Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Προβλημα με LPG και βενζίνη

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Προβλημα με LPG και βενζίνη

Δημοσίευσηαπό naygoylas » Πέμ 30 Οκτ, 2014 12:12

Καλημέρα σε όλους.
Είμαι νέος οδηγός και αντί να αγοράσω ενα καινουριο αυτοκίνητο, κάνοντας μετατροπές σε ενα παροπλισμένο peygeot 406 που ειχαμε στο γκαράζ πήρα αυτό για εκμάθηση. Μαούνα δεν λέω...αλλα καλύτερα έτσι τελικά. Μεσα στις μετατροπές ειναι οτι το έκανα και υγραεριοκίνητο καθώς το κόστος την βεζνίνης θα με ξέσκιζε μιας και ειναι 1600.
Αντιμετωπίζω ενα φοβερό πρόβλημα εδω και εναμιση μηνα που εχει γινει η μετατροπή και το κυκλοφορώ, Παίρνοντας το απο το συνεργείο το γέμισα βεζνίνη και μάλιστα στο βεζνινάδικο μου είπαν και του χρόνου τώρα.90 ευρώ βεζνίνη γεμίζει παρακαλώ...! Εβαζα το αέριο μου κάθε Κυριακή 20 ευρώ και σχεδόν γέμιζε η μπουκάλα,κάνοντας περίπου 300 χιλιόμετρα την βδομάδα και με πολύ άσχημη οδήγηση μέσα στην πόλη όντας νέος οδηγός...(πολύ ωρα πρώτη,μαρσαρίσματα κλπ κλπ) ήμουν αρκετά ικανοποιημενος μετα 80 ευρώ καύσιμα το μήνα.
Οταν ξαφνικά άναψε η ρεζέρβα της βενζίνης.Εχει χαλάσει ο δείκτης και λειτουργεί μόνο το λαμπάκι της ρεζέρβας.
Πήγα σε αυτόν που μου εγκατέστησε το αέριο και μου είπε οτι το ρύθμισε έτσι για να μην χαλάσει γρήγορα η μηχανή. Δεν ήξερα τι να του απαντήσω όντας άσχετος απο μηχανολογικά αλλα μου φάνηκε τρελό. Του είπα να το ρυθμίσει να καίει ελάχιστη βενζίνη ή δυνατόν καθόλου και ας χαλάσει η μηχανή όποτε θέλει.Ρώτησα γνωστούς με αέριο...και η απάντηση ήταν οτι μου λεει βλακείες.Απο τότε μέχρι σήμερα έχω κάψει δύο ντεπόζιτα βενζίνη...βλέπεις μου ειναι απαραίτητο πλέον το αμάξι λόγωδουλειάς και δεν μπορώ να το αφήσω παροπλίσμένο.ΤΡΑΓΙΚΟ!
Το ρύθμισε ο τύπος να καίει ελάχιστη βενζίνη μου είπε και τώρα έχω το εξής πρόβλημα.στα φανάρια για παραδειγμα που είναι ακινητοποιημένο το αμάξι κάνει σαν να σβήνει.δεν σβήνει αλλα φτάνει ενα βήμα πρίν.παρατηρόντας και τα φώτα του αυτοκινήτου το βράδυ πάλι στα φαναρια που ειμαι ακινητοποιημένος τρεμοπαίζουν σαν να σβήνουν.αρα ΄΄ετσι υπέθεσα οτι το αμάξι μαλλον τίνει να σβήσει.
Πριν το πάω ξανα στον μάστορα θα ήθελα αν κάποιος είναι σχετικός με το θέμα να με ενημερώσει τι ακριβώς θα μπορούσα να πω γιατι θεωρώ οτι θα με κοροιδέψει εκ νέου και πριν φωνάξω ενισχύσεις να το χειριστώ μόνος το θέμα με τον τεχνικό.
Αν ξέρει κάποιος θα ήθελα μια ενημέρωση!
naygoylas

Δημοσιευσεις: 4

Re: Προβλημα με LPG και βενζίνη

Δημοσίευσηαπό manoliss » Πέμ 30 Οκτ, 2014 21:47

χα καλως τον.....για να μπορουμε να βγαλουμε ακρη θελουμε κυβικα κινητηρα με σιγουρια ετσι? και συστημα αεριου...μαρκα....αυτα για αρχη και μετα να δουμε τι γινετε!!!!!
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό papoys » Πέμ 30 Οκτ, 2014 23:28

όπως μας τα λες.
α)είσαι νέος οδηγός.
β)πήρες ένα παροπλισμένο παλιό αυτοκίνητο και τόκανες μετατροπή.
γ)πιθανώς το αυτοκίνητο ήταν χωρίς τα απαραίτητα σέρβις.
δ)Απευθύνθηκες σε κάποιο όχι αξιόπιστο εγκαταστάτη κατά τα λεγόμενά σου.

