Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλείσιμο βαλβίδων!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κλείσιμο βαλβίδων!

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 31 Οκτ, 2014 19:33

gkazakias έγραψε:
valsam έγραψε:
Qgas έγραψε:Χαιρομαι πες τα στους λαδιερες ξυδιερες τυροκαφτερες !!

Εγω ημουν απο αυτους που ελεγαν οτι οι λαδιερες πρεπει να κανουν δουλεια,οχι γιατι το ηξερα ντεφακτο αλλα απο αυτα που διαβαζα στο ιντερνετ απο κατι τεστ που ελεγαν οτι ειχαν κανει διαφοροι,μετα απο 20.000 χλμ με λαδιερα και πολυ περισσοτερη δοση απο το 1ml-1litre υγραεριου οι βαλβιδες μου εκλεισαν εντελος,γιατι σστο δικο μου δεν εκανε δηλ. δουλεια η λαδιερα?
Ξερω τι θα μου απαντησεις,θα μου πεις οτι για να κανει δουλεια πρεπει να εχω ηλεκτρονικη λαδιερα με διακλαδοτη σε καθε κυλινδρο!
Συμφωνω οτι με την απλη λαδιερα δεν παει η ιδια αναλογια και ποσοτητα σε καθε κυλινδρο ξεχωριστα και αλλου πηγαινει περισσοτερο και αλλου λιγοτερο ψυκτελαιο,και ετσι θα επρεπε αλλες βαλβιδες να ειναι εντελος κλειστες και αλλες ανοιχτες!
Εμενα τοτε γιατι ηταν ολες τελειος κλειστες?
Δηλ. εμενα τα 3+ λιτρα ψυκαελαιου που εχω καψει σε αυτα τα 20,000 χλμ που πηγαν,δεν πηγαινε το λαδι στις βαλβιδες,δεν θα επρεπε αν εκανε δουλεια το λαδι να ειχα εστο και μια βαλβιδα που να μην ειχε κλεισει εντελος?

Διοτι εσενα οι βαλβιδες ή οι εδρες σου εναι απο βουτυρο, δεν το σωζεις με τιποτα. Ουτε εγω το σωζω να ξερεις, απλα δινω μια παραταση. To τουσον δεν ειναι σε καμια μαυρη λιστα, και ομως φθορα ειχε υποστει και μαλιστα αρκετη σε 70.000 χωρις λιπανση.

Δηλ. το παραδεχεσαι οτι και να μην ειναι ενα αυτοκινητο σε καμια λιστα παλι το υγραεριο θα το ξεσκισει,απλος αλλα πιο αργα αλλα πιο γρηγορα!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Παρ 31 Οκτ, 2014 19:47

πω πω καθε φορα που θα αλοιφω βουτυρο στη φετα θα μου ερχεται η φραση ''βουτυρενιες βαλβιδες'' ! =))
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 31 Οκτ, 2014 20:03

Valsam υπαρχουν και καποια που δεν καταλαβαινουν Χριστο! Ειδικα μερικα γερμανικα. Ακομη και χωρις καμια λιπανση δεν μασανε τιποτα απο το υγραεριο.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό NtzanisNikos » Παρ 31 Οκτ, 2014 20:28

gkazakias έγραψε:Valsam υπαρχουν και καποια που δεν καταλαβαινουν Χριστο! Ειδικα μερικα γερμανικα. Ακομη και χωρις καμια λιπανση δεν μασανε τιποτα απο το υγραεριο.

Ποια ειναι αυτα?
NtzanisNikos

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 31 Οκτ, 2014 20:41

NtzanisNikos έγραψε:
gkazakias έγραψε:Valsam υπαρχουν και καποια που δεν καταλαβαινουν Χριστο! Ειδικα μερικα γερμανικα. Ακομη και χωρις καμια λιπανση δεν μασανε τιποτα απο το υγραεριο.

Ποια ειναι αυτα?

Μερσεντες, bmw, audi νομιζω ο 20vt του vw group (γενικα του γκρουπ στο θεμα αυτο ειναι ανθεκτικοι) αναλυτικοτερα θα μας τα πουν οι εγκαταστατες, δεν τα ξερω και γω, βασικα δεν παει με μαρκες αλλα με τυπους κινητηρων.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 31 Οκτ, 2014 21:48

gkazakias έγραψε:
NtzanisNikos έγραψε:

Ποια ειναι αυτα?

Μερσεντες, bmw, audi νομιζω ο 20vt του vw group (γενικα του γκρουπ στο θεμα αυτο ειναι ανθεκτικοι) αναλυτικοτερα θα μας τα πουν οι εγκαταστατες, δεν τα ξερω και γω, βασικα δεν παει με μαρκες αλλα με τυπους κινητηρων.

