Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα σε landi renzo

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: προβλημα με landi ranzo evo

Δημοσίευσηαπό george7009 » Παρ 10 Οκτ, 2014 22:43

Πήγαινε μια βόλτα στον εγκαταστάτη σου να ρίξει μια ματιά στον πνεύμονα , μήπως έχει καμια τρυπίτσα η μεμβράνη του .
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

Re: Πρόβλημα σε landi renzo

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Τετ 15 Οκτ, 2014 13:59

ρε παιδια, εχω καιγω ενα παρομοιο προβλημα. Σε χαμηλες στροφες μου κανει κοψιματα αλλα ΚΥΡΙΩΣ στη βενζινη ειναι πιο αισθητο μεχρι να ζεσταθει ο κινητηρας. Το κανει και λιγο στο υγραεριο αλλα δεν ειναι πολυ αισθητο σε σημειο που δεν το καταλαβαινω. Αυτο που καταλαβαινω μονο ειναι οτι μεχρι τις 2000 στροφες στροφαρει αργα το μοτερ. Αλλαξαμε παλιοτερα αισθητηρα map που ηταν ενα απο τα κυρια προβληματα αλλα δεν λυθηκε. Εχω δωσει σε συνεργεια πανω απο 300€ και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορει να βρει τι προβλημα ειναι. Αλλοι μου λενε μπεκ, καποια γειωση στο αυτοκινητο, οπως μου τοπε και ενας μαστορας " βλαβη φαντασμα ". Απο μερια υγραεριου το κοιταξαμε δεν εχει καποιο προβλημα. Τωρα βεβαια αυτο αρχισε να το κανει μετα την εγκατασταση του υγραεριου. Αλλα ειναι λιγο περιεργο γιατι το κανει κυριως στη βενζινη. Και ενας αλλος μαστορας με εχει πριξει να ξηλωσω το υγραεριο και θα δω οτι δεν θα το ξανακανει. Οτι θελει λεει ο καθενας...
Citroen C3 1400cc - Σύστημα Landirenzo EVO χωρίς λαδιέρα - 6000 χιλιομετρα
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσιευσεις: 193

Δημοσίευσηαπό panosopel » Πέμ 16 Οκτ, 2014 00:52

Εχω και εχω landi renzo και το αμαξι οταν παιρνει μπρος βασικα δν παιρνει με την πρωτη φορα με το που παρει μετα δεν εχει δυναμη και μπορει να ξανασβησει αλλα μετα απο κανα λεπτο σβηνει..
Αυτο μου το κανει μεχρι το αμαξι να μπει σε υγραεριο.
Κοιταξα τρομπα βενζινης,βαλβιδες(ολα καλα) εβγαλα το συστημα υγραεριου για μια δυο μερες μηπως επεφτε υγραεριο το πρωι μαζι με βενζινη αλλα τιποτα.
Τι να ναι 3μηνες κανεις μηχανικος δεν εχει βρει τιποτα ακομα γιατι το συνδεουν στο laptop η οτι εχουν και τιποτα δεν δειχνει
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Πέμ 16 Οκτ, 2014 17:39

και σεμενα το ιδιο. Μολις μπαινει το υγραεριο ολα τα προβληματα εξαφανιζονται... Νταξι ως τωρα δεν μου εχει προκαλεσει προβλημα. Απλα οταν μπαινω στο αμαξι βαζω μπρος μεχρι να αφησω τα πραγματα μου και μολις ακουσω τη βαλβιδα που ανοιγει τοτε ξεκιναω. Απλα μου τη σπαει λιγο. Πριν λιγο καιρο ειχε αρχισει και δεν μου απαιρνε μπρος αλλα τωρα το σταματησε. Δεν πιστευω οτι φταιει το υγραεριο ισα ισα δουλευει πολυ καλα. Απλα κανενας δεν μπορει να μου βρει τι εχει..
Citroen C3 1400cc - Σύστημα Landirenzo EVO χωρίς λαδιέρα - 6000 χιλιομετρα
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσιευσεις: 193

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Πέμ 16 Οκτ, 2014 18:44

Ενα απο τα μεγάλα λάθη αρκετών εγκαταστατων ( το έχω κάνει και εγώ στο παρελθον και την πάτησα) είναι ότι δεν βάζουν αισθητήρα θερμοκρασίας νερού , ο οποιος επειδη παει εξτρα χρέωση δεν τοποθετείτε στα συστήματα landirenzo evo, το αποτελεσμα ειναι γρηγορη φθορα στην μεμβρανη του πνευμονα μιας και το συστημα γυρναει σε χαμηλες θερμοκρασιες στο υγραεριο.
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό Qgas » Παρ 17 Οκτ, 2014 00:04

Απο περιεργεια .. Πως εινα δυνατον ενα συστημα να δουλεψει χωρις αισθητηρα θερμοκρασιας νερου ; Πως θα γυρισει υγραεριο ; Πως θα διορθωσεις μειγματα σε αυτοκινητο με κακο πχ θερμοστατη νερου ; Στα πχ ΑΕΒ η τα prins μερικη διορθωση της θερμοκρασιας αλλαζει εντελως τα μειγματα και το καυσιμο που παει στα μπεκ το ιδιο συμβαινει και με την θερμοκρασια του υγραεριου ...
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Παρ 17 Οκτ, 2014 13:40

