ...

και μπορει με τους τροπους που ανεφερα πριν, να περασεις το οριο ( υπερ σου ) του συμφαιρει δε συμφαιρει...

αλλα μεχρι να δω μοτερ επισκευασμενο να λειτουργει χωρις προβλημα με 100.000χλμ+ θα μου επιτρεψεις να εχω τις αμφιβολιες μου....

Θα μου επιτρεψεις επισεις να μην συνεχισω την κουβεντα μια που δεν εχω κατι αλλο να προσθεσω παρα μονο αυτο.

Δικο σου αυτοκινητο δικα σου τα λεφτα δικη σου και η τελικη αποφαση...
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 16 Οκτ, 2014 11:44

Πολυ σωστες και οι παρατηρησεις του gakost ειδικά εδω

Θα αλλάξεις έδρες βαλβίδες με ενισχυμένες. Αγοράζεις τα ανταλλακτικά και βρίσκεις άνθρωπο να στα περάσει. Όλα καλά όλα ωραία μέχρι εκεί. Ανοίγεις λοιπόν το καπάκι, δεν θα αλλάξεις ελατήρια; Θα αλλάξεις μάλλον. Οι κύλινδροι ξέρεις αν είναι οβάλ; Δεν το ξέρεις αλλά θα μάθεις μόλις το ανοίξεις και εκεί δεν έχει να κάνεις πίσω ή όλα ή τίποτα, Επίσης βάλε και σετ ιμάντες, τρόμπα νερού και θερμοστάτη να κάνεις σωστή δουλεία. Τράβα γραμμή και δες το νούμερο αν σε συμφέρει.

τις οποιες εγω - καποιες - δεν θα εκανα, αλλα δεν παυει ΑΥΤΗ να ειναι η σωστη σκεψη
Άβαταρ μέλους
fokion

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: ilias4x4 και 77 επισκέπτες