Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Διακοπές στα χαμηλά-Πρόβλημα παλμού?

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Δευτ 08 Δεκ, 2014 20:14

Καλησπέρα...
Εχω μια ερώτηση και οι εγκαταστάτες του φόρουμ ελπίζω να βοηθήσουν.
Εχω ενα Grand Vitara 2.0l 2000 μοντέλο(το παλιό).

Πριν 4 χρόνια έκανα τη μετατροπή σε lpg σε ενα αεριτζή που μου πρότεινε φίλος. Παρόλο το ψάξιμο που είχα κανει στο φόρουμ και ηξερα που έπρεπε να πάω εγω δελεάστηκα απο την τιμη και το φίλο και δυστηχως το εβαλα εκεί που δεν έπρεπε...

Ενω ηθελα να βάλω brc τελικα εβαλα το stag-4 με πνεύμονα tomasseto και μπεκιέρα valtec.

Τεσπα οταν πήρα το αυτοκινητο δουλευε άψογα....Ομως δεν μου εφτανε αυτο, ακουσα τον απατεωνα και εβαλα μπουζί nkg lpg1 τα οποια χρυσοπλήρωσα....
Εκτοτε αρχισαν τα προβληματα...Διακοπες στα χαμηλά και σκασίματα στο ρελαντι...
Δωσε ρυθμιση ξανα ρύθμιση....
Τοτε ξεκινησε το κλασσικο παραμύθι φταίνε οι πολ/στες σου....
Οι μαμα πολ/στες στη Suzuki κοστίζουν 170 ευρω :lol: :lol: :lol: δηλ οι 4 αστα να πανε...(1 σε καθε κύλινδρο)
Εγω πηρα 2 ιμιτασιον τους αλλαξα και δεν διορθώθηκε τπτ...

Καποια στιγμή μου "εκοψε", βγαλαμε τα lpg μπουζί και το αμάξι εστρωσε αρκετά....
Εξακολούθησε όμως να κανει κάποια κοψιματα παντοτε στα χαμηλά....

Οταν τα μπουζί μου είναι καινούρια και για 1000χλμ περίπου το πρόβλημα περιορίζεται....
Για μεγάλο διάστημα εκλεινα το διακενο απο 1,1 σε 0,7 και το προβλημα μειονώταν αλλα έτσι δεν δουλευε σωστά σε βενζίνη....

Οπότε καποια στιγμή αποφασισα να ζήσω με αυτό #:-s ....
Εδω να προσθέσω οτι εχω πάει σε 3 διαφοετικά συνεργεια για ρυθμίσεις και ολοι μου ειπαν οτι οι ρυθμίσεις μου ειναι σωστές κ οτι καπου αλλου ειναι το θέμα....Αλλα κανεις δεν ξερει να μου πει με σιγουρια αν φταίνε οι πολ/στες η όχι...

Για να μην σας κουράζω εχω κάνει 70.000 κμ με lpg -εκανα απόσβεση το αυτοκινητο- και αν ηταν αλλος μπορεί να μην τον ενοιάζε αλλα επειδή ειμαι αρκετά ψείρας και αφού εχω διαβάσει τα αντερα μου προχθές έτυχε να μου πει ενας φίλος ηλεκτρολόγος οτι το προβλημα μου δεν ειναι οι πολ/στες αλλα ο ΠΑΛΜΟΣ...
εκεί κατι γίνεται λάθος προφανώς και μπερδεύει το συστημα γιαυτο μου κάνει τις διακοπές...το εχει αντιμετωπίσει σε πολλά αυτοκινητα που αφου πετάξουν τσαμπα λεφτα σε μπουζοκαλώδια και πολ/στες το πρόβλημα λυνεται απο εκεί...

Μα του απαντάω οταν ειναι κρύο δουλευει καλά ... Μετα το πιάνει? Το αεριο θελει πιο καλο ρεύμα και όλα τα συναφή....

Μπούρδες μου λέει...το αμάξι δε ρετάρει :!: Κάνει διακοπές....Αλλο το ένα αλλο το άλλο...

Τον παλμό τον εχει πάρει απο τον 1ο πολ/στη και εδω καπου διάβασα ότι πρεπει να παίρνει παλμό απο τον αισθητήρα στροφάλου....

Το καλοκαίρι που εκανα μια ρύθμιση στη Bosch car service Κατσαμπέρη μου είπαν οτι η εγκαταστάση μου είναι τραγική και μου δώσανε μια καλή τιμή για νεο εγκεφαλο-μπεκ-πλεξούδα...Μαλιστα ο ανθρωπος που το είδε τοτε μου είπε οτι ο πνευμονας μου ειναι πολυ καλος (τομασετο) θα αλλαξουμε τα παραπανω αλλα ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΡΩ ΠΑΛΜΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ

Μολις το ακουσα αυτο προχθές αυτόν σκέφτηκα...Λες λεω να ειναι εδω το θέμα?