Δουλευει και μαλιστα μια χαρα, για καποιο καιρο και μετα αρχιζυν τα οργανα. Αν βεβαια βαλεις την εναλλαγή με βαση την θερμοκρασια του αεριου εκει τοτε εισαι οκ και δεν χρειαζεσε αισθητηρα.
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό pipagas » Πέμ 09 Απρ, 2015 22:44

@ECOKINISI
Επειδη εβαλα προσφατα και εγω το συστημα της υπογραφης μου, παρατηρησα οτι ο "after market" αισθητηρας θερμοκρασιας ειναι προαιρετικος. Απο οτι ειδα ομως στα σχηματικα διαγραμματα για το εν λογω κιτ, αν δεν βαλεις τον "after market" αισθητηρα, συνδεεις τον υπαρχον του αυτοκινητου. Κανω λαθος? :roll:

http://www.polargas.gr/images/OMEGAS%20EVO.pdf
Landirenzo Evo σε Ford Focus MK1 1400cc
Τοποθέτηση στις 219.400.
pipagas

Δημοσιευσεις: 89

Δημοσίευσηαπό tripas » Παρ 10 Απρ, 2015 08:50

Qgas έγραψε:Απο περιεργεια .. Πως εινα δυνατον ενα συστημα να δουλεψει χωρις αισθητηρα θερμοκρασιας νερου ; Πως θα γυρισει υγραεριο ; Πως θα διορθωσεις μειγματα σε αυτοκινητο με κακο πχ θερμοστατη νερου ; Στα πχ ΑΕΒ η τα prins μερικη διορθωση της θερμοκρασιας αλλαζει εντελως τα μειγματα και το καυσιμο που παει στα μπεκ το ιδιο συμβαινει και με την θερμοκρασια του υγραεριου ...

Φίλοι γι αυτο φωναζω τόσο καιρο και λεω για όχημα απο το 2001 μην σου πω και για όχημα απο το 1998 μονο OBD σύστημα υγραεριου ώστε να παίρνει ένδειξη της θερμοκρασιας νερου απο το ΟΒD του οχήματος . Τι θα γίνει αν αυτος o "after market" αισθητήρας δυσλειτουργει? Πάλι προβλημα. Επιπλεον τραβα καλωδια μετα διαρροη νερου του ψυκτικου αντε τρεχα να δεις γιατι χάνεις ψυκτικο και απο που κλπ .
Όσα λιγοτερα μέρη βάζετε αξιοποιώντας την OBD μειώντε την πιθανοτητα αστοχιας άρα και προβλημάτων.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι οι εγκαταστατες δεν τα πολυ γουσταρουν τα OBD συστήματα υγραεριου.Τα θεωρουν πολυτελεια?
Μηπως τελικα δεν τα γνωρίζουν?
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 10 Απρ, 2015 10:07

tripas έγραψε:
Qgas έγραψε:Απο περιεργεια .. Πως εινα δυνατον ενα συστημα να δουλεψει χωρις αισθητηρα θερμοκρασιας νερου ; Πως θα γυρισει υγραεριο ; Πως θα διορθωσεις μειγματα σε αυτοκινητο με κακο πχ θερμοστατη νερου ; Στα πχ ΑΕΒ η τα prins μερικη διορθωση της θερμοκρασιας αλλαζει εντελως τα μειγματα και το καυσιμο που παει στα μπεκ το ιδιο συμβαινει και με την θερμοκρασια του υγραεριου ...

Φίλοι γι αυτο φωναζω τόσο καιρο και λεω για όχημα απο το 2001 μην σου πω και για όχημα απο το 1998 μονο OBD σύστημα υγραεριου ώστε να παίρνει ένδειξη της θερμοκρασιας νερου απο το ΟΒD του οχήματος . Τι θα γίνει αν αυτος o "after market" αισθητήρας δυσλειτουργει? Πάλι προβλημα. Επιπλεον τραβα καλωδια μετα διαρροη νερου του ψυκτικου αντε τρεχα να δεις γιατι χάνεις ψυκτικο και απο που κλπ .
Όσα λιγοτερα μέρη βάζετε αξιοποιώντας την OBD μειώντε την πιθανοτητα αστοχιας άρα και προβλημάτων.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι οι εγκαταστατες δεν τα πολυ γουσταρουν τα OBD συστήματα υγραεριου.Τα θεωρουν πολυτελεια?
Μηπως τελικα δεν τα γνωρίζουν?

οτι θα γινει και αν δυσλειτουργει και καποιος αλλος αισθητηρας απο το συστημα του υγραεριου, αυτος ο αισθητηρας δεν ερχετε σε επαφη με το νερο του κινητηρα αλλα με το σωμα του πνευμονα αρα δεν υπαρχει το προβλημα τηε διαρροηε νερου, δεν ειναι καλυτερα να εχεις 2 αισθητηρες ετσι ωστε να μπορεις να ελεγχεις την οποια δυσλειτουργεια ακομα και του αισθητηρα του κινητηρα?
τα συστηματα με obd για τον εγκαταστατη η μονη διαφορα που εχουν ειναι ακομα 2 καλωδια, δεν ειναι κατι το σοβαρο, απλα σε καποιες εταιριες εχουν αρκετα ακριβοτερη τιμη.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 65 επισκέπτες