Οπότε το πρόβλημα που μας λες μπορεί νάναι οτιδήποτε.Από κάτι απλό που μπορεί να ξεπερνιέται με κάποιες
ρυθμίσεις από κάποιο έμπειρο μηχανικό ή εγκαταστάτη, μέχρι μια πιό σοβαρή βλάβη.
Για ρίξε λεπτομέρειες μήπως μπορέσουν να βοηθήσουν οι μηχανικοί - εγκαταστάτες του φόρουμ.Πάντως εγώ δεν
συμπεριλαμβάνομαι μέσα σε αυτούς. :lol: :wave:

Πριν τις ρίξης κάνε μία δοκιμή.Την ώρα που βλέπης χαμηλό ρελαντί γύρισέ το βενζίνη να δεις αν δουλεύει το
ίδιο ή αν στρώνει το ρελαντί.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό naygoylas » Παρ 31 Οκτ, 2014 11:20

Το αυτοκίνητο ήταν του πατέρα και όσον αφορά σερβις και συντήρηση ήταν άψογο. Είναι 1600κυβικά peygeot 406.Την μάρκα του αερίου δεν την θυμάμαι και δεν έχω πρόσβαση τώρα να την δω.
Μαζί με το αέριο που έβαλα έφτιαξα και άλλα πράγματα,όπως δίσκο πλατό που ήθελε αλλαγή, τα φρένα και κάποια άλλα μικροπράγματα όλα με την έγκριση του father λόγω εμπειρίας και σαν παλιός οδηγός αλλα και σαν οδηγός του αυτοκινήτου 14 χρόνια κοντά.
Δυο σημαντικές λεπτομέριες που ίσως βοηθήσουν είναι οτι:
α) Οταν το παρέλαβε ο πατέρας απο την μετατροπή και μετά εγω ήμουν διακοπές και μου είπε οτι σε κάθε φανάρι του έσβηνε. Οπότε τρελάθηκε και πήγε με τα χίλια ζόρια πίσω και του το "ρύθμισε" ο μηχανικός! Η ρύθμιση που του έκανε ήταν αυτή που έκαψε θαρρω 90 ευρώ ντεπόζιτο βενζίνης σε 1000 χιλιόμετρα!!δεν ξέρω τι έκανε αλλα αυτό ειναι το γεγονός.Απο εκει και πέρα δεν έσβηνε το αμάξι ούτε έκανε αυτό το σαν να σβήνει που κάνει τώρα.εγω όμως τρελαμένος που καίει άπειρη βενζίνη πήγα και του είπα να το ρυθμίσει να μην καίει σχεδόν καθόλου...και μετά την ρύθμιση αυτή άρχισε να μου κάνει αυτά τα περίεργα όταν ειναι στο ρελαντί
β) οταν το έχω σταματημένο για ώρες και το πάρω μετά ανάβουν ταυτόχρονα τα λαμπάκια της βενζίνης και του αερίου. Εκείνη την ώρα δουλεύει κανονικά.Μολις ΄σβήσει της βενζίνης και μπεί στο αέριο αρχίζει να κάνει σαν να σβήνει.
Μόλις δω και την μάρκα θα σας ενημερώσω.
Θενκς πάντως για κάθε απάντηση.
naygoylas

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 31 Οκτ, 2014 11:36

λοιπον φιλαρακι το μοτερ σε αυτό το αμαξι εχει θεμα με το ρελαντί στο αεριο διοτι τα μς βενζίνας από τα 2,3 που είναι το ρελαντί μολις ζεσταθεί σε κινηση μεσα σε πολη τα μς της βενζίνας πεφτους καπιυ στα 1,9-2,0 με αποτέλεσμα οι ηλεκτροβανες να μην μπορουν να ανταποκριθουν εκει χαμηλα και για αυτό κανει αυτην την αρρυθμια όταν ερχεσε από ταξιδι και σταματήσεις δεν πρεπει να σου κανει αυτην την αρρυθμια ο μονος τροπος είναι να βαλεις μπεκ τυπου βενζίνας που είναι πιο γρηγορα και πιστευω τι θα λυσεις το πρόβλημα σου...
το αμαξι είναι φουλ γκρουπ συμφωνα με το διάγραμμα του εγκεφαλου
ο εγκαταστάτης σου σου μαρκαρισε την εντολη μεσα στο προγραμα να δουλευει το αμαξι εως τος 1000 στροφες με βενζινα οποτε σταματοντας στο φαναρι με ρελαντί το αμαξι δουλευει πλεον ρελαντί στην βενζινα και εφόσον κινεισε μεσα στην πολη δουλευεις πολύ ρελαντί και για αυτό σου καει την βενζινα...
επισης το συγκεκριμενο μοτερ εχει θεμα στην πολ/λη εισαγωγης διοτι εχει πολύ μικρα χωρισματα ανα μεταξυ των 2 κυλινδρων γενικα σε ταξιδι πρεπει να σου δουλευει πολύ καλα.....
το συγκεκριμενο μοτερ το εχω εγω σε ξανθια 1600
αν το συστημα είναι λοβατο εχεις 2 λυσεις
1. θα σου ελεγα να ξηλώσεις εγκεφαλο υγραερίου πλεξουδα ηλεκτροβανες μπεκ και να βαλεις καποιας αλλης εταιριας αφηνοντας πνευμονα μπουκαλα πισω και σωλήνες υγραερίου τις ιδιες
2.να βαλεις μπεκ υγραερίου τυπου βενζίνας αλλα αν μπορεις με δοκιμη....
ότι και να ακνεις δεν μπορεις να κανεις κατι....είναι η χαρτογραφηση του εγκεφαλου βενζίνας πολύ περιεργη μεσα σε 2 χρονια που ψαχνωμαι αυτό καταφερα να καταλαβω...εγω σε πρωτη φαση θα βαλω μπεκ τυπου βενζίνας και ισως λυσω το πρόβλημα μου.....παρομοιο εχω εχω και γω αλλα σε μικροτερη εκταση..
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσίευσηαπό naygoylas » Παρ 31 Οκτ, 2014 12:59