Για να κλείσω και συγνώμη που κούρασα....
Η τιμή για να γίνει η αλλαγή δεν ειναι ουτε πολλά ουτε λίγα....Τα λεφτά οπως και να έχει δεν θα πάνε χαμμένα γτ θα γινει μια σωστή δουλεια φαντάζομαι, θα εχω ενα σοβαρό :?: συνεργείο να απευθυνθω οταν εχω προβλημα κλπ κλπ....
Το πρόβλημα όμως θα λυθεί η θΑ είναι τελικά οι πολ.στες το θέμα μου και παλι θα εχω διακοπές εχωντας δώσει και ενα σεβαστό ποσο?
Εχω κάνει μετρήσεις με πολύμετρο και όλοι εχουν πανω κάνω την ίδια αντίσταση απο 0,55 έως 0,64 δεν θυμάμαι το πολλαπλάσιο των oHM αλλα απο τη μέτρηση ολοι είναι στα ίδια επίπεδα ;) Το χω τσεκάρει βράδυ κ δεν πετάει ρευμα ;)

Υ.Γ. Το αυτοκινητο δούλευε και δουλευει αψογα με βενζίνη....Μετρήθηκε η συμπίεση πριν κανα μηνα και δεν υπάρχει κανενα θεμα....

Υ.Γ.2 Αποψη για τον Κατσαμπέρη? Νομίζω πως βάζει το AEB αυτορυθμιζόμενο?
ximikos00

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 08 Δεκ, 2014 22:47

Σπανιότατα φταίνε οι πολλαπλασιαστές στα γιαπωνέζικα αυτοκίνητα. Το πιο πιθανό ειναι να φταίει η ποιότητα της εγκατάστασης ή της ρύθμισης. Πολυ πιθανόν να ειναι τρυπημένο πολυ μακριά απο τις βαλβίδες λόγω ιδιομορφίας της πολλαπλής. Σε καθε περίπτωση χρησιμοποίησε τα εργοστασιακά μπουζί. Εχουμε μετατρέψει πολλα vitara 2.0lt χωρίς καμια ανάγκη να αλλαχτούν μπουζί ή πολλαπλασιαστές.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Re: Διακοπές στα χαμηλά-Πρόβλημα παλμού?

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Δευτ 08 Δεκ, 2014 22:57

LPGas έγραψε:Σπανιότατα φταίνε οι πολλαπλασιαστές στα γιαπωνέζικα αυτοκίνητα. Το πιο πιθανό ειναι να φταίει η ποιότητα της εγκατάστασης ή της ρύθμισης. Πολυ πιθανόν να ειναι τρυπημένο πολυ μακριά απο τις βαλβίδες λόγω ιδιομορφίας της πολλαπλής. Σε καθε περίπτωση χρησιμοποίησε τα εργοστασιακά μπουζί. Εχουμε μετατρέψει πολλα vitara 2.0lt χωρίς καμια ανάγκη να αλλαχτούν μπουζί ή πολλαπλασιαστές.

Eυχαριστώ για την απάντηση!
Εσεις στις εγκαταστάσεις σας στο συγκεκριμμένο αυτοκίνητο παίρνετε παλμό απο τν αισθητηρα εκκεντροφόρου ή απο τον πολ/στη?
Πιστεύετε οτι αυτό μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα?
ximikos00

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 08 Δεκ, 2014 23:38

Οχι, απο όπου και να το παρεις δεν δημιουργεί πρόβλημα. Παλμό λαμβάνει το συςτημα, δεν τον αλλοιώνει. Εμείς εχουμε παρει και απο τα δυο στους συγκεκριμένους κινητήρες χωρίς δυσλειτουργίες
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 09 Δεκ, 2014 01:07

Ενα που ειχα σημερα 1.6 ειχε καμενο τον ενα απο τους δυο πολαπλασιαστες αλλαχθηκε με ενα ιμιτασιον μπουζι υγραεριου μονο bosch FR 6 KI ...

´Η τα μαμα ngk τιποτα αλλο .. Απλα τα μαμα εχουν 20 κατι ευρω χωρις να ειναι υγραεριου , τα bosch 12 κατι ευρω ..

Το αμαξι εχει 73.000 χιλ με υγραεριο prins silveline 1.0 το παλιο ακομα με rail μπεκ .. Εγκατασταση Ιανουαριος 2012 οντως με καποια αλλα μπουζι υπαρχει θεμα.. Μακρια απο τα denso ..

Απο οπου και να παρεις στροφες δεν παιζει ρολο αν ομως ειναι παλιος ο πολαπλασιαστης εχεις θεματα ..

Τα AEB κιτ δεν ειναι απαραιτητη η χρηση στροφων αν βαλεις βαλε το mp48 obd του παει πολυ και διορθωνει ωραια , ψεκαζει βενζινη για λιπανση κτλ με μπεκ τυπου βενζινης παντα .. Hana keihin baracuda
Τελευταία επεξεργασία από Qgas και Τετ 10 Δεκ, 2014 00:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Re: Απ: Διακοπές στα χαμηλά-Πρόβλημα παλμού?

