Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG ρυθμισεις για αποδοση,οικονομια

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: LPG ρυθμισεις για αποδοση,οικονομια

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 25 Απρ, 2012 17:23

Είμαι της άποψης ότι δεν χρειάζεται να παρεμβαίνει κάποιος στους εργοστασιακούς αισθητήρες και στον τρόπο που λειτουργούν. Αν υπάρχει η δυνατότητα επαναπρογραμματισμου του εγκεφάλου ή δυνατότητα δημιουργίας χαρτών για διπλό καύσιμο, είναι ότι καλύτερο. Από εκεί και πέρα αρκετές εταιρίες κατασκευάζουν κυκλώματα για advance timing, τα οποία όσο ποιο εξελιγμένα είναι τόσο και πιο ακριβή είναι η τιμή τους.
Αξίζει τον κόπο πάντως, και εκτός της αύξησης ιπποδύναμης η προπορεία ανάφλεξης προφυλάσσει τις βαλβίδες εξαγωγής.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τετ 25 Απρ, 2012 18:00

LPGas έγραψε:Είμαι της άποψης ότι δεν χρειάζεται να παρεμβαίνει κάποιος στους εργοστασιακούς αισθητήρες και στον τρόπο που λειτουργούν. Αν υπάρχει η δυνατότητα επαναπρογραμματισμου του εγκεφάλου ή δυνατότητα δημιουργίας χαρτών για διπλό καύσιμο, είναι ότι καλύτερο. Από εκεί και πέρα αρκετές εταιρίες κατασκευάζουν κυκλώματα για advance timing, τα οποία όσο ποιο εξελιγμένα είναι τόσο και πιο ακριβή είναι η τιμή τους.
Αξίζει τον κόπο πάντως, και εκτός της αύξησης ιπποδύναμης η προπορεία ανάφλεξης προφυλάσσει τις βαλβίδες εξαγωγής.

Συμφωνω 100%!!!!!!
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό maevius » Πέμ 28 Ιουν, 2012 17:35

Ρε παιδια μια ερωτηση στο αυτοκινητο της γυναικας στην πορεια στιγμιαια ανανοσβηνει το λαμπακι στο μπουτον του υηραεριου και κανει ενα στιγμιαιο σκορτσαρισμα. Το ειπα στον εγκαταστατη και μου ειπε οτι θα αλαξει το τροπο που παιρνει τις στροφες απο την πολλαπλη θα τις παρει απο αλλου και θα λυθει το θεμα. Μπορει να το κανει λιανα καποιος; τι σημαινει αυτο;
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό dathens » Παρ 29 Ιουν, 2012 00:22

maevius έγραψε:Ρε παιδια μια ερωτηση στο αυτοκινητο της γυναικας στην πορεια στιγμιαια ανανοσβηνει το λαμπακι στο μπουτον του υηραεριου και κανει ενα στιγμιαιο σκορτσαρισμα. Το ειπα στον εγκαταστατη και μου ειπε οτι θα αλαξει το τροπο που παιρνει τις στροφες απο την πολλαπλη θα τις παρει απο αλλου και θα λυθει το θεμα. Μπορει να το κανει λιανα καποιος; τι σημαινει αυτο;

Χάνει στιγμιαία το σήμα στροφών σημαινει ότι έχει πάρει λάθος στροφές απο πολαπλασιαστή η αισθητήρα εκεντροφορου οτσν βρει σωστές στροφές θα σταματήσει να σκορτσαρει μπορει να μην φτσιει ο εγκαταστατης αλλα το αμάξι δηλ να τα έχει ψιλοπαιζει ο αισθητήρας !! ( μεταξύ κρασιού και αχλαδιου ο κουμπάρος μου δίνει τεχνικες απαντήσεις χάρηκε για την ιτσλια και είπε να μου απαντήσει !!)
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό chrisd » Παρ 31 Μάιος, 2013 08:18

Για να μην ανοιγω νεο θεμα.
Σημερα εκανα καποιες εργασιες στο corolla μου και ειπα να κανω μια δοκιμη.βγαζω την φισα του αισθητηρα στροφαλου και συμφωνα με οσα εχουνε γραφτει πιο πανω θα επρεπε το αμαξι να παρει μπρος διαβαζοντας απο τον αισθητηρα εκκεντροφορου.
Οσο και αν δοκιμασα μπρος δεν πηρε.
Απορια.Θα επρεπε να παρει μπρος η μηπως ο αισθητηρας εκκεντροφορου ειναι χαλασμενος λεω εγω?
μηπως εχει να κανει με το vvti?
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 31 Μάιος, 2013 08:28

chrisd έγραψε:Για να μην ανοιγω νεο θεμα.
Σημερα εκανα καποιες εργασιες στο corolla μου και ειπα να κανω μια δοκιμη.βγαζω την φισα του αισθητηρα στροφαλου και συμφωνα με οσα εχουνε γραφτει πιο πανω θα επρεπε το αμαξι να παρει μπρος διαβαζοντας απο τον αισθητηρα εκκεντροφορου.
Οσο και αν δοκιμασα μπρος δεν πηρε.
Απορια.Θα επρεπε να παρει μπρος η μηπως ο αισθητηρας εκκεντροφορου ειναι χαλασμενος λεω εγω?
μηπως εχει να κανει με το vvti?