Εξαιρετικά αναλυτική απάντηση και σε ευχαριστώ πολύ.Μέχρι να δω τι θα κάνω να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις αν υπάρχει πρόβλημα που λειτουργώ το αμάξι έτσι; γιατί λογω χρόνου αρχικά και κόστους(φαντάζομαι οτι θα ειναι αρκετό) δεν μπορώ να κάνω αυτές τις ρυθμίσεις άμεσα που είπες. Σε ευχαριστώ πολύ φιλε.
naygoylas

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 31 Οκτ, 2014 14:32

oxi πρόβλημα δεν εχεις απλα θα καις και βενζινα....βασικα θα πρεπει να πας στον εγκαταστατη σου αρκει να ξερει να δουλεψει το συστημα μεσω η/υ καλα και να δει που υπαρχει το πρόβλημα και αναλογα να κρινει....αν το συστημα είναι λοβατο ισχυουν αυτά που σου εχω πει αν είναι αλλο συστημα επωνυμο πρεπει να κανεις και άλλες επεμβάσεις...
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσίευσηαπό naygoylas » Δευτ 03 Νοέμ, 2014 16:09

Πήγα το Σάββατο φίλε manoliss εκδρομή Πειραιά-Σούνιο και τσέκαρα αυτό που είπες και έμεινα έκπληκτος.Μετά απο πάρα πολλά χιλιόμετρα στο πήγαινε χωρίς σταμάτημα και με τσιμπημένο λίγο το γκάζι σταμάτησα σε ένα φανάρι στην μέση του πουθενά που έχει και το αυτοκίνητο δεν έκανε τίποτα.Στο γυρισμό δεν ξερω τι φταίει αλλα ίσως επειδή ηταν βράδυ και πήγαινε εμφανώς πιο σιγά το έκανε και πάλι. Οσον αφορά την βενζίνη την πέμπτη απο ρεζέρβα έβαλα 20 ευρώ έχω κάνει απο τότε γύρω στα 250 χιλιόμετρα δεν μου έχει ανάψει λαμπάκι και πάλι αν και τα 150 χιλιόμετρα τα έκανε σε ταξίδι (ανοιχτός δρόμος).Συλέγω πάντως πληροφορίες και στοιχεία για να πάω τελείως προετοιμασμένος στον κατασκευαστή μπας και βγάλω άκρη.γιατί διάβασα στο ιντερνετ οτι γενικότερα τα Peygeot 406 έχουν θεματάκι στο lpg.thanks παντως!!
naygoylas

Δημοσίευσηαπό manoliss » Τρί 04 Νοέμ, 2014 21:35

με πιον κινητηρα?τον 1600?ειναι φουλ γκρουπ το μοτερ....η ο 1800 που ειναι ημιδιαδοχικος....?
οταν γυρισες το βαραδακι προφανως επεσες σε λιγο κινηση οποτε εκει εχεις το θεμα σου ανεβηκε η θερμικρασια επεσαν τα μς ψεκασμου οι ηλεκτροβανες προσπαθουν να προσαρμοστουν στα χαμηλα μς δεν μνπορουν...βγαινοντας εθνικη δεν βλεπεις προβλημα διοτι τα μς ανεβαινουν...
στο εγραψα και νωριτερα ενδεικτικα στο ζεστο κινητηρα τα μςειναι καπου στα 1.8-2,0 και με κρυο μοτερ απο ταξιδι καπου στα 2,3-2,4
Lovato Fast & Easy
manoliss

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 68 επισκέπτες