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τρί 09 Δεκ, 2014 01:36

Qgas έγραψε:.. Μακρια απο τα denso ..

Αυτό ισχύει γενικά ή για τον συγκεκριμένο κινητήρα; Η αλήθεια είναι ότι είναι πανάκριβα και τα επιλέγω μόνο και μόνο γιατί η TOYOTA τα έχει πρώτης τοποθέτησης. Ως εναλλακτική τι θα μου πρότεινες;

Στάλθηκε από το Lenovo A806 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Τρί 09 Δεκ, 2014 15:54

Δικια μας γενικη αποψη και απο αυτα που εχουμε δει,τα Denso δεν κανουν για αμαξια με υγραεριο.
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Re: Απ: Διακοπές στα χαμηλά-Πρόβλημα παλμού?

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 10 Δεκ, 2014 00:18

dimoskats έγραψε:
Qgas έγραψε:.. Μακρια απο τα denso ..

Αυτό ισχύει γενικά ή για τον συγκεκριμένο κινητήρα; Η αλήθεια είναι ότι είναι πανάκριβα και τα επιλέγω μόνο και μόνο γιατί η TOYOTA τα έχει πρώτης τοποθέτησης. Ως εναλλακτική τι θα μου πρότεινες;

Στάλθηκε από το Lenovo A806 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιαυτο το μοτερ μιλαμε αλλα γενικα δεν το εχουν τα denso με το υγραεριο .. Βαλε bocsh lpg
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Τετ 10 Δεκ, 2014 10:16

Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας...
Ειναι λογικό να μην μπορεί να δωθεί μια ξεκάθαρη απαντηση απο το διαδίκτυο...εδω αλλοι δεν δίνουν απαντηση οταν εχουν το αυτοκινητο στα χέρια τους....

Επειδή εχω διαβάσει πάρα πολυ στο νετ για την κάύση του lpg....Αλλοι λένε οτι απαιτείται δυνατότερος σπινθήρας, σε βίντεο στο youtube είδα Ελληνα εγκαταστάτη να εχει στην οθόνη τα mA του πολ/στη είτε σε βενζίνη είτε σε αερίο με την ίδια απαίτηση σε ρεύμα...

Ο μηχανικός μου και ο ηλεκτρολογός μου (δεν ασχολουνται με εγκαταστάσεις αλλα εχουν lpg στο αυτοκινητο τους) και μηχανικός σε εξου/μενο Suzuki μου απαντάνε οτι ο πολ/στης είτε δουλευει είτε όχι...ειτε δίνει ρευμα ειτε δε δίνει....Το "πολύ" η "λιγό" θα φαινοταν και στη βενζίνη τουλάχιστον σε φορτίο....

Επιπλέον, κάποιος μισοτελειωμενος ή αν όλοι ήταν στα τελευταια τους, μετά απο τόση χρήση με lpg -και εφοσον απαιτείται περισσότερο ρεύμα- δεν θα καθαριζε εντελώς?

Θεωρώ οτι το λάθος είναι στην εγκαταστάση και θα κάνω την αλλαγή....

Να σημειώσω οτι service εχω κάνει μονο στα φίλτρα....Δεν εχω πειράξει ποτέ μπεκ ουτε πνεύμονα....Μπορει να υπάρχει κατι και εκεί που ίσως να δημιουργεί το προβλημα και να μην φαίνεται στο διαγνωστικό?

Τέλος, δεν ξερω αν βοηθήσει, οταν μου κάνει διακοπές και του γυρίσω σε βενζίνη, στρώνει απευθείας....Αν οντως ήταν οι πολ/στες και ανέβαζαν πχ θερμοκράσια μην μπορώντας να δώσουν το καταλληλο ρεύμα δεν θα έπρεπε να περασει κάποιο χρονικό διαστημα καίγοντας βενζίνη για να επανέλθουν και να δουλεψουν κανονικά? Αυτό θα γινόταν στιγμιαία (οπως και συμβαίνει) ?
ximikos00

Δημοσίευσηαπό gouris » Τετ 10 Δεκ, 2014 22:08

Σε suzuki swift του 05, κομπιάσματα στις χαμηλές και σκασίματα κατα την επιτάχυνση στα χαμηλά, διορθώθηκε με αλλαγή σε πολλαπλασιαστή. Στην βενζινη προβλημα 0! Εμένα εχει 2 και εγω με ιμιτασιόν γιατι της suzuki δεν πλησιαζόταν, πηρα εναν τον άλλαξα με δόκιμη και το πρόβλημα λύθηκε. Δοκίμασε να αλλάξεις θέση στους πολλαπλασιαστές αφού δεν άλλαξες και τους 4.
Επίσης στις δόκιμες τοτε με τo προβλημα, αλλαξα μπουζι και έβαλα denso για υγραέριο απο τα οποία το ένα μετά απο 10.000χλμ βραχυκύκλωσε. Ξανα εβαλα τα μαμα
gouris

Δημοσιευσεις: 67

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 62 επισκέπτες