συνηθως χωρις τον αισθητηρα στροφαλου δεν παιρνει μπροστα το αυτοκινητο. αν ειχε βλαβη αυτος του εκκεντροφορου θα στο ειχε δειξει σαν βλαβη το τσεκ.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό chrisd » Παρ 31 Μάιος, 2013 09:51

Ηλια σε ευχαριστω για την απαντηση.
Απλος πιο πανω ειπωθηκε οτι με τον αισθητηρα εκκεντ/ρου και μονο δουλευει το αμαξι απλα εγω το δοκιμασα.
Μηπως ξερει καποιος τα pin επικοινωνιας της OBD τι ενδειξης πρεπει να εχουν αν μετρηθουν με πολυμετρο?(αν δεν κανω λαθος αυτα που χρειαζονται ειναι 4,5,7 και 16)
Corolla G6 1.8 153ps
chrisd

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 31 Μάιος, 2013 10:07

chrisd έγραψε:Ηλια σε ευχαριστω για την απαντηση.
Απλος πιο πανω ειπωθηκε οτι με τον αισθητηρα εκκεντ/ρου και μονο δουλευει το αμαξι απλα εγω το δοκιμασα.
Μηπως ξερει καποιος τα pin επικοινωνιας της OBD τι ενδειξης πρεπει να εχουν αν μετρηθουν με πολυμετρο?(αν δεν κανω λαθος αυτα που χρειαζονται ειναι 4,5,7 και 16)

καποια δουλευουνε οχι ολα.
επαφη 1 και 16 πρεπει να εχουν 12V, τι θελεις να ελεγξεις με το πολυμετρο ?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό chrisd » Παρ 31 Μάιος, 2013 15:23

Καθαρα για εκπαιδευτικους λογους :D :D :D :D :D
Corolla G6 1.8 153ps
chrisd

Δημοσίευσηαπό adivolis » Τρί 09 Δεκ, 2014 01:43

γεια σας και απο εμενα.εχω το octavia gt 193hp 1.8 20v turbo 2006 μοντελο 55.000 χιλιομετρα τα 15.000 με αεριο και οταν πριν 1.5 χρονο το εκανα αεριοκινητο ειχα τρελα προβληματα με λαμπακια κοψιματα καψιμο 3 πολαπλασιαστων και αμετριτες δοκιμες ρυθμισεις χιλιομετρα βεζινες και γκαζια και εξωδα.ειχε περαστει verde gas italia εγκεφαλος με zavoli πνευμονα και μπεκ οτι ναναι.μετα απο ταλαιπορια που προανεφερα και μια μανουρα καλη αλαχτικαν καποια πραγματα και τωρα εχω lpgtech dragon class2 μπεκ και εγκεφαλο lpgtech 204 με τον μεγαλο zavoli πνευμωνα πολυβαλβιδες τομασετο και ταπα αναπληρωσης(στο πορτακι της ταπας βεζινης).με εναν καλο προγραμματισμο που μου εγινε απο ενα παλικαρι μαζεμα χαρτη βενζινης στον δρομο κ.τ.λ. ειμαι κατι παραπανω απο ευχαριστιμενος.το αμαξι πεταει παει ισως λιγο καλυτερα απο οτι με βενζινη σε ολο το ευρος στοφων και παω μονο με αεριο χωρις κερασματα βενζινης και λαδοξυδιερες.τωρα τελευταια εχω παρει το καλωδιο για το λαπτοπ και το προγραμμα lpgtech gas settings και εκανα ενα μπακαπ στις ρυθμισεις και παρακολουθω τι παιζει.το κατεχω λιγο το αθλημα αλλα πολυ λιγο απο οτι καταλαβα και εμαθα απο την περιπετεια μου.θα ηθελα τα φωτα σας απλα για να μαθενω και να δω αν ειναι ολα καλα οσων αφορα την πιεση πνευμονα την θερμοκρασια νερου για αλλαγη απο βενζινη σε αεριο την κατωτερη πιεση αεριου την ανωτερη πιεση τα μειγματα θερμοκρασιες ρυθμισεις γενικα για το αμαξι μου και τον εγεφαλο μου.οποιος κυριος εχει κεφι και θελει μου ανοιγει τα ματια.παντως τα καλυτερα εχω να πω για την lpgtech.
adivolis

Δημοσιευσεις: 16

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες