Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αισθητηρας πιεσης και θερμοκρασιας αεριου

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Αισθητηρας πιεσης και θερμοκρασιας αεριου

Δημοσίευσηαπό manoliss » Κυρ 19 Οκτ, 2014 02:17

Ο συγκεκριμένος αισθητήρας είναι τοποθετημένος στο μηχ/σιο του αυτοκινητου ουσιαστικα πρεπει να είναι σε καποιο σημειο από τον πνευμωνα και μετα σε καποια επανω στο φιλτρο και σε ορισμενα πχ λοβατο επανω στην μπεκιερα....με την θερμικρασια στο μηχ/σιο σε καλοκαιρινες θερμοκρασίες επηρεάζετε η λειτουργια του αισθητηρα? δηλαδή υπαρχει πιθανοτητα να σου δειξει παραπανω θερμοκρασια από αυτή που πραγματικα υπαρχει?
επισης η λαστιχενια σωληνα που η οποια τροφοδοτεί το υγραεριο απο τον πνευμονα μεχρι την μπεκιερα παλι με την ζεστη υπαρχει περιπτωση να αυξανει την θερμοκρασια αεριου?
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss
 
Δημοσιευσεις: 715
Εγγραφή: Κυρ 26 Φεβ, 2012 00:37

Re: Αισθητηρας πιεσης και θερμοκρασιας αεριου

Δημοσίευσηαπό fokion » Κυρ 19 Οκτ, 2014 19:58

Στο δευτερο μερος του ερωτηματος περι σωλήνα, νομιζω πως ναι.

οταν ειναι ζεστό σβησω και παω να ξαναβαλω μπροστα ( σε φαση "σταματησα στο περιπτερο για τσιγαρα") σε ακομα και μετρια γκαζια γυρναει σε βενζινα, αν το αφησω ρελαντι μερικά δευτερα με αεριο δε το κανει.

ο σωληνας τροφοδοσίας περναει ακομα και πανω απο το ψυγειο νερου
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion
 
Δημοσιευσεις: 2253
Εγγραφή: Κυρ 04 Δεκ, 2011 09:14


Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 24 επισκέπτες