Αυτες τις μαρκες τις λες ετσι επειδη σου κατεβηκαν η εχεις συγκεκριμενα παραδειγματα?
Γιατι και στις λιστες υπαρχουν mercendes και αυτοκινητο του vw group και γνωστος μου με touareg πηρε καπακι στο χερι!
Εγω ρωτησα να μου πουν οι εγκαταστατες μερικα αυτοκινητα που ειναι αποδεδειγμενα ανθεκτικα στο υγραεριο (μιας και ψαχνομαι για το επομενο μεταχειρισμενο μου αυτοκινητο για να του βαλω και το συστημα μου που μολις ξεχρεωσα!)και απαντηση ακομη δεν πηρα!
Θελω να ξερω υπαρχουν αποδεδειγμενα αυτοκινητα που ειχαν π.χ 100-150,000 χλμ στην πλατη και εβαλαν υγραεριο και τους πηγαν αλλα 100-150.000 χλμ χωρις να βγαλουν προβλημα με κλεισιμο βαλβιδων(VSR).
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό savas202 » Παρ 31 Οκτ, 2014 22:15

Ο αδελφος μου εχει την mb w 210 μοντελο 2001.Οταν εβαλε το αεριο ειχε ειδη περιπου 200000χλμ. Με το αεριο εχει κανει πανω απο 150000χλμ.λογω δουλειας.ΚΑΝΕΝΑ προβλημα μεχρι σημερα και ελπιζω και στο μελλον.
savas202

Δημοσιευσεις: 49

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 31 Οκτ, 2014 22:16

valsam έγραψε:
gkazakias έγραψε:
NtzanisNikos έγραψε:

Ποια ειναι αυτα?

Αυτες τις μαρκες τις λες ετσι επειδη σου κατεβηκαν η εχεις συγκεκριμενα παραδειγματα?
Γιατι και στις λιστες υπαρχουν mercendes και αυτοκινητο του vw group και γνωστος μου με touareg πηρε καπακι στο χερι!
Εγω ρωτησα να μου πουν οι εγκαταστατες μερικα αυτοκινητα που ειναι αποδεδειγμενα ανθεκτικα στο υγραεριο (μιας και ψαχνομαι για το επομενο μεταχειρισμενο μου αυτοκινητο για να του βαλω και το συστημα μου που μολις ξεχρεωσα!)και απαντηση ακομη δεν πηρα!
Θελω να ξερω υπαρχουν αποδεδειγμενα αυτοκινητα που ειχαν π.χ 100-150,000 χλμ στην πλατη και εβαλαν υγραεριο και τους πηγαν αλλα 100-150.000 χλμ χωρις να βγαλουν προβλημα με κλεισιμο βαλβιδων(VSR).

Τα λεω επειδη και γω εχω γνωστους που δεν τα πηραν στο χερι και πανε καλα(ενα C200, ενα ibiza 1.2 3κυλινδρο, ενα γκολφ 1.8 20vt, kαι μια BMW 318), αλλα ετσι δεν βγαινει νοημα, και γω δεν μπορω να μαθω λεπτομερειες γιατι οι ανθρωποι δεν κατεχουν απο τετοια θεματα να μου απαντησουν σε λεπτομεριες. Επισης ο qgas εχει αναφερει οτι εχει δικες του μετατροπες κατι μερσεντες με πολλα χλμ που κυκλοφορουν απροβληματιστα.

Επισης ακρη δεν βγαζουμε διοτι εναν ανθεκτικο κινητηρα ,σκυλι μαυρο, μπορει να τον γ@μισει μια μαπα εγκατασταση, οποτε παλι λαθος αποτελεσματα θα δουμε. Απο την αλλη εναν βουτυρενιο στα αερια καυσιμα κινητηρα, οσο καλη εγκατασταση και να κανεις δεν τον σωζεις.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό NtzanisNikos » Σάβ 01 Νοέμ, 2014 12:17

Εγω για αυτα που ξερω σιγουρα ειναι ενα skoda στεισον 4Χ4 που αυτα μαλλον εχουν τον 20βαλβιδο με επισκευη στις 320000 χιλ και απο αυτα τα 200000 με αεριο και συστημα brc plug and drive του οποιου ο κατοχος ηταν εκει μπροστα μου στο συνεργειο που συζητουσε την επισκευη στον μαστορα και το αλλο ενα [b]focus 2007[ facelift/b] που θεωρειται ευπαθες στις λιστες οι οποιες ειναι <<αναφορες>> πελατων με οτι συνεπαγεται αυτο στον τροπο οδηγησης που εχουν κανει ,εγκατασταση ,προγραμματισμο και μαλλον αν καταλαβα καλα πριν απο καποια χρονολογια δεν γινονταν λιπανση με βεντζινα το οποιο εχει κανει γυρω στις 100000 με αεριο και μαλλον αν θυμαμαι το κιτ ηταν zavolli.Επισης νομιζω και ο Lpgas εχει αναφερει οτι οι κινητηρες των ford δεν ειναι τοσο ευπαθεις οσο αναφερονται.Και μολις σημερα εμαθα απο φιλο μου γιατι ελειπε καιρο εχει 18Τ PASSAT με lovato και 70000χιλ στο αεριο.Σαν το δικο μου focus 1.6 του 2006 παντως δεν εμαθα κανενα να χει πανω απο 30000
Τελευταία επεξεργασία από NtzanisNikos και Σάβ 01 Νοέμ, 2014 16:36, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
NtzanisNikos

Δημοσίευσηαπό STAMI » Σάβ 01 Νοέμ, 2014 16:10

1.4 duratec εφτασε τα 70χ, οδηγηση ομως μεχρι 3.5χ στροφες και με το γαντι
STAMI

Δημοσιευσεις: 10

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 72 επισκέπτες